GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορίες για την ελεύθερη διέλευση των διοδίων‏...

Από την Θάλεια Καψή Είδα το σχετικό video για την ελεύθερη διέλευση των διοδίων , αλλά μου έμειναν αναπάντητες απορίες. α) Περνάς και τελε...

Από την Θάλεια Καψή
Είδα το σχετικό video για την ελεύθερη διέλευση των διοδίων, αλλά μου έμειναν αναπάντητες απορίες.
α) Περνάς και τελειώνεις; Είναι τόσο εύκολο; Τότε, γιατί δεν το κάνουμε όλοι μας;
β) Η καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου είναι απλώς για εκφοβισμό ή ακολουθεί το ραβασάκι από την εφορία;
γ) Το να περνάς έτσι είναι απλώς μια μικρή ατομική προσπάθεια ή έχει κατοχυρωθεί νομικά το δικαίωμα αυτό;
δ) Τέλος, για να μην κάνω ερωτήσεις σαν τις χαζές της ΤΥ, περνάμε και...
 καθαρίζουμε ή αναλαμβάνουμε την ευθύνη της επανάστασης;

3 σχόλια

  1. καλα εσύ με τόσες ερωτήσεις
    δεν έκανες την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΤΕΡΗ.

    Χαλάκι πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητο, για να το απλώνουμε και να στηκώμαστε στα τέσσερα με κατεβασμένα τα βρακιά, και τουρλωμένους τους πισινούς, στον Μπόμπολα και στον υπηρέτη του Γιωργάκη ή θα το κάνουμε στην άσφαλτο ;

    Το χαλάκι ή όχι, θα το στρώνουμε στην είσοδο ή στην έξοδο των ΔΙΟΔΙΩΝ Μπόμπολα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο το κέρδος που διαφεύγει απο τους διαχειριστές διοδίων είναι μικρό και ασήμαντο τόσο δείχνει πως η άρνηση πληρωμής είναι κερδισμένη και η επανάσταση δικαιωμένη. Όταν οι ελέυθεροι ταξιδευτές πολλαπλασιαστούν τότε , σίγουρα, θα αναλάβει κάποια εταιρεία αποπληρωμής χρεών.
    Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσαμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς της κινητής τηλεφωνίας, μια και οι πάροχοι εκμεταλλεύονται το φυσικό φαινόμενο - άρα αγαθό για όλους - της διάδοσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.
    Ποιός τολμάει όμως ;
    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς κ. Θάλεια Καψή

    Αγαπητή Φίλη, κατ’ αρχήν, σε ο,τι αφορά τις επιπτώσεις της επανάστασής σας, σας υπενθυμίζω ότι «τρία πράγματα αρχίζει κανείς χωρίς να γνωρίζει πως θα τελειώσουν:
    Τον έρωτα, την καριέρα και την επανάσταση».

    Επι του προκειμένου τώρα, επειδή ρωτάτε, θα σας πω κάτι από έγκυρη εσωτερική πληροφόρηση που έχω μέσα από την εταιρεία εκμετάλλευσης των διοδίων. Όσων δεν πληρώνουν, η εταιρεία καταγράφει τον αριθμό του αυτοκινήτου τους, μαθαίνει τα στοιχεία τους από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (ο λογοτεχνικός τίτλος σήμερα είναι: Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) και πιο συγκεκριμένα από το υφυπουργείο του άξιου υφυπουργού μας του κ. Μαγκριώτη (όχι από τον ίδιο γιατί είναι πολύ απασχολημένος και επίσης δεν ξέρει και γράμματα), και τους κατατάσσει όλους αυτούς σε δύο κατηγορίες.

    Στην πρώτη λίστα καταγράφει αυτούς που, κάνοντας την επανάστασή τους, φοβούνται κι’ όλας μήπως έχουν βαριές συνέπειες. Ας πούμε, όπως εσείς. Αυτοί, επειδή φαίνονται στην κάμερα και κάπως συνεσταλμένοι και το πιθανότερο είναι να αισθάνονται και τύψεις, η εταιρεία θεωρεί ότι παρασύρθηκαν στην έκνομη αυτή ενέργειά τους από άλλους, τους πραγματικούς ενόχους, που είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.
    Αυτούς λοιπόν η εταιρεία τους απαλλάσσει. Αυτοί, όπως λές κι΄εσύ, «περνάνε και… καθαρίζουν», με μία όμως προϋπόθεση: Όταν φθάσουν στο σπίτι τους, τους περιμένει μια ανθοδέσμη από την εταιρεία, με κόκκινα τριαντάφυλλα και με μία υπεύθυνη δήλωση που θα πρέπει να συμπληρώσουν και να τη στείλουν στην εταιρεία μέσα σε τρεις ημέρες, όπου δηλώνουν πίστη στην εταιρεία, στην αποστολή της, στα ιδανικά της και στο όραμά της, υπόσχονται ότι δεν θα το ξανακάνουν, δηλώνουν ότι καταδικάζουν τους ηθικούς αυτουργούς και τις μεθοδεύσεις και δράσεις τους, και το θέμα τελειώνει εκεί.

    Στη δεύτερη λίστα καταγράφει αυτούς που κάνουν συνειδητά και με θάρρος την επανάστασή τους, και δεν φοβούνται για τις συνέπειες. Αυτούς η εταιρεία τους στέλνει στα δικαστήρια, στα ποινικά στην αρχή και στη συνέχεια στα αστικά, εγείροντας αξιώσεις κατασχέσεως της ακίνητης περιουσίας τους. Αυτό, τους προξενεί μεγάλη φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή, γι’ αυτό και μόλις φθάσουν στο σπίτι τους, κάνουν ένα γερό μπάνιο για να τους φύγει η φαγούρα και πέφτουν να κοιμηθούν.

    Υπάρχει όμως και η πλειονότητα. Είναι αυτοί που πληρώνουν αγόγγυστα το αντίτιμο των διοδίων, χωρίς να διαμαρτύρονται, ίσως μάλιστα και να το κάνουν με ευχαρίστηση. Αυτούς, όταν φτάσουν σπίτι τους, τους περιμένουν δύο ανθοδέσμες.

    Η μία προέρχεται από τον Σουφλιά, που τους ευγνωμονεί για την έμπρακτη αναγνώριση που παρέχουν εις το διηνεκές στην συμφωνία του για εκχώρηση, από τον ίδιο, της εκμετάλλευσης των διοδίων στις ιδιωτικές εταιρείες. Μάλιστα στο μπιλιετάκι που συνοδεύει την ανθοδέσμη, σημειώνει με έμφαση ότι αισθάνεται σφόδρα την ανάγκη να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά μαζί τους, αλλά κάτι τέτοιο καθίσταται δυστυχώς ανέφικτο λόγω της υφιστάμενης βαρηκοΐας που τον κατάντησε «κουφόγρουνου», ενώ σε παραπομπή με ψιλά γράμματα για να μην διαβάζονται: «σ’ αυτούς που θυσιάζουν ζωτικές ελευθερίες για να αποκτήσουν λίγη παροδική ασφάλεια (γινόμενοι αρεστοί), δεν τους αξίζει ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια».

    Η δεύτερη ανθοδέσμη, προέρχεται από τον άξιο Υφυπουργό μας των Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, τον κ.κ. Μαγκριώτη (πλατιά μούρη, λίγη υπόληψη), για την έμπρακτη ανοχή και κατανόηση που επιδεικνύουν όλοι αυτοί οι οδηγοί στην μη κατάργηση από αυτόν, λόγω τραγικής ανεπάρκειας (στην πολιτική διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους), αμνησίας ή δημοσίου, ή ιδιωτικού συμφέροντος, των νέων διοδίων και της σύμβασης παραχώρησης του προκατόχου του (δεν μας εκπλήσσει το γεγονός, αφού αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, θα ήταν παράνομες).

    «Αντι-λαμόγιας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση