Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Την 24η Ιουλίου 2010 χρειάζονται μαθήματα...

Share it:
Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
http://polis-agora.blogspot.com/   
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΟΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΠΩΣ ΤΟ 74’ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τα μεταπολιτευτικά κόμματα που μετεξελίχθηκαν σε μη – κόμματα είναι πλέον συντελεστές άρνησης, υπονόμευσης της Δημοκρατίας όχι δόμησης, θεμελίωσης της.
Την μεταβατική αυτή περίοδο οφείλουμε να...

δημιουργήσουμε ως πολίτες, ως κοινωνία πολιτών ορισμένες παρατάξεις, ορισμένα μέτωπα ώστε η χώρα να βρει την φυσιολογικότητα της ως Κοινωνία, ως Έθνος, ως Κράτος, ως Θεσμική συγκρότηση, ως Οικονομία.
Ένα από τα μέτωπα αυτά, 43 χρόνια μετά το 67’ και 36 μετά το 74’ είναι αυτό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Η λέξη που οφείλει να βάλει δυναμικά και ανταγωνιστικά στην ημερήσια διάταξη, στον δημόσιο διάλογο που απουσιάζει, η νέα παράταξη σύγχρονων πολιτών για την Δημοκρατία είναι η Αποκομματικοποίηση. Όπως το 1974 έβαλε το αίτημα της Αποχουντοποίησης.
Πόσοι από τους Επιφανείς αντιχουντικούς δημοκράτες του 1974 είναι σήμερα δημοκράτες; Ελάχιστοι.
Είναι τα μη κόμματα, παραδείγματος χάριν το ΚΚΚΑΣΟΡ δημοκρατικό κόμμα; Η επιστημονική απάντηση όπως γράφω στο βιβλίο μου είναι όχι.
Δεν αρκεί να ήσουν δημοκράτης το 1974. Το ζήτημα είναι να είσαι σήμερα δημοκράτης.
Ο ηθικός όχι μόνον μορφωτικός και πολιτικός αυτός ορίζοντας είναι χρήσιμος ως απάντηση στον νεοσυντηριτισμό, την νέα αντιδραστικότητα, τον χαμελεοντισμό και τον φονταμεταλισμό των πρώην δημοκρατών.
Επί πλέον είναι χρήσιμη μια συζήτηση για τις ομοιότητες της χούντας και της μεταπολίτευσης. Ακόμη και στο επίπεδο του ανθρωπολογικού τύπου. Του χουντικού με τον πρώην Δημοκράτη. Εκτός από τις ομοιότητες στον τομέα της οικιστικής πολιτικής και άλλους τομείς.
Αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να απεγκλωβιστεί από τα σύγχρονα δεσμά της είναι η Δημοκρατία, ο Λόγος, ο Διάλογος. Ήταν η απουσία δημοκρατίας που προκάλεσε την κατοχή της Κύπρου. Η απουσία της προκάλεσε το μαρτύριο του Σίσυφου – του Ελληνικού λαού δηλαδή – σε μια οικονομία πληρωμής χρεών, με αμειβόμενους, συντηρούμενους διαχειριστές τα μη κόμματα της μεταπολίτευσης.
Παραρτήματα – Καταστήματα του χρηματιστικού κεφαλαίου στην πλέον άγρια μορφή του.
Την 24η Ιουλίου 2010 χρειάζονται μαθήματα μιας νέας σύγχρονης δημοκρατικής παιδείας που θα απαντά και θα περιθωριοποιεί τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που εμφανίζεται και δρα με την μορφή του μη κόμματος, της μη ηγεσίας.
Το βιβλίο μου για το ΚΚΚΑΣΟΡ είναι ένα καλό βοήθημα, ένα χρήσιμο εγχειρίδιο.
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

19 comments:

 1. Οι απεργίες απέτυχαν , οι πορείες απέτυχαν , οι διαδηλώσεις απέτυχαν , οι Τηλεαστέρες . . . . από τα μεγάλα κανάλια με τα μεγάλα πάνελ απέτυχαν .
  Όλα απέτυχαν.
  Διεκδικήστε τους μισθούς σας τις συντάξεις σας .
  Διεκδικήστε τα δικαιώματα σας , διεκδικήστε την ποιότητα της ζωής σας .
  Προς τους συλλόγους εργαζομένων ,ομοσπονδίες εργαζομένων , συλλόγους συνταξιούχων , φοιτητικοί σύλλογοι .
  Προς κάθε Έλληνα ατομικά η ομαδικά
  Η σίγουρη και με 100% επιτυχία , λύση είναι :
  ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (άρθρο 41 Συντ.).
  ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.
  . . . . . . . . . . Κ . Λ . Π . . . . . . . . . . . .Κ . Λ .Π .. . . . . . . . . . . . . .
  Επειδή η μήνυσης είναι μεγάλη να την διαβάστε
  Και να την αντιγράψετε από την ιστοσελίδα .
  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
  Η άνω μηνυτήριος έχει ήδη κατατεθεί σε εισαγγελέα της χώρας ο οποίος σιωπά!
  Όλοι οι έλληνες , όλη η Ελλάδα , πρέπει να κάνουν μηνύσεις ,
  οι όποιες θα προσφύγουν στα διεθνή και ελληνικά δικαστήρια .

  Έλληνα βάστα γερά κάτσε τώρα πάνω από την μπάρα, νιώσε καλύτερα τη γλυκά και ακούμπα επάνω του.
  http://www.stonpoutsomas.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΛΕΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΟΡΤΗ ΛΙΤΗ ΣΤΟ ΠΡ.ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΘΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΒΛΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΕΧΩ ΑΠΠΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ ΜΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙ ΑΘΡΩΕΣ ΑΠΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΟΣΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΤΗ "ΓΟΥΝΑ"ΤΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".ΑΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΑΨΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΙΆΥΤΟΣ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ ΤΟΥ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ.ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΩΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΞΩΜΠΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΦΥΛΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΝΑ ΠΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η διαπίστστωση και μόνον του ότι

  "...χρειάζονται μαθήματα μιας νέας σύγχρονης δημοκρατικής παιδείας που θα απαντά και θα περιθωριοποιεί τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που εμφανίζεται και δρα με την μορφή του μη κόμματος, της μη ηγεσίας."

  δεν βοηθά και πολύ σε μια διέξοδο από το πρόσκαιρο τέλμα του αδιέξοδου, χωρίς δημιουργικές πρότασεις πρωτοβουλίας, απλές εφικτές αντιπερισπαστικές, μη κομματικές, απεγκλωβισμένες από τις μη ηγεσίες, διαφορετικά οι πολιτικοβάτες και δικαιοβάτες του ευνομούμενου της πολιτείας θα πλέουν εσαή ευ-δαίμονες σε πελάγη πολιτικομιξίας και δικαιομιξίας.

  Αυτές οι σύνθετες λέξες ένοιες, πολιτικομιξία-δικαιομιξία, με τα παράγωγά τους, δεν υπάρχουν στο λεξικό του Μπαμπινιώτη.

  Και επί του συγγεκριμένου επικοδομητικά προβληματιζόμενος λέω, μήπως κατά λάθος! θα έπρεπε???

  http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

  Όχι και πως αυτό εγγίζει τους μάχιμους δικηγόρους ή τους φοιτητές της νομικής!

  Αλλά και μιας και Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ

  να γίνει το ξεκίνημα "Πέρα από το χρώμα που διαλέγει κανείς και δίνει νόημα στη ζωή του"

  http://ethelontes.pasok.gr/diafaneia/?p=163

  Όχι και πως αυτό εγγίζει την ΚΕΔΚΕ!

  Τελικά βλέπω κάποιον ευρηματικό ιδιώτη επιχειρηματία φροντηστηρίου να ξεκινά βλέποντας παντα την κονόμα, πάντως αποκλείεται να πάρει την πρωτοβουλία το ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. το Κ.Κ.Ε. το ΛΑ.ΟΣ κάποια Ανανεωτική Αριστερά ή κάποιο Κίνημα Ενεργών Πολιτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 800 ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΤΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ; ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ; ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ; ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ; ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΥΓΕΣΤΕ 800; ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ; ΠΙΕΙΤΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΤΩ, ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!ΓΙΆΥΤΟ ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΙΣΩΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΝ ΚΑΤΑΔΕΧΤΕΙ. ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟΣ ΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΗΓΑΝ; ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΠΑΤΙΑΣ;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
  Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
  Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*
  http://enieopsifodeltio.wordpress.com

  http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
  http://parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
  http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
  http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82
  http://fonirodopis.gr/press/?p=12718
  http://apps.facebook.com/causes/61685

  http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm

  http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
  http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

  * Κυκλάδες – Ανάφης, Άνω Σύρου, Δονούσης, Ηράκλειας, Κορθίου, Ποσειδωνίας
  Αν. Αττική – Συκαμίνου
  Γρεβενά – Αβδέλλας
  Δωδεκανησου – Αστυπάλαιας, Λειψών
  Ηρακλείου - Θραψανού, Ρούβα, Παλιανής
  Ιωαννίνων - Βαθυπέδου
  Λακωνίας – Ασωπού, Γερόνθρων, Καρυών
  Λάρισας - Καρυάς
  Λασιθίου - Νεάπολης, Οροπεδίου Λασιθίου, Βραχασίου
  Λευκάδας - Καστού
  Ρεθύμνης - Αρκαδίου, Κουρητών, Νικηφόρου Φωκά
  Σερρών - Άνω Βροντούς
  Χανίων - Γαύδου, Κρυονερίδας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τι να γιορτάσουμε .........
  ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ
  που μας έχωσε ο εβραιοφορεμένος
  Δωσίλογος Γεώργιος Τσολάκογλου !

  ΔΝΤ σημαίνει ΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
  όπως λέγανε άλλοι παλιά αγαπητές μου.....

  Και κάτι τσόγλανοι που λεγόταν πασόκ.
  ..αν θυμάσε φυτά της πράσινης ανάπτυξης με τα Λεφτά υπάρχουν και με σχέδιο και με όραμα θα σας γαμησουμε και την μάνα και τα παιδιά για τα επόμενα 50 χρόνια.

  αντέ γεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εγω νομιζω κ. Χαραλαμπιδη, οτι η Ελλαδα, σαν υποτελής χωρα, πρεπει να κανει ενα πολιτικο reset. Η δημοκρατικη πορεια των υποτελων χωρων ειναι προδιαγεγραμμενη. Δημοκρατικος ενθουσιασμος, δημοκρατικη διακυβερνηση, δημοκρατικη διαχειριση του κρατους, δημοκρατικη αποκαθηλωση της αξιοκρατιας, δημοκρατικη διαλυση της δικαιοσυνης και του σωφρονισμου, δημοκρατικη διαλυση στρατου και παιδειας, δημοκρατικοι διορισμοι και δανεισμοι της χωρας, δημοκρατικες χορηγιες των πολιτικων, δημοκρατικη κατεδαφιση!!
  Οταν φθασουμε στο τελος της δημοκρατικης κατηφορας η λυση δυδτυχως ειναι μια, ο στρατος. Ο στρατος με πολυ οδυνηρο τροπο ξαναβαζει τα πραγματα στην θεση τους, μεχρι να αποκαταστασθει η δημοκρατια, για να επαναληφθει ο επομενος κυκλος. Αν για οποιοδηποτε λογο ο στρατος ειναι αδυναμος να κανει το πολιτικο reset, τοτε φοβαμαι οτι η χωρα θα οδευσει σε διαλυση. Σημερα δυστυχως, ο στρατος δεν μπορει να επεμβει λογω ΕΕ και αυτο με κανει να ανησυχω τα μαλα. Κλεινοντας. Η δημοκρατια στην ελλαδα ειναι η ελευθερια των κυκλωματων, του οργανωμενου εγκληματος, των εξωτερικων επιβούλων, και κυριως των "προστατων" μας, να μας θετουν σε συνεχη ελεγχο και εκμεταλλευση.
  Στην πραγματικοτητα η δημοκρατια παραδιδει εν λευκω ολη την λαικη κυριαρχια, στα χερια των παραπανω. Αν η πολιτικη κρινεται εκ του αποτελεσματος, τοτε ολα τα παραπανω προκυπτουν αβιαστα. Φυσικα με το πληθος των στρατευμενων ΜΜΕ, προπαγανδιστων
  καλλιτεχνων και δημοσιογραφων, πανεπιστημιακων κλπ κλπ, ειναι δυσκολο για τον λαο να δει την πραγματικοτητα. Με την πλυση εγκεφαλου που εχει υποστει, εφθασε στο σημειο να λεει την λεξη στρατος, και να βγαζει σπυρια στην γλωσσα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μηχάλης Χαραλαμπίδης:
  Ένας πολιτικός με ηγετικά χαρίσματα. Δυστυχώς τον "έφαγε" το σύστημα. Κρίμα. Ο επόμενος ηγέτης μετά τον Ανδρέα έπρεπε να είναι ο Χαραλαμπίδης. Η χώρα θα ήταν αλλιώς... Όμως έχει ευθύνη και ο Ανδρέας. Έτσι φορτωθήκαμε "λογιστάκους" και "αμερικανάκια".....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. κατά τα άλλα.......
  σαν σήμερα ήταν
  η Γιορτή για την Αποκατάσταση της
  Δημοκρατίας απο τον Εθνάρχη Καραμανλή

  24/7/1974.
  Αν θα την μάθουν - ξέρουν ??
  πια τα παιδια μας.
  Μετά την ΧΟΥΝΤΑ
  ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ.

  ΤΩΡΑ τι να γιορτάσουμε .........
  ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ
  που μας έχωσε ο εβραιοφορεμένος
  Δωσίλογος Γεώργιος Τσολάκογλου !

  ΔΝΤ σημαίνει ΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
  όπως λέγανε άλλοι παλιά αγαπητές μου.....

  Και κάτι τσόγλανοι που λεγόταν ΚΑΙ πασόκ..αν θυμάσε φυτά της πράσινης ανάπτυξης με τα Λεφτά υπάρχουν
  και με σχέδιο και με όραμα θα μας γαμησουνε και την μάνα και τα παιδιά για τα επόμενα 50 χρόνια.

  αντέ γεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και οπως λεει και το φυτο "γιαννη δαιδαλο" ,και το επιβεβαιωνει μαλιστα το "αδελφο σταθη παλαιολογο" η λυση ειναι μια!:

  Πεντακοσιες χιλιαδες ,ενα εκατομμυριο κοσμος μαζευεται οθω απο τη "βολη" με μια μολοτωφ στο χερι.

  Δυο εκατομμυρια αν αν χρειαστει.
  Με μια μολοτωφ στο χερι.

  Καποια μερα που θαχει "μαζωξη" η αλητοσυμμορια "πασοκοσκυλία".

  Τις πεταμε αγαπητοι μου φιλοι και του ΚΑΙΜΕ ζωντανους.

  Επαναλαμβανω αγαπητοι μου φιλοι ΠΕΤΑΜΕ ενα εκατομμυριο μολοτωφ και ΚΑΙΜΕ ζωντανα αυτα τα σκυλια της αλητοσυμμοριας "πασοκοσκυλία"..

  Εγω συμφωνω με αυτα τα φυτα "γιαννη δαιδαλο" και "σταθη παλαιολογο".

  Λενε πολλες μαλακιες αλλα εδω ειπανε κατι σωστο.

  Σωστα ρε φυτα.
  ΠΡΕΠΕΙ η αλητοσυμμορια "πασοκοσκυλία" πασοκο-σκυλια, να τα καψουμε ζωντανα,αγαπητοι μου φιλοι...

  Να τα καψουμε ζωντανα φιλοι μου.
  Μονο ετσι καταλαβαινουν αυτα τα σκυλια...
  αγαπητοι μου φιλοι.
  Σας χαιρετω και πρεπει να οργανωθει αυτη η επιχειρηση αγαπητοι μου φιλοι.

  ΠΡΕΠΕΙ να τα καψουμε αυτα τα σκυλια...της αλητοσυμμοριας "πασοκο-σκυλια"..

  Συμφωνειτε αγαπητοι μου??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τώρα μαλάκα,πράσινο τρωκτικό,χρειάζεται χουντοποίηση,όπως τήν περίοδον 1967-1974,δηλαδή ΑΠΟΠΑΣΟΚΟΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ,πράσινοι προδότες καί ''θεία βρέφη λαμόγια'' τής περιόδου ''ζιβάγκο-2010''!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. 24 Ιουλ 2010 12:22:00 μ.μ

  γαμώσπιτε, ζεις ακόμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κ. Χαραλαμπιδη παρ' ολο τον σεβασμο και την εκτιμηση που σας εχω επιτρεψτε μου να διαφωνησω στο σημειο που λετε για τους "Επιφανείς αντιχουντικούς δημοκράτες του 1974" οι περισσοτεροι απο αυτους κινηθηκαν απο ιδιοτελεια και μονο επιδει ειχαν στερηθει απο την χουντα το βολεμα των ιδιων και των οικογενειων τους, Ελαχιστοι ηταν αυτοι που κινηθηκαν απο ανιδιοτελεια και αγαπη για την δημοκρατια. Με εκτιμηση
  ΦΕΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @@@@ 24/12:43 μ.μ.


  Καί συνεχίζω νά σού γαμώ τήν γυναίκα,πρασινο-αλήτη τρωκτικό!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?
  ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ?
  ΤΙ ΚΟΙΚΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΑΞΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?
  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΟΛΟ ΣΤΥΛΙΖΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ.
  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ.
  ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ-ΠΑΕΝΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΠΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Με καλεσαν στη "γιορτη"αλλα επειδη πηρα μερικα κιλακια δεν θα παω μπας και τη γλυτωσω και βγω στην παραλια στυλακι αααχχχχχχχχχχχχχ!!!!! Καλε βαλτε και κανα καπελακι σαν αυτα που εβαλαν οι Εγγλεζικες κλωσες που πηγαν στο παλατι του Μπακινχαμ να παρουμε κι'εμεις λιγο απο τη γκλαμουρια τους. Τι σκατα τετοια δημοκρατια λιγοι την γιορταζουν σ'αυτον τον πλανητη!!!! Τζουλια η σειρα σου για φετο.Δεν θα ειναι ουτε η ξερακιανη του χοντρου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Σωστος ο κυριος ΦΕΥ ο το καθεστος της ΧΟΥΝΤΑΣ αρπαξε την εξουσια πολλα απο τα ανθρωπινα σκουπιδια ετρεξαν να την στηριξουν απο γειτονια σε γειτονια και απο πολη σε πολη. Τα ιδια σκουπιδια οταν ηρθε το ΠΑΣΟΚ βολεψαν τα κολοπαιδα τους σε τραπεζες στο δημοσιο και αλλου,ειναι τα ιδια σκουπιδια που εφεραν την Ελλαδα στο σημειο 0. Ανοιξτε τις χωματερες το συντομοτερο δυνατον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Σωστος ο κυριος
  το καθεστος της ΧΟΥΝΤΑΣ ΄67 αρπαξε την εξουσια πολλα απο τα ανθρωπινα σκουπιδια ετρεξαν να την στηριξουν απο γειτονια σε γειτονια και απο πολη σε πολη.

  Τα ιδια σκουπιδια οταν ηρθε το ΠΑΣΟΚ βολεψαν τα κολοπαιδα τους σε τραπεζες στο δημοσιο και αλλου,ειναι τα ιδια σκουπιδια που εφεραν την Ελλαδα στο σημειο 0.

  τώρα ξανά μανά....
  Η ΚΟΜΠΙΝΑ.
  ΤΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΣ
  ΤΗΝ ΤΙΜΑΣ
  Η ΚΟΜΠΙΝΑ.

  ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.
  ΤΟΥ ΥΠΕΡΛΑΜΟΓΙΟΥ
  ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ
  Ώ.......ΛΑΜΟΓΙΟ.

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ
  ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  ΤΩ ΠΑΣΟΚ
  ΩΩΩΩ ΑΛΗΤΕΙΑ.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.

  Τα ιδια σκουπιδια
  ΠΑΛΙΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ
  ΟΠΩΣ Ο ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ
  ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
  piaccadel arxidi.
  Ο ΚΗΦΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
  ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΑΣΕΣ.

  Ανοιξτε τις χωματερες το συντομοτερο δυνατον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση