GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλεγχος της περιουσίας όσων διετέλεσαν υπουργοί για την Siemens...

Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως οι υπουργοί Οικονομίας και Υγείας... Με επιστολή της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Siemens ζητά την...

Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως
οι υπουργοί Οικονομίας και Υγείας...

Με επιστολή της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Siemens ζητά την άμεση σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης πολιτικών που διετέλεσαν κυβερνητικά στελέχη στα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών, με τα οποία υπέγραψε συμβάσεις η Siemens κατά την τελευταία 20ετία.
Δεν αναφέρονται ωστόσο οι διατελέσαντες στα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας μολονότι και...
 αυτών το αντικείμενο είχε σχέση συμβάσεις της Siemens, ειδικά δε ο υπουργός Οικονομίας είναι γνωστό ότι εκπροσωπεί τον μέτοχο, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο, σε οργανισμούς όπως ο ΟΤΕ, ΟΣΕ κλπ.
Η επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό και σε αυτήν  διατυπώνεται το αίτημα για παρέμβαση στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδος - Γερμανίας, ώστε να υποχρεωθεί η Siemens να παράσχει στοιχεία προς την ελληνική Δικαιοσύνη και την Εξεταστική Επιτροπή . Ζητείται ακόμη τα καθ' ύλην αρμόδια υπουργεία και Οργανισμοί να προσδιορίσουν το σύνολο της ζημιάς που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την παράνομη δράση της Siemens, καθώς και να ζητήσουν απευθείας από τη Siemens τα απαιτούμενα στοιχεία.

10 σχόλια

  1. ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε όλους , τους πρωθυπουργούς ,υπουργούς ,βουλευτές ,
    σε όλους όσους αναμείχτηκαν με δημόσιο χρήμα , εισροές χρημάτων από την ευρωπαϊκή ένωση , επιδοτήσεις από την ευρωπαϊκή ένωση , εξοπλιστικά προγράμματα , δημόσια έργα , ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΑ
    ΑΠΟ ΤΟ 1981 .
    ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ,
    Και όλοι μας ξέρουμε ότι τα έχουν , σε οφσόρ εταιρείες ,
    σε τράπεζες του εξωτερικού , σε ακίνητα ,αλλά γραμμένα στις γυναίκες τους , στα παιδιά τους , σε συγγενείς και φίλους να μην φαίνονται , αλλά εμάς μας αφορά να επιστρέψουν μέχρι τελευταίας δεκάρας . ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ , ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ , ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ,με συνοπτικές διαδικασίες , αυτοί οι οικογένειες τους , τα παιδιά , τα εγγόνια τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας):

    «Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το «σπαθί της»»

    Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ.

    ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση;


    - Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το χρέος έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12%. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη.

    ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο;

    - Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία.


    ΔΕΞΙΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως ξεχωρίζεις έναν βρωμερό παλιο- και κρυφο-φασίστα, που το παίζει δήθεν αγωνιστής κατά της παγκοσμιοποίησης και του ΔΝΤ, από έναν αριστερό άνθρωπο??

    Ο Αριστερός μιλάει για επανάσταση του λαού, ενώ ο φασίστας για επανάσταση του λαού (ως διακοσμητικό στοιχείο!!) μαζί όμως με το στρατό και τα σώματα ασφαλείας!?!?!?!

    Ά , ρε υποκριτές παλιοφασίστες!!
    Πάλι 21 Απριλίου και τις καρακιτσαριό φιέστες σας με τους μεγαλέξανδρους ονειρεύεστε!!


    Κοιμηθείτε, κοιμηθείτε βαθιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι της Εξεταστικής Επιτροπής.
    Σοβαρευτείτε λίγο και μην προκαλείτε την αγανάκτησή μας θεωρώντας όλους τους Ελληνες ανόητους. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ που θα έπρεπε να ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ είναι οι υπουργοί Οικονομίας και Δημόσιας Υγείας γιατί σε Οργανισμούς που εποπτεύονται από τα υπουργεία αυτά έγινε το ΜΕΓΑΛΟ ΠΆΡΤΥ δηλαδή ΟΤΕ, ΟΣΕ, Νοσοκομεία κλπ.
    Σοβαρευτείτε και κάντε τη δουλειά σας γιατί προβλέπω ότι το Σεπτέμβρη μάλλο θα πέσει ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗς ΑΡΚΟΥΔΑΣ και θα είμαστε εμείς πλέον αμείληκτοι απέναντί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό ειναι το ΠΑΣΟΚ και το έχει δείξει καθαρά σε όλες τις εκφάνσεις του:

    Δοσίλογοι του ΔΝΤ
    Προετοιμάζουν άγρια καταστολή για τα μέτρα
    Ρουφιάνοι της εφορίας για τον υδραυλικό που δεν έκοψε απόδειξη και για το μαιευτήρα που πήρε δώρο κανενα χιλιάρικο από τον ευτυχή πατέρα του νεογέννητου

    Και τα μεγαλοστελέχη της ζίμενς και των εξοπλισμών λευκασμένα με μπλανκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ (ΠΟΘΕΝ-ΕΣΧΕΣ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝ.
    Κατά τά άλλα,όπως κι η Γραμ.τού Χριστοφοράκου εδήλωσε στόν Κούγια,ή επιτροπή (μέλη της) μαλακίζεται,μέ ανούσιες ερωτήσεις.
    ΚΛΕΦΤΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!!
    ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως ξεχωρίζεις έναν βρωμερό παλιο- και κρυφο-φασίστα, που το παίζει δήθεν αγωνιστής κατά της παγκοσμιοποίησης και του ΔΝΤ, από έναν αριστερό άνθρωπο??

    Ο Αριστερός μιλάει για επανάσταση του λαού, ενώ ο φασίστας για επανάσταση του λαού (ως διακοσμητικό στοιχείο!!) μαζί όμως με το στρατό και τα σώματα ασφαλείας!?!?!?!

    Ά , ρε υποκριτές παλιοφασίστες!!
    Πάλι 21 Απριλίου και τις καρακιτσαριό φιέστες σας με τους μεγαλέξανδρους ονειρεύεστε!!


    Κοιμηθείτε, κοιμηθείτε βαθιά!!!!


    «Έλλην δεν γεννιέσαι, ουδέ γίγνεσαι, αλλά καταντάς»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμεση σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης πολιτικών που διετέλεσαν κυβερνητικά στελέχη ολων ολου του πολιτηκου φασματος απο ορκωτους λογιστας του εξωτερικου.Σαν αυτους που εβγαλαν στν φορα τα περι σμιζεν στην αμερικη . Αμεση σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου του κοστους των λαθρομεταναστων στο Ελληνικο κρατος απο την ημερα εισοδου.Οτι ειναι μονο 2.000 Ευρο το ατομο δεν ειναι σωστο ,οι ποιο ακραιοι ομιλουν για 10.000 το ατομο χωρια αυτα που στελνουν στην πατριδα τους . Καθε 3 απο αυτους ενας ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.TAΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΑΛΓΚΟ..ΜΠΛΑΓΚΟ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ !!!!

    Τι θα πει “όσοι ενδιαφέρονται από την εξεταστική επιτροπή μπορούν να ενημερωθούν”. Δηλαδή αν δεν “ενδιαφέρονται” δεν θα ενημερωθούν; Και τι πρέπει να κάνει η Βουλή των Ελλήνων για να “ενδιαφερθεί” και να πάρει το πόρισμα τους ΣΔΟΕ;
    Μήπως αυτοί εκεί που ερευνούν όπως ερευνούν εκεί στη Βουλή είναι ο εκπρόσωπός μας και θα έπρεπε να τους δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό οι δημόσιοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ;

    Ποιός μας δουλεύει με το “μπλάνκο”;

    Ολοι μάλλον.
    -ο βουλευτής που το πρωτοανέφερε.
    -ο υπουργός που του απάντησε.
    -η εξεταστική επιτροπή που δεν μας διαφώτισε σχετικά.
    Σιγά μη μάθουμε την αλήθεια από αυτούς τους ανθρώπους.
    Το δίλημμα του πολιτικού κατεστημένου είναι απλό:
    1. Κάνει αληθινή κάθαρση και καταρρέει εκ των πραγμάτων
    2. Κουκουλώνει τις υποθέσεις και καταρρέει από την λαϊκή δυσαρέσκεια.
    Τι θα κάνει πραγματικά;
    Κάτι ενδιάμεσο φαντάζομαι.

    Και βέβαια θα το επιχειρήσει γιατί ξέρει ότι υπάρχουν ακόμη οπαδοί πρόθυμοι να πιστέψουν στον ισχυρισμό της ηγεσίας του κόμματός τους ότι το δικό τους κόμμα είναι καθαρό. Η έστω το καθαρώτερο.
    Είναι οι ίδιοι οπαδοί που δεν καταλαβαίνουν σε τι γίνονται συνένοχοι.

    Αυτη ειναι η διαφανεια που μας ειπε ο Γιωργος !!!

    Τα ΚΟΠΡΑΝΑ του Παγκαλου, ανακατεμένα
    με τα ΣΚΑΤΑ του Καπελέρη, εμπλουτισμένα με ΤΣΙΡΛΑ Παμπούκη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΠΕΠΘ
    Τρεχουν και δεν φτανουν στη Διευθυνση Τριτοβαθμιας Εκπαιδευσης που λεγαν οτι ολα καλα με την εκλογη της Ευανθιας Μποτσαρη στην ΑΣΠΑΙΤΕ

    Καναν οτι δεν βλεπαν τα πλαστα πτυχια και υπεργραφαν ολα καλως!!

    Τωρα που πλακωσε ο ανακριτης χασαν το...χρωμα τους!! Ενταξει μετα τον Μαντελη και εσεις ειστε ΑΘΩΟΙ!!!

    Κυριε Υφυπουργε Ιωάννη Πανάρετε γιατί ακόμα δεν ξήλωσες την κ. Μπότσαρη από την Ασπαιτε?? .

    Πασοκοι Παιδειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση