GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σόρος: Η κατάρρευση θα έχει και συνέχεια...

Στη «δεύτερη πράξη» της κρίσης εκτιμά πως έχουμε μπει ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος. Μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη υποστήριξε ότι «η...

Στη «δεύτερη πράξη» της κρίσης εκτιμά πως έχουμε μπει ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος. Μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη υποστήριξε ότι «η κατάρρευση του χρηματοοικονομικού συστήματος, όπως το γνωρίζουμε, είναι πραγματική και η κρίση δεν έχει τελειώσει» και πρόσθεσε ότι...
 «όταν οι χρηματαγορές άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην αξιοπιστία του ξένου χρέους, η Ελλάδα και το ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο, ωστόσο οι επιπτώσεις αναμένεται να γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο».

16 σχόλια

  1. ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας):

    «Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το «σπαθί της»»

    Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ.

    ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση;


    - Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το χρέος έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12%. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη.

    ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο;

    - Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία.


    ΔΕΞΙΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιγραφή του Έλληνα πρωθυπουργού με δύο μόνο λέξεις:

    ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλείστε τα αυτιά σας. Αυτή η κρίση είναι φούσκα υποτίμησης , λόγω έλλειψης...εμπιστοσύνης. Σκάει όπου να 'ναι αυτή η ανάποδη φούσκα (με το χρυσό φούσκα προς τα πάνω)και θα γυρίσουν προς τα πανω και οι οικονομίες και οι αγορές.
    Ο Ρουμπίνι προέβλεψε το 2009 βαθειά υφεση στις ΗΠΑ και έπεσε έξω.
    Ο Σόρος προέβλεψε το 2009 διάλυση του ευρώ και έπεσε έξω.
    Ο Σόρος προέβλεψε το 2008 το πετρέλαιο στα 200 δολάρια και έπεσε έξω.

    Οι προβλέψεις τους δεν είναι συμβουλές. Είναι επιθυμίες τους για να βγαζουν λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΣΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕ.ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ταμπλό τα λέει όλα.
    Είτε είναι αδύναμοι ερασιτέχνες είτε συνειδητοποιημένοι εντολοδόχοι, η κυβέρνηση ξεπουλά την Ελλάδα στην τρόικα. Για αυτό δεν ανεβαίνει το Χρηματιστήριο. Για να χαρίσουν την δημόσια περιουσία στο διεθνές κεφάλαιο.

    ΣΑΠΙΛΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

    ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΦΟΒΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΧΑΖΟΜΟΥΝΑΚΙΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ (ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ )ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ Ο ΙΑΒΕΡΗΣ.

    ΣΑΠΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Ελλάδα δεν θα έχει συνέχεια. ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΓΑΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός το είπε! γιατί ξέρει και τους "ειδήμονες του χρήματος"

    http://video.google.com/videoplay?docid=439586221319126077#

    και γιατί "το χρήμα ως χρέος"

    1/5 http://www.youtube.com/watch#!v=6VGlmeuC0wI&feature=related

    2/5 http://www.youtube.com/watch#!v=nc4QmkLChOY&feature=related

    3/5 http://www.youtube.com/watch#!v=FspWW-QiZGo&feature=related

    4/5 http://www.youtube.com/watch#!v=1h-DdBPnSco&feature=related

    5/5 http://www.youtube.com/watch#!v=eCj1XYBlmoM&feature=related

    αναπόφευκτα ΕΚΕΙ οδηγεί

    ΤΟ ΘΕΜΑ είναι, ποιος νοιάζετε? να μάθει το ΓΙΑΤΙ, και όχι μόνο για Πολίτες με Παιδεία.

    Και μιας και οι ειδήμονες, οι "ιδεολογοι των κομμάτων" έχουν άγνοια περί αυτού? και κρατούν όμηρους της αμάθειας τα "κουκιά" από τα οποία ξεφυτρώνουν, και θρέφονται στη συνέχεια με μεταλλαγμένες μίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tί αρρώστια καί αυτή η λαιμαργία
    τού χρήματος...
    Στό παρά 5 τό χρήμα τόν απασχολεί.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να ναι καλα τα τσακαλια που εχεις αμολυσει ανα τον κοσμο, τα αποβρασματα της κοινωνιας τους και καλα αντεξουσιαστες και ψευτοαρεστερους που σου κανουν τις "δουλιτσες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο αρχιερεας της κερδοσκοπιας που "επενδυει" σητν καταρρευση των οικονομιων ολοκληρων κρατων, βγαινει και μιλαει κι ολας για την κριση......
    Βαρυ να ειναι το χωμα που θα τον σκεπασει οταν ψοφησει ο αλητης......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε με το ενα ποδι στον ταφο ειναι ο εβραιος και ακομα ψαχνεται!ουατ απο εδω τον εφερε και ο ΓΑΠ στην ααθηνα να τον συμβουλευτει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΒΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ..

    Διαβάστε το και διαδόστε το..

    "Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα οι τραπεζίτες.

    Για τους νόμιμους τοκόγλυφους, τους λήσταρχους ουσιαστικά, τραπεζίτες, και το «θεάρεστο» έργο που κάνουν, με τις ευλογίες των αστικών κυβερνήσεων, έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Θα ήταν πλεονασμός να το επαναλαμβάναμε.

    Σήμερα όμως θα μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε και δολοφόνους κάτι που είχε προαναγγελθεί και το περιμέναμε όλοι.
    Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα.

    Η καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει στα νύχια των τραπεζιτών χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις των νόμιμων τοκογλύφων.
    Το αποτέλεσμα γνωστό.
    Εκατοντάδες σπίτια χάνονται, για να καταλήξουν στα «κοράκια» που νταραβερίζονται με τους συγκεκριμένους πλειστηριασμούς που σε συνεργασία με τους τραπεζίτες ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί.

    Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται άστεγοι απ’ την μια μέρα στην άλλη θύματα της αναλγησίας και ασυδοσίας των τραπεζιτών.
    Είναι χαρακτηριστικός ο διαφημιστικός πίνακας που παραθέτουμε από μια τέτοια «επιχείρηση».

    Υπάρχει ένας πίνακας που δείχνει τις εξευτελιστικές τιμές που βγαίνουν τα σπίτια σε πλειστηριασμούς).

    Οι συγκεκριμένοι «επιχειρηματίες», αφού φυσικά τους τα χώσεις χοντρά, αναλαμβάνουν να σε προμηθεύσουν σπίτι, απ’ αυτά που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες, σε «πολύ συμφέρουσα τιμή» όπως γράφουν.
    Και όντως, ένα πρόχειρο τηλεφωνικό ρεπορτάζ που κάναμε σήμερα, είναι εξευτελιστικές οι τιμές με τα οποία αγοράζουν τα σπίτια αυτοί οι αετονύχηδες.

    Και όπως ξέρουμε όλοι το ανθρώπινο μυαλό δεν θέλει πολύ ώρα να σαλτάρει. Είναι τρομερό να χάνεις κόπους μιας ζωής και ξαφνικά να βρίσκεσαι στον δρόμο θύμα του αδηφάγου τραπεζικού κεφαλαίου.

    Πριν λίγο καιρό διαβάζαμε σε εφημερίδα: «Σε απόπειρα αυτοκτονίας οδηγήθηκε χτες 37χρονος, όταν τράπεζα, από την οποία είχε δανειστεί χρήματα, του ανακοίνωσε ότι θα κατασχέσει το σπίτι του.
    Το περιστατικό συνέβη χτες το μεσημέρι στο Χαλάνδρι… Οταν ο διευθυντής του υποκαταστήματος τράπεζας τού ανακοίνωσε πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε κατάσχεση της κατοικίας του, βγήκε στο δρόμο και περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».


    Το επόμενο βήμα το είδαμε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία»."38χρονος μηχανουργός στραγγάλισε τη γυναίκα του, επιχείρησε να κάνει το ίδιο στα δύο ανήλικα παιδιά του και στη συνέχεια απαγχονίστηκε, επειδή το σπίτι του βγήκε στον πλειστηριασμό λόγω της καθυστέρησης δύο δόσεων (1.600 ευρώ").

    Γαμώτο, δεν φτάνει που μας ληστεύουν, άρχισαν και να μας δολοφονούν! Δεν είναι καιρός να παλέψουμε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σκοτώσουμε το απάνθρωπο πολιτικό σύστημα που βιώνουμε;

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΑΚΣΤΕΡ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ, ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ...

    Πόση χουντική λογοκρισία πέφτει από τα πασοκοκάναλα.
    Όλα, έδειχναν πλάνα από τους πληρωμένους κράχτες του πασόκ, που φιλούσαν τα χέρια του γιωργάκη.

    Αθάνατη δημοσιογραφία…………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπα που να σωριαστει ο σκυλομουρης!..

    Αιμοβορο θηριο, απο τα πιο αγρια..

    Αυτον ποιος θα τον ελεγξει;

    Ουστ, βρυκολακα των λαων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι θεωρίες συνωμοσίας πουλάνε. Άλλες είναι πέρα για πέρα αληθινές και άλλες παραμύθια της χαλιμάς. Έχουν ένα μεγάλο κακό αυτές οι θεωρίες. Δεν μπορούν να αποδειχτούν και πρέπει είτε να τις πιστέψεις είτε να τις απορρίψεις. Μερικές από τις χιλιάδες αυτές θεωρίες αφορούν τον Ούγγρο μεγαλοεπενδυτή Schwartz György μετέπειτα γνωστό ως George Soros.

    O George Soros είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες παγκοσμίως. Έγινε πασίγνωστος όταν το 1992 κατάφερε να εκδιώξει την λίρα Αγγλίας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών ποντάροντας εναντίον της και αποκομίζοντας κέρδη ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μία ημέρα! Η περιουσία του σήμερα εκτιμάται περί τα 24 δις. δολάρια.

    Στις τελευταίες του δηλώσεις ...
    η συνέχεια
    http://29-26.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση