GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη‏...

Από το http://kala-nea.gr/ Από την Δευτέρα 7 Ιούνη οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο Barθelonika διαχειρίζονται οι ίδιοι το εστιατόριο και γ...

Από το http://kala-nea.gr/

Από την Δευτέρα 7 Ιούνη οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο Barθelonika διαχειρίζονται οι ίδιοι το εστιατόριο και γι’ αυτό ζητάνε την βοήθεια και συμπαράσταση όλων των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης.
Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους...
“Δύο εβδομάδες πριν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου μάς δήλωσαν ότι...

η επιχείρηση δεν πηγαίνει καλά και ότι θα κλείσει για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες και είναι αμφίβολο αν θα ξανανοίξει και τον Σεπτέμβρη και ακόμη πιο αμφίβολο πόσοι από εμάς θα δουλέψουν και με τι όρους εργασίας. Μας ανακοίνωσαν επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι του εστιατορίου απολύονται άμεσα ενώ οι αποζημιώσεις των απολύσεων θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Οκτώβριο… αν βέβαια θα έχουν λεφτά για να μας τις δώσουν.
Σαν εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού/τουρισμού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η απόλυση στην σημερινή συγκυρία της βαθύτατης οικονομικής κρίσης και των σκληρών αντεργατικών επιθέσεων, σημαίνει τα πέταγμά μας στην εξαθλίωση. Γι’ αυτό αποφασίσαμε σαν εργαζόμενοι του εστιατορίου να μην υποκύψουμε και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Απαιτήσαμε και κατακτήσαμε από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου να πληρώνουν κάποια από τα έξοδα της επιχείρησης και την ασφάλισή μας, και εμείς να αναλάβουμε την διαχείριση του εστιατορίου για τους δύο μήνες (Ιούνιο και Ιούλη) ενώ τον Αύγουστο να μας δοθεί η κανονική άδειά μας.
Σαν εργαζόμενοι του εστιατορίου Barθelonika είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να κλείσει το εστιατόριο που δουλεύουμε αλλά και να μην κλείσει κανένα εστιατόριο και να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Γι’ αυτό και συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στο εστιατόριο Banquet.
Το εστιατόριο Barθelonika θα το διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι με την γενική συνέλευσή μας. Οι αποφάσεις για την λειτουργία του θα παίρνονται με πλειοψηφία και όλοι οι συνάδελφοι θα τις εφαρμόζουμε. Ότι περισσεύει από τα έσοδα αφού αφαιρεθούν τα έξοδα, θα μοιράζονται ισότιμα σε όλους τους συναδέλφους. Όλοι οι συνάδελφοι θα δουλεύουμε τις ίδιες ώρες εργασίας στις ίδιες θέσεις εργασίας που ήμασταν και πριν.
Επιπλέον αποφασίσαμε να προσφέρουμε 30% έκπτωση σε όλους τους πελάτες του εστιατορίου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία και τον λαό της Θεσσαλονίκης να μας στηρίξουν ενεργά σε αυτή μας την προσπάθεια να διαχειριστούμε το εστιατόριο ώστε να σώσουμε τις δουλειές μας και να μην πεταχτούμε στην ανεργία και στην εξαθλίωση.
Το εστιατόριο Barθelonika βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας, στην Βενιζέλου 3, μέσα στη στοά Ρογκότη, 1ος όροφος, τηλ. 2310 225 242
Ωράριο λειτουργίας: από τις 11 το πρωί μέχρι τις 1 το βράδυ. Κάθε Κυριακή θα είμαστε κλειστά.”

16 σχόλια

  1. Καταραμένε Παπαδόπουλε.!
    40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης.
    Γιατί βρε άθλιε;
    Κανείς δεν θυμάται ότι μου στέρησες την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο μου, που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να την κάνω σπίτι, με μόνο όρο να έχει την τουαλέτα μέσα.
    Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί το κάθαρμα ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την ΜΟΜΑ... Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα? σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο.
    Ποιός σου είπε ρε καθίκι ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα? Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες... Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί τόσα χιλιόμετρα από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται... Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα? Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Ακούς εκεί η Ελλάδα Βιομηχανική χώρα... Κάθαρμα ε κάθαρμα!
    Δεν φτάνει αυτό γελοίε δικτάτορα, αλλά διεγραψες τα αγροτικά χρέη του πατερα μου.
    Σαν να μην έφταναν όλα, αυτά έστελνες και εκείνο τον ηλίθιο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους με του Βορειοβιετναμέζους και τους πουλούσες και το σιτάρι που έβγαζε η χωρα.
    Τί κατάφερες άτιμε;
    Τόλμησες και πήρες και βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη, και το θυμήθηκα το 2002, όταν ο μεγάλος Σημίτης έφτασε στον ίδιο πληθωρισμό με σένα που τόσο ύπουλα μας είχες φέρει, έστω και με λίγο πειραγμένα στοιχεία.... Τι όλα θα τα λέμε στις κουφάλες τους Ευρωπαίους! Ειχες ταπεινωσει το δολλαριο επι χρονια. Οι ελληνες δουλευαν το ελληνικο τσιμεντο στην αραβια.
    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έφαγες, έφαγες, μας φλόμωσες στο ψέμα, στο τέλος είχες και το θράσος να μην αφήσεις καμμιά περιουσία και το μόνο σου περιουσιακό στοιχείονα ήταν η στολή σου! Και αντί να την δωρήσεις τρομάρα σου στο Κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!
    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί έβγαλες τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους γείτονες μας Τούρκους?;
    Φυσικά και τα εργοστάσια που πρόσθεσες πχ στην Πτολεμαΐδα η τα υδροηλεκτρικα και εκείνο που συμφώνησες και πλήρωσες στους Φιλίππους με τους Ρώσους για τον ίδιο λόγο τα έκανες, άθλιο υποκείμενο. Χωρια τα σταδια αθλητισμου σε ολη τη χωρα.
    Ρε ζώον ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ γιά πλιάτσικο? Ακους εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα... Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής παλιοφασίστα?
    Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα ευτυχισμένο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι πλούσιοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί, ενώ σήμερα έχουν και συντάξεις και μνημεία και μουσεία και πουτανες.
    Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους ισραηλίτες . Και έβαλαν να σε ρίξει ο Ιωαννίδης - και καλά σου έκανε άθλιε! Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους γιά χάρη των Αράβων!!!!!
    Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από 47 χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον παλαβό τον γείτονα μου, που μου πρήζει τα αρχ..ια, να βγαίνει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!!!
    Ούστ Φασισταριά ... Εγώ είμαι Δημοκράτης και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και ας ταλαιπωρούμε από τον δυνάστη-υπάλληλο του ΟΑΕΔ όταν πάω γιά το επίδομα ανεργίας και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας Αλβανός...
    Είμαι ....Δημοκράτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ (ΑΘΗΝΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΜΕΣΑ, ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΥΟΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΚΟ ΜΗΝΑ και μαύρο Ιούλιο
    θα έχουμε ΟΛΟΙ.
    με τα μέτρα εξόντωσης της
    σοσιαληστικής κλίκας
    της ΧΟΥΤΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ.
    - στα θλιβερά απομείνοντα ζώα του Πασοκ.
    - στα Βοοειδή της Ντόρας και
    - στα Γουρουνοειδή του Καρατζαφύρερ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ
    ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ...

    23 να είναι ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ++
    σαν το ΦΠΑ σας, τομάρια
    και ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ ο χρόνος
    που σας απομένει...για να πάρετε
    το ελικόπτερο ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους δεν έχετε καταλάβει τι συνβαίνει ή δεν γνωρίζετε την ιστορία, με δυό λόγια ο Αστακός ήταν να γίνει εμπορικό διακομετακομιστικό λιμάνι. Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό, θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας, όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία...
    Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) (δώστε έμφαση στο Petroleum) αποφάσισε να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας...
    Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το LPG ...
    Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουνε οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη δεν θες; Πού το βλέπεις το κακό;
    Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ, το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, που τους «περισσεύει» από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ. Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων (το οποίο από το 2013 θα επιφέρει και πρόστιμα)!!!
    Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"...
    Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!!!
    Ε τότε θα μου πείτε, θα αναλάβει το πράσινο ΠΑΣΟΚ, με μπροστάρισσα την πράσινη Μπιρμπίλη και θα τους δώσει ένα γερό μάθημα!!!
    Εμ, ξέρετε κι εδώ υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, βλέπετε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας στην Ελλάδα και ο άνθρωπος που κινητοποίησε τις διαδικασίες για τη σύσταση της κοινοπραξίας του Αστακού, αλλά και την έκδοση αδειών είναι ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής...
    Ε και; Ε, πώωως, βλέπετε μιλάμε για τον πρώην επικοινωνιακό σύμβουλο του Δρυ, που μετά έγινε επικοινωνιακός σύμβουλος του τωρινού Πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου και συμπτωματικά είναι και κολλητός φίλος του πρωθυπουργικού αδελφού, του Νίκου!!!
    Πώς λέει ο ποιητής; "Είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια"!!!
    Φτύστε τους να μην τους βασκάνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε φιλε Δημοκράτη... η μονη λυση για να βγουμε απο την κριση ειναι να καταναλωνουμε μονο προιοντα που παραγονται-τροποποιουνται-συσκευαζονται μονο απο την Ελλαδα. Μονο Ελληνικα προιόντα.ΜΟΝΟ! Τα χωραφια μας ειναι ακαλλιεργητα σε ποσοστο περιπου 45%-50%. Παραγουμε πολλα προιοντα που δεν μας οφελουν μονο και μονο επειδη επιδοτει η Ε.Ε. που ειναι οι Ελληνες εργατες? Βαρεθηκα την καραμελλα που θελει τον Ελληνα τεμπελη. ΟΧΙ δεν ειμαστε! Είμαστε πολυ εργατικοι και σας θυμιζω οτι το 40% των Ελληνων κανει και δευτερη εργασια ενω υπαρχει και ενα μικροτερο ποσοστο που κανει και τριτη. Απο σημερα προτιμαμε μονο τα Ελληνικα προιόντα και τα Ελληνικα εργατικα χερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυό λόγια ο Αστακός ήταν να γίνει εμπορικό διακομετακομιστικό λιμάνι. Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό, θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας, όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία...
    Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) αποφάσισε να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας...
    Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το LPG (Liquefied petroleum gas)...
    Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουνε οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη δεν θες; Πού το βλέπεις το κακό;
    Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ, το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, που τους «περισσεύει» από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ. Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων (το οποίο από το 2013 θα επιφέρει και πρόστιμα)!!!
    Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"...
    Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!!!
    Ε τότε θα μου πείτε, θα αναλάβει το πράσινο ΠΑΣΟΚ, με μπροστάρισσα την πράσινη Μπιρμπίλη και θα τους δώσει ένα γερό μάθημα!!!
    Εμ, ξέρετε κι εδώ υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, βλέπετε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας στην Ελλάδα και ο άνθρωπος που κινητοποίησε τις διαδικασίες για τη σύσταση της κοινοπραξίας του Αστακού, αλλά και την έκδοση αδειών είναι ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής...
    Ε και; Ε, πώωως, βλέπετε μιλάμε για τον πρώην επικοινωνιακό σύμβουλο του Δρυ, που μετά έγινε επικοινωνιακός σύμβουλος του τωρινού Πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου και συμπτωματικά είναι και κολλητός φίλος του πρωθυπουργικού αδελφού, του Νίκου!!!
    Πώς λέει ο ποιητής; "Είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυό λόγια ο Αστακός ήταν να γίνει εμπορικό διακομετακομιστικό λιμάνι. Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό, θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας, όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία...
    Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) αποφάσισε να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας...
    Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το LPG (Liquefied petroleum gas)...
    Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουνε οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη δεν θες; Πού το βλέπεις το κακό;
    Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ, το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, που τους «περισσεύει» από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ. Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων (το οποίο από το 2013 θα επιφέρει και πρόστιμα)!!!
    Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"...
    Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!!!
    Ε τότε θα μου πείτε, θα αναλάβει το πράσινο ΠΑΣΟΚ, με μπροστάρισσα την πράσινη Μπιρμπίλη και θα τους δώσει ένα γερό μάθημα!!!
    Εμ, ξέρετε κι εδώ υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, βλέπετε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας στην Ελλάδα και ο άνθρωπος που κινητοποίησε τις διαδικασίες για τη σύσταση της κοινοπραξίας του Αστακού, αλλά και την έκδοση αδειών είναι ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής...
    Ε και; Ε, πώωως, βλέπετε μιλάμε για τον πρώην επικοινωνιακό σύμβουλο του Δρυ, που μετά έγινε επικοινωνιακός σύμβουλος του τωρινού Πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου και συμπτωματικά είναι και κολλητός φίλος του πρωθυπουργικού αδελφού, του Νίκου!!!
    Πώς λέει ο ποιητής; "Είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΕΝΤΡΙ: Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυό λόγια ο Αστακός ήταν να γίνει εμπορικό διακομετακομιστικό λιμάνι. Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό, θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας, όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία...
    Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) αποφάσισε να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας...
    Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το LPG
    Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουνε οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη δεν θες;
    Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ, το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, που τους “περισσεύει” από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ. Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων!
    Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"
    Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!!!
    Ε τότε θα μου πείτε, θα αναλάβει το πράσινο ΠΑΣΟΚ, με μπροστάρισσα την πράσινη Μπιρμπίλη και θα τους δώσει ένα γερό μάθημα!
    Εμ, ξέρετε κι εδώ υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, βλέπετε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας στην Ελλάδα και ο άνθρωπος που κινητοποίησε τις διαδικασίες για τη σύσταση της κοινοπραξίας του Αστακού, αλλά και την έκδοση αδειών είναι ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής...
    Ε και; Ε, πώωως, βλέπετε μιλάμε για τον πρώην επικοινωνιακό σύμβουλο του Δρυ, που μετά έγινε επικοινωνιακός σύμβουλος του τωρινού Πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου και συμπτωματικά είναι και κολλητός φίλος του πρωθυπουργικού αδελφού, του Νίκου!
    Πώς λέει ο ποιητής; "Είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μας έσκισαν με τον νέο ΦΠΑ
    οι Σοσιαληστές..ληστές..ΛΗΣΤΕΣ.

    Φωτιά και λαύρα πολλά προϊόντα αλλά και υπηρεσίες με τον νεό ΦΠΑ. Βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως το γάλα αλλά και για πρώτη φορά υπηρεσίες όπως δικηγόροι και διαγνωστικά κέντρα γίνονται απλησίαστα σε σχέση με τους πετσοκομμένους μισθούς.

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα διόδια που αυξάνονται κατά δέκα λεπτά, τα καύσιμα +3 λεπτά, τα ταξί στα +6 λεπτά, αλλά και οι εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα όπως σας είπαμε παραπάνω αυξάνονται κατά 45 ευρώ.

    Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο. Πράγματα που πολύς κόσμος τα θεωρούσε δεδομένα πλέον είναι απλησίαστα.
    Άντε πατριώτες να δούμε που θα μας βγάλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΕΝΤΡΙ:Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυό Λόγια ο Αστακός ήταν να γίνει εμπορικό-
    Διακομετακομιστικό λιμάνι.
    Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό, θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας, όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής
    θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία.
    Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) αποφάσισε
    να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών
    δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην
    ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας...
    Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο
    το LPG
    Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουνε οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη δεν θες;
    Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο
    φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ,
    το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο,
    που τους “περισσεύει” από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ.Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων!
    Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"
    Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!
    Ε τότε θα μου πείτε, θα αναλάβει το πράσινο ΠΑΣΟΚ, με μπροστάρισσα την πράσινη Μπιρμπίλη και θα τους δώσει ένα γερό μάθημα!
    Εμ, ξέρετε κι εδώ υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, βλέπετε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας στην Ελλάδα και ο άνθρωπος που κινητοποίησε τις διαδικασίες για
    τη σύσταση της κοινοπραξίας του Αστακού, αλλά και την έκδοση αδειών είναι ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής.
    Ε και; Ε, πώς, βλέπετε μιλάμε για τον πρώην επικοινωνιακό σύμβουλο του Δρυ, που μετά έγινε
    επικοινωνιακός σύμβουλος του τωρινού Πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου και συμπτωματικά είναι
    και κολλητός φίλος του πρωθυπουργικού αδελφού,του Νίκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο στα παιδιά και στα μπλογκς που δημοσιοποιούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Αν πάω στη Θεσσαλονίκη να είναι σίγουροι ότι θα είμαι πελάτης τους.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή τύχη παιδιά, είναι πραγματικά συγκλονιστικό αυτόπου συμβαίνει με εσάς και χιλιάδες συνανθρώπους μας. Τουλάχιστον εσείς βρήκατε μια διέξοδο ελπιδοφόρο...Καλή τύχη.
    Και κάτι άσχετο, γιατί τοσοι μαλάκες αναπαράγουν τα ίδια και τα ίδια μακροσκελή σχόλια σε κάθε post?
    Γιατί δεν τα διαγράφουν οι διαχειριστές? Έλεος δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σχετικά με το Barθelonica θα προσθέσω το σχόλιο μου.
    Το επισκέφτηκα ως φαν της Ισπανικής κουζίνας πέρσι λίγες μέρες όταν άνοιξε.
    Ο υπεύθυνος Pepe μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, όπως μου έκανε εντύπωση και ο επαγγελματισμός του προσωπικού που εργαζόταν εκεί.
    Οι γεύσεις και η κουζίνα πολύ καλή ωστόσο, φεύγοντας πήραμε από κοινού την απόφαση ότι ΔΕΝ θα ξαναεπισκεφτούμε το συγκεκριμένο εστιατόριο διότι οι τιμές του ήταν κάτι παραπάνω απ' ότι ακριβές.
    Οι τιμές δεν δικαιολογούσαν την προσφορά. Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχε ποιότητα, όμως η ποιότητα υπάρχει και στο Garcon Brasserie (με θεα την θάλασσα) και το Ντορέ (με θεα τον Λευκό Πύργο).
    Ενδεικτικά μου έκανε εντύπωση πως μια καράφα Σαγκριά χύμα (κοντά στα 500 ml) την πλήρώσαμε πάνω από 20 Ευρώ!! Αντίστοιχα στο Ντορέ πίνουμε κρασί εμφιαλομένο με λιγότερο από 20.

    Όπως ανέφερε μια γνωστή μου, ήταν αναμενόμενο το εν λόγο εσιατόριο να μην πετύχει, και αυτό καθαρά για λόγους τιμών...

    Ο συμπαθητικός Pepito έκανε λογαριασμό χωρίς να κάνει έρευνα στην αγορά.

    Τέλος, ο αντιπαθητικός Μποτρίνη στο εστιατόριο του στην Αγ. Δημητρίου έχει καταλάβει και προσάρμοσε τις τιμές.

    Την έκπτωση 30% στο Βarθelonika είναι καλή κίνηση και μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για ένα ωραίο εστιατόριο με υπέροχη Paela Valenciana..

    Το εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ,
    ΕΡΩΤΗΣΗ:

    1. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ;
    2. ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΄ΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ...ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ;
    3. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΑΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 1974;
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ;
    ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΚΟΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΑΣΤΕΡΙΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΑΦΟΥ ΓΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ.

    ΦΙΛΕ, Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ.

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
    Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟ.
    ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΑ ΕΝΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΟΥΝΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΡΑΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μέ τό καλό....
    Συγχαρητήρια γιά τή πρωτοβουλία.
    Μακάρι νά βρεθούν μιμητές.
    Θά τά πούμε από κοντά.
    Γεραααααά!!!
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση