GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα θαύματα μόλις τελείωσαν… ζήτω τα θαύματα!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Όταν η πολιτική εξαφανίζεται από τον κοινωνικό ορίζοντα. Όταν ο λαός υποβαθμίζεται ως έννοια και δημοκρατική πρ...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Όταν η πολιτική εξαφανίζεται από τον κοινωνικό ορίζοντα. Όταν ο λαός υποβαθμίζεται ως έννοια και δημοκρατική πραγματικότητα. Όταν το εθνικό συμφέρον υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όταν η εξελισσόμενη διαδικασία πτώχευσης της Ελλάδας βαπτίζεται σωτηρία από την πτώχευση. Όταν ο τέταρτος δρόμος χαράσσεται με οδοστρωτήρα για να καταλήξει στο πολιτικό κενό. Τότε είναι βέβαιο ότι η χώρα ολόκληρη βιώνει την περιδίνηση εντός μιας χυδαίας πολιτικής κουλτούρας που καταλήγει στην μοιρολατρία, με τεχνοκρατικό όμως προσωπείο. Είναι η στιγμή που ζητείται και προπαγανδίζεται το «θαύμα», για την έξοδο μας από την κρίση, από αυτούς που πέτυχαν το απόλυτο … θαύμα: την καταστροφή μιας χώρας και μιας κοινωνίας που είχε όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στη Νέα Ευρώπη, μετά το 1990.
Τα θαύματα μας τελείωσαν! Για την ακρίβεια μόλις τελείωσαν, μαζί με τους καραγκιόζηδες θαυματοποιούς. «Θαύμα» θα μπορούσε να θεωρηθεί η μετεξέλιξη ενός κράτους της ευρωζώνης σε προβληματική, διεθνώς, επιχείρηση, με εξευτελισμένα ομόλογα και...
 ανύπαρκτο κύρος, την οποία μάλιστα το καθεστώς κατεδαφίζει αυτή την περίοδο για να δομηθούν στη θέση της…άλλες μπίζνες. Ως «θαύμα» φαντάζει η ηρωοποίηση των θυμάτων (Ελλήνων) που εμφανίζονται ως μαζοχιστές, ή μύστες αποκρουστικών δογμάτων, που πρέπει να «πονέσουν» για να κερδίσουν την σωτηρία των …αγορών. Αυτά τα «θαύματα» πέτυχε το καθεστώς μέχρι τώρα. Από εδώ μάλιστα και εμπρός, μας καλεί να συνεχίσουμε τα θαύματα, ακολουθώντας πειθήνια τους θαυματοποιούς που το ίδιο κατασκεύασε. Τώρα το προσδοκώμενο θαύμα λαμβάνει την μορφή ανατροπής του προηγούμενου «θαύματος», μέσω της μετάνοιας και της αποδοχής της τιμωρίας, ώστε λυτρωμένοι από τις αμαρτίες μας να εκκινήσουμε για άλλες πολιτείες…τεταρτοκοσμικές!
Ενώ ζούμε το «θαύμα» της φτωχοποίησης της μέχρι χθες «ισχυρής Ελλάδας», τα όργανα του καθεστώτος ζητούν να κάνουμε ένα νέο έπος. Να αιμοδοτήσουμε την προβληματική επιχείρησή τους, Ελλάς, ώστε να «κοινωνικοποιηθούν» τα ελλείμματα και τα χρέη της και μόλις αυτό επισυμβεί να την παραδώσουμε υγιή στους πρώην και παντοτινούς ιδιοκτήτες και διευθυντές της: Στους μετόχους της, δανειστές. Στους νταβάδες της. Στο πολιτικό προσωπικό της.
Το νέο θαύμα, δηλαδή, το οποίο αυτή τη φορά καλείται να πραγματοποιήσει ο ελληνικός λαός, δίνει έμφαση στην εξυγίανση της προβληματικής επιχείρησης-Ελλάς. Τώρα που το «θαύμα» της «ισχυρής Ελλάδας» ολοκληρώθηκε, με την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ζήτω το νέο θαύμα: το θαύμα της αναγέννησης της επιχείρησης-Ελλάς! Μόνον που σε αυτή την επιχείρηση μέτοχος στα κέρδη δεν θα είναι ο λαός, αλλά αυτοί που πτώχευσαν την «επιχείρηση»: πολιτικοί, μεταπράτες, νταβάδες και κυρίως όσοι υπεξαιρούν καθημερινά ελληνικό πλούτο μέσω της διαχείρισης του χρέους της χώρας.
Μας ζητούν λοιπόν να …κάνουμε το θαύμα μας και να τους σώσουμε, τώρα που το δικό τους «θαύμα» ολοκληρώθηκε. Τώρα που έβγαλαν από την πραγματική οικονομία ένα τεράστιο ποσό - πλουτίζοντας με προκαπιταλιστικό μάλιστα τρόπο - για να συντηρηθεί το σύστημα του μονεταρισμού μέσω αντιπληθωριστικών πολιτικών, καλούμαστε να εξευτελίσουμε το επίπεδο της ζωής μας. Όχι το επίπεδο κατανάλωσης απλώς, αλλά το επίπεδο ευημερίας που είναι άλλο πράγμα. Πολύ σημαντικότερο και απολύτως κρίσιμο για την εξέλιξη των κοινωνιών.
Το νέο θαύμα λοιπόν έγκειται στην διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, για την επανασύσταση της επιχείρησης-ελληνικό κράτος, σε μια λειτουργικότερη βάση, με νεοφιλελεύθερους όρους, ασφαλώς. Οδηγούμαστε δηλαδή στην «επανίδρυση του κράτους» που επαγγέλθηκε ο Καραμανλής και πραγματοποιεί ο Παπανδρέου με όρους προβληματικής επιχείρησης. Σαν τις «προβληματικές» που επέτρεψαν (δηλαδή συνέβαλαν) να δημιουργηθούν, ενώ αργότερα χρηματοδότησαν αδρά με πόρους του ελληνικού λαού για να εξυγιανθούν δήθεν, ο θείος-Καραμανλής και κυρίως ο μπαμπάς του Γιώργου Παπανδρέου. Αν ο ελληνικός λαός γνώριζε πόσο πληρώνει …ένα κομμάτι ψωμί που τρώει και τα τούβλα που στεγάζουν την ύπαρξή του, θα είχε φρικάρει! Μα, δεν αισθάνθηκε ποτέ το πραγματικό κόστος, ίσως αντιτάξεις. Τώρα θα το αισθανθεί σωρευτικά - μαζεμένα!
Η ευημερία του ελληνικού λαού στοίχισε περισσότερο στις παραγωγικές τάξεις της χώρας σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της λεγόμενης παλαιάς Ευρώπης. Το δημόσιο χρέος σε συνάρτηση με την διάρθρωση των εισοδημάτων και του κράτους πρόνοιας, αποτυπώνει παραστατικά μέρος μόνον αυτής της αλήθειας: ένα επιμέρους ποσοτικό τμήμα του συνολικού κόστους, στο οποίο αν πρόσθετες το ποιοτικό τμήμα θα έφριττες! Πληρώσαμε ακριβότερα από όλους τους άλλους την (στρεβλή) ανάπτυξη της χώρας, και τώρα καλούμαστε από την ηγεσία (μας) να εξοφλήσουμε τον λογαριασμό δια της φτωχοποίησης. Αυτή είναι σχηματικά η απόλυτη αλήθεια και όχι το δίλημμα «ή φτωχαίνετε ή πτωχεύουμε», που παιδαριωδώς και εκχυδαϊσμένα έθεσε ο πρωθυπουργός και προπαγανδίζει το καθεστώς, που ενθυλάκωσε το 25-30% του δημόσιου πλούτου, θέτοντας το μάλιστα έξω από τις ροές της πραγματικής οικονομίας της χώρας.
Αυτό το 25-30% καλείται σήμερα, αμέσως, να συμπληρώσει ο ελληνικός λαός, με αντίστοιχη υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου. Μόνον που συνέπεσε (σχεδιάστηκε και δεν έτυχε) η «συμπλήρωση» αυτή να γίνει σε μια άκρως προβληματική διεθνώς οικονομική περίοδο, με το σκάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας. Οπότε σε αυτό το 25-30% προσθέστε άλλο 10% περίπου - το οποίο ούτως ή άλλως θα επωμιζόμαστε ως εσωτερική συνέπεια της διεθνούς κρίσης - για να φτάσουμε στο 35-40% μέσης πραγματικής μείωσης συνολικά των δαπανών (αξιών) που ορίζουν τους συντελεστές του κράτους ευημερίας.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αντίστοιχη ποσοστιαία αύξηση (τουλάχιστον κατά 25-30%) του λεγόμενου συντελεστή Gini, στη χώρα μας. Ο συντελεστής Gini δείχνει την ανισότητα στην διανομή του πλούτου. Δείχνει την στατιστική διασπορά της οικονομικής ανισότητας σε μια χώρα κυμαινόμενος μεταξύ 0 και 1. Ε, μέσου του σύγχρονου θαύματος, που καλείται από το καθεστώς και τους ξένους να πραγματοποιήσει ο ελληνικός λαός, εκτός από την φτωχοποίηση θα πετύχουμε την αύξηση της ανισότητας κατά 25-30% περίπου, πλησιάζοντας ή και υπερβαίνοντας, ως προς τον δείκτη Gini, χώρες της Λατινικής Αμερικής και κάποιες της κεντρικής και νοτιο-ανατολικής Ασίας, αποκλίνοντας ταυτόχρονα σημαντικά από την ΕΕ. Κάπως έτσι θα δούμε και την …έξοδο από την ευρωζώνη όταν το αποφασίσει, και με τους όρους που θα το αποφασίσει, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.

10 σχόλια

  1. Τώρα φαντάσου εσύ, τι πλάκα έπαθα, όταν είδα μιά σκηνή, στην ελληνική τηλεόραση, με πρωταγωνιστές τον "Άνθρωπο που ανέβαζε τα σπρεντς" και τη γνωστή μας Χίλαρι.
    Ο πρωθυπουργός μας, λοιπόν είναι στην Ουάσινγκτον, έχει συναντηθεί και συζητήσει με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για φλέγοντα διμερή, εθνικά δικά μας και διεθνή θέματα και τον βλέπω να λέει ξαφνικά, χωρίς κανένας να τον ρωτήσει: "Πριν ένα χρόνο μόλις, εμείς ούτε καν ξέραμε τί είναι τα Σιντιέσες!"
    Η Χίλαρι, τον κοιτάει καλά – καλά για ένα δευτερόλεπτο και μετά βάζει τα γέλια και λέει: "Ούτε εμείς ξέραμε!". Η έκπληξή μου έγινε ντροπή όταν περνούσαν οι ώρες και οι μέρες και κανείς δεν σχολίαζε, ούτε καν ανέφερε αυτό το εκπληκτικό στιγμιότυπο.
    Ίσως να μην ξέρεις τί είναι τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα. Ίσως να μην ξέρεις τί είναι τα Σιντιέσες, δηλαδή τα περίφημα Credit Default Swaps (CDS και στον πληθυντικό, CDSs), στα ελληνικά, ανταλλαγή ρίσκου δανείων. Είναι αυτά που ο Γουόρεν Μπάφετ, ο τρίτος σε πλούτο σήμερα άνθρωπος στον κόσμο, χαρακτήρισε "οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής". Στο τέλειο σύστημα που ζούμε, ενημερώνεσαι υποχρεωτικά και δωρεάν για τα νέα προϊόντα της πορνογραφίας, χωρίς να το ζητήσεις, αλλά χρειάζεται σκληρή προσπάθεια για να μάθεις τί είναι τα όπλα μαζικής καταστροφής. Οικονομικά και μη.
    Αλλά ο πρωθυπουργός μιας χώρας είναι δυνατόν να λέει ότι πριν ένα χρόνο δεν ήξερε τί είναι αυτό ακριβώς που προκάλεσε την κρίση;
    Όταν γυρίζει στις πρωτεύουσες των ισχυρών χωρών ζητώντας να μας σώσουν;
    Όταν δίνει διαλέξεις σε αμερικανικές δεξαμενές σκέψης για την κρίση; Όταν ενεργεί σαν απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουάσινγκτον για να πείσει ότι πρέπει να μπουν κανόνες και περιορισμοί ακριβώς στα CDSs που ...δεν ήξερε πριν ένα χρόνο.
    Του ξέφυγε; Νόμιζε ότι είναι χαριτωμένο;
    Τον κατηγόρησε κανείς ότι έβγαζε λεφτά στοιχηματίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει και ήθελε να δείξει ότι είναι αθώος γιατί δεν ήξερε από τέτοιους τζόγους; Μα κανείς δεν τον κατηγόρησε. Αντίθετα πολλοί εντός και εκτός Ελλάδος, τον κατηγορούν ότι μιλάει πολύ. Και ότι κάθε φορά που μιλάει, τα σπρέντς ανεβαίνουν. Όταν λέμε σπρεντς εδώ, εννούμε τη διαφορά των επιτοκίων των γερμανικών ομολόγων με τα ελληνικά. Χαμηλός ο κίνδυνος να χρεωκοπήσει η Γερμανία, χαμηλό το επιτόκιο των γερμανικών ομολόγων.
    Κάνει λοιπον προγραμματικές δηλώσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο ο νικητής των Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και λέει ότι είμαστε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Παίρνουν αμπάριζα οι δολοφόνοι με το πριόνι και στέλνουν τα σπρεντς στον ουρανό.
    Και διερωτάται ο καημένος ο ντιβιντομανής αναγνώστης αν έχει καλή μνήμη. Γιατί όταν την πέσανε και επί Καραμανλή στην Ελλάδα οι Γκόλντμανς και οι Μόργκανς, ανέβηκαν τα σπρεντς, είπε μια κουβέντα η Μέρκελ και πέσανε; Και γιατί ενώ τα ίδια χρωστάμε χοντρικά και τώρα, τρέχουμε και δε φτάνουμε;
    Αυτό τον καιρό, όπως και πέρσι, πολλοί στοιχηματίζουν εναντίον της Ελλάδας, βάζοντας λεφτά με την πίστη ότι θα χρεωκοπήσει. Άλλοι στοιχηματίζουν ότι θα την σκαπουλάρει. Όταν λέμε πολλοί, δεν εννούμε μόνο άτομα, εννοούμε και ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, επενδυτικές εταιρίες και πάει λέγοντας, από όλο τον κόσμο. Κάποια εφημερίδα έγραψε ότι εναντίον της Ελλάδας στοιχημάτιζε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κέρδισε φυσικά.
    Αυτό ακριβώς είναι τα Credit Default Swaps. Καταθέτω ένα ποσόν σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα τα πάρω χοντρά αν αυτός που έχω σταμπάρει ως αδύναμο, χρεωκοπήσει, ή έστω κινδυνεύει. Όσο πιο πολύ ανεβαίνουν τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα, ή η άλφα εταιρία, τόσο πιο χοντρά θα τα πάρει αυτός που ποντάρει στην χρεωκοπία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πολιτικός της «κοτσάνας». Άπειρες είναι οι «κοτσάνες» που κατά καιρούς εκτοξεύει και μένουμε εμβρόντητοι: Από το «θα τρέμουν τα συμφέροντα», μέχρι το « μηδέν εις το πηλήκιον»!
    Ο Γ.Π., λόγω της πολιτικής του καχεξίας και της δραματικής φτώχειας των πνευματικών πόρων Παιδείας και Ψυχολογίας ελληνικής, λειτουργεί σαν ένας κακός Αμερικανός «πιστολάς». Αν δεν έχει γίνει το ανέκδοτο ακόμα της ελληνικής κοινωνίας αυτό οφείλεται στα ΜΜΕ που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επικαλύψουν και να εξωραΐσουν τις «κοτσάνες» του, τα λόγια και τα έργα της κυβέρνησής του.
    Βεβαίως, υπάρχει και...

    η θετική πλευρά του ζητήματος. Το ατομικό πολιτικό μέγεθος του Γ.Π. κάνει πιο ευανάγνωστη την πολιτική και τις «εντολές» που υλοποιεί και πιο ορατά τα αδιέξοδα του καθεστώτος που υπηρετεί.
    Σήμερα είναι τόσο μεγάλη η κρίση και παρακμή του συστήματος, τόσο δραματικά τα αδιέξοδά του, που το σύστημα απαιτούσε πολιτικούς απατεώνες μεγάλου βεληνεκούς και κοινωνικού βάρους. Αλλά και αυτοί έχουν εκλείψει, λόγω της δραματικής γεροντικής κατάπτωσης: Ιδεολογικής και πολιτικής.
    Στην Ελλάδα όλα αυτά παίρνουν ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις, λόγω της ασφυκτικής εξάρτησης των ελληνικών δομών εξουσίας με τους Αμερικανούς «νταβάδες» και τις ποικίλες και πολύχρωμες «βάσεις» που έχουν στη χώρα μας.
    Όταν, φυσικά βιάζεις τόσο βάρβαρα την Πολιτική, αυτή σε τιμωρεί: Σου «βγάζει» Πρωθυπουργό τον πιο «λίγο» και ακατάλληλο…
    Μηχανεύεται, λοιπόν, ο άμοιρος ο Πρωθυπουργός, μαζί με τους τεχνοκράτες, Αμερικανούς συμβουλάτορες διάφορα τεχνάσματα απάτης, απλοϊκά και βλακώδη για τα ελληνικά δεδομένα.
    Ο ελληνικός λαός έχει συσσωρευμένες, μεγάλες και ιστορικές εμπειρίες σε κάθε παραλλαγή απάτης και σε κάθε είδους τέτοιων ταχυδακτυλουργικών τεχνασμάτων. Και μάλιστα από μεγάλους «μαστόρους» της πολιτικής ταχυδακτυλουργίας και απάτης, από «ποιητές» της εξαπάτησης…
    Ο άμοιρος ο Πρωθυπουργός λέει τα ίδια που έχουν παιχτεί στην ελληνική κοινωνία πολλές φορές, αλλά δεν ξέρει ούτε αντιγραφή να κάνει. Έτσι μένει σε κάποιες ηχηρές φράσεις περί «εθνικών κινδύνων», «διαφθοράς», «διαφάνειας», κ.λπ, τις συνδέει αυθαίρετα με τα οικονομικά αδιέξοδα και κατασκευάζει βλακώδη «κλισέ» τα οποία εμφανίζει σαν θαυματοποιό φάρμακο…
    Μετά το «εύρημα» του κινδύνου της «εθνικής μας υπόστασης» (καθόλου αθώο «εύρημα», απλώς άκομψα διατυπωμένο), μας προέκυψε η νέα αλχημεία: Η διαφθορά ως αιτία της οικονομικής κρίσης»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OI «κοτσάνες» του Πρωθυπουργού δεν είναι αθώες: Είναι «εντολές»!
    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πολιτικός της «κοτσάνας». Άπειρες είναι οι «κοτσάνες» που κατά καιρούς εκτοξεύει και μένουμε εμβρόντητοι: Από το «θα τρέμουν τα συμφέροντα», μέχρι το « μηδέν εις το πηλήκιον»!
    Ο Γ.Π., λόγω της πολιτικής του καχεξίας και της δραματικής φτώχειας των πνευματικών πόρων Παιδείας και Ψυχολογίας ελληνικής, λειτουργεί σαν ένας κακός Αμερικανός «πιστολάς». Αν δεν έχει γίνει το ανέκδοτο ακόμα της ελληνικής κοινωνίας αυτό οφείλεται στα ΜΜΕ που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επικαλύψουν και να εξωραΐσουν τις «κοτσάνες» του, τα λόγια και τα έργα της κυβέρνησής του.
    Βεβαίως, υπάρχει και...

    η θετική πλευρά του ζητήματος. Το ατομικό πολιτικό μέγεθος του Γ.Π. κάνει πιο ευανάγνωστη την πολιτική και τις «εντολές» που υλοποιεί και πιο ορατά τα αδιέξοδα του καθεστώτος που υπηρετεί.
    Σήμερα είναι τόσο μεγάλη η κρίση και παρακμή του συστήματος, τόσο δραματικά τα αδιέξοδά του, που το σύστημα απαιτούσε πολιτικούς απατεώνες μεγάλου βεληνεκούς και κοινωνικού βάρους. Αλλά και αυτοί έχουν εκλείψει, λόγω της δραματικής γεροντικής κατάπτωσης: Ιδεολογικής και πολιτικής.
    Στην Ελλάδα όλα αυτά παίρνουν ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις, λόγω της ασφυκτικής εξάρτησης των ελληνικών δομών εξουσίας με τους Αμερικανούς «νταβάδες» και τις ποικίλες και πολύχρωμες «βάσεις» που έχουν στη χώρα μας.
    Όταν, φυσικά βιάζεις τόσο βάρβαρα την Πολιτική, αυτή σε τιμωρεί: Σου «βγάζει» Πρωθυπουργό τον πιο «λίγο» και ακατάλληλο…
    Μηχανεύεται, λοιπόν, ο άμοιρος ο Πρωθυπουργός, μαζί με τους τεχνοκράτες, Αμερικανούς συμβουλάτορες διάφορα τεχνάσματα απάτης, απλοϊκά και βλακώδη για τα ελληνικά δεδομένα.
    Ο ελληνικός λαός έχει συσσωρευμένες, μεγάλες και ιστορικές εμπειρίες σε κάθε παραλλαγή απάτης και σε κάθε είδους τέτοιων ταχυδακτυλουργικών τεχνασμάτων. Και μάλιστα από μεγάλους «μαστόρους» της πολιτικής ταχυδακτυλουργίας και απάτης, από «ποιητές» της εξαπάτησης…
    Ο άμοιρος ο Πρωθυπουργός λέει τα ίδια που έχουν παιχτεί στην ελληνική κοινωνία πολλές φορές, αλλά δεν ξέρει ούτε αντιγραφή να κάνει. Έτσι μένει σε κάποιες ηχηρές φράσεις περί «εθνικών κινδύνων», «διαφθοράς», «διαφάνειας», κ.λπ, τις συνδέει αυθαίρετα με τα οικονομικά αδιέξοδα και κατασκευάζει βλακώδη «κλισέ» τα οποία εμφανίζει σαν θαυματοποιό φάρμακο…
    Μετά το «εύρημα» του κινδύνου της «εθνικής μας υπόστασης» (καθόλου αθώο «εύρημα», απλώς άκομψα διατυπωμένο), μας προέκυψε η νέα αλχημεία: Η διαφθορά ως αιτία της οικονομικής κρίσης»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζήτημα 1ον
    Το σύμπτωμα εμφανίζεται ως αίτιο: Και ο τελευταίος φοιτητής των οικονομικών και κοινωνικών επιστημών γνωρίζει ότι η διαφθορά και όλα τα σηπτικά κοινωνικά φαινόμενα αποτελούν το σύμπτωμα της κρίσης και σήψης των οικονομικών δομών και σχέσεων μιας κοινωνίας. Όσο πιο βαθιά και έντονη είναι η οικονομική και κοινωνική κρίση και παρακμή, τόσο και πιο επιδημικά και ποικίλα είναι τα εξωτερικά συμπτώματα: Η διαφθορά, η εξαγορά συνειδήσεων, η ατομικοποίηση, η «κομπίνα», το ψεύδος, η απάτη, η εξαχρείωση κ.λπ.
    Αν οι ταχυδακτυλουργοί και οι «θαυματοποιοί» των ιμπεριαλιστικών κέντρων εξουσίας ήταν πράγματι ικανοί να βρουν το μυστικό για να δώσουν το ελιξίριο της νεότητας στον καπιταλισμό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τότε θα ελαττωνόντουσαν και τα συμπτώματα της διαφθοράς…
    Ζήτημα 2ον
    Η διαφθορά βρίσκεται μέσα στα οστά του καπιταλιστικού συστήματος. Το σύστημα είναι διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι. Είναι ανήθικο και διεφθαρμένο γιατί είναι εκμεταλλευτικό και γιατί έχει νομιμοποιήσει την εκμετάλλευση και την κλοπή.
    Όταν η εκμετάλλευση και η κλοπή είναι καθεστώς τότε και τα πρόσωπα που διαχειρίζονται αυτή την κλοπή διαφθείρονται.
    Η διαφθορά των πολιτικών, των κομμάτων και γενικά όλων των «συντελεστών» και «διαχειριστών» του συστήματος ΑΠΟΤΕΛΕΙ παράγωγο και έκφραση της κρίσης.
    Δεν μπορεί να αυτονομήσεις τη διαφθορά» των «υποκειμένων» από το αντικειμενικά προβλήματα που γεννούν και γιγαντώνουν την κρίση. «Αντικειμενικό» και «υποκειμενικό» είναι ένα και αδιαίρετο…
    Η πολιτική «κάτω από το τραπέζι» είναι παράγωγο της πολιτικής της νομιμοποιημένης κλοπής, της θεσμοθετημένης ληστείας και του αχαλίνωτου πλουτισμού.
    Ζήτημα 3ον
    Η κρίση είναι παγκόσμια και ο πρωθυπουργός αποσπά την Ελλάδα από το παγκόσμιο αυτό πλέγμα για να κατασκευάσει το τέχνασμα ότι εδώ η διαφθορά είναι η «αιτία της κρίσης»!!!
    Δηλαδή μένει στο απυρόβλητο το σύστημα συνολικά και εμφανίζεται ο άλλος κόσμος σαν να μην έχει ούτε κρίση, ούτε διαφθορά, μια και αυτά τα συνδέει μόνο με την Ελλάδα.
    Η κρίση είναι παγκόσμια και η διαφθορά παγκόσμια. Και όσο οξύτερη είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση τόσο περισσότερο γιγαντώνεται η κλοπή και η ληστεία των λαών, τόσο περισσότερο βαθαίνει η διαφθορά παγκόσμια.
    Απλώς στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες έχει θεσμοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό η διαφθορά και υπάρχουν ισχυρά «καλούπια» για να μην βγαίνει εύκολα στην επιφάνεια.
    Στη Ελλάδα, λόγω του καθυστερημένου και μεταπρατικού καπιταλισμού, η διαφθορά που στις ιμπεριαλιστικές χώρες είναι σε «καλούπια», εδώ ρέει…
    Επί πλέον εδώ το «όπλο» της «διαφθοράς» και της «κάθαρσης» αποτελεί το κυρίαρχο των πολύμορφων πολιτικών παιχνιδιών από πολύ παλιά, με κορύφωση το 1989. Συνακόλουθα αποτελεί και το πιο προσοδοφόρο καταναλωτικό «εμπόρευμα» των ΜΜΕ: Οι εγχώριοι «νταβάδες» διογκώνουν επιλεκτικά τη «διαφθορά», την πουλάνε και την ανακυκλώνουν και ταυτόχρονα τη «χρησιμοποιούν» για τα πολιτικά τους παιχνίδια.
    Έτσι φαντάζει η Ελλάδα σαν η παραγωγική εστία της διαφθοράς!!!
    Πάνω σε αυτή την απάτη στήνονται και τα σημερινά παιχνίδια…
    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ενοχοποιεί μόνο την Ελλάδα για διαφθορά παρέχοντας έτσι στα ιμπεριαλιστικά υπερ-κέντρα, ιδιαίτερα στην αυτοκρατορία των ΗΠΑ, το άλλοθι για ωμές επεμβάσεις. Δηλαδή τους καλεί να επιβάλουν την παγκόσμια Τάξη για να εξαλειφθεί η βαθιά «διαφθορά»!!!
    Να, γιατί, και αυτή η νέα «κοτσάνα» δεν είναι αθώα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://repository.naftemporiki.gr/photonews/2009/12/11/28040_thub.jpgΟι «κοτσάνες» του Πρωθυπουργού δεν είναι αθώες: Είναι «εντολές»!
    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πολιτικός της «κοτσάνας». Άπειρες είναι οι «κοτσάνες» που κατά καιρούς εκτοξεύει και μένουμε εμβρόντητοι: Από το «θα τρέμουν τα συμφέροντα», μέχρι το « μηδέν εις το πηλήκιον»!
    Ο Γ.Π., λόγω της πολιτικής του καχεξίας και της δραματικής φτώχειας των πνευματικών πόρων Παιδείας και Ψυχολογίας ελληνικής, λειτουργεί σαν ένας κακός Αμερικανός «πιστολάς». Αν δεν έχει γίνει το ανέκδοτο ακόμα της ελληνικής κοινωνίας αυτό οφείλεται στα ΜΜΕ που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να επικαλύψουν και να εξωραΐσουν τις «κοτσάνες» του, τα λόγια και τα έργα της κυβέρνησής του.
    Βεβαίως, υπάρχει και...

    η θετική πλευρά του ζητήματος. Το ατομικό πολιτικό μέγεθος του Γ.Π. κάνει πιο ευανάγνωστη την πολιτική και τις «εντολές» που υλοποιεί και πιο ορατά τα αδιέξοδα του καθεστώτος που υπηρετεί.
    Σήμερα είναι τόσο μεγάλη η κρίση και παρακμή του συστήματος, τόσο δραματικά τα αδιέξοδά του, που το σύστημα απαιτούσε πολιτικούς απατεώνες μεγάλου βεληνεκούς και κοινωνικού βάρους. Αλλά και αυτοί έχουν εκλείψει, λόγω της δραματικής γεροντικής κατάπτωσης: Ιδεολογικής και πολιτικής.
    Στην Ελλάδα όλα αυτά παίρνουν ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις, λόγω της ασφυκτικής εξάρτησης των ελληνικών δομών εξουσίας με τους Αμερικανούς «νταβάδες» και τις ποικίλες και πολύχρωμες «βάσεις» που έχουν στη χώρα μας.
    Όταν, φυσικά βιάζεις τόσο βάρβαρα την Πολιτική, αυτή σε τιμωρεί: Σου «βγάζει» Πρωθυπουργό τον πιο «λίγο» και ακατάλληλο…
    Μηχανεύεται, λοιπόν, ο άμοιρος ο Πρωθυπουργός, μαζί με τους τεχνοκράτες, Αμερικανούς συμβουλάτορες διάφορα τεχνάσματα απάτης, απλοϊκά και βλακώδη για τα ελληνικά δεδομένα.
    Ο ελληνικός λαός έχει συσσωρευμένες, μεγάλες και ιστορικές εμπειρίες σε κάθε παραλλαγή απάτης και σε κάθε είδους τέτοιων ταχυδακτυλουργικών τεχνασμάτων. Και μάλιστα από μεγάλους «μαστόρους» της πολιτικής ταχυδακτυλουργίας και απάτης, από «ποιητές» της εξαπάτησης…
    Ο άμοιρος ο Πρωθυπουργός λέει τα ίδια που έχουν παιχτεί στην ελληνική κοινωνία πολλές φορές, αλλά δεν ξέρει ούτε αντιγραφή να κάνει. Έτσι μένει σε κάποιες ηχηρές φράσεις περί «εθνικών κινδύνων», «διαφθοράς», «διαφάνειας», κ.λπ, τις συνδέει αυθαίρετα με τα οικονομικά αδιέξοδα και κατασκευάζει βλακώδη «κλισέ» τα οποία εμφανίζει σαν θαυματοποιό φάρμακο…
    Μετά το «εύρημα» του κινδύνου της «εθνικής μας υπόστασης» (καθόλου αθώο «εύρημα», απλώς άκομψα διατυπωμένο), μας προέκυψε η νέα αλχημεία: Η διαφθορά ως αιτία της οικονομικής κρίσης»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωην "ΑΓΙΕ".

    Κοψε τα ,,βαθυστοχαστα και αρκεσου σε μια σκιαγραφια του βλακογιοργο.

    Εκει ειναι η αιτια του κακου ..

    Γίνεται πλέον φανερό ότι όλες αυτές οι «κοτσάνες» (που τόσο άκομψα εκτοξεύει ο ΓΑΠ) είναι ενταγμένες στη στρατηγική της μετατροπής μας σε προτεκτοράτο.
    Με «όχημα» την οικονομική κρίση επιδιώκεται η Ελλάδα να μπει στην «καραντίνα» του άμεσου πλανητικού, ιμπεριαλιστικού ελέγχου.
    Τα ιδεολογήματα αυτής της «καραντίνας» είναι η «διαφθορά» σαν αιτία της οικονομικής κρίσης (μόνο για την Ελλάδα(!)) και η τρομοκρατική απειλή για την εθνική μας ακεραιότητα…
    Το άμεσο πολιτικό βήμα για αυτή την εξέλιξη θα είναι τα «οικουμενικά» κυβερνητικά σχήματα. Αυτά προετοιμάζουν για να περάσουν όχι μόνο τα σκληρότερα μέτρα εναντίον των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, όχι μόνο για να καταργήσουν και τα υπολείμματα των κατακτήσεων, όχι μόνο για να προωθήσουν τις εφιαλτικότερες εθνικές προδοσίες, αλλά και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «ολοκληρωτικό» προτεκτοράτο των διεθνών κέντρων εξουσίας.
    Προς αυτή την κατεύθυνση ρίχνει τις «ομοβροντίες» του ο Πρωθυπουργός, αδέξια και σύμφωνα με το δραματικά μικρό πολιτικό του μέγεθος…
    Ίσως και να μην είναι ούτε σε θέση να αντιληφθεί τις συνέπειες των εντολών που εκτελεί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη,

    "τα θαύματα τελείωσαν". Τώρα ήρθε η εποχή των διαψεύσεων. "Το υπουργείο οικονομικών διαψεύδει τη λήψη πρόσθετων μέτρων". Την παραπάνω φράση την έχουμε ακούσει άπειρες φορές. Εχει γίνει μέρος του υποσυνειδήτου μας. Θυμίζει λίγο Οργουελ. Οταν ακόμη και οι λέξεις χάσουν το νόημά τους, τότε το μόνο που μένει είναι το απόλυτο κενό.
    Θα πρέπει να σου υπενθυμίσω, όπως και στους αναγνώστες σου, πως σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του Ευρωβαρόμετρου, όταν πριν μερικά χρόνια οι περισσότεροι Ευρωπαίοι εκδήλωναν την έντονη ανησυχία για το μέλλον τους στον 21ο αιώνα, οι Ελληνες ήταν οι πιο αισιόδοξοι!!! Βασισμένοι σε ψεύδη των πολιτικών ηγεσιών μας, είχαν τη σιγουριά εκείνου του ανίδεου-αφελή χαζοχαρούμενου, που δεν ήξερε που πατούσε και που πήγαινε. Ακόμη και τώρα που βρίσκεται στη μέση του πουθενά, μπροστά σε αναμενόμενους ανεμοστρόβιλους και τυφώνες, περιμένει κάποιο θαύμα.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι οι “Financial Times” ομολογούν απροκάλυπτα ότι δεν ήταν «η Ευρώπη που έσωσε την Ελλάδα με το πακέτο οικονομικής στήριξης αλλά ήταν η Αθήνα που έσωσε την Ευρώπη με την απόφασή της να πάρει το πακέτο και να μην κηρύξει πτώχευση»!

    Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι “Financial Times” αναγνωρίζουν ευθέως ότι η «αναδιαπραγμάτευση του χρέους θα έθετε σε πολύ καλύτερη θέση τον ελληνικό λαό από το ευρωπακέτο», ενώ αναγνωρίζουν ότι και «η πτώχευση θα ήταν βολικότερη για την Ελλάδα», αν η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα ήταν επιτυχής!

    Μετά από αυτούς τους διθυραμβικούς τόνους για την κυβέρνηση και τις αποκαλυπτικές ομολογίες από «το ίδιο το χρηματιστικό κεφάλαιο» αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι: τίνος τα συμφέροντα προσπαθούν να διασώσουν ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του;

    Του ελληνικού λαού και της χώρας ή των πιστωτών, του συστήματος και του χρηματιστικού κεφαλαίου όπως διατείνονται οι “Financial Times”;

    *** Αν η Ελλάδα πήγαινε σε πτώχευση
    ( αδυναμία πληρωμών) ή επαναδιαπραγμάτευση του χρέους (ελεγχόμενη πτώχευση) όλοι αυτοί θα χάνανε τα λεφτά τους.

    Ο Παπανδρέου τους υπόσχεται οτι θα τα πάρουν ( τα λεφτά για δάνεια) πίσω και μαλιστα με τόκο 5%.

    Γι’ αυτό οι διθύραμβοι των αγορών. Η Γερμανία μπορεί κάλλιστα να δανείζεται από τις αγορές με 3% και να δανείζει στη συνέχεια εμάς με 5%.
    2% κέρδος μόνο από τα Ελληνικά ομόλογα.
    Δεν είναι και άσχημα για τους Γερμανους FT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tα θαυματα μας τελειωσαν και το περιοδευων τσιρκο των μαθητευομενων μαγων του ΠΑΣΟΚ πρεπει να ξεκουμπιζετε σιγα σιγα γιατι ειναι μονο σαλτιμπαγκοι και κλοουν πολυ κακης ποιοτητας μαλιστα.
    Απεδειξαν ακομη μια φορα και το κομμα και το ονομα Παπανδρεου ποσο κακο και πονο εχουν σκορπισει σε αυτο τον τοπο με τις ψευτιες τους και την τρελλα που κουβαλανε οικογενειακως.
    Ποιος μπορουσε να φανταστει οτι την χωρα θα εφθανε η στιγμη να την κυβερνησει ενα απροσαρμοστο ατομο και οι ζωες εκατομμυριων ανθρωπων θα κρεμονται απο τις επιλογες ενος απροσαρμοστου και μιας παρεας ηλιθιων και κακομαθημενων τεμπελχαναδων κολλεγιοπαιδων που κανουν πρακτικη επανω σε ανθρωπινες ζωες.
    Στειλτε τους στο διαολο μια ωρα αρχυτερα πριν σας στειλουν αυτοι, αυτος ειναι ο στοχος τους και τιποτε αλλο, ολα τα αλλα ειναι φουμαρα και παραμυθια. Ειναι ολεθρια επικινδυνοι και χωρις να εχουν καμια αναστολη. Ειναι κυνικα βρωμοσκυλα που ακολουθουν με πιστη τις εντολες που ελαβαν. ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για το αν μπορεσουμε να επιβιωσουμε αρκει να ικανοποιηθουν οι νταβατζηδες.
    Ειναι ανθελληνας αλλωστε το δηλωσαν θελουν να κοιμουνται ησυχοι αρκει να παραχωρησουν μερικα στρεμματα, Ιμια (την σημαια την πηρε ο αερας μας ειπε η χοντροκουραδα)ειναι διεθνης πολιτης χωρις αισθηση της εννοιας πατριδα και ασφαλως ανευθυνος απεναντι στις ζωες του λαου.
    Μεσα σε εννια μηνες ξεσκισαν τον τοπο στον φορο και το μονο που καταφεραν ηταν τα ευσημα των νταβατζηδων που απο την μια τσεπη μας δανεισαν και με το αλλο χερι τα ξαναεβαλαν στη θεση τους χρεωνοντας μας ακομα περισσοτερο με τοκους. ποια ειναι η προοπτικη αυτης της πολιτικης; ποιος ειναι ο χρονικος οριζοντας απεξαρτησης απο το ΔΝΤ; κανενας και τιποτε. Βαδιζουμε στις εντολες αφαιμαξης του κινητου πλουτου που υπαρχει στην χωρα μεχρι να φτασουμε και στην ουσια που ειναι ο φυσικος και γεωγραφικος πλουτος αυτης της χωρας.
    Ειναι τοσο κακος ηθοποιος και ξετσιπωτος σαν ανθρωπος που ενω γνωριζε τα παντα για την οικονομια κοροιδευε τον κοσμο με ψευτικες και υποκριτικες κορωνες περι πρασινης αναπτυξης. ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣ γεματες πρασινες μυγες που τρεφονται απο αυτες.
    Ο λαος πρεπει να κινηθει γρηγορα και αμεσα να διωξει ολα αυτα τα πουλημενα καθαρματα της λεσχης μπιλντμεργκ,τα τσιρακια των σιωνιστων, τους ανθελληνες, τους νεοταξιτες τους διεθνεις απατριδες πολιτες,τους τεμπελχαναδες καιροσκοπους και ολο τον συρφετο που τους στηριζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειδηση

    Και στην Παρο διαβαζουν Πρεσσ

    εχτες εγινε χαμος στη παραλια οταν εμφανιστηκε ο δρ κουτσουκος μαζι με τα εξωτικες τουριστριες Γερμανογαλλικη συνυπαρξη!

    ομως οι μπλογκερ τον αναγνωρισαν και τον χαιρετησαν εν μεσω οικονομικης και σεξουαλικης κρισης!

    Να γινει ανασχηματισμος ειπε ο δρ και αλλαξε τη δεξια Γαλλιδα (thn mon amour) αριστερα με την Γερμανιδα (την ιχ λιμπιντιχ)...

    Ανασχηματισμος ερχεται!

    Παριανος Ρεπορτερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση