GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η λύση στην κρίση...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Όλοι μοιάζει σήμερα να αναζητούν μια κάποια λύση ως προς την κρίση που ταλανίζει την χώρα. Σαχλαμάρες! Στη πρα...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Όλοι μοιάζει σήμερα να αναζητούν μια κάποια λύση ως προς την κρίση που ταλανίζει την χώρα. Σαχλαμάρες! Στη πραγματικότητα κανένας δεν αναζητεί …λύση. Απάντηση σε ερωτήματα που ο καθένας θέτει με κριτήριο το δικό του συμφέρον στην συγκυρία αναζητεί. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν υπάρχουν αντικειμενικές λύσεις. Αντικειμενικότητα η πολιτική πρακτική αποκτά αποκλειστικά μέσω της κοινωνικοποιητικής διαδικασίας. Άρα το ερώτημα είναι αν η κρίση αντιμετωπίζεται σήμερα μέσω μιας δημοκρατικής κοινωνικοποιητικής διαδικασίας ή όχι. Η απάντηση είναι κοινός τόπος: προφανώς όχι, καθώς όχι μόνον ο λαός δεν μετέχει στις αποφάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάλυση της λαϊκής κυριαρχίας, αλλά πολύ περισσότερο η χώρα κυβερνάται πλέον με...
 κανόνα το Μνημόνιο και όχι το Σύνταγμα – όπως παραδέχονται και υπουργοί της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση πέτυχε να αντιστρέψει την φιλοσοφία του Συνταγματικού Δικαίου. Δεν νομοθετεί ξεκινώντας από αυτό, αλλά αγνοώντας το εντελώς σαν να μην υπάρχει, υποστηρίζοντας ότι αν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της με βάση το Μνημόνιο – η ύπαρξη του οποίου και μόνον παραβιάζει τη συντακτική τάξη του ελληνικού κράτους – κριθούν αντισυνταγματικές από τα δικαστήρια στο μέλλον …θα δούμε τι μπορεί να γίνει! Ο έλληνας νομοθέτης λοιπόν αναζητεί λύση στη κρίση παραβιάζοντας την δημοκρατική τάξη στη χώρα με τον πλέον χυδαίο τρόπο: αγνοώντας το Σύνταγμα.
Αυτό σημαίνει ότι ο νομοθέτης μας αγνοεί την θεσμική πηγή της εξουσίας του. Ασκεί τα καθήκοντα με έναν «ημι-επαναστατικό» τρόπο! Κάνει ότι κάνουν οι χούντες, αλλά με μια κρίσιμη διαφορά. Αυτές αναστέλλουν την εφαρμογή διατάξεων του Συντάγματος, ενώ η σημερινή κυβέρνηση τις παραβιάζει συνειδητά, αφήνοντας τον δικαστή να κρίνει για την συνταγματικότητα των νόμων του κράτους, αργότερα. Έτσι όμως δεν προσβάλλονται απλώς κάποιες συνταγματικές διατάξεις, αλλά αυτή καθαυτή η φύση του Συνάγματος στη χώρα μας, που προνοεί η νομοθετική λειτουργία να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Σ. και όχι απλώς να ελέγχεται δικαστικά σε αυτό το πλαίσιο.
Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι χειρότερο από εκείνο που πράττουν χούντες. Περιστέλλει την λαϊκή κυριαρχία άδηλα και αυτό το ονομάζει περιστολή της εθνικής κυριαρχίας στη συγκυρία εξαιτίας της κατάστασης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Αυτή είναι η έννοια του Μνημονίου. Το θέμα δεν είναι ασφαλώς αν η κυβερνητική πλειοψηφία στη βουλή έχει αυτό το δικαίωμα – προφανώς δεν το έχει στο πλαίσιο του Σ. – αλλά αν ο λαός νομιμοποιεί αυτή την πρακτική που ουσιαστικά καθιστά ολόκληρο το πολιτειακό οικοδόμημα της Ελλάδας χάρτινο πύργο δίχως σοβαρή βάση για την άσκηση των εξουσιών.
Αν το νομιμοποιεί σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει κάτι …αναχρονιστικές λεπτομέρειες σαν το Σύνταγμα και ότι είναι έτοιμος να αποδεχτεί οποιαδήποτε μορφή αυταρχισμού αρκεί να μην χάσει και τον ένατο μισθό που του απέμεινε ( αυτό του απέμεινε αν κάνεις σωστό λογαριασμό)! Η κυβέρνηση αυτή την ώρα κυβερνά «ημι-επαναστατικώ δικαίω». Αυτή ήταν φαίνεται η αλλαγή που είχε στο μυαλό του ο Γιώργος. Τελικά, μοιάζει εκείνη τη μέρα που συναντήθηκαν για την παράδοση-παραλαβή Καραμανλής-Παπανδρέου, ο δεύτερος να δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει αυτό που φαιδρά επαγγέλθηκε ο πρώτος: την επανίδρυση του κράτους σε μια άλλη αυταρχική βάση, όπου το Σύνταγμα θα καταστεί ο πολιτικός φερετζές μιας ολιγαρχικής εξουσίας νεο-αποικιακού τύπου. Αν είναι έτσι κάντε το τουλάχιστον ολοκληρωμένα. Καταργήστε το Σύνταγμα, δεν χρειάζεται! Πολιτική νομιμοποίηση θα σας προσφέρουν αποκλειστικά οι δημοσκοπήσεις. Αν δεν φτάνει αυτό δημιουργείστε και κανένα διαδικτυακό τόπο να υποβάλλουμε μαζί με προτάσεις και αιτήσεις υποψηφιότητας - για να κατασκευάζετε αποκλειστικά στατιστικές βάσεις - και την ψήφο μας προς «διαβούλευση»! Γιατί να τρέχουμε στις κάλπες, σε διαδηλώσεις και άλλα …αναχρονιστικά; Καταργήστε τη δημοκρατία αν θέλετε, μη βάζετε όμως φερετζέ στη χούντα που με επιμέλεια δομείτε! Μην παραπλανάτε τόσο τον λαό. Δεν χρειάζεται! Όσοι έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες θα αντιδράσουν έτσι ή αλλιώς, όσοι δεν έχουν θα το προτιμούσαν …καυτό! Θα ήθελαν μια καθαρή χούντα, όπως ποθούν και οι δεξιοί σύμμαχοι της σοσιαλδημοκρατικής μας κυβέρνησης.
Για να συζητήσουμε λοιπόν για την λύση στην κρίση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα: την μορφή της κρίσης και την μορφή της λύσης. Αν η κρίση δεν εξετασθεί πολιτικά η λύση δεν μπορεί να είναι δημοκρατική. Αν η κρίση παραμείνει στο επίπεδο της οικονομικής απειλής προς την κοινωνία, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε νέες αυταρχικότερες μορφές διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Ας το προσέξουν όσοι έχουν μάτια να βλέπουν πέραν της τηλεοπτικής οθόνης και των κατασκευασμένων δημοσκοπήσεων.

12 σχόλια

 1. Ακούστε Ελληνικό Ραδιόφωνο και δείτε Ελληνική τηλεόραση, από τη διεύθυνσή EMAX.GR (emax.gr) !

  Όλοι οι ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, και τα κυριότερα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ:

  AΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕ ΞΕΣΚΙΣΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΞΕΣΚΙΖΩΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΓΑΙΝΩ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ

  ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
  ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.
  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.
  ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
  ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ.
  ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ.

  ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ.
  ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΡΟΣΣ ΚΑΝ ΠΕΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΠ.ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΝΕ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ.
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΝΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΛΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ!

  ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΤΡΟΙΚΑ Η' ΕΛΛΑΔΑ?ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για ποιον ή για ΠΟΙΑΝ καλύτερα δουλεύει το ΚΚΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ( ΠΑΜΕ) ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
  Και μην μας λένε πως το κάνουν για τους εργαζόμενους των λιμανιών, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΝΙΤΕΣ! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!!!! Δεν βοηθάς πεντακόσιους ψηφοφόρους σου στέλνοντας στο διάολο και στην πείνα διακόσες χιλιάδες!
  ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!
  Οι άλλοι εργαζόμενοι όπως αυτοί στον τουρισμό δεν έχουνε στομάχια; Δεν έχουνε παιδιά; Δεν έχουνε υποχρεώσεις είτε Κνίτες είναι είτε προσκείμενοι σε άλλο κόμμα;
  Μήπως με το να δημιουργείτε αυτή η κατάσταση και η απαξίωση τουριστικά και οικονομικά της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ, μεγαλώνουν το οικονομικά προβλήματα μας, προχωρώντας σε αδιέξοδο όπου Η ΚΑΘΕ ΣΩΤΗΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ;
  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ Η ΓΙΑ ΠΟΙΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙΝΗΣ?
  ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κρίση περνάνε τα πάντα στην Ελλάδα. Μια προταση ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ!

  Θελω να καταγγειλω δημοσια το Blog Τρωκτικο.. Το συγκεκριμενο blog βρίζει ασύστολα.... οποιονδήποτε δεν αρέσει στα αφεντικά του.Ας μην κρυβόμαστε,όλη η Ελλαδα ξέρει οτι ιδιοκτητης του είναι ο φανατικός Πασόκος δημοσιογραφος και πρώην αεκτζης που πουλησε την ομαδα του έγινε Ολυμπιακος όταν έπιασε δουλεια στην εφημεριδα πρωταθλητής. Δεν κατηγορω τις αποψεις του.Κατηγορω πως το οτι γραφει ειναι ΑΠΟΨΕΙΣ των αφεντικων του.Του ιδιοκτητη του Πρωτου Θεματος κ Πρωταθλητη κ του ιδιοκτητη του Αλφα.. Η Ελλαδα έχει μόλις 3 εκατομμύρια Πασόκους και 8 εκατομμύρια που είναι άλλο κόμμα,ποιος ο λόγος να προπαγανδίζει καθημερινα υπερ του πασοκ,να κανει το ασπρο μαυρο σε μια εποχη που ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΜΕ και να μας νευριαζει?Εκτος αν εξυπηρετει υποχθονιους σκοπους που μονο με ομοιες (πρακτορικες) μεθοδους καποιος θα ανακαλυπτε.. Ποιος ο λογος να μην βγαζει τον ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ που του κοβουν μισθους,τον απολυουν,του κοβουν τυν συταξη,του αυξανουν φορους κ ΦΠΑ ΑΛΛΑ αντιθετως προπαγανδιζει κ διαφημιζει τον καθε υπουργο του ΠΑΣΟΚ? Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ ΚΟΜΜΙΣΤΗ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ' ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ. Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ!ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΧ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ 23% ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΒΑΖΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΩΝΕ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΣΟΚ ή ΘΑΝΑΤΟΣ.ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΨΟΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΝΑ ΤΟ ΜΙΣΗΣΟΥΝ!! Βlogs=Ελευθερία Το τρωκτικό νομίζει πως Blogs=διαφήμιση των αφεντικών του. ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ E-MAIL ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΝΗ ΣΗΨΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ! ΠΑΡΑΘΕΤΩ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ:ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ν.ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΤΣΑΟΥΣΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΡΟΓΙΑΣ:ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΞΥΝΙΔΗ ΤΡΩΚΤΙΚΟ:ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6590.html http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_122.html ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ:ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ bLOGS!ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΓΡΑΜΑΤΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΨΕΙ!!

  http://ksipnistere.blogspot.com/2010/07/blog-post_2203.html


  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για ποιον ή για ΠΟΙΑΝ καλύτερα δουλεύει το ΚΚΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ( ΠΑΜΕ) ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;
  Και μην μας λένε πως το κάνουν για τους εργαζόμενους των λιμανιών, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΝΙΤΕΣ! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!!!! Δεν βοηθάς πεντακόσιους ψηφοφόρους σου στέλνοντας στο διάολο και στην πείνα διακόσες χιλιάδες!
  ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!
  Οι άλλοι εργαζόμενοι όπως αυτοί στον τουρισμό δεν έχουνε στομάχια; Δεν έχουνε παιδιά; Δεν έχουνε υποχρεώσεις είτε Κνίτες είναι είτε προσκείμενοι σε άλλο κόμμα;
  Μήπως με το να δημιουργείτε αυτή η κατάσταση και η απαξίωση τουριστικά και οικονομικά της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ, μεγαλώνουν το οικονομικά προβλήματα μας, προχωρώντας σε αδιέξοδο όπου Η ΚΑΘΕ ΣΩΤΗΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ;
  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ Η ΓΙΑ ΠΟΙΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙΝΗΣ?
  ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αναφερόμενος στην επικείμενη κομματικά πειθαρχημένη ψήφιση του αντισυνταγματικού κι απάνθρωπου νομοσχεδίου:

  "έχω εμπιστοσύνη στους βουλευτές του πασοκ ότι θα κάνουν το σωστό".

  Nicely done Τζέφρεϋ και mostly καθησυχαστικό, αφού όπως διαφαίνεται, τελικά η βουλή και ειδικά το ΠΑΣΟΚ θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση, ενώ αντίστοιχα, στις ερχόμενες εκλογές, η βουλή και ειδικά το ΠΑΣΟΚ θα δώσουν την ψήφο τους στους πολίτες.
  :-)

  Εχει βλέπεις πολύ μεγάλη σημασία πόσο μας εμπιστεύεσαι εσύ Jeffrey, αφού ως γνωστόν εσύ ψηφίζεις εμάς και όχι εμείς εσένα.

  Ο προηγούμενος παπάρας είχε πει "έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες". Τελικά όμως, αυτοί δεν του είχαν, κι έτσι έλαβε τα δέοντα τρία, ενός μακρός ιστάμενου, μετά των δύο από κάτω. Ο ίδιος κειμενογράφος τα γράφει αυτά τα λαμπρά κείμενα Jeffrey;

  Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις όσους κόπτονται για το σύνταγμα κατηγορώντας τους άλλους ότι θέλουν να το αλλάξουν, όταν οι ίδιοι που ορκίζονται πίστη σε αυτό, το περιφρονούν, το καταπατούν σε κάθε ευκαιρία και το εμβολίζουν με το επικοινωνιακό τους επιτελείο.

  Οι μόνοι στους οποίους -με βάση το σύνταγμα- δικαιούται να δηλώσει εμπιστοσύνη ο εκάστοτε πρωθυπουργός, είναι αυτοί τους οποίους εκείνος εκλέγει και διορίζει. Δηλαδή αποκλειστικά και μόνο, το υπουργικό συμβούλιο.

  Jeffrey pal, δεν ξέρεις από δημοκρατία, δεν ξέρεις από εντιμότητα αλλά δεν ξέρεις και από αξιοπρέπεια. Ας μην το καθυστερούμε... Ξέρεις, οι πραξικοπηματίες και η σκουριά όπως εσείς, ποτέ δεν έπιασαν σε αυτά τα μάρμαρα.

  Μας εξαπάτησες Jeffrey.
  Να ζεσταίνεται το ελικόπτερο, θα χρειαστεί πολύ σύντομα.

  ./snb

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", 17-2-2008

  ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ 4% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

  Αίσχος...

  Ντροπή, για τη συντηρητική κυβέρνηση της δεξιάς και τον κηφήνα, τεμπέλη, χοντρό Καραμανλή, που ψαλιδίζει συνεχώς τα λαϊκά εισοδήματα.

  Μόνο 4% θα είναι φέτος οι αυξήσεις.

  1 ευρώ την ημέρα δίνουν οι αλήτες, επικαλούμενοι δημοσιονομικές δυσκολίες.

  Ναι ! Ένα κουλούρι την ημέρα !

  Ψεύτη αλήτη χοντρο-Καραμανλή!

  Λεφτά υπάρχουν αλλά τα τρώς εσύ σε πίτσες και σουβλάκια.

  Αλλά ο λαός έχει και κρίση και μνήμη κ. Καραμανλή.

  Θα πετάξει με τις κλωτσιές από την εξουσία, τη συντηρητική δεξιά κυβέρνησή σου και θα φέρει το προοδευτικό σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αποκαταστήσει άμεσα αυτές τις αδικίες. Ακούς εκεί μόνο 4% αυξήσεις!!!

  Με τα ελικόπτερα θα φεύγετε κ.Καραμανλή, εσείς και οι Υπουργοί σας.

  Α, ρε αλήτες ! Δεν θα έρθει ο Γιώργος;

  Τότε ρε, θα δείτε κάτι αυξήσεις που θα πάρουμε.

  Νααααααα, τόσες (...με το συμπάθειο).!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Λοιπόν συνταγματολόγε της δεκάρας, που τα είδες όλα αυτά περί άτυπων αναστολών άρθρων του συντάγματος κ.λ.π. κ.λ.π., μόνο εσύ θα μπορούσες
  -κι αν -να καταλάβεις....
  Τελικά πρόκειται για τις πιο καλογραμμένες συνταγματικές μαλακίες που έχω διαβάσει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @04 Ιουλ 2010 6:56:00 μ.μ.

  ούτε τρίχα από τ'αρχίδια του, άθλιε μαλάκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ακου φίλε Γιαννακόπουλε, όποιος πασόκος έχει απορίες να τον στέλνεις στην Βάσω την Παπανδρέου να τους εξηγήσει πως πήδηξε το μνημόνιο το σύνταγμα. Αυτή θα τους τα πει πασοκικά και μπορεί να καταλάβουν καλύτερα. Μπορεί να τους πει και μυστικά. Να τους πει οτι άλλα υπέγραφαν και άλλα είχε το μνημόνιο, με άλλες ημερομηνίες και χίλιες σελίδες περισσότερες.
  Μη κουράζεσαι όταν κυκλοφορήσει το πραγματικό μνημόνιο αυτοί θα λένε χειρότερα απο οτι λες εσύ σήμερα. Μπορεί να ξαναθυμηθούνε και το σύνταγμα που ξέρεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο επικίνδυνος κ. Παπανδρέου
  Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

  «Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.»
  Αυτή η πρωτοφανής δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου. Σε σημερινή συνέντευξή του, που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

  Εδώ, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί, ό,τι πρόκειται για λεκτικό ατόπημα γιατί οι γραπτές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, ελέγχονται. Άρα, δεν του ξέφυγε. Το είπε σκοπίμως.

  Όταν εκστομίζονται τέτοιες φράσεις, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν υπολογίζουν τίποτα!

  Επιπλέον, τέτοιες τοποθετήσεις υποδηλώνουν και την αυταρχική λογική με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα ο Πρωθυπουργός.

  Ο διαπρύσιος κήρυκας της συμμετοχικής δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της ανοικτής διακυβέρνησης!
  Όλα αυτά δεν ήταν παρά μια φαινάκη.
  Πομφόλυγες!
  Γυαλιστερές χάντρες για τους ιθαγενείς.

  Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι λένε, για αυτή τη δήλωση, οι διαπρεπείς Συνταγματολόγοι του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος.
  Συμφωνούν;

  Αυτή η απαράδεχτη δήλωση πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα.
  Συνιστά προσβολή της Συνταγματικής τάξης της χώρας.

  Εισάγει μια επικίνδυνη αντίληψη, σύμφωνα με την οποίαν, ό,τι θεωρείται λογικό (από ποιόν αλήθεια) και «ισχύει σε πολλές άλλες χώρες», θα μπορούσε να επιβληθεί και στην Ελλάδα και αν ακόμα έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας!

  Δηλαδή, το Σύνταγμά μας, κατά την άποψη του κ. Παπανδρέου, δεν στηρίζεται στην νομική παράδοση και τον νομικό πολιτισμό της χώρας, αλλά στη …λογική άλλων χωρών!

  Και εγώ που νόμιζα ότι το Σύνταγμα είναι ο υπέρτατος καταστατικός χάρτης της χώρας και αποτελεί το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας!

  Δεν ξέρω τι δεσμεύσεις (και έναντι ποίων;) έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου και τι επιδιώκει, αλλά αυτές οι απόψεις δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες γιατί δημιουργούν κακό προηγούμενο.

  Με την ίδια, δήθεν αφέλεια, μπορεί αύριο ο κ. πρωθυπουργός να θεωρήσει «λογικές» και τις απαιτήσεις γειτόνων μας που έρχονται σε ….αντίθεση με διεθνείς συμβάσεις

  Λυπούμαι, αλλά αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Όταν ο Συνταγματικός Χάρτης της χώρας, αμφισβητείται από τον πρωθυπουργό, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να «επωαστεί το αυγό του φιδιού» και ν’ ανοίξουν κερκόπορτες.

  ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ
  ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση