GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κάθοδος του Σωκράτη στην Αθήνα του 2010...

Από τον Απολ. Σταθάτο   Ο Σωκράτης ζήτησε από τους Ολύμπιους Θεούς να τον αφήσουν να κατέβει στην αγαπημένη του Αθήνα έστω και για λίγο!! ...

Από τον Απολ. Σταθάτο  
Ο Σωκράτης ζήτησε από τους Ολύμπιους Θεούς να τον αφήσουν να κατέβει στην αγαπημένη του Αθήνα έστω και για λίγο!! Κι αυτοί αποφάσισαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία του Έλληνα φιλόσοφου!!
Και έτσι ο Σωκράτης από τον Άδη βρέθηκε στο Θησείο!!!
Μονομιάς ένοιωσε ζάλη από την φασαρία της πόλης, και αηδία από το βρώμικο περιβάλλον!! Του πήρε κάμποση ώρα μέχρι να συνέλθει και άφησε τα αχόρταγα μάτια του να ρουφούν εικόνες!! ΣΟΚ!!
Τίποτα δεν θύμιζε την πόλη που αυτός έζησε!!! Μα να η Ακρόπολη ένα χαμόγελο πλατύ, και τράβηξε προς αυτήν!! Στην θέα του ναού της Θεάς Αθηνάς ένα δάκρυ έτρεξε στο μέτωπό του αλλά δεν ήξερε το γιατί!! Δεν ήξερε αν ήταν από τις αναμνήσεις που έρχονταν στο νου του, ή από την εγκατάλειψη του ναού!!
Κόσμος πολύς αλλά μίλαγαν όλοι μια άγνωστη γλώσσα προς αυτόν. Το μάτι του πέφτει σε...
μια ομάδα ανθρώπων που άκουγαν με προσοχή έναν ψηλό ηλιοκαμένο άνθρωπο να τους ομιλεί!!
Περίμενε καρτερικά ο Σωκράτης να τελειώσει την ομιλία του και τον πλησίασε!! Μα τους Θεούς μιλούσε την δική του γλώσσα!! Είσαι και συ φιλόσοφος και μιλούσες στους μαθητές σου,αλλά γιατί μιλούσατε σε άλλη γλώσσα τον ρώτησε ο Σωκράτης;
Κόμπιασε ο Νίκος έτσι τον έλεγαν και απάντησε, όχι δάσκαλε δεν είναι Έλληνες, είναι όλοι ξένοι που έρχονται από μακριά να δουν τον Παρθενώνα..
Και δεν υπάρχει κανείς Έλληνας εδώ ρωτάει με απορία ο Σωκράτης;
Σπάνια έρχονται εδώ Έλληνες πια δάσκαλε, έχουν φτιάξει καινούργιους ναούς!!
Θα ήθελα να τους δω είπε ο Σωκράτης!!
Είσαι τυχερός δάσκαλε γιατί μόλις τώρα τέλειωσα την δουλειά μου, ελα να σου δείξω την νέα Αθήνα!!
Κατεβαίνοντας από την Ακρόπολη ο Σωκράτης αντικρίζει πλήθος μαύρων ανθρώπων, να πουλάει την πραμάτεια του.
Τι είναι όλοι αυτοί είπε ο Σωκράτης στον Νίκο;
Ειναι ξένοι από άλλη χώρα που έχουν έρθει παράνομα στην χώρα μας δάσκαλε.
Τι εννοείς παράνομα δεν έχετε νόμους και που είναι οι Έλληνες γιατί μέχρι τώρα δεν έχω δει κανέναν!!
Χμ έλα πάμε δάσκαλε απήντησε ο Νίκος αποφεύγοντας να τον κοιτάξει στα μάτια!! Να ένα σχολείο δάσκαλε πάμε να δεις. Μα για κακή του τύχη έπεσαν στο μάθημα των θρησκευτικών!!
Μου είπες ψέματα φώναξε αγριεμένος ο Σωκράτης στο Νίκο εδώ δεν είναι η πατρίδα μου!!
Μα ψέλλισε αυτός...
Σταμάτα τον διέκοψε απότομα ο Σωκράτης είμαστε εδώ τόση ώρα και δεν άκουσα καμία αναφορά να γίνεται για μας!! Δεν άκουσα ούτε μια λέξη για τους Θεούς, δεν είναι η πατρίδα μου αυτή!! Θέλω εδώ και τώρα να με πας στους ναούς των Ελλήνων.
Ο Σωκράτης έβλεπε απορημένος σε όλη την διαδρομή ότι όλα τα έργα τέχνης που είχαν κατασκευαστεί την εποχή του είχαν αντικατασταθεί με τερατουργήματα!! Ένας αυθόρμητος αναστεναγμός βγήκε από τα στήθια του και χιλιάδες αναμνήσεις πέρασαν από το μυαλό του. Θυμήθηκε τους διαλόγους με τους μαθητές του, και τώρα άκουγε μόνο άναρθρες κραυγές από παντού!
Τον έβγαλε από τις σκέψεις του η φωνή του Νίκου φτάσαμε δάσκαλε!!
ΩΩΩ Μα τους Θεούς τι είναι αυτό που μοιάζει με σπηλιά!!
Μπαίνοντας μέσα ο Σωκράτης μένει άναυδος από τις τραγικές φιγούρες που διακοσμούσαν την εκκλησία!!
Τι είναι όλα αυτά ρώτησε τον Νίκο, και ποιος είναι αυτός ο μαυροφορεμένος που επικαλείται άγνωστους σε μένα Θεούς που είναι οι Έλληνες θεοί;
Νομίζω ότι συνεχίζεις να με κοροϊδεύεις λέει ο Σωκράτης και γυρίζει και ρωτάει τον μαυροφορεμένο ιερέα ...Τι είναι εδώ;
Εκκλησία που λατρεύουν τους Θεούς τους οι Έλληνες απαντάει αυτός.
Και που είναι οι Θεοί λέει ο Σωκράτης.
Όλοι αυτοί που βλέπεις εδώ του απαντά απορημένος ο ρασοφόρος.
Και που είναι ο Δίας ο Απόλλων η Αθηνά απαντάει αυστηρά ο Σωκράτης;
Γούρλωσαν τα μάτια του ρασοφόρου και φώναξε δυνατά, έξω από εδώ καταραμένε, σατανιστή, ειδωλολάτρη, υιέ του διαβόλου!!
Τον παίρνει γρήγορα ο Νίκος και τον βγάζει έξω!
Απορημένος ζητάει εξηγήσεις ο Σωκράτης.
Οι Έλληνες του απαντά ο Νίκος άλλαξαν θρησκεία και τώρα λατρεύουν Θεούς από άλλη χώρα, μάλιστα λένε ότι το είχες προβλέψει και συ αυτό!!
Μα τον Απόλλωνα τι βλακείες είναι όλες αυτές που λές πότε είπα εγώ κάτι τέτοιο;
Γιατί με είπε αυτός υιέ του διαβόλου, ποιοι είναι οι νέοι Θεοί;
Κάθισαν σ'ένα παγκάκι και Νίκος του έδωσε να διαβάσει τη βίβλο.
Όταν τελείωσε την ανάγνωση ο Σωκράτης πέταξε τη βίβλο στο καλάθι των αχρήστων σήκωσε τα χέρια του ψηλά στον ουρανό και φώναξε δυνατά. Θεοί Θεοί με ξεγελάσατε με στείλατε σε άλλη χώρα!!!
Με μιας ακούστηκε μεγάλη βροντή και ο Νίκος έχασε από τα μάτια του τον Σωκράτη!!
Σήκωσε τα μάτια του ψηλά και σκούπισε ένα ενοχλητικό δάκρυ από τα μάτια του!!
ΕΡΡΩΣΘΕ Απολλώνιος

9 σχόλια

  1. Αν δεν ειρωνευόταν ο τύπος τον Χριστό και την εκκλησία του κάτι θα μπορούσα να πω,τώρα δε μπορώ να πω τίποτα.Ο Σωκράτης να του υπενθυμίσω δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τους θεούς,ούτε κατά βάθος τους αποδεχόταν.Και ούτε ήταν ρατσιστής,είχε πολύ -πολύ πλατύτερο νου απ΄όσο φανταζόμαστε ότι είχε για να ασχοληθεί με ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AΣΕ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ.-
    Μας ξαναπαίρνουν τα… μέτρα

    Δραματική υστέρηση των εσόδων και τον Αύγουστο, διαπιστώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, επισπεύδοντας τις αποφάσεις για νέα μέτρα – φωτιά. Αν και επισήμως η κυβέρνηση λέει ότι δε θα επιβάλλει άλλους άμεσους φόρους το 2010, εντούτοις, το μεγάλο “μαχαίρι” θα επισημοποιηθεί το Νοέμβριο, όταν τελειώσουν οι περιφερειακές εκλογές και η κυβέρνηση πιστέψει ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης να προχωρήσει. Εντός του Νοεμβρίου, λοιπόν, και με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα φανερωθούν οι βουλές του ΔΝΤ και τα “ναι” που έχει πει η κυβέρνηση.

    Τα έσοδα δεν ανέκαμψαν για δεύτερο συνεχή μήνα και η απόκλιση πλέον είναι τεράστια. Ο στόχος της είσπραξης 23 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου όχι μόνο απομακρύνεται αλλά μοιάζει με όνειρο απατηλό, έστω κι αν με το ξεκίνημα του φθινοπώρου θα αρχίσουν να έρχονται το ένα μετά το άλλο τα σημειώματα, για ΕΤΑΚ, φόρο μεγάλης περιουσίας, έκτακτες εισφορές κ.λπ.

    Η “μαύρη” τρύπα” έχει γίνει τόσο μεγάλη που “ρουφάει” και το οικονομικό επιτελείο, αλλά δυστυχώς απειλεί να πάρει μαζί της και όλη την κοινωνία. Ετσι, τα μέτρα που συζητιούνται (εκτός από την μετάταξη προϊόντων στον ΦΠΑ) που θα γίνει νωρίτερα) ότι πρέπει να επιβληθούν με τη νέα χρόνια είναι αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή στο 50%, επιβολή πολλών ενδιάμεσων συντελεστών ώστε να πιαστούν περισσότεροι στα δίχτυα της εφορίας, κυρίως τα μεσαία εισοδήματα, αλλά και νέες περικοπές ύψους 3 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες.

    Κι όταν λέμε δαπάνες εννοούμε για συντάξεις, για κονδύλια στα νοσοκομεία, τα ταμεία και ορισμένες ΔΕΚΟ που έχουν κοινωνική πολιτική, όπως ο ΟΣΕ με τα φθηνά εισιτήρια. Πιθανότατα να επιβληθεί περαιτέρω μείωση των υψηλών συντάξεων, νέες περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ.

    Ενα εφιαλτικό σενάριο που ακούγεται κάνει λόγο για περαιτέρω ψαλίδι στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, με λίγα λόγια ουσιαστική εξαφάνιση ακόμη και αυτού του πενιχρού επιδόματος που δίνεται σήμερα.

    Ολα θα οριστικοποιηθούν μετά τις εκλογές, σαν… δωράκι από τον Καλλικράτη και όσους ψηφίσουν την κυβέρνηση του Μνημοσύνου.

    Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το …πήδημα, κατά το ρητό. Θα τους αφήσουμε να μας ξαναπάρουν τα μέτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνω παλι εβαλαν το δαχτυλακι τους οι δωδεκαθειστες για να μασ συγκινησουν ταχα. σωστα ο Σωκρατης καταδικαστηκε γιατι δεν πιστευε στο 12θεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΡΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΧΟΛΗ!!!! ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιος σωκρατης? ο κοκκαλης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποιος σωκρατης? ο κοκκαλης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντι να ερθει ο Σωκρατης εδω,δε σκεφτεστε πως θα ηταν να παει ο Γιωργακης στην Αρχαια Αθηνα...;Οχι μονο δε θα εκλεγοταν(τοτε δεν υπηρχαν Μ.Μ.Ε.) αλλα ειναι πολυ πθανον να αναγκαζοταν να ασχοληθει με τα κοινα βασει των γνωσεων που εχει για το κοινο καλο και οχι για να διασφαλισει ξενα συμφεροντα,κατι που τοτε τιμωρουνταν με θανατο....Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα μιλουσε ελληνικα(Η Αμερικη δεν ειχε ανακαλυφθει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποιος χριστος και πρασινα αλογα την κυριακη της ΟΡΔΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ καθυβριζετε τους αρχαιους σοφους και τον ελληνισμο τωρα λοιπον να χαιρεστε την κοινωνια που κατασκευασε το παπαδαριο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.!!ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!!!ΑΥΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ,Η ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ Η ΟΠΟΙΟΥ ΘΕΛΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση