GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βελτίωση στις επιδόσεις των ελληνικών σχολείων στις νέες τεχνολογίες...

Της Όλγας Σαράφη Περισσότερα εργαστήρια υπολογιστών, καλύτερη αναλογία μαθητών ανά υπολογιστή και σημαντική διάδοση της χρήσης των τεχνολο...

Της Όλγας Σαράφη

Περισσότερα εργαστήρια υπολογιστών, καλύτερη αναλογία μαθητών ανά υπολογιστή και σημαντική διάδοση της χρήσης των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ) στα ελληνικά σχολεία διαπιστώνει η Επίτροπος κ. Βασιλείου σύμφωνα με στοιχεία του 2008.
Συγκεκριμένα, στις αρχές της δεκαετίας ο αριθμός των μαθητών ανά υπολογιστή κατά...
 την έναρξη του λειτουργικού προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν 1.097 και της δευτεροβάθμιας 51. Στα τέλη του 2008 ο αριθμός των μαθητών ανά υπολογιστή στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν 32 ενώ της δευτεροβάθμιας 17. Επίσης, η Επιτροπή σημειώνει χαρακτηριστικά ότι οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου διαθέτουν φορητούς υπολογιστές σύμφωνα με σχετικό πρόγραμμα.
Η στρατηγική για την Ευρώπη 2020 και ειδικότερα η προτεραιότητα για την «έξυπνη ανάπτυξη» αποσκοπεί στη βελτίωση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και στο κύρος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέσω της αξιοποίησης των οικονομικών και κοινωνικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η ψηφιακή κοινωνία. Επίσης, τα κράτη μέλη υποστηρίζονται στην υλοποίηση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου για ένα στρατηγικό πλαίσιο σχετικά με την ευρωπαϊκή συνεργασία για την εκπαίδευση και την κατάρτιση («ΕΤ2020»). Στο πλαίσιο αυτό προάγεται  η απόκτηση «εγκάρσιων» βασικών ικανοτήτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι ψηφιακές ικανότητες. Εξάλλου, στο νέο πρόγραμμα-πλαίσιο για την τρέχουσα εξαετία (2007-2013) δίνεται ιδιαίτερη έμφαση αφενός στην απόκτηση ηλεκτρονικών δεξιοτήτων για την άσκηση της εργασίας και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και αφετέρου, στον ψηφιακό γραμματισμό προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ψηφιακός αποκλεισμός.

4 σχόλια

  1. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΛΕ? ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΜΑ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ, ΠΟΥ ΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ 4-5 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ 300 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2007 ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΛΕΙΔΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ INTERNET ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ 20 ΠΑΙΔΙΩΝ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΝΙΤΕΥΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας):

    «Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το «σπαθί της»»

    Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ.

    ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση;


    - Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το χρέος έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12%. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη.

    ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο;

    - Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία.


    ΔΕΞΙΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΥΨΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ !?!?!?!?!?!?

    Προς Ανώνυμο 11 Ιουν 2010 4:27:00 π.μ.

    Γράφεις "λαικέ"(ακρο)δεξιέ για την πρώην ομοιδεάτισσά σου, Ντόρα:

    "....Γιατί να προτιμήσει κάποιος αυτήν και το κόμμα της (δομημένο από ανάλογης ηθικής και πολιτικής σκέψης υλικά) που οριοθετεί Γεωγραφικούς προσδιορισμούς, ΔΝΤ
    και τουρκολαγνικές προσεγγίσεις;
    Όταν υπάρχει αυθεντικότερη και ισα τουλάχιστον ρεαλιστική εκπροσώπηση από το ΠΑΣΟΚ;"

    Ακριβώς λόγω απόψεων σαν τη δική σου θα προτιμήσει κάποιος τη Ντόρα!!

    Και γω ρωτώ το ίδιο εσένα:
    Με τις γελοίες απόψεις που έχεις, γιατί να ψηφίσεις τον Σαμαρά και να μην πας με τον γνήσιο "τουρκοφάγο" και ακροδεξιό Καρατζαφέρη??

    Οι φασιστικές σου απόψεις με κάνουν να συμπαθώ τη Ντόρα!!

    Και πάρτο χαμπάρι η "Λαική" σου (Ακρο) Δεξιά πάντοτε θα είναι μειοψηφία στην Ελλάδα!!!

    Η αναλογία είναι 65% Κεντροαριστερά και 35% Κεντροδεξιά!!

    ΚΕΝΤΡΟ- όμως- δεξιά, όχι σκέτη δεξιά (αυτή η παλιά, του Αγράμματου Χωροφύλακα, του ρουφιάνου περιπτερά και του τρίκυκλου!!)

    Ο Σαμαράς, που θέλει να το παίξει γνήσιος δεξιός ΚΑΙ θα χάσει το μεσαίο χώρο ΚΑΙ θα δει εξουσία μετά από 30 χρόνια!!!

    Και πόσο γελοίοι δείχνετε, εσείς τα φασισταριά, που βρίζετε ολημερίς το Γιώργο και όλως τυχαίως ξεχνάτε τον μπουχέσα-βούδα της Ραφήνας, που κατέστρεψε τη χώρα!!

    Βρε..

    ΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ, ΠΑΛΙΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ- ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΟΝΑΤΙΣΑΤΕ!!!

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΑΑΑ…
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΑΑ…
    ΒΡΩΜΟΔΕΞΙΑΑΑΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Guys,κοιτάχτε τι βρήκα! Υποτροφίες για σπουδές σε κολλέγιο, τις δίνουν σε δήμους της αττικής. Check the link
    http://www.medcollege.edu.gr/Listing.aspx?LangID=69&CityID=7dfa4e65-eed4-4691-b653-890ff0991a93&FolderID=56427f7a-b591-421b-8c16-3b3ecc37cd9b&PageNo=0&EntityID=a1ade939-7220-4d64-ba5b-08753254ec0f

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση