GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εργασιακές σχέσεις στο δήμο Ελευσίνας...

Από ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ελευσίνας – Μαγούλας    Να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι για τις ανάγκες του Δήμων Ελευσίνας και Μαγούλας. Για άλλη ...

Από ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ελευσίνας – Μαγούλας  
Να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι για τις ανάγκες του Δήμων Ελευσίνας και Μαγούλας.
Για άλλη μια φορά, η Δημοτική αρχή Ελευσίνας (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) επιλέγει να χτυπήσει το δικαίωμα και την ανάγκη των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία. Εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με...
ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση κλπ.)
Αντί για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων, πρόσφατα ανακοίνωσε την προκήρυξη για πρόσληψη 5 εργαζόμενων, με 8μηνη σύμβαση. Εκμεταλλεύεται την αύξηση της ανεργίας και την ανάγκη των ανέργων για δουλειά, για να προσθέσει άλλους 5 εργαζόμενους στην κατηγορία των ομήρων – συμβασιούχων, που διατηρεί.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στις υπηρεσίες του Δήμου Ελευσίνας εργάζονται σήμερα περίπου 80 συμβασιούχοι, που κινδυνεύουν με απόλυση, ιδιαίτερα με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Να θυμίσουμε το παράδειγμα της προηγούμενης επιχείρησης Δημοτικής Ανάπτυξης, που έκλεισε και απολύθηκαν οι εργαζόμενοι.
Να προσθέσουμε ότι έχουν παραχωρήσει σε εργολάβο και την συντήρηση του πρασίνου των πλατειών, με ετήσιο κόστος 200 έως 250.000 ευρώ.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που ο σημερινός Δήμαρχος, (στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) αφού πρωτοστατεί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, ζήτησε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, ζήτησε το χρίσμα του κόμματος, που επιλέχθηκε από την ντόπια και την ξένη πλουτοκρατία, για να γυρίσει τους εργαζόμενους στον μεσαίωνα.
Αποκαλύπτεται και η υποκρισία συνολικά του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια συμμετέχει, στην Ελευσίνα και άλλου, στην δημιουργία «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» ενάντια στο Μνημόνιο και από την άλλη συγκροτεί Δημοτική Κίνηση, που ο επικεφαλής της, ζητάει επισήμως την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψε και εφαρμόζει το Μνημόνιο.
Στις Τοπικές Εκλογές του Νοέμβρη, το κριτήριο της ψήφου είναι καθαρά πολιτικό. Δεν προκύπτει κυβέρνηση, προκύπτουν όμως οι βοηθοί της κυβέρνησης για να υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της.
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους αγωνιστές, συνειδητούς υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων. ΟΧΙ από υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. ΌΧΙ από υπάκουους διαχειριστές της πολιτικής της κυβέρνησης. ΟΧΙ από «αριστερούς του γλυκού νερού» που από τη μια δήθεν κλαίγονται για τα λαϊκά προβλήματα και από την άλλη πρωτοστατούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ψήφο στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της. Να καταψηφίσουν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υποψηφίους τους.
Να διεκδικήσουν μαζί μας:
● να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στους Δήμους, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τις Νομαρχίες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.
● να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι για τις ανάγκες των Δήμων Ελευσίνας και Μαγούλας
● πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
● αύξηση της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών, της εκκλησιαστικής περιουσίας και του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.
Να ενισχύσουν την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ. Να βοηθήσουν να διαμορφωθεί, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, μία δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, μία δύναμη που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για να την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

2 σχόλια

  1. ....επειδη το κριτηριο ψηφου θα ειναι οντως καθαρα πολιτικο.....γιαυτο θα πατωσει η παραταξη σας (οπως παντα στην Ελευσινα) και θα σας δωσει ο λαος την απαντηση κατα ποσο σας εχει εξουσιοδοτησει (οπως λετε) να σφετεριζεστε τη δυναμη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;

    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση