GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζορμπάς: Πώς στήθηκε η απάτη με τα δομημένα‏...

Από το http://www.sofokleousin.gr/ Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων σχεδιάστηκε και μεθοδεύτηκε με συμμετοχή κυβερνητικών και κρατικών λ...

Από το http://www.sofokleousin.gr/
Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων σχεδιάστηκε και μεθοδεύτηκε με συμμετοχή κυβερνητικών και κρατικών λειτουργών, παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και χρηματοοικονομικών εταιριών, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Γιώργος Ζορμπάς, καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Η εκτίμηση βασίζεται στα πορίσματα των ερευνών που διενήργησε ως προϊστάμενος της Ανεξάρτητης Αρχής. Τα πορίσματα είχαν "θαφτεί" επί κυβερνήσεως Καραμανλή προκειμένου να συγκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, στην οποία ο πρώην εισαγγελέας εντόπισε "σαφείς ενδείξεις για τέλεση δωροδοκίας και δωροληψίας».
Πέρα από την κατάθεση του κ. Ζορμπά, η η Εξεταστική Επιτροπή έχει τώρα στη διάθεση της και τα τρία πορίσματα που είχε συντάξει ο πρώην εισαγγελέας.
Το πρώτο πόρισμα, που συντάχθηκε στις 7 Αυγούστου 2007, αφορά το δομημένο ομόλογο των 280 εκ. ευρώ του επικουρικού ταμείου δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ). Τα άλλα δύο...
 αφορούν τα δομημένα ομόλογα που κατέληξαν στο ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο δημοσιογράφων και προσωπικού εφημερίδων) και στο ΤΕΑΥΦΕ (υπαλλήλων φαρμακευτικών εταιριών).
Στο πόρισμά του για το δομημένο ομόλογο που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ, ο κ. Ζορμπάς αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «ήταν σαφής η γνώση των παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών περί της εμπορικής διαδρομής του ομολόγου στην αλλοδαπή». Σε άλλο σημείο τονίζει ότι «αποτέλεσε αντικείμενο γνώσεως πολλών ενδιαφερομένων μήνες προ της εκδόσεώς του».
Οσον αφορά το δομημένο ομόλογο των 130 εκ. ευρώ που δόθηκε στο ΤΕΑΥΦΕ, διαπιστώνει ότι «η πρωτοβουλία του προέδρου του Ταμείου δεν ήταν άσχετη με το εκδηλωθέν ενδιαφέρον του υπουργείου Απασχόλησης και με την προσωπική γνωριμία του με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Κουρή».
Τέλος, σχετικά με το δομημένο ομόλογο των 130 εκ. ευρώ. που κατέληξε στο ΤΣΠΕΑΘ, ο πρώην επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής τονίζει μεταξύ άλλων ότι προκύπτουν «επαρκείς ενδείξεις περί τέλεσης πράξης απιστίας σε βαθμό κακουργήματος για την έκδοση και αγοραπωλησία του χρεογράφου» και ότι «εντοπίζεται η ύπαρξη σαφών ενδείξεων περί τέλεσης δωροδοκίας και δωροληψίας».

5 σχόλια

 1. ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΗ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΣΑΣ ΑΞΙΧΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ ΤΥΦΛΩΠΟΝΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ.ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΩΓΛΟΔΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ.ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΕΡΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. όταν εχθροί και ληστές του κοινωνικού συνόλου σαν τον αλογοσκούφη δεν βρίσκονται στη φυλακή, να κλείσουν οι φυλακές και γιατι είναι όλοι αθώοι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αποχωρεί ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ”

  Προφανώς κατάλαβε ότι είναι μάταιος ο κόπος του και αποχωρεί κι αυτός όπως η… fnac και η… Aldi.

  Αν μάλιστα σκεφτούμε τι πολιτικές είχε κληθεί από τον πατέρα να εφαρμόσει ο ίδιος ως ΥΠΕΘΟ την περίοδο ’87-’89 και τι πολιτικές υπηρετεί τώρα για τον υιό… μαύρη κατάθλιψη θα τον πιάνει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟ κ. ΖΟΡΜΠΑ; ΧΟΛΗ ΕΒΓΑΛΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΠΙΣΤΑ. ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΘΕΤΕ ΑΛΛΑ ΟΝΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΦΟΡΑΕΙ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΛΠ ΚΛΠ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΛΕΦΤΕΣ !!! ΚΛΕΦΤΕΣ !!! ΚΛΕΦΤΕΣ!!!

  ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση