GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι εστί Πανοζάχος...

Από το http://fonaklas.blogspot.com/ και το http://iakxos.blogspot.com/ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ "ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ" κ. ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ   "Ο κ...

Από το http://fonaklas.blogspot.com/ και
το http://iakxos.blogspot.com/

Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ
"ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ"
κ. ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ  
"Ο κύριος αυτός "προσφέρθηκε" πρόσφατα να μας σώσει. Εμφανίστηκε με θρασος στο πολιτικό σκηνικό των Σερρών, με την παρακαταθήκη του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά , κόσμισε με την παρουσία του το γιαλαντζί-πασχαλιατικο γλέντι παρωδία των Αραμπατζήδων , του δόθηκε απλόχερα βήμα σε όλα τα Σερραϊκα ΜΜΕ και μας δήλωσε ότι θα πολιτευθεί στα Σερρας ως υποψήφιος βουλευτής της..
Νέας Δημοκρατίας ..."

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ...
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΓΓΙΡΗΣ
Κύριε ΣΤΑΓΚΟ , Πρόεδρε της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών έχετε να προσθέσετε τίποτα ;
Τι κοινό μπορεί να συνδέει καμιά σαρανταριά δήμους, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας με πρώτο και καλύτερο το δήμο Θεσσαλονίκης, δεκάδες δημοτικές επιχειρήσεις, καμιά 35αριά νοσοκομεία ακόμη και της Πελοποννήσου, ισχυρές εισηγμένες κρατικές επιχειρήσεις και πάει λέγοντας;
Του Τάκη Κανελλόπουλου
Όλοι αυτοί, περισσότεροι των 100, οργανισμοί του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν εμπιστευτεί τη διαχείριση των λογιστικών τους στην περίφημη εταιρεία «Ορθολογισμός - Οικονομικές και Αναπτυξιακές Εφαρμογές ΕΠΕ». Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς ο ετήσιος τζίρος του… εθνικού λογιστή ανέρχεται σε κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τις περισσότερες από τις δουλειές, κυρίως εκείνες που αφορούν τα νοσοκομεία και τις κρατικές ΔΕΚΟ, τις πήρε η εν λόγω εταιρεία κατά την περίοδο της «γαλάζιας» διακυβέρνησης. Μάλιστα αρκετοί κρατικοί αξιωματούχοι λίγους μήνες πριν από τη διαφαινόμενη εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας φρόντισαν να εξασφαλίσουν τον «Ορθολογισμό», υποδεικνύοντας στους υφισταμένους τους να υπογράψουν πολυετή συμβόλαια με τη συγκεκριμένη εταιρεία, πολλά από τα οποία λήγουν ακόμη και μετά το 2011.
Παλιοί γνώριμοι
Η έφοδος του «Ορθολογισμού» στο κράτος στηρίχθηκε στη λεγόμενη «ομάδα των βιομηχάνων». Πρόκειται για παλιούς Δαπίτες στην πλειονότητά τους, οι οποίοι συναντήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στα αμφιθέατρα της πρώην Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Εξέχοντα στελέχη αυτής της ομάδας υπήρξαν και οι δύο βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Δημήτρης Πανοζάχος και Κώστας Ταγγίρης.
Ο Σερραίος στην καταγωγή κ. Πανοζάχος ανήκε στον πυρήνα των καραμανλικών, εξ ου και διορίστηκε περιφερειάρχης Ηπείρου, θέση στην οποία παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης. Πριν από το κρατικό αξίωμα είχε διατελέσει μέλος της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ από το 2001 και του Πολιτικού Συμβουλίου από το 2007. Στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά, περιμένοντας ως αντάλλαγμα το διορισμό του στη θέση του προέδρου της Διοικούσας στη Θεσσαλονίκη. Όμως ο κ. Σαμαράς προτίμησε τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, προσφέροντας στον κ. Πανοζάχο τη θέση του μέλους της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. Το όνομα του πρώην περιφερειάρχη έπαιξε για ένα διάστημα για τη θέση του διαδόχου του Λευτέρη Ζαγορίτη, στην περίπτωση που η Ρηγίλλης προτιμήσει για το αξίωμα αυτό μη κοινοβουλευτικό πρόσωπο, πράγμα που μάλλον θεωρείται απίθανο.
Μέλος της «ομάδας των βιομηχάνων» υπήρξε και ο επίσης Σερραίος κ. Ταγγίρης. Συνδικαλιστής, αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ, διετέλεσε κατά την περίοδο της «γαλάζιας» διακυβέρνησης μέλος της Διοικούσας στην ΕΡΤ3 και σύμβουλος ΕΧΡΟ.
Η «ομάδα των βιομηχάνων»
Έχει τις ρίζες της στα ανέμελα φοιτητικά χρόνια, ωστόσο άρχισε να συγκροτείται με όρους… Φιλικής Εταιρείας προς τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το κόμμα ήταν τότε στα χέρια της «ομάδας των λοχαγών», γι’ αυτό και στόχος των «βιομηχάνων» ήταν να καταλάβουν το κράτος, μόλις η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. Η πρώτη συνάντηση των μελών της ομάδας έγινε το 2000 στην Πιερία, αλλά η οριακή ήττα της ΝΔ στις εκλογές μετέθεσε χρονικά τα σχέδιά τους.
Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις, με μαζικότερη αυτήν της Ερατεινής το 2002, στην οποία συμμετείχαν περί τα 200 στελέχη. Από τα φοιτητικά τους χρόνια ακόμη τα μέλη της ομάδας είχαν αναπτύξει ισχυρούς εσωτερικούς δεσμούς και επιδείκνυαν ιδιαίτερη συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Απόδειξη το γεγονός ότι με την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία πολλοί εξ αυτών διορίστηκαν κρατικοί αξιωματούχοι σε κρατικές εταιρείες και οργανισμούς ή ορίστηκαν περιφερειάρχες. Υπήρξαν και μέλη της ομάδας που κατέλαβαν κατώτερες κρατικές θέσεις (π.χ. διοικητές νοσοκομείων), ενώ αρκετοί ιδιώτευσαν ιδρύοντας εταιρείες, οι οποίες πήραν μπόλικες κρατικές δουλειές κατά την περίοδο της «γαλάζιας» διακυβέρνησης. Το δίκτυο της ομάδας εξαπλώθηκε και σε αρκετές εφορίες.
Οι… ανορθολογικοί διαγωνισμοί
Μέσω του δικτύου το οποίο διέθετε η «ομάδα των βιομηχάνων» σε διοικήσεις νοσοκομείων και περιφέρειες (Πανοζάχος στην Ήπειρο, Λεούδης στη Δυτική Μακεδονία και Βόσδου στα Ιόνια Νησιά) ο «Ορθολογισμός» κατόρθωσε να αλώσει δεκάδες νοσοκομεία από τον Έβρο ως την Πελοπόννησο. Η ανάδειξη του αναδόχου γινόταν μέσω ενός… ανορθολογικού διαγωνισμού, ο οποίος προέκρινε όχι την οικονομικότερη προσφορά αλλά τη «συμφερότερη», η οποία προέκυπτε διά μέσου ενός πολύπλοκου αλγόριθμου, που έστειλε 34 νοσοκομεία, προνοιακά ιδρύματα και ΔΥΠΕ στην αγκαλιά του «Ορθολογισμού», εξασφαλίζοντας ετήσιο τζίρο για την εταιρεία γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Στους διαγωνισμούς συμμετείχαν συνήθως τέσσερις εταιρείες, εκ των οποίων η μία πήρε πέντε νοσοκομεία, η δεύτερη δύο και η τρίτη πήρε δουλειές κυρίως στο λεκανοπέδιο.
Στην «ομάδα των βιομηχάνων» ανήκε και ο Σερραίος Γιώργος Σκόδρας, τέως διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., την οποία όλως τυχαίως έχει επίσης ο «Ορθολογισμός» έναντι ετήσιας αμοιβής περίπου 140.000 ευρώ.
Οι «εκλεκτοί» πελάτες
Στους «εκλεκτούς» πελάτες του «Ορθολογισμού» περιλαμβάνονται 34 νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα, 41 δήμοι, 19 δημοτικές επιχειρήσεις, όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί των δήμων Θεσσαλονίκης και Ελευθέριου Κορδελιού, το δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», καθώς και αρκετές μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις, ορισμένες εκ των οποίων είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.
ΔΗΜΟΙ
Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Μενεμένης, Νεάπολης, Ωραιοκάστρου, Ελευθερίου Κορδελιού, Συκεών, Πολίχνης, Τριανδρίας, Αγίου Παύλου, Ν. Ευκαρπίας, Πεύκων, Χορτιάτη, Πανοράματος, Λαγκαδά, Λαχανά, Αγίου Γεωργίου, Μίκρας, Μυγδονίας, Θέρμης, Βασιλικών, Επανομής, Εχεδώρου, Θερμαϊκού, Αγ. Αθανασίου, Καλλιθέας, Σοχού, Μαδύτου, Ρεντίνας, Χαλάστρας, Χαλκηδόνας, Δράμας, Κομοτηνής, Αριδαίας, Κάμπου, Αξιού, Σιδηροκάστρου, Βισαλτίας, Βελβεντού, Κρύας Βρύσης, Νιγρίτας.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τρεις του δήμου Θεσσαλονίκης (Αναπτυξιακή, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών, Αθλητικών Δραστηριοτήτων), των Λαγκαδά, Κουφαλίων, Αγίου Γεωργίου, Σοχού, Λαχανά, Μαδύτου, Συκεών, Αρέθουσας, Νιγρίτας, Χορτιάτη, Βασιλικών, Μίκρας, Ελευθέριου Κορδελιού, Βελβεντού, Κομοτηνής, Αριδαίας.
Πελάτες του «Ορθολογισμού» είναι επίσης όλοι οι δημοτικοί σταθμοί των δήμων Θεσσαλονίκης και Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς και το δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Άγιος Δημήτριος, Ειδικών Παθήσεων, Ψυχιατρικό, Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Γιαννιτσών, Γουμένισσας, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Αλεξανδρούπολης, Πολυγύρου, Διδυμοτείχου, Ξάνθης, Κομοτηνής, Καστοριάς, Αιγίου, Θηβών, Καλαβρύτων, Καλαμάτας, Χαλκίδας, Πατρών, Αγλαΐα Κυριακού, Τζάνειο, Τρίπολης, Κουτλιμάνειο Λάρισας, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Οίκος Ευγηρίας και Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς, ΔΥΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χαλκιδικής, Κέντρο Περίθαλψης Παίδων «Άγιος Δημήτριος».
ΔΕΚΟ
Πελάτες του «Ορθολογισμού» είναι και οι ΕΥΑΘ, HELEXPO, Φυσικό Αέριο Μακεδονίας Α.Ε., Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε., Τεχνόπολη Ελλάς Α.Ε.
Είναι επίσης το Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων, το Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το «Παπάφειο».
Η συνεργασία με το δήμο την περίοδο των μεγάλων σκανδάλων
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σχέση του «Ορθολογισμού» με το δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς η εν λόγω εταιρεία όχι μόνον δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει στεγανά απέναντι στην κακοδιαχείριση, αλλά ούτε καν «μυρίστηκε» οτιδήποτε σχετικό με το μέγα οικονομικό σκάνδαλο της πρωτοφανούς υπεξαίρεσης. Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του δήμου προχώρησε στην υπογραφή νέας τριετούς σύμβασης (τρίτης στη σειρά) για τα έτη 2010, 2011, 2012, η οποία θα αποφέρει στην εταιρεία περί τις 500.000 ευρώ!
Ο «Ορθολογισμός» έχει την ευθύνη της λογιστικής διαχείρισης του δήμου από το 2004 έως σήμερα. Ωστόσο ουδέποτε διατύπωσε την παραμικρή παρατήρηση για το μπάχαλο που επικρατούσε (και εξακολουθεί να επικρατεί) στο δήμο και το οποίο ξεσκεπάστηκε μετά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου. Όλα τα χρόνια εμφάνιζε πως τα πάντα βαίνουν καλώς και μόνον στον ισολογισμό του 2008 διατύπωσε κάποιες παρατηρήσεις όσον αφορά την κατάσταση των οικονομικών του δήμου, καθώς το σκάνδαλο ήδη είχε ξεσπάσει.
Χάος και διπλά βιβλία
Πέραν των «καθαρών» ισολογισμών που εμφάνιζε όλα αυτά τα χρόνια ο «Ορθολογισμός», ερωτηματικά υπάρχουν και όσον αφορά την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος. Από τους ελέγχους που έγιναν εξαιτίας του σκανδάλου διαπιστώθηκε ότι το διπλογραφικό σύστημα δεν εφαρμόζεται, ενώ ανακαλύφθηκαν και διπλά βιβλία. Παράλληλα όλα τα πορίσματα των οικονομικών επιθεωρητών μιλούν για απίστευτο χάος στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Για να δικαιολογήσει τη σύμβαση με τον «Ορθολογισμό», η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρει στη σχετική απόφαση ότι «οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες, με αποτέλεσμα οι υπηρετούντες υπάλληλοι στην οικονομική υπηρεσία να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις αυτές».
Στο περιθώριο οι υπάλληλοι
Η αλήθεια ωστόσο είναι διαφορετική. Από το 2003 προσελήφθησαν στο δήμο μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ δύο λογιστές α’ τάξης με αποκλειστικό έργο την οργάνωση του διπλογραφικού συστήματος και τη σύνταξη και υπογραφή των ισολογισμών. Μάλιστα από τον Ιούλιο του 2005 συγκροτήθηκε ειδικό τμήμα με επτά υπαλλήλους ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Ωστόσο ποτέ η διοίκηση του δήμου δεν επέτρεψε στο τμήμα αυτό να λειτουργήσει ουσιαστικά παρά μόνον το χρησιμοποιεί ως «βοηθητικό προσωπικό» προς τον «Ορθολογισμό». Είναι ενδεικτικό ότι στις ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης οι εξειδικευμένοι λογιστές του δήμου αναφέρουν ότι «βασικό πρόβλημα στη μέχρι τώρα πορεία μου στο δήμο είναι η μη ανάθεση αρμοδιοτήτων και καθηκόντων λογιστή α’ τάξης λόγω της ύπαρξης εξωτερικού λογιστή, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εφαρμόσω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, τις προτάσεις μου στην αναβάθμιση του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, που τόσο πάσχει στο δήμο μας».
Εξαιτίας της ύπαρξης του τμήματος των επτά υπαλλήλων η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου αρνήθηκε δύο φορές να υπογράψει το ένταλμα για την πληρωμή του «Ορθολογισμού», καθώς με βάση την έως τότε νομολογία «ήταν παράνομη η ανάθεση των λογιστικών σε εξωτερικούς συνεργάτες, από τη στιγμή που υπήρχαν στο δήμο λογιστές α’ τάξης». Προκειμένου να υπερβεί αυτό το εμπόδιο, η διοίκηση του δήμου σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τους υπαλλήλους-λογιστές να υπογράψουν σχετική δήλωση ότι δεν γνωρίζουν επαρκώς το αντικείμενο, κάτι όμως που εκείνοι αρνήθηκαν. Η πληρωμή του «Ορθολογισμού» κατέστη δυνατή μόνον κατόπιν σχετικής τροπολογίας, η οποία ψηφίστηκε το 2007 και αφού η διοίκηση του δήμου δήλωσε απερίφραστα ότι έχει ελλείψεις προσωπικού στην οικονομική υπηρεσία!
Σημειώνεται πως, όταν άρχισε η συνεργασία δήμου - «Ορθολογισμού», αντικειμενικός σκοπός ήταν η συγκρότηση και η εκπαίδευση εξειδικευμένης ομάδας υπαλλήλων, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα η διαχείριση των λογιστικών να γίνεται από τους ίδιους τους υπαλλήλους του δήμου. Αντ’ αυτού οι επτά υπάλληλοι λειτουργούν ως βοηθητικό προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας, χωρίς βεβαίως να μεριμνήσει κανείς να τεθεί ένα χρονικό όριο στην ολοκλήρωση του έργου του «Ορθολογισμού», ώστε να μπορέσει ο δήμος να αξιοποιήσει το εξειδικευμένο προσωπικό του, αλλά και να εξοικονομήσει το σοβαρό ποσό των 160.000 ετησίως.
Ο διαγωνισμός για τους ορκωτούς
Παράλληλα με τον «Ορθολογισμό» εξελίσσεται και η συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με την εταιρεία «BDO Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε.», η οποία ελέγχει τους ισολογισμούς, τους οποίους συντάσσει η πρώτη εταιρεία. Όμως ούτε και οι ορκωτοί ανακάλυψαν οτιδήποτε μεμπτό στους ισολογισμούς όλων των προηγούμενων χρόνων. Μάλιστα το δίδυμο «Ορθολογισμός» και «BDO Ορκωτοί Ελεγκτές ΑΕ» συναντάται και σε άλλους φορείς, όπως νοσοκομεία, δήμοι κ.ά. Πριν από περίπου δύο μήνες η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακύρωσε το διαγωνισμό που είχε κάνει ο δήμος για την επιλογή εταιρείας ορκωτών λογιστών, από τον οποίο είχε ανακηρυχθεί ανάδοχος εκ νέου η «BDO Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε.». Όμως κατόπιν προσφυγής άλλης εταιρείας ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. Η διοίκηση του δήμου αρχικά είχε πει πως θα έκανε κλήρωση μεταξύ των τριών συμμετεχόντων, μιας και όλοι είχαν καταθέσει ίδια οικονομική προσφορά. Στη συνέχεια όμως αποφασίστηκε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός με τη συμπερίληψη ενός επιπλέον όρου περί «αξιολόγησης πρότερης εμπειρίας», που από πολλούς θεωρείται «φωτογραφικός».

5 σχόλια

  1. Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Aγία Οικογένεια. Η τωρινή της εκπρόσωπος Θοδώρα Μητσοτάκη μπορεί να εκδιώχθηκε κλωτσηδόν από τη Νέα Δημοκρατία αλλά ο Χατζηπαπαγαλάκης και ο Κουρής του Alter είναι εδώ, μαζί με τα καλόπαιδα του Αλαχαβούζου του Σκάι.
    ......
    1.Λέμε ΝΑΙ στους φίλους και συμμάχους Αμερικανούς.
    2.Λέμε ΝΑΙ στο καραφλό παλληκάρι από τη μινεσότα που έχουμε την τιμή να μας πηδάει.
    3.Λέμε ΝΑΙ στα δάνεια από το εξωτερικό για να μπαλώσουν τις τρύπες τους οι τράπεζες, να μην πεινάσουν τα αφεντικά τους.
    4.Λέμε ΝΑΙ στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, διότι δεν μπορεί να καταστρέφεται η Ελλας, από εργαζόμενους, που τολμούν να ζητούν σύνταξη πριν τα 85!
    5.Λέμε ΝΑΙ στο Παπανδρέου και την ευτυχία που μας κερνάει καθημερινά, ειδικά στο σουπερμάκετ και τη βενζίνη.
    6.Λέμε ΝΑΙ στον Καρατζαφέρη, το τρίτο μέλος του συγκροτήματος Los Kolotoumbos, απίθανος τύπος (ο Στάθης Ψάλτης σε χοντρό).
    7.Λέμε ΝΑΙ στις εύκολες απολύσεις, τί θέλετε όλοι να δουλεύετε; H πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη.
    8.Λέμε ΝΑΙ στο ασφαληστρικό. Τί τη θέλετε τη σύνταξη; Να κάθεστε σπίτι να τσακώνεστε με τη γυναίκα; Χαρά και εργασία μέχρι τα 85.
    9.Λέμε ΝΑΙ στη λέσχη Βilderberg και το Βrookings institute.
    10.Λέμε ΝΑΙ στην "ενημέρωση" από τους αγαπημένους μας καναλάρχες, μάχονται καθημερινά για τα συμφέροντα μας και ας μην το ξέρουμε.

    Νίκος Χατζηπαπαγαλάκης
    Εκάλη
    (ALTER: τιμή και δόξα στο μέγα μητσοτάκη και την αυλή του, γλύψ, γλύψ, ... - είναι χοντρά τα πακέτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΡΙΞΤΕ ..~!!! ΜΕ TON ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΑΛΗΤΗ.
    ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ..

    Πραιτoριανή δήλωση Χρήστου Παπουτσή

    "ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

    Με μια δουλική-πραιτοριανή δήλωση του Χρήστου Παπουτσή, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη σημερινή σύσκεψη της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ είπε με λίγα λόγια πως κάποιος αρρωστημένος εγκέφαλος διακινεί παντού αθλιότητες και πως κάποιοι ανόητοι αμφισβητούν ότι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θα στηρίξουν με την ψήφο τους τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΠαΣοΚ.
    __________________________________
    Αυτοί οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι
    και οι ανόητοι που ελπίζουν
    ότι δεν θα ψηφιστεί το έκτρωμα που έχει ετοιμάσει η μειοψηφική κυβέρνηση του ΠαΣοΚ είναι ο ΛΑΟΣ, πραιτοριανέ εκπρόσωπε! ___________________________________

    ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΕ
    ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ.
    ΦΤΟΥ........λεχρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στόν ίδιο κωμμοτή μέ τόν Αβραμόπουλο
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο το λαμογιο εβγαλε ο σαμαρας στην πολεπιτροπη επειδη τον στηριξε και τωρα τον βαζει υποψηφιο στην εκτελεστικη επιτροπη!!!!!!!! να τους χαιρετε τα λαμογια που χορτασαν χρημα και μασααααααααααααα στηνκυβερνηση καραμανλη....κατι τυπους σαν αυτον τον γκουπα στη λαρισ κτλ !!!!!!!!!!!παρτε τους με τις ντοματεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με τα όσα αναπαράγετε και σχολιάζετε για την εταιρία «ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε.» τυγχάνουν αναληθή, συκοφαντικά και μειώνουν την επαγγελματική της φήμη. Σας ενημερώνω ότι το όλο θέμα έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης και σας παρακαλώ όπως αποφύγετε στο μέλλον οποιουδήποτε είδους σχολιασμό πριν αποφανθούν οι αρμόδιες αρχές. Διαφορετικά κάθε μελλοντικό σχόλιο δικαιολογημένα θα θεωρηθεί ότι γίνεται κακόπιστα.
    Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
    Νικόλαος Αντωνιάδης (Δ-Σ.Θ. 3984)
    Λέοντος Σοφού 4-Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση