GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αντάρτικο των Ούγγρων στη χούντα ΔΝΤ-ΕΕ...

Από το http://diakyvernisi.blogspot.com/ Του Άρη Χατζηστεφάνου "Aν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι" έγραφε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, θα μάθα...

Από το http://diakyvernisi.blogspot.com/
Του Άρη Χατζηστεφάνου
"Aν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι" έγραφε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, θα μάθαιναν στα μικρά ψαράκια ότι "το ωραίο μέλλον τότε μόνο θα είναι εξασφαλισμένο, όταν εκείνα μάθουν να υπακούνε". Αυτή ακριβώς την απόλυτη υπακοή περίμεναν οι καρχαρίες της ΕΕ και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος από χώρες που τα τελευταία χρόνια έπεσαν στην παγίδα τους και αναγκάστηκαν να επιβάλουν τρομακτικά μέτρα λιτότητας στον πληθυσμό τους. Μόνο που τις τελευταίες εβδομάδες ένα μικρό ψαράκι (ας το ονομάσουμε Ουγγαρία) είπε όχι.
Η νέα δεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν είχε το «θράσος» να ζητήσει από το...
ΔΝΤ και την ΕΕ όχι να απαλλαγεί από τους δυσβάσταχτούς στόχους που αυτοί θέτουν αλλά να λάβει μόνη της τις σχετικές αποφάσεις για την εκπλήρωσή τους. Χωρίς να παραβιάζει δηλαδή τους όρους του δανείου, που προβλέπουν μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3,8% του ΑΕΠ, ο Όρμπαν θέλησε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο ο οποίος θα περιόριζε για λίγο τη συνεχή αφαίμαξη των κατώτερων στρωμάτων. Η απάντηση των διεθνών καρχαριών ήταν άμεση και λυσσαλέα. Το ΔΝΤ διέκοψε αμέσως τις συνομιλίες με την Ουγγαρία, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα δεν θα λάβει το τελικό πακέτο των 5 δισ. δολαρίων από το σύνολο των 20 που της είχαν υποσχεθεί.
Ο ούγγρος πρωθυπουργός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ειδικό νόμο που πέρασε (και εγκρίθηκε με ψήφους 301 υπέρ, έναντι μόλις 12 κατά) θα φορολογήσει τα αποθεματικά των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά 0,5% για διάστημα τριών χρόνων. Έτσι θα συγκεντρώσει περίπου 850 εκατ. δολάρια τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή χρεών. Ένα από τα μυστικά της σχετικής κίνησης είναι ότι καθώς το 80% του τραπεζικού συστήματος έχει ξεπουληθεί σε ξένες εταιρείες και κυρίως σε αυστριακές και γερμανικές τράπεζες, το μεγαλύτερο τμήμα του νέου φόρου θα έρθει από το εξωτερικό. Το τοκογλυφικό κεφάλαιο δηλαδή παγιδεύτηκε από μια απρόσμενη σκακιστική κίνηση του αντιπάλου και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη βασίλισσά του.
Σε άλλες εποχές μια τέτοια κίνηση θα θεωρούταν αυτονόητη και μάλιστα ιδιαίτερα μετριοπαθής. Στα χρόνια του ληστρικού καπιταλισμού όμως αποτελει αιτία πολέμου. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στους «ενσωματωμένους» δημοσιογράφους και αναλυτές που το υπηρετούν θύμιζαν περισσότερο τη ρητορική του Τζορτζ Μπους εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν – ο Όρμπαν αντιμετωπίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ως ένας επικίνδυνος αυταρχικός ηγέτης που απειλεί την ασφάλεια της ανθρωπότητας και πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης.
Το τραγελαφικό είναι ότι ενώ τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη φορολογία των τραπεζών θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανείων που έλαβε η χώρα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, οι Βρυξέλλες και ο διεθνής τοκογλυφικός οργανισμός ήταν οι πρώτοι που καταδίκασαν την απόφαση.
Οι διεθνείς και ντόπιοι καρχαρίες του τραπεζικού συστήματος έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν αφού εάν η Βουδαπέστη τα καταφέρει σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία. Συνηθισμένοι σε απόλυτα εξωνημένες και υποτελείς κυβερνήσεις, όπως η Eλληνική, οι αναλυτές του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν είχαν προβλέψει το αυτονόητο – ότι κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει την παντοκρατορία τους.
Προφανώς η στάση της Ουγγαρίας θα έπρεπε να στέλνει μηνύματα όχι μόνο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και στην ευρωπαϊκή Αριστερά. Μια κυβέρνηση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακροδεξιά για τα δεδομένα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, έκλεψε πρακτικές και στάσεις που θεωρητικά ανήκουν προνομιακά στο χώρο τη Αριστεράς. Και αν στην Ουγγαρία η Αριστερά είναι εξοστρακισμένη από την πολιτική ζωή λόγω ιστορικών συγκυριών, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχει και πολλές δικαιολογίες. Παραμένει άγνωστο πως πιστεύει ότι θα εξηγήσει στις επόμενες γενιές γιατί άφησε την άκρα Δεξιά να γευτεί ανενόχλητη τα σταφύλια της λαϊκής οργής.
Πηγή: ΠΡΙΝ

13 σχόλια

  1. ενταξει ελληνες,
    λυθηκε το μεγαλο προβλημα σας, το οτι δεν μπορουσατε να πατε διακοπες δηλαδη.

    να περασετε καλα τωρα γιατι με την δικη σας βοηθεια απο σεπτεμβρη θα πεσει ανελεητη πρασινη σοσιαλιστικη πουτσα παντου.
    θα κοπουν δωρα, μισθοι, ωραρια, συμβασεις, νεοι φοροι, τελη, εισφορες και πολλα πολλα πολλα αλλα.

    και αν πατε διακοπες ξανα γραψτε μου.

    παντως λυθηκε το μεγαλο σας προβλημα να πατε 1 εβδομαδα διακοπουλες τωρα οποτε απο σεπτεμβριο μουκο και ανοιξτε κωλους..
    σας παιξανε τα καναλια τους μια χαρα παλι.

    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΦΑΓΗ ΑΡΝΙΑ.
    ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τους πραγματικούς Έλληνες κατοίκους της Ελλάδος .
    Οργανωθείτε , σχηματίστε δεκαμελές ομάδες από πολίτες οπλισμένους ( να γνωρίζουν από όπλα , και πολεμικές τέχνες ) ,
    και να αρχίζουν τις εκτελέσεις των λαθρομεταναστών , μεταναστών .
    Διότι αυτοί είναι παράνομοι και ζουν από τις ληστείες , το εμπόριο ναρκωτικών , και το παράνομο εμπόριο – λαθρεμπόριο και είναι φύρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες .
    Εξ άλλου και να τους πιάσει η αστυνομικά με τον νόμο Καστανίιδη και τους αριστερούς δικηγόρους των μη κυβερνητικών οργανώσεων , τους αφήνουν ελεύθερους να συνεχίσουν το έργο τους .
    Με αυτές τις ομάδες που θα εκτελούνε τους λαθρομετανάστες , μετανάστες βοηθούμε και την Ελληνική αστυνομία που της έχουν δέσει τα χέρια το ΠΑΣΟΚ και με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί αρκετά η εγκληματικότητα στην Ελλάδα
    Καλή δουλειά και είμαστε μαζί σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στον Ούγγρο πρωθυπουργό που ξεμπρόστιασε τους ληστές του ΔΝΤ και της ΕΕ (και τα εξωνημένα παπαγαλάκια τους) ότι ο σκοπός τους δεν είναι ο εξορθολογισμός της οικονομίας, ούτε καν η αποπληρωμή των τοκογλυφικών δανείων, αλλά η λεηλασία του πολύτου κάθε χώρας με θυσία των εργαζομένων. Αυτά να βλέπουν όσοι αφήνουν τους εγχώριους Γεωργαλάδες και τον θίασο του Παπαεβραίου να τους δουλεύουν ψιλό γαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να συγκρινεις την Ουγγαρια που εφαρμοζει προγραμμα λιτοτητας απο το 2008 με επιτυχια με την Ελλαδα ειναι εντελως λανθασμενο.Η Ουγγαρια εχει μικρο ελλειμμα και πολυ μικρο χρεος,αρα καθε συγκριση με την Ελλαδα ειναι εντελως ανοητη.Οι περισσοτεροι που γραφουν εδω μεσα ειναι εντελως ασχετοι και αυτο κανει το μπλογκ σας,δυστυχως,πολυ χαμηλου επιπεδου.Και ευθυνεστε εσεις για αυτο
    Η Ουγγαρια λοιπον λογω ελλειψης ρευστοτητας παιρνει λεφτα απο το ΔΝΤ και την ευρωπαικη ενωση.Παιρνει δηλαδη λεφτα απο τους Γερμανους ,τους Αυστριακους κλπ.Εσυ δηλαδη θα δεχοσουν να σου δωσουν τα χρηματα σου πισω με τους φορους που θα εβαζαν σε δικες σου εταιρειες.......!!!Δηλαδη ο αυστριακος μονο να πληρωνει και ο Ουγγρος μονο να εισπρατει.....!!!!
    ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.....!!!!!!!

    Ο αλλος παλι τα βαζει με τις διακοπες μας γιατι στηριζουμε την πολιτεια στο ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων.....!!!!
    Η Ελλαδα ή θα εναρμονιστει με τις υπολοιπες χωρες και θα εχει τις ιδιες νομοθεσιες για να μπορεσει να γινει συγχρονο ,ανταγωνιστικο κρατος ή θα κλειστει στο καβουκι της και θα γινει Βορεια Κορεα.Εγω επειδη θελω το πρωτο στηριζω την πολιτεια σε καθε αναγκαια μεταρρυθμιση που κανει.Εσυ αμα θελεις μπορεισ να πας να μεινεις στη Κορεα.Οι κορεατες,ειμαι σιγουρος θα σε λατρεψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειπαμε, αλλο κεντροδεξιες κυβερνησεις ανα τον κοσμο που φημιζονται για την φιλοπατρια τους και αλλο οι σοσιαλιστικες του κωλου τα εννιαμερα κυβερνησεις δοσιλογων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ, ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΙΑ.
    ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΡΓΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ.
    Η ΜΟΔΑ ΑΥΤΗ ΦΕΤΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ "PASOK-IMF". ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαί, πιοτό, μπάνια, μαύρισμα και κανό μέχρι τις 20 Αυγούστου.

    Αυτή είναι ζωή και διακοπές χωρίς . . . τύψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 01 Αυγ 2010 9:40:00 μ.μ. πιστεύω πως σου διαφεύγουν κάποιες λεπτομέρειες:
    http://www.sovereignman.com/finance/take-your-package-and-shove-it/
    , που προκαλούν με το επίπεδο τους -και περίεργο το πως σου διέφυγαν- (όπως και γιατί έκανες το κόπο να γράψεις σε ένα τόσο χαμηλού επιπέδου blog).
    Βέβαια αυτό που δε μπορώ να καταλάβω με τη σειρά μου είναι πως ενώ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις τελικά εμείς παραδοθήκαμε αμαχητί.

    Βίκτορ Όρμπαν:“I run this country, not you.”
    Καπετάν Μακρύς: Ποιος κυβερνά τελικά αυτόν τον τόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ώρα για συστράτευση!
    Από Κίνηση Πολιτών Αστακού

    Αγαπητέ συμπολίτη,
    Στα λίγα χρόνια της ύπαρξής της, η Κίνηση Πολιτών Αστακού ήταν πάντα παρούσα στα προβλήματα του τόπου εκφράζοντας με ειλικρίνεια την άποψή της, πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε πρόσφατα, όταν Κίνηση αποτέλεσε τη μοναδική φωνή ενάντια στη φούσκα της αραβικής «επένδυσης» στο πολύπαθο Πλατυγιάλι και τελικά κατάφερε να πρωτοστατήσει στην αφύπνιση των συμπολιτών μας.
    Με βασικό δεδομένο ότι οι εξελίξεις γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας τρέχουν και ότι η αβεβαιότητα για το μέλλον κερδίζει διαρκώς έδαφος στη συνείδηση των συμπολιτών μας, καλούμε τους απανταχού Αστακιώτες σε...

    συστράτευση. Στόχος μας να δώσουμε δυναμικό παρών για να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς όφελος του τόπου μας ενόψει των επερχόμενων κρίσιμων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπό το πλαίσιο που προσδιορίζει ο «Καλλικράτης».
    Για το λόγο αυτό σε καλούμε προσωπικά στην επόμενη συγκέντρωσή μας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δημαρχείου Αστακού την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 και ώρα 20:00 προκειμένου να μοιραστούμε τις απόψεις μας. Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό σου πιστεύω, ούτε η όποια κομματική σου ταυτότητα. Μας αρκεί να αγαπάς αυτόν τον τόπο όσο εμείς και να συμμερίζεσαι την αρχή μας ότι αυτοδιοίκηση σημαίνει διαρκής, ενεργός και καθολική αλληλεπίδραση των μελών μας κοινωνίας με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου. Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία με ειλικρίνεια και τόλμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ(?) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ(?).
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ , ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ , ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΕΝ ΤΡΟΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ.
    ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΠΕΡΑ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε τι πεσαμε ρε φιλε αμαχητι;
    Εχθρος δεν ειναι η Ευρωπαικη ενωση και το Δντ
    εχθρος ειναι τα προβληματα που δεκαετιες τωρα δεν τα λυναμε με αποτελεσμα η κατασταση να εχει σαπισει
    αντε ξεκολληστε πια
    δεν εχω καμια διαθεση για μικροκομματικα παιχνιδια
    αντε πια
    σασ εχουμε σιχαθει
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ
    Η σοβιετικου τυπου αναρχουμενη μπανανια τελος
    Και επιτελους κατι πρεπει να γινει με τις χωματερες
    Δεν κοιτας που ολη η Ελλαδα εχει γινει μια χωματερη,το δντ σε μαρανε
    Θα το λυσουμε επιτελους αυτο το προβλημα ή θα το αφησουμε και αυτο να μας το λυσει το ΔΝΤ;και μετα θα το βριζουμε κιολας
    Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
    αντε πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 01 Αυγ 2010 9:40:00 μ.μ.

    ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΦΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
    αντε πια

    02 Αυγ 2010 1:49:00 π.μ.
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ? ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση