GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο δρόμο εργαζόμενη με σοβαρή χρόνια πάθηση...

Aπό το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ              ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ    Να μην απολυθεί η εργαζόμενη, με σοβαρή χρόνια πάθηση από τον Δήμ...

Aπό το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
             ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ  
Να μην απολυθεί η εργαζόμενη, με σοβαρή χρόνια πάθηση από τον Δήμο Ασπροπύργου
Η Δημοτική αρχή Ασπροπύργου απολύει εργαζόμενη με σοβαρή χρόνια πάθηση. Η συναδέλφισσα Μαρίνα Κοντού δουλεύει για τέσσερα χρόνια στα ΚΑΠΗ του δήμου Ασπρόπυργου, προσφέροντας σημαντικό έργο στους ηλικιωμένους. Ανέπτυξε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για...
ηλικιωμένους, πέρα και έξω από τα τυπικά της καθήκοντα, με συνείδηση και ευαισθησία.
Προσελήφθη με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ (τρία χρόνια επιδοτούμενη εργασία και ένας χρόνος επιπλέον απ' τον εργοδότη) και η σύμβασή της λήγει στο τέλος του Αυγούστου. Ενώ εδώ και ένα μήνα, έχει γίνει παρέμβαση από το Συντονιστικό Σωματείων και συνδικαλιστών ΟΤΑ Αττικής και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η Δημοτική αρχή Ασπροπύργου αρνείται να προχωρήσει στην ανανέωση της σύμβασης της.
Προειδοποιούμε τον δήμαρχο Ασπρόπυργου κ. Μελετίου, να σταματήσει η τρομοκρατία απέναντι στη συνάδελφο. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμο είδος ή μιας χρήσης.
Η περίπτωση της συναδέλφισσας δεν είναι η μοναδική. Στους δήμους της περιοχής μας (π.χ. Ελευσίνα, Μάνδρα κ.λ.π.) δεκάδες συμβασιούχοι είναι όμηροι των δημοτικών αρχών και της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Τις απολύσεις που ετοιμάζουν, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούμε και πρέπει να τις σταματήσουμε.
Για την κακή οικονομική ευθύνη των δήμων, μεγάλες ευθύνες έχουν οι Δημοτικές αρχές, που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, εκτός των άλλων, αρνούνται τα διεκδικήσουν τα τεράστια ποσά, που χρωστάει το κράτος στους δήμους.
Σήμερα, οι οφειλές του κράτους ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση, αντί να καταβάλει τις οφειλές της προς τους Δήμους, σπρώχνει τους δημάρχους να πάρουν δάνεια για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες τους καθώς και την πληρωμή των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους του Ασπροπύργου να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
● Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στους Δήμους, τις Δημοτικές επιχειρήσεις και τις Νομαρχίες.
● Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
● Κρατικό δίκτυο υποδομών κοινωνικών εγκαταστάσεων, με δωρεάν πλήρεις υπηρεσίες για τα παιδιά, την τρίτη ηλικία, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
● Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Άμεση απόδοση των οφειλομένων και παρακρατηθέντων.
● Κατάργηση κάθε μορφής τοπικής φορολογίας.
● Αύξηση της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών, της εκκλησιαστικής περιουσίας και αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.
Οι εργατοϋπάλληλοι μέσα από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά τους συνδικάτα, οι μικροί επαγγελματίες και έμποροι μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ, οι μικροαγρότες μέσα από την ΠΑΣΥ να συγκροτήσουμε το δικό μας λαϊκό μέτωπο, να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα. Να ανοίξουμε τον δρόμο για μια άλλη κοινωνία, όπου ο πλούτος θα γυρίζει σ’ αυτούς που τον παράγουν και η άνοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

2 σχόλια

  1. Να πατε να κλεσετε το ΚΑΠΗ ρε τσογλανια.Ειναι του ΠΑΜΕ και αυτη και ενδιαφερεστε,εγω που εχασα τη δουλεια μου απο δικε σας βλακιες που να παω να κλαψω? ειστε τσογλανια ρε,χαραμοφαιδες κομματοσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ Ή ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ ΤΣΟΓΛΑΝΙ
    ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ.
    ΚΟΠΡΙΤΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση