GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλεκτρολόγος ανθρωπιστής‏...

Απίστευτο αλλά αληθινό Από τον Αντιμόνιο Ηλεκτρολόγος χιουμορίστας ανθρωπιστής - Τί σου χρωστάω; - Εξαρτάται από τη σύνταξη που παίρ...

Απίστευτο αλλά αληθινό

Από τον Αντιμόνιο
Ηλεκτρολόγος
χιουμορίστας
ανθρωπιστής

- Τί σου χρωστάω;
- Εξαρτάται από τη σύνταξη που παίρνετε...
- Οχτακόσια πενήντα ευρώ...
- Μόνο τη βενζίνη που ξόδεψα, είκοσι ευρώ...
Είχα μείνει εμβρόντητος μπροστά στο νεαρό ηλεκτρολόγο, που είχε ρθει από το Καματερό στο Παλαιό Φάληρο και μου έφτιαξε τη βλάβη στο κεντρικό πίνακα, που με είχε αφήσει χωρίς ρεύμα από τη περασμένη νύχτα, την πιό εφιαλτική της ζωής μου, χωρίς φως, χωρίς ψυγείο, χωρίς κλιματισμό, με τον ιδρώτα να με πνίγει πατόκορφα...
Νεαρούλης, αδυνατούλης, με ανοιχτόχρωμα έξυπνα μάτια (πετούσαν σπίθες) και κοντά μαλλιά καρφάκια, τον είχα ρωτήσει τι τους βάζει και με...
 το κατσαβίδι στο πίνακα χαριτολόγησε: "Ρεύμα!".
Τώρα που έφευγε και του έσφιγγα το χέρι, δεν μπορούσα να πιστέψω όχι μόνο πως είχα βρει έναν ηλεκτρολόγο ημέρες διακοπών και μάλιστα δεκαπενταύγουστο, αλλά και ότι δεν είχε εκμεταλλευτεί την ανάγκη μου να μου ζητήσει όσα κι΄όσα...
Δεν κρατιέμαι -χωρίς την έγκρισή του- θα πω το όνομα αυτού του νέου, που δεν νομίζω να υπάρχει δεύτερο σε έναν απάνθρωπο κόσμο, που εμείς οι γεροντότεροι έχουμε δημιουργήσει: Ηλίας Φροντιστής ηλεκτροτεχνίτης με δίπλωμα, από το Καματερό. 

23 σχόλια

  1. Aυτός είναι ένας άνθρωπος που δεν θα μπορούσε ποτέ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει ελπίδα αδέρφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναί, έψαξα και βρήκα το τηλέφωνό του, είναι πραγματικά ηλεκτροτεχνίτης και ο αδερφός του υδραυλκός και η έδρα τους είναι το Καματερό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο το παλληκαρι πραγματι ειναι μια Εντιμη Ηλιακτιδα μεσα στο βαρυ Χειμωνα που σαρωνει ολα σαυτη τη χωρα, απο κυβερνησεις μεχρι τα παντα, ετοιμοι να ξεπουλησουν τα παντα στους Τουρκους!! απο Παρτιαρχεους μεχρι και τον τελευταιο πολιτευτη, Τι συμβαινει;;; οτι και να συμβαινει μονο τετοια παιδια, πραγματικα Παιδια της Ελλαδος{και οχι Εβραιοι που τοποθετηθηκαν μετα απο καλοκουρδισμενα Βρωμοσχεδια} θα μπορεσουν να φωτισουν την φτωχη πατριδα σε ολους τους τομεις που αφισε η φρικτη μεταπολιτευση, αφισε κατι σαν μετα τον Εμφυλιο.
    Άγγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στον Ηλεκτρολόγο και στον αναρτήσαντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θελω να σε κατεβασω απο το συννεφακι σου, αλλα θυμιζω οτι με 20 ευρω βαζεις πανω απο 120 χιλιομετρα βενζινη, ακομη και με τις σημερινες, απαραδεκτες τιμες της βενζινης. Καματερό-Παλαιό Φάληρο δεν ειναι 120 χιλιομετρα. Θυμίζω επισης, οτι εαν μεσα στο οκταωρό του ο συγκεκριμενος νεαρος κανει πεντε δουλειες παρομοιου χαρακτηρα, θα βγαλει 100 ευρω τη μερα. Επίσης δεν αναφερεται αν σου εδωσε αποδειξη για τα 20 ευρω, κατι που σημαινει οτι κλεψατε παρεα το κρατος με το ΦΠΑ που δεν αποδοθηκε. Ειμαι κακος? ειμαι παραλογος? Τοσο πολυ πια συνηθισαμε να μας κλεβουν, ωστε το φυσιολογικο μας φαινεται...ανθρωπισμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποκλείεται, δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιος ηλεκτρολόγος. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευγε στο νεαρο οπως επισης και σε αυτον που το δημοσιευσε.....ενα θα πω μονο του νεαρου ηλεκτρολογου και θα με θυμηθει.....ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΟΣΟ ΘΑ ΞΗΓΙΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΣΟ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που τα βρίσκεις ρε Καψαμπέλη τα δακρύβρεκτα... Εγώ, όπως με έχει μάθει η σημερινή κοινωνία, θα του ζητούσα 100 ευρώ και χωρίς απόδειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχολιαστή των 6.17 δείχνεις με αυτά που λες πόσους ηλίθιους σαν και εσένα φιλοξενούν τα μπλογκ. Πήγαινε να κουτεύεσαι πανηλίθιε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο 6.17 μ.μ. σίγουρα θα είναι κομματόσκυλο διεφθαρμένο και ανήθικο αφισοκολλητής χειροκροτητής μαλάκας του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάγκες και ψευτόμαγκες είστε όλοι για τα μπάζα!!! πλην ενός που είδε το πράγμα στη σωστή του διάσταση,στο εμπόριο παροχής υπηρεσιών δεν έχουν θέση οι συναισθηματισμοί και τα ανάλατα τσιτάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλα ο 6.17 παιρνει ληγμενα?
    Σιγα μη γινει και εκατομμυριουχος ο ηλεκτροτεχνιτης με τα 20 ευρω την επισκεψη. Φωναζεις ηλεκτρολογο ή υδραυλικο και σου παιρνει 50 ευρω με την καλημερα.
    Κατι λαμογια μεγαλογιατροι που παιρνουν τεραστια ποσα την επισκεψη και δεν κοβουν επισης αποδειξη, δηλωνοντας εισοδημα αντιστοιχο μικροσυνταξιουχου και κανοντας διακοπες στη βιλα τους στη Μυκονο, αυτοι ειναι οι πραγματικοι παρτακηδες και εχουν δωσει και τον ορκο του Ιπποκρατη.
    Θυμαμαι γνωστο μου γιατρο, που μου ειπε καταμουτρα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μη ζητησει φακελακι απο τους ασθενεις του, γιατι θεωρουσε οτι σε διαφορετικη περιπτωση θα πηγαιναν στραφι τα 7 χρονια σπουδων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαχαχα ρε συ 6¨17 τα ήθελες τα μπινελίκια σου μαλάκα ΣΔΟΕ είσαι; Κοιτάς το δάκτυλο όταν οι άλλοι δείχνουν το φεγγάρι βλάκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε μπαρμπα καιρος ειναι να μαθεις να αλλαζεις και εσυ ασφαλειες ρε!!!

    Τι σκατα ζημια ειχε ο .."πινακας"???

    Ειμαι και γω ηλεκτρολογος και θα σου επαιρνα 100 ευρω ετσι για πλακα!@!

    Καραγκιοζηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οι ηλεκτρολογοι ειναι και αυτοι παιδεια του λαου.ο λαος υποφερει και ο κλαδος μας το γνωριζει.Ευγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με ειπατε βλακα, με ειπατε αφισσοκολλητη, με ειπατε μαλακα. Ωραια. Για την ουσια οσων ειπα στις 6:17 δεν ειπατε τιποτα. Εσεις προφανως ειστε τοσο ανθρωπιστες, ωστε να βριζετε καποιον επειδη ειπε την αποψή του χωρις καμια βωμολοχια. Κρατηστε τον ανθρωπισμο σας και αν θελετε, δωστε καμια σοβαρη απαντηση. Αν εχετε. Και δεν ξερω αγαπητοι μου αν αποτελω το κλασικο παραδειγμα ηλιθιου των μπλογκ, εσεις ομως σιγουρα ειστε το κλασικο παραδειγμα αυτού που δεν αντεχει την αντιθετη αποψη και πρεπει να την βρισει. Εγω παντως αισθανομαι καλα με τον εαυτο μου. Ελπιζω και εσεις. Καλησπερα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο στο παλικάρι που φέρθηκε ανθρωπιστικά στον παππού ... θα γραφτεί στο βιβλίο καλών πράξεων που θα τσεκάρει την κατάλληλη στιγμή ο αγ. πέτρος ΑΛΛΑ , είναι χαζομάρα να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας τεχνίτης και να πηγαίνεις σε πελάτες λιανικής διότι :
    - Όλοι θεωρούν πως η δουλειά σου πρέπει να αμείβεται ίσα για να βγάζεις τα προς το ζην, κάτι σαν χαρτζηλικάκι στον μικρό Βασιλάκη Καΐλα .
    - Όλοι θεωρούν πως είσαι κλέφτης και πονηρός που απλά δεν τους κάνεις διάρρηξη και βρήκες έναν νόμιμο τρόπο να "τους τα αρπάξεις".
    - Όλοι θεωρούν πως δεν έχεις κατανόηση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης απέναντί τους και δεν τους λύνεις εσύ - και οι όμοιοί σου- το πρόβλημα .
    - Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο είναι το πραγματικό κέρδος από την όποια επίσκεψη , σε πόσους πελάτες μπορείς να πας ημερησίως , αν υπάρχουν αυτοί οι πελάτες που φαντάζονται (ειδικά σε περιόδους κρίσης). πόσα είναι τα έξοδα κίνησης, πόσα πληρώνεις σε φθορές του οχήματός σου, πόσα σε χρεώνει το τεβε, πόσα πρέπει να δηλώσεις στην εφορία η οποία σε θεωρεί εξ ορισμού κλέφτη κλπ ... και φυσικά τους είναι παντελώς αδιάφορο το γεγονός πως εσύ δεν έχεις δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα , δεν έχεις πληρωμένη άδεια , δεν έχεις αποζημιώσεις και περικομμένο μηνιάτικο όταν δεν έχεις δουλειά , δεν παίρνεις ποτέ σου κάποιου είδους "επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης" μιας και θεωρείσαι εξ ορισμού κονομημένος.

    Ο καλύτεροι τρόποι για να αποφύγεις πελάτες λιανικής , είναι ο εξής (δοκιμασμένο) :
    - Τους λες εκ των προτέρων πόσο θα κοστίσει στο περίπου και του αφήνεις ανοιχτό ενδεχόμενο να πάει παραπάνω , αναλόγως των προβλημάτων που θα συναντήσεις.
    - Η τιμή που θα τους πεις πρέπει να συμπεριλαμβάνει πάντα το φπα , προϋπολογισμό των εξόδων ανά εργατοώρα και χιλιόμετρο μετακίνησης , τέβε (βασικό) , νοίκια επαγγελματικού χώρου κλπ .. και φυσικά τον φόρο που θα τσιμπήσει ο νταβατζής το Κράτος ( ένα 25-30% σαν μέσος όρος φόρου) είναι λογικό να το φορτώσεις στην τελική τιμή .
    Μην ξεχνάς , στους μισθωτούς και συνταξιούχους τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους πληρώνουν άλλοι και αυτοί φωνάζουν πάντα για τα καθαρά "προς το ζειν" εισοδήματα , το ίδιο πρέπει να κάνεις και εσύ , αυτά πρέπει να στα πληρώνουν οι πελάτες σου (αυτοί είναι εργοδότες σου) ΣΥΝ τα έξοδά σου.

    Κάνοντας τα παραπάνω , είσαι κύριος με όλους ... και με τον πελάτη λιανικής και με το Κράτος και είναι βέβαιο πως ο πελάτης λιανικής δεν θα σε φωνάξει ή δεν θα σε ξαναφωνάξει να του κάνεις την όποια δουλειά , αλλά αυτό θέλεις και εσύ .
    Ο στόχος σου είναι να ασχολείσαι όσο το δυνατό λιγότερο μαζί του , υπάρχουν τα αλβανά για την περίπτωσή του και νιώθει και ευχαριστημένος που πλήρωσε πολύ λιγότερα από όσα του ζήτησε "ο κλέφτης ο Έλληνας".
    Μην ξεχνάς (και εδώ) πως τα αλβανά δεν μπορούν να σου μαμήσουν το Target group των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεσαι , επειδή δεν κόβουν παραστατικά και οι επιχειρήσεις ως γνωστόν ζητάνε ΠΑΝΤΑ παραστατικά και εσύ μπορείς να δώσεις γιατί πρώτα από όλα είσαι κύριος (το είπαμε και παραπάνω).
    Η δική σου περίπτωση πρέπει να φορά μόνο πελάτες επιχειρήσεων , άλλους επαγγελματίες κλπ .. και ο απώτερος στόχος σου είναι να δημιουργήσεις εταιρεία παροχής υπηρεσιών με άλλους τεχνικούς και να χρεώνεις φυσικά με την ώρα , όπως χρεώνουν οι ανάλογες εταιρείες στον ανεπτυγμένο Δυτικό κόσμο.

    Οι παραπάνω συμβουλές και νουθεσίες αφορούν τους νέους τεχνίτες και τεχνικούς πάσης φύσεως, που θα θελήσουν να ασχοληθούν εργασιακά σαν "ελεύθεροι" επαγγελματίες, είτε γιατί δεν μπορούν να βρουν δουλειά σαν μισθωτοί (το πιθανότερο) , είτε γιατί θα ήθελαν να δοκιμάσουν "κάτι δικό τους".
    Καλή επιτυχία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μέρος 1ο

    Μπράβο στο παλικάρι που φέρθηκε ανθρωπιστικά στον παππού ... θα γραφτεί στο βιβλίο καλών πράξεων που θα τσεκάρει την κατάλληλη στιγμή ο αγ. πέτρος ΑΛΛΑ , είναι χαζομάρα να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας τεχνίτης και να πηγαίνεις σε πελάτες λιανικής διότι :
    - Όλοι θεωρούν πως η δουλειά σου πρέπει να αμείβεται ίσα για να βγάζεις τα προς το ζην, κάτι σαν χαρτζηλικάκι στον μικρό Βασιλάκη Καΐλα .
    - Όλοι θεωρούν πως είσαι κλέφτης και πονηρός που απλά δεν τους κάνεις διάρρηξη και βρήκες έναν νόμιμο τρόπο να "τους τα αρπάξεις".
    - Όλοι θεωρούν πως δεν έχεις κατανόηση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης απέναντί τους και δεν τους λύνεις εσύ - και οι όμοιοί σου- το πρόβλημα .
    - Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο είναι το πραγματικό κέρδος από την όποια επίσκεψη , σε πόσους πελάτες μπορείς να πας ημερησίως , αν υπάρχουν αυτοί οι πελάτες που φαντάζονται (ειδικά σε περιόδους κρίσης). πόσα είναι τα έξοδα κίνησης, πόσα πληρώνεις σε φθορές του οχήματός σου, πόσα σε χρεώνει το τεβε, πόσα πρέπει να δηλώσεις στην εφορία η οποία σε θεωρεί εξ ορισμού κλέφτη κλπ ... και φυσικά τους είναι παντελώς αδιάφορο το γεγονός πως εσύ δεν έχεις δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα , δεν έχεις πληρωμένη άδεια , δεν έχεις αποζημιώσεις και περικομμένο μηνιάτικο όταν δεν έχεις δουλειά , δεν παίρνεις ποτέ σου κάποιου είδους "επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης" μιας και θεωρείσαι εξ ορισμού κονομημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μέρος 2ο

    Ο καλύτεροι τρόποι για να αποφύγεις πελάτες λιανικής , είναι ο εξής (δοκιμασμένο) :
    - Τους λες εκ των προτέρων πόσο θα κοστίσει στο περίπου και του αφήνεις ανοιχτό ενδεχόμενο να πάει παραπάνω , αναλόγως των προβλημάτων που θα συναντήσεις.
    - Η τιμή που θα τους πεις πρέπει να συμπεριλαμβάνει πάντα το φπα , προϋπολογισμό των εξόδων ανά εργατοώρα και χιλιόμετρο μετακίνησης , τέβε (βασικό) , νοίκια επαγγελματικού χώρου κλπ .. και φυσικά τον φόρο που θα τσιμπήσει ο νταβατζής το Κράτος ( ένα 25-30% σαν μέσος όρος φόρου) είναι λογικό να το φορτώσεις στην τελική τιμή .
    Μην ξεχνάς , στους μισθωτούς και συνταξιούχους τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους πληρώνουν άλλοι και αυτοί φωνάζουν πάντα για τα καθαρά "προς το ζειν" εισοδήματα , το ίδιο πρέπει να κάνεις και εσύ , αυτά πρέπει να στα πληρώνουν οι πελάτες σου (αυτοί είναι εργοδότες σου) ΣΥΝ τα έξοδά σου.

    Κάνοντας τα παραπάνω , είσαι κύριος με όλους ... και με τον πελάτη λιανικής και με το Κράτος και είναι βέβαιο πως ο πελάτης λιανικής δεν θα σε φωνάξει ή δεν θα σε ξαναφωνάξει να του κάνεις την όποια δουλειά , αλλά αυτό θέλεις και εσύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μέρος 3ο

    Ο στόχος σου είναι να ασχολείσαι όσο το δυνατό λιγότερο με τον πελάτη λιανικής , υπάρχουν τα αλβανά για την περίπτωσή του και νιώθει και ευχαριστημένος που πλήρωσε πολύ λιγότερα από όσα του ζήτησε "ο κλέφτης ο Έλληνας".
    Μην ξεχνάς (και εδώ) πως τα αλβανά δεν μπορούν να σου μαμήσουν το Target group των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεσαι , επειδή δεν κόβουν παραστατικά και οι επιχειρήσεις ως γνωστόν ζητάνε ΠΑΝΤΑ παραστατικά και εσύ μπορείς να δώσεις γιατί πρώτα από όλα είσαι κύριος (το είπαμε και παραπάνω).
    Η δική σου περίπτωση πρέπει να φορά μόνο πελάτες επιχειρήσεων , άλλους επαγγελματίες κλπ .. και ο απώτερος στόχος σου είναι να δημιουργήσεις εταιρεία παροχής υπηρεσιών με άλλους τεχνικούς και να χρεώνεις φυσικά με την ώρα , όπως χρεώνουν οι ανάλογες εταιρείες στον ανεπτυγμένο Δυτικό κόσμο.

    Οι παραπάνω συμβουλές και νουθεσίες αφορούν τους νέους τεχνίτες και τεχνικούς πάσης φύσεως, που θα θελήσουν να ασχοληθούν εργασιακά σαν "ελεύθεροι" επαγγελματίες, είτε γιατί δεν μπορούν να βρουν δουλειά σαν μισθωτοί (το πιθανότερο) , είτε γιατί θα ήθελαν να δοκιμάσουν "κάτι δικό τους".
    Καλή επιτυχία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι φίλε μου 6:17. Παντως ίσως να πρέπει να δεις το θέμα και από άλλη οπτική γωνία. Δεν είναι ζήτημα οικονομικό, ούτε επαγγελματικό αυτό που συνέβη στον συνταξιούχο. είναι ηθικό το ζήτημα, και όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα, απλά θέλουμε να επιβραβεύσουμε μία συμπεριφορά που εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι είναιαπαραίτητη για να δει η χώρα άσπρη μέρα.
    Πολλοί πιστεύουν ότι για να πάμε μπροστά πρέπει να υπακούμε στους νόμους, να είμαστε "ευσυνείδητοι πολίτες" κλπ, εγώ πιστεύω ότι για να πάμε μπροστά, πρέπει να γίνουμε μια πολύ πιο ηθική κοινωνία. καλά δεν λέω να παρανομούμε, αλλά πριν πάρεις θέση για το τι πρέπει να κάνει ένας "ευσυνείδητος πολίτης" σκέψου ποιοι είναι αυτοί που νομοθετούν στην χώρα μας? είναι άνθρωποι που θα εμπιστευόσουν?

    το μόνο που λένε οι υπόλοιποι εδώ μέσα είναι ότι μία καλή πράξη θα πρέπει να αναγνωρίζεται. τα άλλα με τις αποδείξεις είναι παραμύθια που μας λένε για να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε που η Ελλάδα πάει κατά διαόλου διότι εμείς κλέβουμε...αστεία πράγματα...

    Η ηθική πρέπει να είναι πολύ πιο πάνω από τους νόμους φίλε μου, γιατί είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απλά να ενημερώσω ότι ο εν λόγω καταπληκτικός και σαν άνθρωπος αλλά και ως ηλεκτρολόγος (τον ήξερα αρκετό καιρό αφού μου είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του αρκετές φορές) σκοτώθηκε την 2/1/12 με την μηχανή του. Δυστυχώς...! Τους καλούς φαίνεται τους παίρνει ο Θεός κοντά του γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση