GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με νοοτροπία «βεληγκέκα»...

Η ΕΑΧΑ (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.) ΑΠΕΛΥΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ! ΚΥΡΙΑ ΜΠ...

Η ΕΑΧΑ (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.) ΑΠΕΛΥΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ! ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΑΚΟΥΤΕ;

Από την Τασία Οικονομάκου

Με νοοτροπία «βεληγκέκα» φαίνεται ότι λειτουργούν κάποια στελέχη, που διορίσθηκαν πρόσφατα επικεφαλής κρατικών οργανισμών και εταιριών. Θεωρούν, ότι το κρατικό «μαγαζί» που ορίσθηκαν να διοικούν είναι φέουδό τους. Και συμπεριφέρονται σαν ανάλγητα αφεντικά. Κόντρα στην νοοτροπία που θέλει ο Πρωθυπουργός. Και σε εποχή που τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται, κυρίως σε μισθωτούς και συνταξιούχους, είναι αναγκαίο να συνοδεύονται τουλάχιστον από ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στους πληττόμενους.
Η συμπεριφορά της νέας προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της ΕΑΧΑ ( Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.) κ. Θεοδώρας Γαλάνη είναι ενδεικτική αυτής...
 της κάκιστης νοοτροπίας.
Με συνοπτικές διαδικασίες απέλυσε, με σημερινή απόφαση του ΔΣ, τον από το 2001 έμμισθο δικηγόρο της κρατικής αυτής εταιρείας Σταύρο Σωτηρόπουλο, επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί, διότι όπως υποστηρίζει σε εξώδικό του :
- Κακώς του περιέκοψαν τον μισθό, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο για τους δημ. υπαλλήλους, θεωρώντας ότι σε αυτόν τον νόμο δεν περιλαμβάνονται οι δικηγόροι των ΝΠΙΔ. Και πάντως δεν έπρεπε να περιληφθούν στις περικοπές τα επιδόματα που εξαιρούνται από τον νόμο.
- Δεν του δόθηκαν ποτέ οι προβλεπόμενες ετήσιες αυξήσεις, με επίκληση κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, αλλά μόλις τον περασμένο μήνα η ΕΑΧΑ προσέλαβε και άλλο δικηγόρο, με αποδοχές υπέρμετρα υψηλότερες από τις δικές του.
Ο κ. Σωτηρόπουλος ζήτησε να αναπτύξει τις απόψεις του ενώπιον του ΔΣ.
Αλλά η κ. Γαλάνη θύμωσε. Και αντί να τον καλέσει και στην ανάγκη να τον νουθετήσει, τον απέλυσε δια μιας..!
Άλλωστε έχει ήδη προσλάβει άλλον δικηγόρο (σε πείσμα των περί απαγόρευσης νέων προσλήψεων κ.τ.τ.)
Τι λέει άραγε για αυτά η ΥΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία διόρισε την κ. Γαλάνη ως πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΑΧΑ, με τρόπο που ελέγχεται τουλάχιστον για την ηθική πλευρά του, αν όχι και για την νομιμότητά του;

10 σχόλια

  1. Επιτέλους, να και μια καλή είδηση στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε: Αυτές τις ημέρες, στην Πολωνία, ετέθη σε ισχύ νέος νόμος που προβλέπει υποχρεωτικό χημικό ευνουχισμό στα ανθρωπόμορφα τέρατα που έχουν καταδικαστεί για βιασμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών, καθώς και για βιασμό μέλους της οικογενείας του (αιμομιξία). Επίσης, αυξήθηκαν οι ποινές φυλακίσεως για τα παραπάνω εγκλήματα, από τα 3 στα 15 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέμα: Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη…. Miα διαφορετική ανάλυση της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα… Ο Γιωργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές. Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:

    1. ιθαγένεια στους μετανάστες 2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας 3. υλοποίηση του Καλλικράτη Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα.

    Ο Καλλικράτης θα είναι η ταφόπλακα, που μόλις τεθεί πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, οι Παπανδρεϊκοί θα εγκαταλείψουν τη διακυβέρνηση και ίσως και την Ελλάδα και θα πάνε να ζήσουν ήρεμα και πλούσια στο Μαϊάμι !

    Πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα:

    Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία.

    Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούκτορες από την κυβέρνηση.

    Πως θα γίνει πρακτικά; Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια.

    Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται.

    Βεβαίως τα σχέδια αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες.

    Η κυριότερη από αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ.

    Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εσωτερική αναστάτωση-επανάσταση του λαού που θα γίνει είτε αυθόρμητα εφόσον συνεχώς θα πιέζεται οικονομικά ή ακόμα και με προβοκάτσια από τις ορδές του Σόρος ή των άλλων πρακτόρων σχετικών συμφερόντων που έχουν οργανωθεί ήδη μέσα στη χώρα.

    Πού είναι η ΕΕ; Η Γερμανία μόλις προχθές κατάλαβε το παιχνίδι που παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κερδοσκόπων.

    Η Αμερική έχει βάλει τα παπαγαλάκια της να φωνάζουν δήθεν υπέρ των Ελλήνων και το τι τραβάνε οι Έλληνες με το ΔΝΤ και τα μέτρα, προτείνοντας όλοι, μα όλοι, με μια φωνή, Έλληνες επαναστατείστε! Εάν η Αμερική καταφέρει να κάνει τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει κερδίζει διπλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καζάνι που βράζει θυμίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό συμβαίνει επειδή πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την οικονομία. Η οικονομική πολιτική που ακολουθείται οδηγεί σε αδιέξοδο και την Ελλάδα στη χρεοκοπία με αποτέλεσμα πολλοί υπουργοί να έχουν αρχίσει να επιδιώκουν να σώσουν το «τομάρι» τους, δηλαδή να δίνουν αγώνα για την πολιτική τους επιβίωση και υστεροφημία. Έτσι, μάλλον συνηθισμένο φαινόμενο θα είναι τους επόμενους μήνες οι συγκρούσεις εντός της κυβέρνησης.

    Σήμερα, Πέμπτη, φωτιά άναψαν οι δηλώσεις της Λ. Κατσέλη η οποία ξεκάθαρα επιτέθηκε κατά των «συναδέλφων» της Γ. Παπακωνσταντίνου και Τ. Μπιρμπίλη για διαφορετικούς λόγους αλλά με κοινή συνισταμένη: Ποιος φταίει για το χάλι στην αγορά – ποιος θα την κάνει πρώτος;

    Η κ. Κατσέλη είπε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την έκρηξη του πληθωρισμού την έχουν οι αυξήσεις στους φόρους που αποφάσισε ο… Γ. Παπακωνσταντίνου ενώ σε ότι αφορά τα προϊόντα που η ίδια ελέγχει, η αύξηση είναι ελάχιστη. Επομένως, στέλνει το μήνυμα στο υπουργό Οικονομικών ότι «δεν θα φάω εγώ την οργή του κόσμου, να πληρώσεις κι εσύ όταν ο πληθωρισμός θα φτάσει το 8%».

    Ωστόσο, η πλήρης διάσταση απόψεων είναι γνωστή εδώ και μήνες μεταξύ των δύο υπουργών. Η κ. Κατσέλη το φέρει βαρέως διότι ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Γ. Παπακωνσταντίνου κι όχι την ίδια.

    Παράλληλα, η κ. Κατσέλη επιτέθηκε και κατά της Τίνας Μπιρμπίλη λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Οι αυξήσεις βέβαια ανακοινώθηκαν, αρχικά για τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσουν και τα νοικοκυριά.

    Δυσαρέσκεια φαίνεται να υπάρχει και για τον Δ. Ρέππα διότι ο διαλυμένος και υπερχρεωμένος ΟΣΕ αποφάσισε να πάρει κι άλλο δάνειο 1,4 δισ με εγγύηση του Δημοσίου.

    Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου από την άλλη, τα έχει βάλει με τον Ανδρέα Λοβέρδο διότι η έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης κατά την ίδια είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης των ταμείων, προϊστάμενος των οποίων είναι ο υπουργός Εργασίας.

    Οσονούπω θα ξεκινήσουν γκρίνιες και για τον Γ. Ραγκούση ο οποίος προχώρησε στον Καλλικράτη χωρίς να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

    Το σκηνικό δείχνει ότι όλοι είναι εναντίον όλων με… τρόπαιο τη σωτηρία τους όταν το καράβι θα βουλιάξει. Έτσι, όμως, δεν πάει μπροστά ούτε η οικονομία, ούτε ο τόπος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε θα ξεκινήσουν τα ανπτυξιακά έργα?
    Είναι αλήθεια ότι στην περιοχή του Αγ. Κοσμά στον Άλιμο θα γίνει κάποιο πάρκο?
    Εάν πράγματι σχεδιάζετε να γίνει πάρκο από που θα αντληθούν τα χρήματα?
    Μήμως, λέω μήπως από αυτά που θα πάρουν από τους μισθούς και τις συντάξεις?
    Αυτά είναι έργα ανάπτυξης με ανταποδοτικό χαρακτήρα?
    Να μου ζήσετε και να σας χαίρονται οι δάσκαλοί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oσοι υπουργοί θέλουν πραγματικά να σώσουν την υστεροφημία τους,
    οφείλουν να παραιτηθούν. Επρεπε να είχαν προ πολλού παραιτηθεί.

    Αν δεν παραιτηθούν, είναι υπόλογοι και συνένοχοι στην
    εσχάτη προδοσία Jeffrey Mineiko κατά της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περίσσεψε η κοροϊδία με την ΔΕΗ
    και τον γνωστό $$$$$$ Μανιάτη..
    και το Αδρείκελο Μπιρμπίλη $$$$$$.

    «Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στην ηλεκτρική αγορά κατά το 2009, καθώς και αυτές που προβλέπονται για ολόκληρο το 2010, όπως για παράδειγμα η κατά πολύ αυξημένη υδροηλεκτρική παραγωγή στη χώρα μας, είχαν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση χαμηλής τιμής στη χονδρεμπορική αγορά που δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις νομοθετικά καθορισμένες τιμές για ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ»

    Να το μεταφράσω; Η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει φτηνό ρεύμα, από τα μη επιδοτούμενα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ. Τυχεροί και οι Έλληνες που έχουν καλή τιμή στο ηλεκτρικό για τα σπίτια τους, τα μαγαζιά τους και τα εργοστάσιά τους. Δυστυχώς, το φτηνό ρεύμα, δεν επιτρέπει στις ΑΠΕ να υπάρξουν γιατί η επιδότηση που χρειάζονται βγάζει μάτι και θα φάμε ξύλο. Πρέπει να ακριβύνουμε το ρεύμα από τα Υ/Η της ΔΕΗ. Θέλουμε οπωσδήποτε να βάλουμε ΑΠΕ, είναι για το καλό σας, εμείς ξέρουμε, εσείς πληρώνετε.

    Άαα,,, και είμαστε σοσιαλιστές. Θα φτιάξουμε μια νέα διαρθρωτική γραφειοκρατία για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

    Σας κλέβουμε για χάρη της Iberdrola και της παρέας της, αλλά, στους φτωχούς θα δώσουμε κάτι, θα φτιάξουμε κάρτες φτωχών, και επιθεωρητές, «πράσινες» θέσεις εργασίας.

    Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να ακριβύνει το ρεύμα, για να μην φάνε πολύ ξύλο για τις απάτες του. Χαίρομαι ωστόσο που επιτέλους κατάλαβαν ότι 400>250>100>40. Και βρήκαν την λύση: 400>250>100>80. Πως κάνεις έτσι βρε αδερφέ για €20 την μεγαβατώρα… 2 λεπτά την κιλοβατώρα… τίποτα, για σένα τσάμπα.

    Περισσεύει η κοροϊδία . Και για να καταλάβετε το μέγεθος και την κυνικότητα, πριν καλά καλά μάθει η Υπουργός πού είναι το Υπουργείο της, έλεγε τα ίδια: «Καμμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2010» πηχαίος τίτλος, και με ψιλά γράμματα «αύξηση το 2011».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιγραφή του Έλληνα πρωθυπουργού με δύο μόνο λέξεις:

    ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να περιμένετε από μια Κυβέρνηση όταν ο Πρωθυπουργός ήταν στη Λιβύη, ήρθε για μια μέρα στην Ελλάδα και αύριο θα είναι στη ΄…Βιέννη!

    Τον πνίγει τον Γιωργάκη η ελληνική μπασκλασαρία και θέλει άλλον αέρα, ευρωπαϊκό. Στη Σαχάρα πήγε γιατί είναι πολυπολιτισμικός και γιατί νομίζει ότι ο Καντάφι είναι οικολόγος, επειδή μένει σε τσαντίρι.

    (Kινητικότητα + MineikoΣοφιστείες) – Μετρήσιμα Αποτελέσματα
    = BIG FAT ZERO!
    Oι Ελληνίδες κι Ελληνες Πολίτες είμαστε εξαιρετικά
    υποψιασμένοι με τον πολυταξειδεμένο.
    Και κατά τεκμήριο, τραγικά αποτυχημένο.
    Και ΙσλαμοΛάτρη προσκυνημένο.
    Και ασπόνδυλο πιόνι της χολερικής Εlite-Bildergberg.

    Ο οποίος, πολύ και άσκοπο δήθεν “sophisticated business”
    τουρισμό – αποτυχημένης – αυτοπροβολής του, έκανε.
    Μαζί με τον “εξ απορρήτων σκιώδη” Nick τον “κωλοτούμπα”.

    Με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ!! Και σε χαλεπούς γιά τον Ελληνισμό
    καιρούς.
    Προτού ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ!! παραδώσει την Ελλάδα στη πυρά
    του ΔΝΤ.

    Γι’αυτό, κάθε φορά, οι αγωνιώδεις προσπάθειές σας
    συσχετισμού Jeffrey Μineiko με τον Κωστα Καραμανλή,
    είναι τουλάχιστον ατυχείς. Επί τέλους, Συνέλθετε!

    Ασε που ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ.
    ΑΛΛΟ ΔΡΑΜΑ !!!!
    μπορει να χαθει παλι με κανενα κανω κανενα ποδηλατο….
    και που εμεις οι ηλιθοι ψαχνουμε να τον βρουμε κιολλας…
    τετοια κινητηκοτηα βρε παιντι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΥΨΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ !?!?!?!?!?!?

    Προς Ανώνυμο 11 Ιουν 2010 4:27:00 π.μ.

    Γράφεις "λαικέ"(ακρο)δεξιέ για την πρώην ομοιδεάτισσά σου, Ντόρα:

    "....Γιατί να προτιμήσει κάποιος αυτήν και το κόμμα της (δομημένο από ανάλογης ηθικής και πολιτικής σκέψης υλικά) που οριοθετεί Γεωγραφικούς προσδιορισμούς, ΔΝΤ
    και τουρκολαγνικές προσεγγίσεις;
    Όταν υπάρχει αυθεντικότερη και ισα τουλάχιστον ρεαλιστική εκπροσώπηση από το ΠΑΣΟΚ;"

    Ακριβώς λόγω απόψεων σαν τη δική σου θα προτιμήσει κάποιος τη Ντόρα!!

    Και γω ρωτώ το ίδιο εσένα:
    Με τις γελοίες απόψεις που έχεις, γιατί να ψηφίσεις τον Σαμαρά και να μην πας με τον γνήσιο "τουρκοφάγο" και ακροδεξιό Καρατζαφέρη??

    Οι φασιστικές σου απόψεις με κάνουν να συμπαθώ τη Ντόρα!!

    Και πάρτο χαμπάρι η "Λαική" σου (Ακρο) Δεξιά πάντοτε θα είναι μειοψηφία στην Ελλάδα!!!

    Η αναλογία είναι 65% Κεντροαριστερά και 35% Κεντροδεξιά!!

    ΚΕΝΤΡΟ- όμως- δεξιά, όχι σκέτη δεξιά (αυτή η παλιά, του Αγράμματου Χωροφύλακα, του ρουφιάνου περιπτερά και του τρίκυκλου!!)

    Ο Σαμαράς, που θέλει να το παίξει γνήσιος δεξιός ΚΑΙ θα χάσει το μεσαίο χώρο ΚΑΙ θα δει εξουσία μετά από 30 χρόνια!!!

    Και πόσο γελοίοι δείχνετε, εσείς τα φασισταριά, που βρίζετε ολημερίς το Γιώργο και όλως τυχαίως ξεχνάτε τον μπουχέσα-βούδα της Ραφήνας, που κατέστρεψε τη χώρα!!

    Βρε..

    ΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ, ΠΑΛΙΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ- ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΟΝΑΤΙΣΑΤΕ!!!

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΑΑΑ…
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΑΑ…
    ΒΡΩΜΟΔΕΞΙΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ξερακιανό ανδρείκελο και δήθεν αντισυμβατικό κοριτσάκι της φωτό, είναι παιδί της γνωστής οικογενειοπαρέας, και με γνώμονα αυτό ακριβώς πορεύεται.

    Οι κινήσεις της και οι μοντερνιές της δεν την βγάζουν απο τα δύσκολα ότι κι αν πιστεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση