GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι "Ανθρωπιστές" και οι "Πειρατές"...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Διάβασα κι εγώ την συλλογική κατακραυγή για την επιθετική πράξη των Ισραηλινών δυνάμεων κατά της διεθνούς νηοπο...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Διάβασα κι εγώ την συλλογική κατακραυγή για την επιθετική πράξη των Ισραηλινών δυνάμεων κατά της διεθνούς νηοπομπής έξω από την Γάζα. Και έχω κάποια εύλογα ερωτήματα.
Για την πλευρά του Ισραήλ κατ’ αρχήν. Δύσκολα κατανοεί κανείς την πράξη απέραντης βλακείας που μια κυβέρνηση, έμπειρη σε διεθνείς εμπλοκές αλλά και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, θα πραγματοποιούσε αντιμετωπίζοντας με πραγματικά πυρά ανόητους, πιθανότατα, ακτιβιστές η ακόμα και φανατικούς ισλαμιστές που, άοπλοι, επιχειρούσαν να διασπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της περιοχής. Η βλακεία δε της αντίδρασης γίνεται ακόμα προφανέστερη με την ακατανόητη κάθοδο αρχικά στο κατάμεστο από κόσμο κατάστρωμα του Τούρκικου παλιού κρουαζιερόπλοιου μεμονωμένων κομάντος. Που φυσιολογικά θα γινόντουσαν αντικείμενο επιθέσεων από
 ορισμένους φανατικούς ισλαμιστές επιβάτες. Τι απλούστερο από την παρεμπόδιση της συνέχισης της πορείας των πλοίων και οργανωμένο ρεσάλτο των κομάντος στα καταστρώματα;
Λογικά λοιπόν το Ισραήλ την αποζήτησε την σύγκρουση. Γιατί; Mήπως η προσπάθεια της Τουρκίας να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον μουσουλμανικό κόσμο, αντικαθιστώντας το ύποπτο και ακραίο Ιράν, δεν βρίσκει εντελώς αντίθετη την Ιερουσαλήμ; Κι επιχειρεί με τον τρόπο της να...
 διευκολύνει τα σχέδια της Αγκυρας; Ανεξάρτητα βέβαια από κόστος δημοσίων σχέσεων που για το Ισραήλ, όπως είναι τα πράγματα σήμερα, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία…
Υπήρξε όμως η επέμβαση αυτή των Ισραηλινών πειρατεία; Πως μπορεί να είναι πειρατεία μια κίνηση παρεμπόδισης της παραβίασης διακηρυγμένου αποκλεισμού από μια χώρα τα πλοία της οποίας προειδοποιούν προηγουμένως τα επερχόμενα  σκάφη για την πρόθεση ελέγχου του φορτίου τους; Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα ελέγχου των πλεούμενων που κατευθύνονται στη Γάζα. Η περιοχή δεν αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένη πολιτειακή οντότητα (ούτε καν η ίδια η Παλαιστινιακή Αρχή δεν την βλέπει σαν τέτοια). Μόλις πρόσφατα πλοία ανθρωπιστικής βοήθειας (προερχόμενα από το Ιράν) αποκαλύφθηκε να έχουν τα αμπάρια τους γεμάτα όπλα. Kι εξ άλλου είναι διεθνώς αποδεκτό έλεγχοι να γίνονται κι εκτός χωρικών εθνικών υδάτων (λ.χ. από Ρώσους, Κινέζους και Δυτικούς έξω από την Σομαλία).
Από την πλευρά των ανθρωπιστών τώρα τα ερωτήματα είναι περισσότερα αλλά και σίγουρα αναπάντητα. Για ποιο λόγο έχει αποκλεισθεί η Γάζα; Διότι με την αποχώρηση των Ισραηλινών δυνάμεων και την διενέργεια εκεί εθνικών εκλογών η Χαμάς, που τις κέρδισε, πρώτα προχώρησε σε αιματηρές εκκαθαρίσεις των πολιτικών της αντιπάλων (Παλαιστίνιων πάντα) της Φατάχ και στη συνέχεια άρχισε να εκτοξεύει ρουκέτες κατά των γειτονικών εδαφών του Ισραήλ. Ο αποκλεισμός, κι από την Αίγυπτο ακόμα, λοιπόν έγινε για να αποστερηθεί η Χαμάς της όποιας δυνατότητας να εξασφαλίζει καινούργια όπλα. Οι ανθρωπιστές αγωνιούν για τα παιδάκια της Γάζας αλλά αδιαφορούν για τις ρουκέτες που προσγειώνονταν στα κεφάλια των μικρών Ισραηλινών η για τις φαλτσέτες και τα πυροβόλα όπλα που αφαιρούσαν την ζωή οπαδών της Φατάχ.
Δεν εμποδίζεται η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα. Από την ξηρά βέβαια και αφού έχει ελεγχθεί το περιεχόμενό της. Μόνο ανεγκέφαλοι δεν θέλουν να δούν τι ακριβώς παίζεται στο ζήτημα τη Γάζας. Το ζήτημα δεν είναι η σίγουρη προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας. Το θέμα είναι να σπάσει (η να φαίνεται πως πάει να σπάσει) ο αποκλεισμός. Με πρωταγωνιστές βέβαια ισλαμιστές Τούρκους. Κάτω μάλιστα από την προστατευτική ομπρέλα της κυβέρνησης Ερντογάν.
Ποια είναι σε όλα αυτά μέσα η θέση των ελλήνων ακτιβιστών; Δεν θυμάμαι κανέναν να συγκινήθηκε τον καιρό που η Χαμάς έσφαζε οπαδούς της Φατάχ. Η όταν Σιίτες ξεκληρίζουν Σουνίτες, κι ανάποδα, στο σημερινό Ιράκ η στο Πακιστάν. Το ζήτημα εδώ είναι πάντα άσπρο – μαύρο. Κακοί Ισραηλινοί κι Αμερικάνοι. Καλοί Αραβες η γενικότερα Μουσουλμάνοι. Ακόμα και Σέρβοι, άμα τύχει να είναι αντι-αμερικανοί. Για όλα τα άλλα (λ.χ σφαγές από Αραβες στο Νταρφούρ) αδιαφορία. Εδώ όμως υπάρχει και θέμα με τους Τούρκους. Που εμφανέστατα παίζουν χοντρό παιχνίδι εντυπώσεων. (Με την εύγλωττη απουσία όσων δεν έχουν σχέση με τους ισλαμιστές του κόμματος του κ. Ερντογάν). Εκτιμώ πως και η αθώα ακόμη ανοησία πρέπει να έχει τα όριά της.
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Επίκαιρα της 10/6/10

22 σχόλια

  1. Το ειδύλλιο ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ εξελίσσεται σε …γάμο

    Μία απλή δήλωση απομένει πλέον για να επισημοποιηθεί ο γάμος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Ούτε Δημαρχεία, ούτε Εκκλησίες ούτε… κουμπάροι! Μια απλή δήλωση…! Βλέπετε όλα τα άλλα είναι …έτοιμα!

    Χθες, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία σύμφωνα με πρόσφατο νόμο γνωμοδοτεί -όχι δεσμευτικά- με πλειοψηφία 4/5 για τα πρόσωπα που έχει προεπιλέξει το υπουργικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, «όλα» τα κόμματα αρνήθηκαν την έκφραση γνώμης για την επιλογή ανωτάτων δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να καλύψουν κενές θέσεις στα τρία ανώτατα δικαστήρια.

    Το μόνο κόμμα που «συνέπλευσε» με την κυβερνητική οδηγία ποιο ήταν; Ο ΛΑΟΣ…!!
    «Όλα» τα άλλα κόμματα εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους για την ανάμειξη της νομοθετικής εξουσίας σε έργα και καθήκοντα της εκτελεστικής χωρίς πρόβλεψη από το Σύνταγμα, αλλά μόνο ο ΛΑΟΣ συνέπλευσε με το ΠΑΣΟΚ

    Με δήλωσή του ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παπουτσής χαρακτηρίζει την άρνηση των βουλευτών των τριών κομμάτων ως «υπονόμευση της νέας κοινοβουλευτικής διαδικασίας»….
    Όχι, δεν ευχαρίστησε δημοσίως τον ΛΑΟΣ…

    Η ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΉΔΗ ΕΔΩ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα κι ο Γιωργάκης να τόχε γράψει αυτό, ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ... ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ

    Η επένδυση το Κατάρ αφορά σε:
    >Σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG
    >Σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LPG
    >Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από LPG 1100 MW
    >Μονάδα παραγωγής βιοελαίων από άλγη.
    Αλλά ο σχεδιασμός για τον Αστακό περιέχει κι άλλη πρασινάδα:απ’ τις 23/10/2009 έχει κατατεθεί αίτηση στη ΡΑΕ για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από καύση αστικών αποβλήτων (σκουπιδιών δηλ.) 200MW!!!

    Εκτός των άλλων, σύμφωνα και με τη δήλωση του εκπροσώπου της Astakos Terminal το λιμάνι του Αστακού πουλιέται μαζί με τη Βιομηχανική Περιοχή σε Εταιρεία του Κατάρ ως η πρώτη ιδιωτική βιομηχανική περιοχή μαζί με ιδιωτικό λιμάνι που ανήκουν σε ξένη χώρα!
    Στη μελέτη αναφέρεται η μονάδα βιοελαίων που θα δεσμεύει υποτίθεται το διοξείδιο του άνθρακα.Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση σχετικά με το πως γίνεται και αυτό είναι λογικό αφού δεν υπάρχει πουθενά σήμερα ασφαλής και οικονομικά συμφέρουσα μέθοδος δέσμευσης του CO2.Αλλά αν η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αυτή την τεχνογνωσία,γιατί την περιορίζει στον Αστακό και δεν τη διαθέτει σε παγκόσμια κλίμακα?

    Πόσες θα είναι οι θέσεις εργασίας;
    Η ΜΠΕ αναφέρει σαφώς 140 θέσεις εργασίας.Τα μέσα ενημέρωσης επιμένουν να μιλούν για 1.500 θέσεις, ενώ ακόμα κι ο Νομάρχης που βγήκε εξ αρχής στα μέσα μ’ αυτό το σύνθημα, αναγκάστηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να παραδεχθεί πως οι θέσεις εργασίας είναι 140, μάλιστα σε πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης.Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην το διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής. Μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης,μάλιστα, επικινδυνότητας αφού μέρος της επένδυσης εμπίπτει στην οδηγία Sevezo II.Η ηλεκτροπαραγωγή από LPG δεν υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

    Ποιες οι τοπικές επιπτώσεις;
    >Οι τοπικοί ρύποι από μια τέτοια μονάδα είναι 20% λιγότεροι από μια αντίστοιχη μονάδα λιθάνθρακα και περίπου 15% περισσότεροι απ’ τη μονάδα λιθάνθρακα που είχε δρομολογηθεί στον Αστακό και ξεσήκωσε τον κόσμο.
    >Το LPG παράγει Επικίνδυνους Αέριους Ρύπους με καρκινογόνες και μεταλλαξιογόνες ιδιότητες.
    >Η αποβολή υδρατμών και η έκλυση μεγάλων ποσοτήτων θερμότητας θ’ αλλάξει το τοπικό μικροκλίμα ( φαινόμενο θερμονησίδας).
    >Τα αποθηκευμένα αέρια (LPG και LNG) θα διαφεύγουν σε ποσοστό 1%, δηλ. 40.000 τόνοι ετησίως. Τα διαφεύγοντα αέρια,θα αναδύουν μια διαρκή χαρακτηριστική οσμή .
    >Τα μεγάλα ατυχήματα από έκρηξη, τέτοιων μονάδων,δεν είναι σπάνια. Εδώ ο κίνδυνος αυξάνεται εξ’ αιτίας της μεγάλης σεισμικότητας της περιοχής.
    >Η περιοχή οδηγείται σε ενεργειακή μονοκαλλιέργεια με αποτέλεσμα παραδοσιακοί παραγωγικοί τομείς να οδηγηθούν σε αδιέξοδο:Γεωργία,κτηνοτροφία, παράκτια αλιεία,ιχθυοκαλλιέργειες.
    >Κι ο σημερινός υποτυπώδης τουρισμός θα εξαφανιστεί.
    > Αναιρείται ο διαμετακομιστικός χαρακτήρας του λιμανιού,αυτός για τον οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια εθνικών και κοινοτικών πόρων.
    >Το τελικό Ισοζύγιο των θέσεων εργασίας προκύπτει αρνητικό.

    Οφείλουμε λοιπόν ως τοπική κοινωνία,σύλλογοι,φορείς , πολίτες,να μη μείνουμε απαθείς,
    συνυπογράφοντας τα παραπάνω κείμενα και συντονίζοντας τις
    παρεμβάσεις μας.

    Κίνηση Πολιτών Δήμου Αστακού
    Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλόπουλου Η ΒΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Citibank για μια ακόμα φορά υπονομευτής της ελληνικής οικονομίας.

    Εδώ και 30 χρόνια αυτή η σκυλο-εβραιϊκή τράπεζα έχει βάλει στο μάτι την ελληνική οικονομία. Περισσότερα από 100 τρίς (σε δραχμές) έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό η παρουσία της Citibank στην Ελλάδα.

    Ολοι θυμώμαστε τα παιγνίδια της εις βάρος της Ελλάδος, ειδικά εκείνο του 1994 όπου παίζοντας εις βάρος της δραχμής, η Citibank κέρδισα και ο λαός έχασε πάνω από 50 τρίς.

    Ελληνες,

    Σαμποτάρετε και σείς των προδοτική Citibank. Δόστε ένα γερό μάθημα στους Εβραίους μμαυραγορίτες της.

    -Αποσύρετε όλες τις καταθέσεις σας από τη Citibank.
    -Μην πληρώνετε κανένα δάνειο ή πιστωτική κάρτα στη Citibank.
    -Ξωπετάξτε την εβραϊκή Citibank από την Ελλάδα.

    Κανένας μας δεν χρωστάει στη Citibank. Αντίθετα το κράτος και εμείς θα πρέπει να την αναγκάσουμε να επιστρέψει τα κλεμμένα του ελληνικού λαού.

    ΕΞΩ Η Citibank ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΩΣΤΑ !
    ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ !...
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΑΛΑΚΟΕΛΛΗΝΕΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛ-ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ με απελευθέρωση τζόγου”
    Batista vs george!!! Πιστεύω, ο Γιώργακης ειναι καλύτερος.

    Οταν πάντως μιλάω εγώ για κληρωτή δημοκρατία, δεν έχω στο νου τέτοιου τύπου …κληρώσεις.
    Κιαν μπορούσαμε να αποφασίσουμε όλοι οι πολιτες, σιγά μη τους δίναμε ποτέ την άδεια να κάνουν την χώρα παράγκα του τζόγου.
    Οπως και για χιλιάδες άλλα θέματα.

    Ολιγαρχία πατριώτη.
    200 χρόνια Ολιγαρχία.
    Και μην το πεις αυτό το “πράμα” δημοκρατία, ούτε στο παιδάκι σου.
    Μη τέτοιο ψέμμα…

    Δεν ονειρεύτηκα ποτέ να ζήσω σε τέτοια Ελλάδα.
    Οτι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι το κάνουν εντελώς χωρίς την συγκατάθεσή μου.
    Ελπίζω και χωρίς την δική σας.
    Θα είναι μια παρηγοριά η σκέψη αυτή τουλάχιστον.


    Και δεν δέχομαι το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση κάνει ότι κάνει απλώς για να μαζέψει έσοδα και να βοηθήσει την χώρα να βγει από την κρίση δανεισμού.
    Δεν έχουν καλές προθέσεις οι κυβερνώντες.
    Ούτε αγνές.
    Ούτε πατριωτικές.
    Ούτε φιλολαϊκές.
    Ούτε τίποτε.

    Λυπάμαι όσους τους ψήφισαν.
    Και εμάς όλους για την τύχη μας.
    Δεν μας άξιζε τέτοιο πράγμα.
    Κύριοι κατεδαφίζουν την χώρα βάσει σχεδίου.
    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΔΕΝ πρέπει να ξαναπατήσουν στην βουλή.
    Πρέπει να αρνηθούν την συμμετοχή τους στο πολιτικό γίγνεσθαι.
    Να αποσυρθούν από παντού και να καλέσουν τον κόσμο στον δρόμο.
    Μέχρι να προκληθεί κάποια, οποιαδήποτε, αλλαγή προς το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ! ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΖΜΠΕΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΡΓΚΙΣΤΑΝ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ? ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΚΟΦΤΕΙ?Ε, ΡΕ, ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΤΕΑΙ!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aυτή είναι η πραγματικότητα και μοναχά τυφλοί δεν την βλέπουν. θα ξυπνήσουμε επι τέλους ποτέ; Σε λίγο θα αρχίσουν τα συντρόφια να βρίζουν πάλι. Δεν πειράζει. Ο Ανδριανόπουλος θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί αν σταματήσουν να βρίζουν. Εχει απόλυτο δίκιο σε όσα γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΜΦΩΝΩ. ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΗΤΑΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΗΓΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΑΠΛΑ ΚΑΘ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πού είναι οι φοιτητές, που είναι οι εργάτες, που είναι ο λαός;
    Έχουμε σκύψει και μας βαράει ο Παπανδρέου και τα 160 καλοπληρωμένα πιόνια του.
    Κοτζάμ δικτατορία με τα τάνκς στους δρόμους έριξε η προηγούμενη γενιά, η σημερινή νοιάζεται μόνο για τους έρωτες της μενεγάκη, τα τραγούδια στη eurovision και το ποδόσφαιρο.
    Κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας ιδανικά και πολιτισμό και η τηλεόραση μας υποβίβασε σε πολιτισμική αλοιφή, american style.
    Από τον πολιτισμό πέσαμε στο μάμ, κακά και νάνι.
    Τώρα χάνουμε το μάμ, άρα χάνουμε και τα κακά.
    Εάν δεν επαναστατήσουμε θα μείνουμε στο νάνι, μερικοί στα παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑΤΙ ???
    ΠΟΙΟΥΣ ΡΩΤΑΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ???
    ΕΜΑΣ ??? !!!

    ΑΝΤΕ ΡΩΤΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ότι ποιο αισχρό έχω διαβάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Εκτιμώ πως και η αθώα ακόμη ανοησία πρέπει να έχει τα όριά της."

    ΑΝΔΡΕΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ .


    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ .

    ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ .


    ΕΓΩ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκτιμώ πως και η αθώα ακόμη ανοησία πρέπει να έχει τα όριά της.
    KALA TA LES, DYSTIXWS OI ELLINES KOIMOUNTAI AKOMA AKOLOUTHOUN TA DOGMATA SAN PITHIKOI,AMORFOTOI APO ISTORIA...MONO AUTH THN ISTORIA POU MAS VOLEVI....PALI KALA POU YPARXOUN ANTHROPOI SAN ESENA...MPRAVO...EUGE MIA AKTINA HLIOU STIN MAURILA THS ARISTERIS IDEOLOGIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. “Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Θα μας πάρουν με τις ντομάτες»”

    Για πρωτη φορα μετα απο πολλες δεκαετιες τα καφενεια θα προσφερουν καλλιτερη διασκεδαση απο τις κινηματογραφικες αιθουσες. Φανταστειτε πχ ανακοινωση του στυλ: Πεμπτη απογευμα επισκεπτεται το καφενειο μας ο ταδε βουλευτης να σας μιλησει για το πως θα σωθει η χωρα…

    με τις ντοματες θα ειναι η καλυτερη εκδοχη γι’αυτους…
    μην βρεθουν κρεμασμενοι κ φωτια απο κατω τους …κ τους αξιζει

    Συμφωνώ, ήδη το τελευταίο δίμηνο άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες “ψιλές”…

    ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.
    ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ.
    ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΙΟ ΑΣΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟΥ..ΣΧΕΔΟΝ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ…

    …Οι ντοματες πολυ τους πεφτουν….το πιθανοτερο ειναι να τους πεταξουν αυτο που μας εχουν βαλει να ξερανουμε για να τρωμε….
    ….εξαλλου τους ταιριαζει …. ποιοτικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανδριανόπουλε, συνήθως λες παπαριές. Πως το 'παθες και μας κατέθεσες τέτοια έξυπνη σκέψη; Επιτέλους βλέπω μια αξιόλογη σκέψη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρμοδιότητες αν το θελήσει να τις αξιοποιήσει.
    1) Μπορεί να αναπέμψει τον νόμο στην βουλή μη δεχόμενος να τον υπογράψει.
    2) Μπορεί αν του τον στείλουν από την βουλή ξανά προς υπογραφή να τον αναπέμψει πάλι , δημιουργώντας πια συνταγματική κρίση.
    3) Μπορεί να παραιτηθεί οδηγώντας την χώρα σε εκλογές.Είναι λίγα όλα αυτά; ; ;
    AYTA…
    με μεγάλα κεφαλαία γράμματα πρέπει να περάσουν στον λαο.
    Να αντιληφθεί ο κάθε απελπισμένος Έλληνας που αναρωτιέται,
    “γιατί κανείς κάνει κάτι”
    “γιατί κανείς δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του”

    ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
    που είναι εκεί και πληρώνεται αυτός, η υπερπολυτελής διαμονή του, οι μετακινήσεις του, τα ρουσφέτια του, οι φίλοι του, οι συγγενείς του, το ακριβό στυλ ζωής του
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ..
    να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ “ΚΑΡΟΛΟΥ” ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
    Αυτός έχει γράψει ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στα παλιά του τα παπούτσια και σφυρίζει αδιάφορα.
    Σφυρίζει αδιάφορα αν αύριο ο χ,ψ Έλληνας μείνει άνεργος, αν η χ,ψ επιχείρηση κλείσει, αν η κοινωνία βουλιάξει κι άλλο, αν η αγορά συνεχίσει να ρημάζει, αν ολο και περισσότεροι έλληνες έρχονται σε απόγνωση.
    ΤΟ ΚΥΡΙΟ “ΚΑΡΟΛΟ” ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΑΖΕΙ!

    ΑΥΤΟΝ αγαπητέ Έλληνα ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ!

    Πιο έντιμο καθεστώς η Χούντα καθώς λειτουργεί “επαναστατικώ δικαίω” και λειτουργεί “νόμιμα” σε μια νέα “έννομη τάξη”.
    Στην συγκυρία που ζούμε βιώνουμε την κατάλυση της Δημοκρατίας εν ψυχρώ.
    Να δείτε που θα φτάσουν στο σημείο να μας πουν ότι η τρόικα δεν επιτρέπει διεξαγωγή εκλογών.________?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κανένας από εμάς τους φτωχούς δεν μπορεί να ξέρει τι παίζεται στις πλάτες μας. Το σίγουρο όμως είναι πως ο Ανδριανόπουλος είναι γουρούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "..... Κοτζάμ δικτατορία με τα τάνκς στους δρόμους έριξε η προηγούμενη γενιά, ....
    17 Ιουν 2010 3:35:00 μ.μ."


    Φαντάζομαι, εννοείς τήν κ. Τρέμη, τήν κ. Δαμανάκη, τόν κ. Ανδρουλάκη ....
    καί λοιπούς ομοίους τους "αντιστασιακούς".....


    Ἀ, ρέ κακομοίρη ,
    μέ τέτοιους χάνους σάν κι'εσένα,
    άς κοιμούνται ήσυχοι οι πονηροί , οι κλέφτες καί τά παράσιτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενδιαφέρουσα άποψη για την "αβάντα" Ισραήλ σε Τουρκία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση