GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικό σκάφος στη Σαμοθράκη ερευνά για πετρέλαιο...

Aπό το http://www.defencenet.gr/ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Σκηνικό κρίσης πάει να στήσει η Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες με το ωκεανογ...

Aπό το http://www.defencenet.gr/
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Σκηνικό κρίσης πάει να στήσει η Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες με το ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme να προχωρά σε πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχή, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σαφώς "υψηλού πετρελαϊκού ενδιαφέροντος", 15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης από τις 05.20 σήμερα μέχρι αργά το απόγευμα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr
(Ανανέωση 30/06 10.07: Στην ίδια θέση, και πλέοντας με την ίδια κατεύθυνση και ταχύτητα, το TCG Çeșme κινείται βόρει της Σαμοθράκης μέχρι αυτή την ώρα). Είχε εξέλθει...
 από τον Ελλήσποντο περί τις 23.00 της 28/06. Πρακτικά έχουμε μία κίνηση ανάλογη με του "Χόρα" το 1976 και του "Σισμίκ" το 1987, αλλά αιφνιδιαστική, χωρίς τυμπανοκρουσίες από τουρκικής πλευράς. Η κίνηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο (απόπλου και πορεία βόρεια) έγινε αμέσως αντιληπτή από το Π.Ν. το οποίο έστειλε την κανονιοφόρο P 51 «Πολεμιστής», κλάσης Osprey 55, το οποίο από εκείνη την ώρα έχει γίνει η «σκιά» του.
Στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη, αλλά τώρα έχουν αποχωρήσει και δεν υπάρχει κανένα πολεμικό τους σε ολόκληρο το Αιγαίο. Το τουρκικό σκάφος κινείται με επαναλαμβανόμενη πορεία δυτικά-ανατολικά-δυτικά και είναι σαφές ότι έχει «λοκάρει» συγκεκριμένη περιοχή στο βυθό.
Στην ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟ 2010-2011 που κυκλοφορεί αύριο 01/07 με τίτλο "ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ: Δυνάμεις και εκτίμηση Απειλής" μπορείτε να βρείτε μία ολοκληρωμένη ανάλυση των αλλαγών στον συσχετισμό δυνάμεων που έχουν επέλθει στις επιχειρησιακές δυνατότητες Ελλάδας και Τουρκίας, το τελευταίο έτος, πρόβλεψη για την πιθανή διαμόρφωση των δυνάμεων αυτών μελλοντικά και αποκλειστικά άρθρα για το θέμα αυτό του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και των Αρχηγών των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων.
Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους είκοσι μήνες που η Τουρκία προχωρά σε παραβίαση του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ του 1987 και προχωρά σε ωκεανογραφικές πετρελαϊκές έρευνες μετά το περιστατικό του μισθωμένου νορβηγικού ερευνητικού σκάφους MALENE OSTERVOLD (τουρκικών συμφερόντων) που ενεργούσε για λογαριασμό της τουρκικής εταιρίας πετρελαίων. Το σκάφος συνοδευόμενο από τη τουρκική φρεγάτα GEDIZ (τύπου O.H. Perry) άρχισε στις 14 Νοεμβρίου, έρευνες σε περιοχή 80 ναυτικά μίλια νότια-νοτιανατολικά του Καστελόριζου.
Φυσικά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πολύ πιο σοβαρό λόγω της εγγύτητας του σκάφους με περιοχές που στο παρελθόν έχουν παράξει υψηλή ένταση λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και για τον λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός σε επιτελικό επίπεδο. Μάλιστα όπως και τότε έτσι και τώρα η κανονιοφόρος "Πολεμιστής", παρακολουθεί την τουρκική δραστηριότητα. Υπάρχει πολιτική εντολή να μην υπάρξει αύξηση των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή, παρά μόνον αν το τουρκικό Ναυτικό μεταφέρει μονάδες του.
Ερώτημα είναι αν έχει εκδοθεί από τους Τούρκους NAVTEX, όπως συνέβη στην περίπτωση του Καστελλόριζου το 2008 ή αν πρόκειται για 100% αιφνιδιαστική κίνηση.
Παρατηρητές εκτιμούν ότι το όλο σκηνικό έχει να κάνει με την ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι ξεκινούν πετρελαϊκές έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων το αργότερο σε ένα χρόνο και την προετοιμασία κατάθεσης νομοσχεδίου για την δημιουργία δημιουργία δημόσιου φορέα έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

16 σχόλια

  1. Αστακός: Ερώτηση για τη μονάδα υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου

    Ερώτηση προς τις υπουργούς Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, κατέθεσαν για τη θερμοηλεκτρική μονάδα υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας οι ανεξάρτητοι βουλευτές Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

    Ειδικότερα, οι βουλευτές αναφέρουν:

    Με ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα ταχύτητα ολοκληρώθηκαν τους τελευταίους μήνες οι διαδικασίες αδειοδότησης της μεγαλύτερης θερμοηλεκτρικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μας ισχύος 1100 ΜW. Πρόκειται για επένδυση της εταιρείας πετρελαίων του Κατάρ (Qatar Petreleum) και αφορά μεταξύ άλλων την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού με καύσιμο υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (Liquid Petroleum Gas - LPG) στο Πλατυγιάλι του Δήμου Αστακού.

    Το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, οι επισκέψεις υπουργών στο Κατάρ και του πρέσβη της χώρας αυτής ερμηνεύουν ίσως την ασυνήθιστη ταχύτητα έκδοσης της πρώτης άδειας παραγωγής που δόθηκε από τη ΡΑΕ σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης, αλλά δεν είναι αρκετές για να αιτιολογήσουν ένα τέτοιο επενδυτικό σχέδιο για τους παρακάτω λόγους:

    • Δεν προβλέπεται στον κατατεθειμένο στη Βουλή μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό, ούτε ως μέγεθος ηλεκτρικής ισχύος ούτε ως καύσιμο ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσο είναι συμβατό με τους εθνικούς στόχους για μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και για αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στο 20% του εθνικού ενεργειακού μείγματος , πολύ περισσότερο που το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία.

    • Ενέχει μεγάλη επικινδυνότητα (κίνδυνος έκρηξης με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων, αλλά και από τις διαφυγές αερίου που αναμένεται να φθάνουν τα 40 έως 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα -κατά μέσο όρο 40.000 τόνους- ετησίως). Εξάλλου υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση.

    • Συνεπάγεται σοβαρότατη τοπική θερμική ρύπανση τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στη θάλασσα, αλλά και τοπική ατμοσφαιρική ρύπανση από οξείδια του Αζώτου και του Θείου, μονοξείδιο του Άνθρακα, αιωρούμενα σωματίδια σε απόσταση μόλις 10 χλμ από την πόλη του Αστακού.

    • Περιλαμβάνει, ως περιβαλλοντικό άλλοθι, μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων από φύκια μέσω διοχέτευσης του διοξειδίου του άνθρακα στη θάλασσα, τεχνολογία που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε τέτοια κλίμακα.

    • Βρίσκει αντίθετο τον τοπικό πληθυσμό που θέλει τη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγυαλίου ως διαμετακομιστικό λιμάνι και πλήττει σοβαρά την τουριστική προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

    Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην το διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης μάλιστα, επικινδυνότητας, αφού μέρος της επένδυσης εμπίπτει στην οδηγία Sevezo.

    Ερωτώνται οι υπουργοί:

    1. Ποιο θα είναι το όφελος για τους κατοίκους της περιοχής και την Εθνική μας οικονομία, από την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης σε ένα λιμάνι που διαθέτει ελεύθερη ζώνη εμπορίου και ελεύθερη ζώνη βιομηχανίας, χωρίς την επιβολή φόρων και χωρίς την επιβολή προστιθέμενης αξίας στα διακινούμενα προϊόντα της, όπως είναι τα πετρελαϊκά παράγωγα;

    2. Πόσο θα επιβαρύνει η συγκεκριμένη επένδυση με νέα χρηματικά πρόστιμα την προβληματική κατά τα άλλα Ελληνική οικονομία αφού θα ανεβάσει τους ρύπους και σε πανελλαδικό επίπεδο.

    3. Πως θα αντισταθμιστούν οι λιγοστές (140 από 1500 που είχαν αρχικά αναφερθεί) θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την εγκατάσταση της εν λόγω εταιρίας στο λιμάνι του Αστακού, με τις απώλειες των θέσεων εργασίας που θα επιφέρει η λειτουργία της εν λόγω μονάδας σε άλλους υφιστάμενους οικονομικούς τομείς οι οποίοι θα υποστούν σοβαρή συρρίκνωση;

    4. Αληθεύει ότι απ’ τις 23/10/2009 έχει κατατεθεί αίτηση στη ΡΑΕ (απ’ την εταιρεία ENGAL) για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από καύση αστικών αποβλήτων (σκουπιδιών) 200MW στην ίδια περιοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΛ-ΣΑΛΕΧ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εντολή των υπερατλαντικών αφεντικών είναι σαφέστατη.
    ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΧΕΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ.
    Ωραίο κόμμα πάνε να φτιάξουν οι συνεργάτες του πασόκ. Με αρχηγό την πάμπλουτη αποστάτισσα (πρώην στρατιώτη) κόρη Μητσοτάκη, τον παρτάκια Κιλτίδη, τον απίθανο κλόουν Γιακουμάτο, κάτι ρετάλια Καρατζαφέρηδες, Μαρκογιαννάκηδες και Κοντογιάννηδες, όλα τα μπουμπούκια μαζί (και οriginal μπουμπούκος Άδωνι, βεβαίως βεβαίως).
    Οι αμερικανοί έχουν δώσει σαφή εντολή, σώστε τον Γιώργο, πάση θυσία.
    Ακούγεται ότι το κόμμα των μπουμπουκιών αυτών θα λέγεται:
    Μπουμπουκο-ΣΟΚ, για να ταιριάζουν τα σόκ του μνημονίου με το Πα-ΣΟΚ.
    Που πάτε ρε καραμήτροι;
    Εδώ ψηφίσατε την οικονομική μας εξαθλίωση και μετά περιμένετε ψήφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λύσαμε το θέμα του πετρελαίου δηλαδή. Ωραία. Ελυσε χθες και το θέμα του φυσικού αερίου με τους Αζέρους η πράσινη, Ωραία.
    Ολα καλά. Ολα ανθηρά.
    Ολα υπέροχα.

    Σίγά μην απαντήσει η πράσινη η χαλκοπράσινη στην ερώτηση των βουλευτών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΟΛΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
    ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την Λήμνο πετάει στις 20.05 μ.μ ο Μάκης Ζαγορίτης μετά την ...τιμωρία που του επέβαλαν και να αλλάξει μονάδα και να φύγει από το βισματούχο πολεμικό μουσείο. Όμως αν και υπάρχει ποινή 30 ημερών φυλάκισης εν τούτοις ο Ζαγορίτης δεν θα την εκτίσει στο πειθαρχείο αλλά θα πάει μόνος του (παρακαλώ! σε φυλακισμένο τέτοια ανοχή;)στο φυλάκιο της Πλάκας(έτσι λέγεται) με το αεροπλάνο της γραμμής. Αυτή είναι η ποινή που του επέβαλαν και ουσιαστικά είναι σαν να μας λέει ο Βενιζέλος ότι είναι τιμωρία η μετάθεση των ανώνυμων στρατιωτών που υπηρετούν στην Λήμνο. Κρίμα και πάλι κρίμα.

    ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καταντησαν να βγαλουνε αχρηστο τον καραμανλη και ηγετη το ποιον? τον γιωργακη! αν ειναι δυνατον! οχι οτι και ο καραμανλης δεν αργησε και ηταν ατολμος που το φωναζαμε συνεχεια αυτο, αλλα για να δεις και το επιπεδο του ελληνικου λαου που πηγε και ψηφισε τον γιωργακη!μιλαμε οτι ο κοσμος επεσε μεσα στο τυρι και δεν ειδε την φακα!!
    οποιος ηξερε , γνωριζε τι ρολο θα επαιζε ο γιωργακης. σαν τωρα θυμαμαι οταν πιναμε τα ουισκακια μας περυσι με την παρεα πριν τις εκλογες και ολοι λεγαμε οτι αν βγει ο γιωργακης θα μας γαμησει ολους και εμας και την ελλαδα. το φωναζαμε και οι αλλοι, φιλοι , γνωστοι, που ηταν με το πασοκ μας κοροιδευαν .
    βγηκαμε αληθινοι δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 30 Ιουν 2010 2:41:00 μ.μ.

    ================================
    ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΛΙΓΑΚΙ ΓΙΑΤΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΗΣΕ ΣΤΟ ΑΝΕΤΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΟΣ.
    ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΑΥΤΟΝ!
    ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΤΕΜΠΕΛΗ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗ.
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ.
    ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 30 Ιουν 2010 3:56:00 μ.μ.

    KAI AΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.
    ΠΑΡΕ ΦΑΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΤΩΡΑ.
    ΡΕ ΦΙΛΕ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΕ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΑΣΑΜΕ, ΠΕΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΕΞΑΛΛΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟ!ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ? ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟ! ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε λίγο η τουρκία θα κάνει γεώτρηση στον κώλο του βενιζέλου, του μικρού, και αυτός θα νομίζει ότι είναι αμοιβάδες. Αυτή η ντυμένη αγελάδα ποια άλλη ξευτίλα περιμένει για να παραιτηθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΕΞΑΛΛΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟ!
    .............................


    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΩ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΟΣ ΕΤΣΙ;

    ΦΙΛΑΡΑΚΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΛΕΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΟΚ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ;
    ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΟΒΟΥΒΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:
    Η ΕΧΑΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΡΗ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ Η ΕΧΕΙ ΘΕΙΑΦΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ!!!!
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ .


    ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟ ΧΩΡΑ -ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ,ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.


    ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρίξτε μια αδέσποτη στα μεμέτια κι ας γίνει ό,τι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 30 Ιουν 2010 4:55:00 μ.μ.

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
    ΕΜΕΙΣ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΠΑΡΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΣΤΑ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ!!!!.
    ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΑΜΑ ΘΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΟ.


    ΟΥΤΕ ΘΕΙΑΦΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΑ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΑΣΑ ΧΑΣΑΜΕ.
    ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΜΑΙ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΡΙΞΤΕ ..~!!! ΜΕ TON ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΑΛΗΤΗ.
    ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ..

    Πραιτoριανή δήλωση Χρήστου Παπουτσή

    "ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

    Με μια δουλική-πραιτοριανή δήλωση του Χρήστου Παπουτσή, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη σημερινή σύσκεψη της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ είπε με λίγα λόγια πως κάποιος αρρωστημένος εγκέφαλος διακινεί παντού αθλιότητες και πως κάποιοι ανόητοι αμφισβητούν ότι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θα στηρίξουν με την ψήφο τους τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΠαΣοΚ.
    __________________________________
    Αυτοί οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι
    και οι ανόητοι που ελπίζουν
    ότι δεν θα ψηφιστεί το έκτρωμα που έχει ετοιμάσει η μειοψηφική κυβέρνηση του ΠαΣοΚ είναι ο ΛΑΟΣ, πραιτοριανέ εκπρόσωπε! ___________________________________

    ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΕ
    ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ.
    ΦΤΟΥ........λεχρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΡΙΞΤΕ ..~!!! ΜΕ TON ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΑΛΗΤΗ.
    ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ..

    Πραιτoριανή δήλωση Χρήστου Παπουτσή

    "ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

    Με μια δουλική-πραιτοριανή δήλωση του Χρήστου Παπουτσή, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη σημερινή σύσκεψη της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ είπε με λίγα λόγια πως κάποιος αρρωστημένος εγκέφαλος διακινεί παντού αθλιότητες και πως κάποιοι ανόητοι αμφισβητούν ότι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θα στηρίξουν με την ψήφο τους τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΠαΣοΚ.
    __________________________________
    Αυτοί οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι
    και οι ανόητοι που ελπίζουν
    ότι δεν θα ψηφιστεί το έκτρωμα που έχει ετοιμάσει η μειοψηφική κυβέρνηση του ΠαΣοΚ είναι ο ΛΑΟΣ, πραιτοριανέ εκπρόσωπε! ___________________________________

    ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΕ
    ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ.
    ΦΤΟΥ........λεχρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση