GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίωξη για σκάνδαλο με ακίνητο της Εκκλησίας στην Βουλιαγμένη...

Πουλήθηκε στην ...αντικειμενική τιμή σε υπάλληλο καθαριότητας του δήμου και στη συνέχεια σε τρεις off shore εταιρείες! Ποινική δίωξη σε βαθ...

Πουλήθηκε στην ...αντικειμενική τιμή σε υπάλληλο καθαριότητας του δήμου και στη συνέχεια σε τρεις off shore εταιρείες!
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κατά παντός υπευθύνου, άσκησε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου για την υπόθεση εκποίησης ακινήτου της Εκκλησίας σε περιοχή της Βουλιαγμένης το 2009.
Πρόκειται για ακίνητο έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, που βρίσκεται στη θέση Λιμανάκι Μαλτσινιώτη και το οποίο πουλήθηκε στις 15 Ιουνίου 2009 αντί 14 εκατομυρίων ευρώ, τιμή λίγο υψηλότερη από την αντικειμενική, με εμφανιζόμενο αγοραστή υπάλληλο στον τομέα καθαριότητας του...
 δήμου Βουλιαγμένης. Αμέσως μετά μεταπωλήθηκε σε τρεις off shore εταιρίες της Κύπρου.
Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση  και η δίωξη είναι για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου, ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας σε αυτή και ψευδούς βεβαίωσης, όλα σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608 του 50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος καθώς η Εκκλησία είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

5 σχόλια

  1. ΕΙΔΑΤΕ ΡΕ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΑΙΟΙ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΕΧΟΥΝ?ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΣΤΟ ΨΗΤΟ ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΟΥΝ.ΒΑΣΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΑΣΤΩ Ν ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΟΤΡΟΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΩΘΗ.Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.ΓΕΟ.ΜΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είχα γράψει και αλλού όταν είχε πρωτοεμφανιστεί το θέμα.
    Κανονικότατη αγορά ήταν, απλώς για να μην δημιουργηθεί θέμα με την διεκδίκηση από τον ιδιώτη - δηλ. για μεγαλύτερη εξασφάλιση του αγοραστή, προφανώς με δική του επιλογή - επιλέχθηκε η αγορά να γίνει από αυτόν αντί από την Εκκλησία. Η διαφορά της τιμής είναι ο φόρος και τα έξοδα που πληρώθηκαν για την πρώτη "εικονική" πώληση και ίσως μια μικρή διαφορά για τον ιδιώτη, για να κερδίσει και αυτός κάτι για την συναίνεσή του. Οι αγοραστές πλήρωσαν διπλό φόρο αλλά προφανώς το επέλεξαν για να εξασφαλιστούν από διεκδικήσεις, διότι αν δεν έβγαζαν από το παιχνίδι τον διεκδικητή δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτό το ακίνητο ως εγγύηση για δάνειο ή οτιδήποτε άλλο από οποιαδήποτε τράπεζα. Αυτό που σίγουρα κέρδισε είναι το δημόσιο που εισέπραξε διπλό φόρο.
    Λίγο να έχεις ασχοληθεί με τέτοιες συναλλαγές καταλαβαίνεις αμέσως τι έχει συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαμά όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σκουπιδιάρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σκουπίδια με τους σκουπιδιάρηδες... φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Λεφτά υπάρχουν!!!!!!!!!!!». Άκουσες ……πατέρα τους έπιασα τελικά λαλάκες τους έλληνες κι ας με κορόιδευαν ως γιωργάκη τόσα χρόνια. Τώρα πρέπει να τους πάρω τα …….πάντα!

    Ας είναι καλά όλοι οι ηλίθιοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν τον Οκτώβριο του 2009, «καταγγέλλοντας» τον «κουρασμένο» και τιμωρώντας τον, φέρνοντας τον ηλίθιο και πανηλίθιο (μαζί πακέτο, μόνο έτσι ….φαίνεται η βλακεία του μετρήσιμη) στην εξουσία.

    Υπομονή με τον καριό.. από Σεπτέμβριο θα γίνει της εν πολλαίς περιπεσούσης γυνής το κάγκελο.
    Δεν μπορεί να τους σώσουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της διαπλοκής για πολύ ακόμα.
    Τα δικά τους τομάρια θα προσπαθήσουν να σώσουν από την καταιγίδα που έρχεται!

    Κάτι ιορδανομαλάκες του πρωκτογλυψίματος θα την ……… πρώτοι! Το ποτάμι φουσκώνει με τις ηλιθιότητες του τζέφρη!

    Άσε που τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ,τα μεγάλα ψάρια έχουν την τάση να κολυμπάνε στα ζεστά, τροπικά νερά που βρέχουν τα Νησιά Κέιμαν, τις Βερμούδες, τις Μπαχάμες, το Λιχτενστάιν ..
    KAI THN KANANE HΔΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙ
    ΚΑΙ ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ
    ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ.

    καψηπρεπεντρεοικονοκαμουράκικα
    Τρεμει πουτανάκια...θυμηθήτε τι κανανε στις πουτανες του Κατακτητή
    οι Απελευθερωμένοι πληθυσμοί σε πόλεις κια χωριά το΄45.. ΟΜΟΡΦΑ Ε¨¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση