GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοκρατική...ασυδοσία

Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη thanikolaidi@hotmail.com ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Σκέφθηκαν και δρομολόγησαν το απλούστατο. Αστυνομικοί με πολιτικά στα λε...

Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Σκέφθηκαν και δρομολόγησαν το απλούστατο. Αστυνομικοί με πολιτικά στα λεωφορεία! Για να κόψουν τη φόρα των πορτοφολάδων. Για να προστατέψουν τον ανυπεράσπιστο πολίτη. Εκεί, λοιπόν, ανάμεσα σε επιβάτες κάθε ηλικίας, ένας αστυνομικός-επιβάτης. Χωρίς να δίνει στόχο κι ούτε να «κραυγάζει» με τα σιρίτια και τις επωμίδες του. Αντί να.λουφάρει στα γραφεία με ένα «χαρτί» στο χέρι ή να κουβαλάει τα ψώνια του πολιτικού.
ΑΝΤΕ και...στους δρόμους για τους τσαντάκηδες! «Αν κερδίσεις την ψυχή του αντιπάλου, τον νίκησες». Αν τα παραπάνω λουλούδια (τσαντάκηδες, πορτοφολάδες) υποπτευθούν πως ανάμεσά τους κυκλοφορεί (μη ένστολος) εκπρόσωπος της Πολιτείας με τις...χειροπέδες στη τσέπη, θα χλομιάσουν, θα απογοητευθούν, θα καταθέσουν τα όπλα.
ΚΑΙ, βέβαια, οι «τομείς» της εγκληματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα της παρανομίας και της κομπίνας δεν εξαντλούνται στα.λεωφορεία. Αν οι υπηρεσίες ξαμολούσαν ανθρώπους-όργανα «μεταμφιεσμένους» σε πελάτη, θα...
 ξετρύπωναν λαδωμένους ποντικούς, θα αποκάλυπταν το πάθος του (νεο)έλληνα για παρανομία, θα 'βγαζαν λαβράκια και τρομοκρατημένους παλικαράδες. Και, βέβαια, δεν παραβλέπουμε τον κίνδυνο αφομοίωσης του «οργάνου» απ' το σύστημα και τη.συμμαχία του με τον «εχθρό». Για λόγους που τους ξέρουμε, τους ζούμε και τους πληρώνουμε. Οπότε; Κι εδώ η απάντηση είναι απλή. Αν τρομάξεις τον «τρομοκράτη» πέτυχες. Αν ελέγξεις τον ελεγκτή και το ξέρει, θα κάνει σωστά τη δουλειά του.
ΔΕΝ είναι δύσκολο να «ρίξει» η Υπηρεσία ανθρώπους της (μεταμφιεσμένους σε.ασθενή) στο ιατρείο του γιατρού του φακελάκια, του απάνθρωπου «λειτουργού» με τη λευκή μπλούζα και τη μαύρη καρδιά. Μια-δυο και το «νέο» θα μαθευτεί, θα συμμορφώσει τον επόμενο. Αντί να περιγράφεις με λόγια κι από μακριά το φαινόμενο, αντί να στήνεις κρυφές κάμερες και οι διευθυντάδες να ξορκίζουν το κακό με λόγια παχιά και σταυρωμένα χέρια, κάνε ό,τι στην Ευρώπη, από χρόνια. Κυκλοφορείς εποχούμενος, στους (άψογους) δρόμους της Γερμανίας και κάνεις την...εξυπνάδα σου; Η Αστυνομία (κατα)φθάνει αυτοστιγμεί! Ποιος, πώς και γιατί την ειδοποίησε; Ο διπλανός σου! Πολίτης που αγαπάει την πατρίδα του και σέβεται τη δημοκρατία. Κι ας γεννήθηκε (η δημοκρατία) χιλιάδες μίλια μακριά και πολλούς αιώνες πριν, στην Ελλάδα της κομπίνας, της αταξίας και της ασυδοσίας.

8 σχόλια

  1. Eχει πολλά που πρέπει να κάνει ο Χρυσοχοϊδης. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Πρόεδρε ιδού το πήδημα,ιδού και τα Προεδρικά Διατάγματα


    ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΡΙΘ…..
    “Ρυθμίσεις Εργασιακών θεμάτων για τις ανάγκες εφαρμογής
    προγράμματος σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας.”

    Αρχισε η φάμπρικα των Προεδρικών Διαταγμάτων τα οποία... με την υπογραφή των αρμοδίων υπουργών και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθίστανται αυτομάτως νόμοι του κράτους άμα τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Εχοντας υπ' όψιν τα εξής ...αποφασίζομεν και διατάσσομεν!
    Κι όμως αυτό ακριβώς ισχύει στην Ελλάδα του 2010 που το πολίτευμά της εξακολουθεί να είναι η ΠροεδρευομένηΚοινοβουλευτική Δημοκρατία.

    Η κομματική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενη από την κυρία Ντόρα και λοιπούς συγγενείς ψήφισε στα τυφλά και με τρεις μόνο ενστάσεις το μνημόνιο της τρόικας και παρέδωσε ένα ολόκληρο λαό στη Σκύλα και στη Χάρυβδη.
    Ενας λαός που δεν έκλεψε,δεν πήρε μίζες,ούτε καν δωράκια στην ονομαστική του εορτή,ένας λαός που κατέβαλε φόρους και εισφορές πριν ακόμα πάρει στα χέρια το μισθό του υποχρεούται τώρα να καλύψει τα κλεμμένα και των κυβερνώντων αλλά και των αφεντικών του ιδιωτικού τομέα που κι αυτά άρμεγαν κανονικότατα τα δημόσια ταμεία!

    Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ήρθε η ώρα σας,να δείξετε ότι υπάρχετε κι ότι αφουγκράζεστε τη λαϊκή αγανάκτηση.Να δείξετε ότι δεν είστε διακοσμητικό στοιχείο του πολιτεύματος για γιορτές και πανηγύρια μόνο.Γυρίστε πίσω ανυπόγραφα τα κατασκευάσματα της τρόικας και των ντόπιων υποτακτικών τους.Αναγκάστε τους να καταλάβουν τα εγκλήματα που σκαρώνουν στο όνομα δήθεν της σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας.Υποχρεώστε τους να κατάσχουν τα χρήματα και τα ακίνητα από όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους πρώην και νυν υπουργούς,παρατρεχάμενους,ημετέρουςκαι κουμπάρους.

    Κύριε Πρόεδρε είναι βέβαιον πως αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν τον κόσμο σε εξαθλίωση και ως εκ τούτου σε κοινωνικές αναταραχές.
    Βάλτε μια κόκκινη γραμμή στην κατηφόρα που 'χουν πάρει τα τσακάλια της παγκοσμιοποίησης.

    Αν αφήσετε την τύχη μας και την τύχη της χώρας στις ορέξεις των Παπακωνσταντίνου,Λοβέρδου και του Γιωργάκη θα επαληθευθεί άμεσα η κυρία Ψαρούδα στα όσα είχε πει (για περιορισμό των συνόρων και της Εθνικής μας κυριαρχίας) κατά την πρώτη ορκωμοσία σας.
    Κύριε Πρόεδρε ιδού το πήδημα,ιδού και τα Προεδρικά Διατάγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αστυνομικοί θα έπρεπε να βρίσκονται παντού υπό κάλυψη και με παραλλαγή για να μην αναγνωρίζονται.Υπάρχουν πράκτορες της ασφάλειας που άνετα μπορούν να περάσουν ως χούλιγκαν μεταξύ των μπαχαλάκηδων. Υπάρχουν αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής που άνετα θα μπορούσαν να δράσουν ως "αντιεξουσιαστές" μεταξύ των αναρχικών-εμπρηστών. Κατ' αυτή την έννοια η αστυνομία θα ήταν πολύ αποτελεσματική αν βρίσκονταν μέσα στην καρδιά των γεγονότων της ανομίας και της παραβατικότητας. Τι πιό απλό οι αστυνομικοί αντί να παρακολουθούν από μακριά τις πορείες και τους εμπρηστές δολοφόνους, να βρίσκονταν ΜΕΣΑ σε αυτές και να τους συνελάμβαναν επί τόπου. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα έπρεπε να φτιαχτεί άλλη μιά υπηρεσία με πολιτικά για να παρακολουθεί τους αστυνομικούς με πολιτικά γιατί και αυτοί θα έμπαιναν μετά απο λίγο στα γραφεία των γιατρών και θα ζητούσαν μίζες.
    Κοντολογής θα έπρεπε να ντύνονται αστυνομικοί με μπλούζες γιατρών για να συλλαμβάνουν τους αστυνομικούς που θα το έπαιζαν ασθενείς και θα είχαν διαφθαρεί ζητώντας μίζες.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΊΕΣ.
    Η αστυνομία πρέπει να βρίσκεται σε χρόνο μηδέν εκεί που την καλούν για οποιαδήποτε αιτία.
    Καλείς την αστυνομία για διπλοπαρκαρίσματα και για κλεισίματα γκαράζ και σε γράφουν στα αρχίδια τους.
    Αλλά εδώ δεν μπορούν να πιάσουν τον κάγκουρα και βλαχόγυφτο που γυρνάνε με τα ηχεία των αυτοκινήτων στην διαπάσων και τους ακούς απο πέντε τετράγωνα μακρια.
    Θα πιάσει αυτούς που κάνουν τις λαμογιές στα κρυφά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ίσως λίγο νωρίς ακόμη…
    Οι τσέπες έχουν κάποια τελευταία χρήματα. Που λιγοστεύουν.
    Σε μερικούς μήνες όμως, τα “έτοιμα” των ανέργων θα τελειώσουν.
    Και οι οικογένειές τους θα αντιμετωπίσουν την απελπισία. Την πείνα ίσως.
    Στους ήδη υπάρχοντες πολλούς ανέργους, καθημερινά προστίθενται κι άλλοι.
    Οι μη-άνεργοι δεν πάνε και πολύ καλύτερα στα οικονομικά τους.
    Οι γέροντες συνταξιούχοι θα λυγίσουν και θα αναρωτιούνται τι έφταιξαν.
    Και έχουν στα στερνά τους τέτοια τύχη (“περήφανα γηρατειά).
    Οι νέοι (“τιμημένα νειάτα”) που δεν αντέχουν θα αποδημήσουν.
    Κι αυτοί οι κύριοι παίρνουν και άλλα μέτρα.
    Και θα πάρουν κι άλλα. Κι άλλα…
    Η κατάσταση γίνεται σιγά-σιγά εκρηκτική.
    Και πολύ δύσκολα αναστρέψιμη.
    Από ότι φαίνεται θα δούμε, και αν είμαστε άτυχοι, θα ζησουμε μεγάλο ανθρώπινο πόνο και απελπισία.

    Και τα golden boys θα συνεχίσουν να κάνουν πάρτυ.
    Στα Αβέρωφ που αφήσαμε ανυπεράσπιστα στα χέρια τους.
    Και να ανακοινώνουν κέρδη…
    Πατρίδα έρμη.

    Ποιος ηταν αυτος Ο εκ΄ΓΕΝΝΕΤΗΣ
    ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ που πριν ενα χρονο φωναζε σοσιαλισμός η βαρβαροτητα;

    Το φωναζε ο ανθρωπος αλλα επρεπε να το μεταφρασουμε σωστα…;

    ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ;
    μήπως και οι Αλήτες Καρατζαφέρηδες
    και η βρομιάρα Μητσοτάκη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πού είναι οι φοιτητές, που είναι οι εργάτες, που είναι ο λαός;
    Έχουμε σκύψει και μας βαράει ο Παπανδρέου και τα 160 καλοπληρωμένα πιόνια του.
    Κοτζάμ δικτατορία με τα τάνκς στους δρόμους έριξε η προηγούμενη γενιά, η σημερινή νοιάζεται μόνο για τους έρωτες της μενεγάκη, τα τραγούδια στη eurovision και το ποδόσφαιρο.
    Κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας ιδανικά και πολιτισμό και η τηλεόραση μας υποβίβασε σε πολιτισμική αλοιφή, american style.
    Από τον πολιτισμό πέσαμε στο μάμ, κακά και νάνι.
    Τώρα χάνουμε το μάμ, άρα χάνουμε και τα κακά.
    Εάν δεν επαναστατήσουμε θα μείνουμε στο νάνι, μερικοί στα παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ορτύκια εκτροφής, αναπτυσσόμενες χώρες για την αντιμετώπιση των ζωικών πρωτεϊνών έλλειμμα πρακτική και εφικτή επιλογή συνιστάται ως. Επειδή,ορτύκια είναι μικρό σώμα, σε μια μικρή περιοχή του αρκετές εκατοντάδες ορτύκια μπορούν να διατηρηθούν και να, κτίρια και η κατασκευή καταφυγίων και το κόστος της προμήθειας των απαραίτητων υλικών μπορεί να είναι φθηνότερα. Ορτύκι όπως την περίοδο ανάπτυξης του κρεοπωλείο 6 εβδομάδες και ότι η περίοδος αυτή να είναι μικρότερη από το ποσό που καταναλώνεται στον όρκο της οικονομικής κρίσης μπορεί να είναι λιγότερο επηρεάζονται. Εκτός, bıldırcınlar,εμπορικές συνθήκες παραγωγής στα χωριά και τις οικογένειές, δυναμικό έχει μια εξέχουσα θέση. Ωστόσο, bıldırcınlar, Δεν ήθελα κοτόπουλο και τα πρόβατα, δεν διαθέτουν εγχώρια ένστικτα και δεν μένουν σε έναν τόπο όπου διατίθενται. Ως εκ τούτου να είναι απαλλαγμένη από αυτά τα πουλιά, είναι πιο κατάλληλο για να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους. Ωμά αυγά είναι καλό για το άσθμα, όταν το κάπνισμα bilinmektedir.Bıldırcın κρέας, μεταξύ των πελατών όσον αφορά τη γεύση των τροφίμων έχουν κερδίσει μια αυξανόμενη δημοτικότητα και, χαμηλά λιπαρά και χοληστερόλη, κυρίως ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη είναι μια καλή εναλλακτική λύση στην αναζήτηση των τροφίμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση