GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία για το ελληνικό προξενείο της Μόσχας...

Γράφει η Volha Havorchanka Φοιτήτρια Διεθνούς Πολιτικής στο City University του Λονδίνου Υπήκοος Λευκορωσίας http://www.oikonomia24.blogs...

Γράφει η Volha Havorchanka
Φοιτήτρια Διεθνούς Πολιτικής στο City University του Λονδίνου
Υπήκοος Λευκορωσίας
http://www.oikonomia24.blogspot.com/
Ο τουρισμός στην Ελλάδα
Ο τουρισμός μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την τωρινή οικονομική κατάσταση. Αυτή την περίοδο είναι ο τουρισμός από την Ανατολική Ευρώπη και όχι αυτός από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, αυτός που μπορεί να στηρίξει την οικονομία της Ελλάδας. Οι Ευρωπαίοι δείχνουν να αποφεύγουν την Ελλάδα σε σχέση με τους αριθμούς των προηγούμενων χρόνων.
Για παράδειγμα όλο και λιγότεροι Γερμανοί επιλέγουν φέτος την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι Γερμανοί δεν είναι άνθρωποι που θα ρισκάρουν να βρίσκονται σε μια χώρα που έχει πρόγραμμα απεργιών και διαδηλώσεων. Οι Γερμανοί δεν μπορούν να...
καταλάβουν την νοοτροπία των Ελλήνων, τον εθνικό τους χαρακτήρα και πάνω απ'όλα οι Γερμανοί δεν ξοδεύουν χρήματα εν μέσω κρίσης ούτε πάνε διακοπές σε μια χώρα γεμάτη χρέη και αστάθεια. Ως εκ τούτου δεν επιλέγουν την Ελλάδα ως ταξιδιωτικό προορισμό αυτό το καλοκαίρι.
Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα μέρος του κόσμου που λατρεύει και σέβεται την κουλτούρα τους, την πολιτιστική τους κληρονομιά και έχουν ισχυρούς δεσμούς με τους Έλληνες λόγω ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής συνέχειας. Πάνω απ' όλα, οι άνθρωποι αυτής της φιλέλληνος χώρας είναι πλούσιοι, είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο να έρθουν στην Ελλάδα - θα έλεγα ότι αναζητούν το ρίσκο, είναι μαθημένοι στην αστάθεια, τη βιώνουν καθημερινά και τη θεωρούν φυσιολογική. Ο εθνικός τους χαρακτήρας έχει ως κεντρικό χαρακτηριστικό την αναζήτηση περιπέτειας, και γενικά αψηφούν τον κίνδυνο.
Οι χώρες αυτές είναι χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, δηλαδή η Ρωσία, η Λευκορωσία και η Ουκρανία.
Τα ελληνικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως αυτές τις μέρες ο «Ρωσικό τουρισμός» (χρησιμοποιούν τον όρο αναφερόμενοι σε τουρίστες και των τριών αυτών χωρών) θα σώσει την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, οι εκδόσεις visa είναι εύκολες και επίσης υπάρχουν πρόσθετες έκτακτες πτήσεις απο τη Μόσχα προς διευκόλυνση των τουριστών που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Ποια είναι η πραγματική κατάσταση όμως ;
Η πραγματικότης έχει ως εξής. Ναι, το Ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα εκδίδει περίπου 3000 visas ημερησίως, παραπάνω απ'ότι μια έβδομάδα πριν. Πρώτα απ' όλα αυτό σημαίνει ότι το Προξενείο θα μπορούσε να δουλέψει πολύ πιο αποδοτικά πολύ καιρό πριν και ουσιαστικά να διευκολύνει την έλευση «Ρώσων» τουριστών προς την Ελλάδα εδώ και καιρό. Πιθανότατα, ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες αυτοί που είπαν ότι είναι προτιμότερο να εξάφανίσεις μια ασθένεια από το να τη θεραπεύσεις.
Το δεύτερο σημείο στο οποίο θέλω να σταθώ είναι ότι τα προβλήματα με τις εκδόσεις visa παραμένουν. Για παράδειγμα προ ημερών, έξι Ρώσοι και τρεις Λευκορώσοι έλαβαν πραγματικές visas από το Ελλήνικο Προξενείο στη Μόσχα που φαίνονταν σαν πλαστές. Οι τουρίστες αυτοί ταξίδευαν με τελικό προορισμό την Αθήνα μέσω της πόλης Vilnus της Λιθουανίας, όπου οι Λιθουανοί τους σταμάτησαν και ήθελαν να τους μηνύσουν για πλαστές visas. Η ταλαιπωρία που υπέστησαν, όπως καταλαβαίνετε, επιβάρυνε τις διακοπές τους αρνητικά. Η έρευνα που ακολούθησε, έδειξε πως το Ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα έλαβε φθηνές σε ποιότητα visas από την Αθήνα και δεν είχαν ούτε το χρόνο, ούτε τις υποδομές, ούτε φυσικά το απαιτούμενο μελάνι για να τις διορθώσουν. Όλο τον Ιούνιο το Ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα εξέδιδε ύποπτες visas και οι τουρίστες αντιμετώπιζαν προβλήματα όταν πετούσαν μέσω άλλων χωρών. Αυτό φέρνει επίσης στο προσκήνιο ένα ακόμη πρόβλημα. Υπάρχει απευθεία πτήση από Μόσχα προς Αθήνα, αλλά δεν είναι εύκολο για όλους τους πολίτες μιας τόσο μεγάλης σε έκταση χώρας να ταξιδέψουν πρώτα στη Μόσχα προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας Μινσκ με την Αθήνα.
Και όλα αυτά όταν η Ελλάδα μιλάει για απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης visa Schengen. Δυστυχώς όμως αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. «Ρώσοι» πολίτες με χρήματα εξακολουθούν να επιλέγουν την Τουρκία που δεν απαιτεί την έκδοση visa για τους «Ρώσους», την Κύπρο που είναι επίσης μέλος της ΕΕ αλλά εκδίδει visa σε μια μέρα το πολύ χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρίες (ή ακόμη και στα σύνορα), ακόμη και τη Βουλγαρία η οποία έχει μια εξαιρετικά ανεκτική πολιτική σε θέματα εκδόσεως visa για μη ΕΕ πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης. Η λίστα των εγγράφων που πρέπει να προσκομίσει ένας Ρώσος στο Ελληνικό Προξενείο είναι για γέλια. Η Ελλάδα έχει σχεδόν καταρεύσει, το ποσοστό του τουρισμού είναι χαμηλό όσο ποτέ, δεν υπάρχει δουλειά στην αγορά και ακόμα οι Έλληνες πιστεύουν πως οι Ρώσοι έρχονται στην Ελλάδα σαν τους Αλβανούς για να δουλέψουν παράνομα στις οικοδομές.
Όσο για τη συνήθη απάντηση του τύπου «δεν μπορούμε να υπερβούμε τα όρια και τους κανόνες που επιβάλλει η ΕΕ» μπορούν να αντικρουστούν με μια ερώτηση που αφορά στην τακτική που εφαρμόζουν στο συγκεκριμένο ζήτημα η Κύπρος και η Βουλγαρία. Η Ελλάδα έχει να επιδείξει πολύ σημαντικότερη πολιτισμική κουλτούρα, είναι πολύ πιο όμορφη, καθαρή και ενδιαφέρουσα χώρα με ιστορία και ομορφιά τόσο γεωφυσική όσο και από άποψη ανθρώπων αλλά παρ' όλα αυτά ακόμα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία στον τουρισμό μόνο και μόνο επειδή η Τουρκία είναι ιδιαίτερα ελαστική προς τους Ρώσους τουρίστες που επιθυμούν να την επισκεφθούν και να ξοδέψουν εκεί τα χρήματα τους εύκολα χωρίς κουραστικές διαδικασίες.
Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να λάβει κανείς Ελληνική visa στο Προξενείο της Μόσχας, αλλά αυτή η πολυτέλεια παρέχεται μόνο έναντι αδράς αμοιβής. Περίπου 900 ευρώ κοστίζει η Ελληνική visa για 21 ημέρες. Πιθανότατα η διαφθορά να είναι μια απάντηση στο γιατί η Ελλάδα δε διευκολύνει τις διαδικασίες έκδοσης visa για τους Ρώσους τουρίστες. Το Ελληνικό Προξενείο της Μόσχας «χάνει διαβατήρια» και με κάποιο αντίτιμο «βρίσκει διαβατήρια», υπάρχει επίσης ένα γραφείο που βοηθάει στην έκδοση visa σε μια ημέρα αλλά οι νέες ανύπαντρες κοπέλες δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα της Ελλάδας (πιθανώς οι Έλληνες νομίζουν ότι οι ανύπαντρες Ρωσίδες θα ζητιανεύουν στους δρόμους ή ότι έρχονται για πορνεία σε ένα χρεοκοπημένο κράτος).
Για να ανακεφαλαιώσουμε, το ψέμα που ειπώθηκε για ακόμη μία φορά από την Ελληνική τηλεόραση έχει γίνει κουραστικό. Η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει το ένα δέκατο αυτών που θα έπρεπε και θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ καιρό πριν. Δεν είναι η ΕΕ που δεσμεύει και περιορίζει την Ελλάδα. Η ΕΕ έκανε κακό στην Ελλάδα και δεν ήταν πολύ ενεργητική στο να βοηθήσει, γιατί λοιπόν η Ελλάδα πρέπει να σέβεται τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αυτής της Ένωσης; Η ερώτηση μάλλον μπορεί να απαντηθεί μόνο από τους αρχαίους σοφιστές που θα την αποκαλούσαν ρητορική.

11 σχόλια

  1. Περιφερεια Αθηνας

    παλευουν μεχρι τελικης πτωσης

    Μιχας, Σγουρός, Σκανδαλίδης και 1 όνομα έκπληξη...

    οπως και να ειναι το σίγουρο ειναι ο αντιπεριφερειαρχης που ειναι σταθερα...

    ... ο δρ Κουτσουκος ο ηγετης των εντιμων πρασνοφρουρων, ο προστατης των υπερδανεισμενων,ο ανθρωπος που σηκωσε ψηλα το Πασοκ σε δυσκολους καιρους, ο ανθρωπός μας!

    Nανσυ Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΥΛΟΥ ΥΠΕΞ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με αιγυπτος απο κατω σου με τουρκια απο διπλα σου με αδριατικες ακτες απο επανω σου τι σκατα ανταγωνιστικος θελεις να εισαι στον τουρισμο?Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ! ΝΗΣΑΚΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΝΗΣΑΚΙ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ! ΔΙΟΔΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΟΣΚΩΤΑΚΙΑ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ! ΝΗΣΑΚΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΦΘΗΝΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΑΚΟΥ ΕΥΡΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ομάδες καθαρισμού ζωντανών σκουπιδιών με απολύμανση .
    Προστατευτείτε από τους εγκληματίες και μην περιμένετε ,
    μοιρολατρικά να σας σώσει το κράτος .
    Οργανωθείτε , σχηματίστε ολιγομελές ομάδες από πολίτες οπλισμένους ,με εργαλεία καθαρισμού , και να αρχίσουν αμέσως τον καθαρισμό , άλλωστε τα απορρίμματα δεν θα τα αναζητήσει κανείς και θα πάνε στην χωματερή .
    Διότι τα ζωντανά σκουπίδια ,
    είναι παράνομα και ζουν από τις ληστείες , το εμπόριο ναρκωτικών , και το παράνομο εμπόριο – λαθρεμπόριο , από την πορνεία και κάθε άλλο έγκλημα , που δεν το χωρεί το μυαλό σας , και είναι φύρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες .
    Εξ άλλου και να τα πιάσει η αστυνομικά , τα ζωντανά σκουπίδια με τον νόμο Καστανίιδη και τους αριστερούς δικηγόρους των μη κυβερνητικών οργανώσεων ,τα αφήνουν ελεύθερα χωρίς απολύμανση , να συνεχίσουν το έργο τους .
    Με αυτές τις ομάδες που θα καθαρίσουν τα σκουπίδια από τους δρόμους , βοηθούμε και την Ελληνική αστυνομία που της έχουν δέσει τα χέρια το ΠΑΣΟΚ και με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί αρκετά η εγκληματικότητα στην Ελλάδα .
    Σημείωσης :
    Αν δεν κάνετε αυτά που σας αναφέραμε , τότε καθίστε να σας ληστεύουν να σας εξευτελίζουν , να βιάζουν ,να φοβάστε για την ζωή σας κυκλοφορόντας μετά το απόγευμα , και να βγαίνετε να κλαίτε στα κανάλια επειδή αυξήθηκε η εγκληματικότητα και να τα ρίχνετε όλα στην αστυνομία , τι να σου κάνει ο αστυνομικός ,αφού δεν τον αφήνουν να δράση όπως πρέπει και του έχουν δεμένα τα χέρια ;;;;;
    Και με τους νομούς Καστανίδη του ΠΑΣΟΚ , ο εγκληματίας μετά το έγκλημα αφήνετε αμέσως ελεύθερος να συνεχίσει το θεάρεστων έργο του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ακριβώς έτσι και ο τουρισμός έχει μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ. Αλλά υπάρχουν και περιοχές όπως ΝΑΟΥΣΑ , ΚΙΛΚΙΣ , ΣΕΡΡΕΣ , ΔΡΑΜΑ , ΡΟΔΟΠΗ , ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ , ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ οι οποιες αποβιομηχανοποιήθηκαν , τα ποσοστά ανεργίας κτυπούν κόκκινο και κανείς δεν ασχολείται με το πρόβλημα θαρρείς και είναι μία άλλη Ελλάδα.
    Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο τα νησιά και τα παραθαλάσσια....και έλληνες ζουν και έχουν ανάγκες και δικαιώματα και στα ηπειρωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ...
    ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ( ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ), ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ "ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ" ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ "ΤΡΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΠΡΩΙΝ ΕΣΣΔ".
    ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ "ΞΕΥΡΑΚΟΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ( ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΥΣ)" ΜΕ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΜΑΣ?
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΑ ΔΟΡΙΦΟΡΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ.
    ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΤΗΜΜΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ Η "ΞΕΥΡΑΚΟΤΗ".
    ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΑ ΜΕΡΗ ΑΥΤΑ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ ΕΞΩ ΤΑΞΙΔΕΥΣΑΝ 5.000.000 "ΞΕΥΡΑΚΟΤΗ".
    ΚΑΙ ΕΜΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 100.000?
    ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ, ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΑΛΙΟΣ ΘΑ ΠΙΑΣΤΗΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΛΟΣ

    ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ
    ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ
    ΟΜΩΣ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!

    ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ!!

    ΦΤΟΥΣΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΕ

    ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑ

    ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

    ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΤΟΝ ΣΚΙΕΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Volha,

    Τα προξενεία είναι γεμάτα κλεφτες , εκβιαστές & καταχραστές του δημόσιου χρήματος.Οι διπλωματικοί υπάλληλοι το παίζουν δήθεν αφ υψηλού αλλά είναι οι ηθικοί αυτουργοί & βάζουν τις δευτεράντζες (αστυνομοκούς & υπαλλήλους άλλων υπουργείων) να κάνουν τις βρωμοδουλειές.
    Τι έγινε στην Αλβανία; υπήρχε & νεκρός! τι έγινε στην Ουρουγουάη & τί έγινε με τις βίζες των δήθεν Ποντίων στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση;
    Οσο μένουν ατιμώρητοι τοσο θα εισηγούνται διατήρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών για να τα κονομάνε & να ρίχνουν ή να τους ρίχνουν & κανα κρύο αμα λάχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6.08.00

    Επείδη δεν φαίνεσε απο τους φραγκάτους που βγάλαν τα μυριάκια τους έξω & περιμεναν να χρεωκοπήσει η Ελλάδα & να φύγει απο το ΕΥΡΩ για να τα κονομήσουν,(μάλλον προς το φτωχομπινέ φέρνουν οι γραφές σου)
    για προβληματήσου που θα ήταν σήμερα η βενζίνη ποσο θα έκανε το ΕΥΡΩ ποσο το δολλάριο πόσο θα
    εκτοξεύοταν το δημόσιο χρέος & μετα δεν θα λες διόδια & άλλα τέτοια κουφά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 06 Αυγ 2010 10:36:00 μ.μ.

    δηλαδη πρασινοφρουρε τωρα με το ευρω εχω φθηνη βενζινη ε?μετα λες ποσο θα εκανε το ευρω και το δολλαριο? γιατι τοσα χρονια ποσο εκανε η λιρα αγγλιας οταν ειχαμε την δραχμη και πηγαιναμε στην αγγλια?οσο για το δημοσιο χρεος αυτο παντα εκει ητανε.τι δραχμες τι συναλλαγμα, σαμπως εχουμε να το ξεχρεωσουμε?
    το ευρω μας καταστρεψε.η ελλαδα δεν ειναι βιομηχανικη χωρα και δεν το χρειαζοταν ποτε.μονο για να πηγαινεις ταξιδακια στο εξωτερικο ειναι το ευρω.δεν κανει για τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα λαμόγια του ΥπΕξ κινούνται μια ζωή εκτός Συντάγματος κι εκτός νόμων. Δεν τους μαζεύει κανείς επειδή είναι καρακομματικά βύσματα του κερατά όπως βέβαια κι ο εκεί πρέσβυς (στενός... Μπακογιαννικός), αρχιλαμόγιο Σπινέλλης (που φημολογείται πως τσέπωσε αρκετά χιλιαρικάκια να εντάξει μερικά καλόπαιδα στο Σώμα στις εκτός ΑΣΕΠ "εξετάσεις" '06-'08...).

    Τι να λέμε τώρα; Εξάλλου, νοιάζεται κανείς;; Δε βαριέσαι; Ο καθρέπτης της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση