GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αποχή...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου   http://papaioannou.wordpress.com/    Πως μπορεί η αποχή να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Κωνσταντίν...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου
 http://papaioannou.wordpress.com/  
Πως μπορεί η αποχή να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο Κωνσταντίνος Zουλας γράφει στην Καθημερινή: Την αποχή φοβάται το ΠΑΣΟΚ.…
Σχόλιο: Ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ας δούμε τι σημαίνει αποχή.
Εάν στην παρούσα φάση επικρατήσει ένα κύμα αποχής αντίστοιχο των ευρωεκλογών του 2009, θα έχει πολύ διαφορετικό πολιτικό αντίκτυπο από το καλοκαίρι 2009.
Στις Ευρωεκλογές τα πράγματα ήταν διαφορετικά δεδομένου ότι τα ποσοστά των κομμάτων μοιράστηκαν σε επιπεδο επικράτειας με βάση τους ψηφίσαντες. Μόνο οι ψήφοι των ψηφισάντων καθόρισαν το...
αποτέλεσμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αποχή που παρατηρήθηκε τότε να μην μετρήσει τελικά στην κάλπη καθώς οι έδρες μοιράστηκαν όλες με βάση τα ποσοστά που βγήκαν από αυτή. Η αποχή δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και τότε η αποχή μετά την πρώτη εντύπωση αγνοήθηκε.
Σε αυτές τι εκλόγες το αποτέλεσμα μετρά τοπικά και αφορά πρωτίστος πρόσωπα σε μια περιοχή. Το σύστημα είναι πλειοψηφικό. Τυχών κύμα αποχής ψηφοφόρων πλήτει πρωτίστως πρόσωπα αυτά ενώ ταυτόχρονα θα δίνει bοnus στους αντιπάλους τους.
•Αν παράδειγμα λόγω του Μνημονίου ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ΠΑΣΟΚ πέσει θύμα μιας υποτιθέμενης αποχής ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ, τότε με το πλειοψηφικό σύστημα ο Δεξιός θα νικήσει εύκολα βάφωντας αντίστοιχα το χάρτη Μπλε ή το αντίστροφο.
•Αν παρατηρηθεί μαζική αποχή των ψηφοφόρων του Δικοματισμού τότε σε τοπικό επίπεδο θα κατέβει πολύ ο πήχης των αναγκαίων ψήφων για να εκλεγεί κάποιος Δήμαρχος. Αυτό ανοίγει το παιχνίδι στους Μικρούς Παράδειγμα: Σε ένα δήμο 60.000 ψηφοφόρων οι 35.000 απέχουν. Αν συμβεί αυτό τότε ο Δήμαρχος θα εκλεγεί αυτος που θα μαζέψει 17.500 ψήφους ενώ εναλακτικά θα χρειάζονταν 31.000.
Οι εκλογικές περιφέρειες αυτή την φορά είναι στεγανές και ο ψήφος στα πλειοψηφικά συστήματα είναι “άσπρος” ή “μαυρος”. Οι ψήφοι δεν αθροίζονται πανελαδικά παρά μόνο σε αυθαίρετες πολιτικές ερμηνείες.

27 σχόλια

  1. Όποιο παπαγαλάκι της κρατικοδίαιτης άρχουσας τάξης και αν ακούσεις στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και όποιο άρθρο και αν διαβάσεις στα φιλοκυβερνητικά έντυπα, που κάνουν διατεταγμένες αναλύσεις υπέρ των κατοχικών δυνάμεων, στο τέλος καταλήγουν στην ίδια δήθεν βαθυστόχαστη διαπίστωση:
    Κανείς από τους άλλους, τους διαφωνούντες, δεν έχει σοβαρή εναλλακτική πρόταση.

    Τι εννοούν όμως με αυτή την δήθεν βαθυστόχαστη διαπίστωση;
    Εννοούν απλά ότι....
    κανείς άλλος, πλην της κατοχικής κυβέρνησης, δεν φέρνει πρόταση για έτοιμα και ζεστά 110 δις ευρώ. Ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανείς άλλος. Επομένως, ουσιαστικά συστήνουν: Τα κεφάλια μέσα και «σκασμός».

    Αποκρύπτουν βέβαια το σκοπό για τον οποίο προορίζονται αυτά τα 110 δις ευρώ. Ψελλίζουν κάτι για δημόσια Υγεία, για σχολεία, για ένοπλες δυνάμεις, για μισθούς και συντάξεις, αλλά αποκρύπτουν ότι αυτά τα έτοιμα και ζεστά χρήματα προορίζονται, ως επί το πλείστον, για τη στήριξη του ντόπιου και διεθνούς οικονομικού κατεστημένου. Μια στήριξη το λογαριασμό της οποίας θα πληρώσει με την εξαθλίωσή του ο ελληνικός λαός.

    Αποκρύπτουν βέβαια ότι υπάρχουν κι’ άλλοι δρόμοι, αλλά αυτοί δεν αποδίδουν άμεσα έσοδα για το κρατικοδίαιτο κατεστημένο. Είναι δύσκολοι και επίπονοι και στο τέλος φέρνουν την ανάπτυξη και την άνθιση για το σύνολο της κοινωνίας, κάτι που φυσικά είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!

    Στην Ελλάδα της πτώχευσης υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται με δυο και πάνω χιλιάδες Ευρώ, είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν συνταξιούχοι από το Δημόσιο!
    Την Ελλάδα που ζει με ΔΑΝΕΙΚΑ!
    Ντροπή και σε αυτούς που τα παίρνουν αλλά πιο πολύ σε αυτό το Πανάθλια δομημένο κράτος που τους τα δίνει!
    Εδώ και τώρα στην Ελλάδα που εκλιπαρεί για δανεικά να κοπούν όλοι οι μισθοί και συντάξεις πάνω από τα δυο χιλιάρικα ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.....
    Είναι Εθνικό Χρέος της Κυβέρνησης να το κάνει και αμέσως, αλλιώς όποιος απελπισμένος για ένα κομμάτι ψωμί, ή για τη δόση του μικρού σπιτιού που αγόρασε και το χρωστά θα έχει απόλυτο δίκιο και να μην κατηγορηθεί για οτιδήποτε και αν κάνει προκειμένου να επιβιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η στάση και η ψήφος του κάθε ψηφοφόρου στις επικείμενες εκλογές δεν πρέπει να είναι αποχή.
    Αυτή η θέση βοηθά με το έναν η άλλο τρόπο τα πρώτα κόμματα.
    Σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει ενάντια σε αυτούς που του έβαλαν βαθειά το χέρι στη τσέπη , ενάντια σε αυτούς που γύρισαν την Ελλάδα πενήντα χρόνια πίσω, ενάντια σε αυτούς που ξεπουλούν την εδαφική και εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας
    για αυτό θα ψηφίσει συνδυασμούς και πρόσωπα που εναντιώθηκαν στο μνημόνιο και πάλεψαν για να μη περάσει.
    Ψήφος απέναντι στο μνημόνιο και σε αυτούς που το επέβαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποια αποχη. τη κατοχη να φοβασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε τον μαλακα τον gay τον ζουλα.

    ποσα πηρε απ'το πασοκ?

    ακου την αποχη την φοβαται το πασοκ..
    οποτε σου λεει ο εξαγριωμενος ελληνας αφου την φοβαται θα απεχω για να το τιμωρησω.

    που να ξερει ομως το γιδι οτι ετσι τουσ βοηθαει και τους βολευει.

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

    ζουλα ποσα πηρες απ'το δντ ρε μαλακα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε τον μαλακα τον gay τον ζουλα.

    ποσα πηρε απ'το πασοκ?

    ακου την αποχη την φοβαται το πασοκ..
    οποτε σου λεει ο εξαγριωμενος ελληνας αφου την φοβαται θα απεχω για να το τιμωρησω.

    που να ξερει ομως το γιδι οτι ετσι τους βοηθαει και τους βολευει.

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

    ζουλα ποσα πηρες απ'το δντ ρε μαλακα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε ν'αλλάξω και να μην κάνω αποχή.
    Πές μου ένα ικανό και συγχρόνως αδιάφθορο υποψήφιο να πάω να τον ψηφίσω. Υπάρχει ;;;
    Η δεξιά απέθανε, ο σοσιαλισμός μεταλλάχτηκε σε δυνάστη, η αριστερά τραγουδά "περνά - περνά η μέλισσα" , ποιόν να ψηφίσω ;
    Πάλι στο να μη ψηφίσω καταλήγουμε !
    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ..ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    Και αν δε σου αρέσει ψάξε άλλα μικρά αριστερά κόμματα...

    ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΙ γιατί αλλιώς τους βοηθάς να βγουν!

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΟΝΝΟΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ είναι ΟΚ να απέχεις!!!!!!


    ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΝΟΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΤΕ!!!


    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ή το ΚΚΕ!

    στην τελική στις τοπικές κοινωνίες υπάρχουν και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ (πραγματικά ανεξάρτητοι)!

    ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μην είστε κορόιδα. Την αποχή θέλουν να προωθήσουν η κυβέρνηση και τα κανάλια της όπως ο Σκαι.
    Θέλουν να σας εμποδίσουν να ψηφίσετε τα outsider. Ψηφίστε μικρά κόμματα για να χεστούν επάνω τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!

    Στην Ελλάδα της πτώχευσης υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται με δυο και πάνω χιλιάδες Ευρώ, είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν συνταξιούχοι από το Δημόσιο!
    Την Ελλάδα που ζει με ΔΑΝΕΙΚΑ!
    Ντροπή και σε αυτούς που τα παίρνουν αλλά πιο πολύ σε αυτό το Πανάθλια δομημένο κράτος που τους τα δίνει!
    Εδώ και τώρα στην Ελλάδα που εκλιπαρεί για δανεικά να κοπούν όλοι οι μισθοί και συντάξεις πάνω από τα δυο χιλιάρικα, ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ….
    Είναι Εθνικό Χρέος της Κυβέρνησης να το κάνει και αμέσως, αλλιώς όποιος απελπισμένος για ένα κομμάτι ψωμί, ή για τη δόση του μικρού σπιτιού που αγόρασε και το χρωστά θα έχει απόλυτο δίκιο και να μην κατηγορηθεί για οτιδήποτε και αν κάνει προκειμένου να επιβιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξερει κανεις να μας δημοσιευσει ΟΛΑ τα στοιχεια και τα ονοματα των ελληνων και αλλοδαπων επικοινωνιολογων του Πασοκ και του αλητη Παπανδρεου?

    Μισθους, Ονοματεπωνυμα κτλ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ του λεφτά υπάρχουν !!!

    Το δις εξαμαρτείν του ΠΑΣΟΚ
    Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ο κ. Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προσφύγει εντός του 2010 σε νέα αντιλαϊκά δημοσιονομικά μέτρα, πέραν αυτών που προβλέπονται στο μνημόνιο, καθώς η υστέρηση των εσόδων του φετινού Κρατικού Προϋπολογισμού άνοιξε «μαύρη τρύπα» τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.

    Η ΤΑΚΤΙΚΗ αυτή που διδάσκει και εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστή. Οπως στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ουσιαστικά υπέκλεψε την ψήφο των πολιτών λέγοντας ότι «υπάρχουν λεφτά» για τις παροχές που υποσχόταν, αλλά, αντί αυτών, μόλις ανέλαβε την εξουσία περιέκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, έτσι και τώρα σχεδιάζει τη λήψη νέου πακέτου έκτακτων μέτρων, τα οποία, όμως, τεχνηέντως αποκρύπτει και προτίθεται να ανακοινώσει αμέσως μετά τις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.

    ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, βεβαίως, ο κόσμος γνωρίζει. Και δεν είναι εύκολο να πέσει στην παγίδα που του ετοιμάζουν. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αποτρέψει την επόμενη επιδρομή του υπουργείου Οικονομικών στην τσέπη του, αφού η κυβέρνηση δεν θα τον ρωτήσει για τα νέα σκληρά μέτρα που προγραμματίζει.

    Οσο και να το περιμένουν πλέον οι πολίτες, δεν μπορούν, γιατί δεν είναι στο χέρι τους, να αποτρέψουν το κύμα νέων αυξήσεων που έρχεται στους φόρους ούτε την περικοπή ή ακόμη και την κατάργηση του Δώρου Χριστουγέννων στο Δημόσιο ούτε την πρώιμη είσπραξη της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων ούτε τη σχεδιαζόμενη μείωση στο αφορολόγητο του νέου Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, προκειμένου να «πιάσει» περισσότερους ιδιοκτήτες.

    ΑΥΤΟ, ΟΜΩΣ, που μπορεί να κάνει ο φορολογούμενος πολίτης, με την ψήφο του, είναι να καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που με τα σκληρά, ακραία μέτρα έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή συρρίκνωση τα εισοδήματα και, ως εκ τούτου, την κατανάλωση, αλλά και έχει βυθίσει τη χώρα σε φαύλο κύκλο βαθιάς ύφεσης.

    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ .......ΣΚΛΑΒΟΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
    κυριολεκτικά θα μας πουλήσουν αυτοί οι Μαφιόζοι.
    ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν ψηφίσετε ΝΔ ΠΑΣΟΚ, πάλι ίδιοι απατεώνες θα βγουν.
    Αν ψηφίσετε αποχή, πάλι ίδιοι κλέφτες θα βγουν.
    Αν νομίζεσαι ότι όλοι είναι απατεώνες, άρα ίσε και εσύ . Καλά να πάθεις.
    Η δημοκρατία σου δίνει την δυνατότητα να δώσεις μια ευκαιρία σε κάποιον να αποδειξη αν αξίζει, όχι πολλές ευκαιρίες εάν δεν αξίζεις.
    Τα 1400 του ΚΚΕ τελικά τα δίνη ο Γεωργάκης στους δικούς του.
    Δώστε ευκαιρία στα μικρά κόμματα, σε ανθρώπου νοικοκύρηδες, και όχι σε “σπουδαγμένους ειδικούς ” .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι νομαρχιακες εκλογες ειναι μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια να μετρηθουν τα κομματοσκυλα, οι περιφερομενοι χειροκροτητες και οι κλακαδοροι των μεγαλων κομματων.
    Ψηφιστε οποιον θελετε εκτος των κομματων που ληστεψαν και κατεκλεψαν τον τοπο, αν εχετε στο σπιτι σας ηλικιωμενους με κολλημενα παλια μυαλα αν ψηφισουν πεστε τους να τους μαυρισουν. Πισω απο καθε υποψηφιο η ανεξαρτητο του κωλου κρυβεται η σπηλια του Νταβελη και ο υποψηφιος ειναι λυκος με αμνου προβια.
    Δεν πρεπει να ειναι μηνυμα προς τους εκαστοτε κλεφτες κυβερνωντες αλλα θεση του λαου.
    ΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ:
    Διωξιμο τα τσιρακια εισπρακτορες του ΔΝΤ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΩΡΑ!!!ΤΩΡΑ!!!ΤΩΡΑ!!!(Τους διωξανε χωρες που ηταν σε χειροτερη κατασταση απο εμας),ΠΑΓΩΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ,ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΑΤΕΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΜΙΖΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ,ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ,ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΑΛΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.
    Φωναξτε το και καντε το πραξη με την ψηφο σας.
    Ψηφιστε μην απεχετε αλλα μαυριστε τους και τα κολοκομματα τους και τους προτεινομενους τους.
    Τα πραγματα ξεπερασαν το κοκκινο απο εδω και περα ας παρει την τυχη του ο λαος στα χερια του.
    Μην τους πιστευετε περι αναρχιας και ακυβερνησιας ειναι μια καραμελα για να συνεχισουν να κλεβουν και να καταστρεφουν αυτον τον τοπο οπως εχουν κανει μεχρι σημερα.
    Οι λαοι μπορουν απο μονοι τους να επιλεξουν αυτο που πρεπει και να σπασουν το πολιτικο πλαισιο φυλακης που μας εχουν βαλει.
    Σπαστε τα δεσμα και κυνηγηστε τους οσο ειμαστε αδρανεις τοσο θρασυτατοι γινονται και επισπευδουν τις διαδικασιες καταστροφης.
    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΣΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
    Η πολιτικη που εχουν επιλεξει δεν οδηγει πουθενα παρα μονο στην καταστροφη.
    Δεν υπαρχει τιποτε που να λεει η να δειχνει καποιο χρονικο οριζοντα εξοδου απο αυτη την κατασταση.
    Απο τα τομαρια που κυβερνανε τον τοπο δεν ακουγεται τιποτε αλλο εκτος απο φορους φορους φορους βαδιζουμε στο αγνωστο δεμενοι στο αρμα και επαιτες της δοσης παλαιων δανειων που κατεκλεψαν οι ιδιοι πολιτικοι που τωρα εμφανιζονται σαν εθνοσωτηρες.
    Ειναι αλητες καθαρματα ξεφτιλισμενα.
    Μην ακουτε την προπαγανδα περι ευσημων των τοκογλυφων. Την δουλεια τους κανουν απο την μια μας δανειζουν και απο την αλλη μας τα παιρνουν (ουτε ενα ευρω δεν παει για καλυψη τρεχουσων αναγκων του κρατους) μενοντας σε εμας οι τοκοι που διογκωνουν το χρεος. Παραλληλα νεκρωνουν την αγορα καταστρεφοντας καθε οικονομικη δραστηριοτητα και τομεα με μετρα και αυξησεις αμεσων και εμμεσων φορων που οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια στην υπερχρεωση και την χρεωκοπια.
    Οι πολυεθνικες εταιρειες που προερχονται απο τις χωρες των τοκογλυφων και ασφαλως συμμετεχουν σε αυτες θα ειναι οι κυριαρχοι στην αγορα σκοτωνωντας καθε τομεα ιδιωτικης πρωτοβουλιας με τον αθεμιτο ανταγωνισμο τους.Οι κερδοφορες ΔΕΚΟ θα περασουν στα χερια των τοκογλυφων οπως γινεται μεχρι σημερα (βλεπε ΟΤΕ)Εκεινο που θα μεινει στο τελος ειναι ενα τεραστιο δυσθεορατο χρεος που θα το διαπραγματευτουν με αυτο πλεον που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΧΡΕΟΣ.
    Τον κερματισμο στην ΕΛΛΑΔΑ τον αποφασισαν με οικονομικο πολεμο και οχι στρατιωτικο φοβουμενοι την συρραξη στα βαλκανια.
    Τα χειροτερα ειναι μπροστα μας ξυπνηστε απο τον ληθαργο και την ζαλη της καταστροφης και ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με την αποχή τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα είναι υψηλά. Τι κι αν ψηφίσουν 1.000 τι κι αν ψηφίσουν 5.000.000 Αυτοί θα επικαλούνται το ποσοστό και ότι έχουν την πρόσφατη λαική ετυμηγορία.

    Πρέπει οπωσδήποτα να πάμε να ψηφίσουμε. ΟΛΟΙ !!! Αυτό είναι το όπλο μας να τους κάνουμε να τα παρατήσουν την άλλη κιόλας μέρα. κανένας περιφερειάρχης και δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ-ΔΝ. Ψηφίσουμε μικρά κόμματα. Έτσι μόνο θα ξεμπερδέχουμε με ΔΝΤ και πολιτικούς εγκληματίες κατά του ελληνικού λαού.Μη μας ξεγελάσουν πάλι. Τίποτα δε μας σώζει ύστερα. Έρχεται η τελική καταστροφή μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολυ φοβαμαι οτι εδω που φτασαμε με τους ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ
    ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    δεν αρκει μονο η ψηφος για να απελευθερωθουμε.
    Μαλλον θα χρειαστει να ματωσουμε………κυριολεκτικα.

    ΑΛΛΑ
    ΚΑΙ η αρνητική ψήφος είναι δύναμη που κατεβάζει τους αθλίους, γιατί είναι θρασύδειλοι.

    ΚΑΙ ας ελπίσουμε ότι δεν θα αποδειχθούν όλοι σε αυτό το κόμμα,
    τόσα Αλήτικα τομάρια, σαν την κλίκα
    Αφών Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου-Ραγκούση-Παμπούκη-Γεροπυλάνου-Κατσέλη και μερικών άλλων ΣΥΝΒΟΥΛΩΝ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τυχόν αύξηση της αποχής, είναι η πιο περίτρανη απόδειξη ότι αυτός ο λαός τελικά ειναι ο πιο ΗΛΙΘΙΟΣ της Ευρώπης. Καταρρέουν τα πάντα, και εμείς θα...κάνουμε αποχή από τις εκλογές. Μπράβο βρε λεβέντες, τους κάνατε τα μούτρα κρέας. Τα πράγματα ειναι απλά. Οποιος απέχει απο τις εκλογές, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ. Δεν δικαιούται να διαμαρτυρηθεί που του κόβουν το μισθό ή του αυξάνουν τις τιμές των αγαθών. Απλά πράγματα. Απέχων ίσον βλάξ, ειδικά αυτή την περίοδο. Αλλά έτσι είμαστε, ζώα και πρόβατα. Ότι μας πλασάρουν τα κανάλια, αυτό κάνουμε. Έτσι και στις τελευταίες ευρωεκλογές τα κανάλια χαχάνιζαν για την αποχή και οι απέχοντες καμάρωναν. Βόδια. Καλά σας κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χτες αγόρασα ( για τελευταία φορά ) Επενδυτή.
    Ξέρετε τι έγραφε στις μέσα πολιτικές σελίδες ( στο οικονομικό ένθετο έγραφε για την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της στην αγορά ):

    Το ΠΑΣΟΚ ανασαίνει γιατί η δυσαρέσκεια του κόσμου πάει προς την αποχή ή σε άλλα κόμματα και δεν την καρπώνεται η ΝΔ…Σιγοντάριζε ( κλασικά ) τη Ντόρα και το ΛΑΟΣ, μιλώντας για … διάλυση της ΝΔ ! Κοινή γραμμή σε όλα τα διαπλεκόμενα κανάλια και εφημερίδες. Λες και διαβάζεις το ίδιο γραπτό,με άλλο ψευδώνυμο.

    Λοιπόν, αγαπητοί μου, μπορείτε να απέχετε, να ρίξετε λευκό ή άκυρο, ή να υπερψηφίσετε το ΠΑΣΟΚ και τους υποψηφίους του μαζί με τα δεκανίκια του.
    Σας λέω μόνο ένα από αυτά που μας περιμένουν :
    Εξομείωση αντικειμενικών με τιμές αγοράς =
    επιπλέον φόροι σε ΦΜΑΠ, σε δημοτικά τέλη, λογαριασμούς της ΔΕΗ, αύξηση τέλους ημιυπαιθρίων ή αυθαιρέτων !!!

    Λέει το ΔΟΛ(ιο) Βήμα :
    Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι νέες τιμές ζώνης που θα προκύψουν από τις αρμόδιες επιτροπές θα επηρεάσουν, εκτός από τη φορολογία στις μεταβιβάσεις, τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές και τον φόρο ακίνητης περιουσίας, τα δημοτικά τέλη, το τέλος ακίνητης περιουσίας που καταβάλλεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μια σειρά άλλες φορολογίες που βαρύνουν το ακίνητο και κατ΄ επέκταση τον ιδιοκτήτη του. Κατά συνέπεια, όπου υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από τις αγοραίες τιμές, η αύξηση των τιμών ζώνης θα οδηγήσει σε σημαντικές επιβαρύνσεις αρκετούς ιδιοκτήτες ακινήτων.

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artid=351108&dt=29/08/2010#ixzz0xzhv2E8K

    Με κλειστά μαγαζιά,με ανεργία στα ύψη, με δάνεια και μειώσεις μισθών, κόψιμο δώρων στους συνταξιούχους, αύξηση ΦΠΑ, πως θα πληρώνετε τους φόρους που έρχονται ; Πως θα καλύπτουμε τα υψηλά τεκμήρια (εννοώ,τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, γιατί τα υψηλά εισοδήματα έχουν χαμηλά τεκμήρια !!! )διαβίωσης ; Πως θα πληρώνουμε τις ασφάλειες ή τα τέλη ; Όσο μεγαλύτερο ποσοστό πάρουν ( λόγω αποχής,λευκού, άκυρου ή υπερψήφισής τους ) τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ΠΑΛΟΥΚΙ στη μεσαία τάξη,γιατί δεν διαπραγματεύονται τα μέτρα, δεν έχουν οργανώσει τις εφορίες, είναι τα πάντα διαλυμένα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έντονο πονοκέφαλο προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο το θέμα της μετάταξης προϊόντων και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή ΦΠA 11% στον υψηλό 23% για την είσπραξη πρόσθετων εσόδων ύψους 1 δισ. ευρώ το επόμενο έτος. Mε την αγορά να πιέζει να μην γίνουν μαζικές μετατάξεις, ιδίως σε κλάδους που πλήττονται έντονα από την κρίση αλλά και υπό το βάρος των έντονων πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει εναλλακτικές λύσεις ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος. Eκτός από τις αλλαγές στο ΦΠA στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του 2011, θα περιλαμβάνονται:

    •H αύξηση αντικειμενικών αξιών για την είσπραξη 400 εκατ. ευρώ.
    •H φορολόγηση των ημιυπαίθριων χώρων για την είσπραξη 800 εκατ. ευρώ.
    •H σταδιακή εισαγωγή «πράσινου φόρου» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για την εισροή 300 εκατ. ευρώ.
    •H έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις για την εισροή 600 εκατ. ευρώ.
    •H είσπραξη 700 εκατ. ευρώ από τα δικαιώματα και τις άδειες των τυχερών παιγνίων.
    •H ενεργοποίηση των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών με απόδοση τουλάχιστον 400 εκατ.
    •H αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης αυτοκινήτων με χρονομίσθωση (τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ).
    •H αύξηση φόρου στα είδη πολυτελείας με απόδοση τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ.
    •H ρύθμιση αυθαιρέτων, για έσοδα 1,5 δισ.

    Έφαγαν τα λεφτά των γονιών μας στα Χρηματιστήρια και στους Ολυμπιακούς και στις μίζες και στα δημόσια έργα. Τσουκάτος,Μαντέλης, Χριστοδουλάκης και άλλοι του συστήματος ΠΑΣΟΚ τριγυρνάνε ελεύθεροι… Ξαναψηφίστε τους ή κάντε αποχή, και ετοιμαστείτε να πληρώσετε ΕΚ ΝΕΟΥ τα δικά τους σπασμένα… Φόροι παντού, εκτός από το σύστημα ΠΑΣΟΚ και τους διαπλεκόμενους. Αλήθεια, εκεί δεν υπάρχει έλεγχος ; Τα λεφτά υπάρχουν. Είναι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής, είναι τα σπίτια που μας έδωσαν οι γονείς μας ή τα αγοράσαμε με ληστρικά επιτόκια από τις τράπεζες, είναι οι μισθοί και οι συντάξεις που λεηλατούνται…Εκτός από τις ΔΕΚΟ, σε λίγο οι ξένοι θα αγοράζουν και ελληνικές ιδιοκτησίες ( σπίτια,μαγαζιά, εξοχικά ) Ελλήνων που δεν θα έχουν να καλύψουν τους ληστρικούς φόρους. Εμείς θα αποφασίσουμε στις 7 Νοέμβρη, εάν θα τα ξεπουλήσουμε όλα και θα είμαστε ισόβια ΣΚΛΑΒΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. To πρωτοσέλιδο του Τύπου της Κυριακής τα λέει όλα
    ( http://news247.gr/newspapers/Sunday_Papers/typos_tis_kyriakis/typos_ths_kyriakhs.493053.html?dtmDate=2010-08-29 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η αρνητική ψήφος είναι δύναμη που κατεβάζει τους αθλίους, γιατί είναι και θρασύδειλοι, εκτός απο προδότες-πουλημένοι.

    ΜΑΥΡΟ
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

    ΚΑΙ ας ελπίσουμε ότι δεν θα αποδειχθούν όλοι σε αυτό το κόμμα,
    τόσα Αλήτικα τομάρια,
    σαν την κλίκα
    Αφών Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου-Ραγκούση-Παμπούκη-Γεροπυλάνου-Κατσέλη και μερικών άλλων Συνβουλων Ντόρα-Κουβέλη-Καρατζαφέρη

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

    ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 29 Αυγ 2010 2:21:00 μ.μ.
    Πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι.
    Άν τα πράγματα άλλαζαν με τις εκλογές τότε το σύστημα θα τις είχε κυρήξει παράνομες.
    Δες το ΚΚΕ μετά τον πόλεμο.
    Είχε δύναμη και το κυνηγούσαν.
    Ξερονήσια κλπ.
    Όταν ξεθύμανε η δύναμη του τότε το νομιμοποίησαν.
    Και για να μην νομίζετε ότι είμαι κομμουνιστής , δες τι έγινε στην Αυστρία όταν κατά λάθος βγήκαν με εκλογές οι ακροδεξιοί.
    Το κράξιμο και το χέσιμο που έφαγαν από όλη την δημοκρατική Ευρώπη ήταν πρωτοφανές.
    Τέτοια λάθη η δημοκρατία δεν θα αφήσει να ξαναγίνουν.
    Ψευδαίσθηση είναι ότι συμμετέχοντας στα πράγματα τα αλλάζεις.
    Και μετά κοιμήσου τον ύπνο του δικαίου , ότι κυβερνάνε αυτοί που ψήφισες.
    Τραχανοπλαγία μαλάκα συμμετέχοντα.
    Και αφήνω και ένα επιχείρημα.
    Αν το κόμμα που κυβερνάει βγεί -γιατί θα βγει ούτως ή άλλως- με το εκλογικό σάπιο σύστημα, με ένα εκατομμύριο ψήφους θα έχει πρόβλημα γιατί θα έχει απένταντι τους εννέα εκατομμύρια Ελληνες που δεν θα το έχουν ψηφίσει.
    Αν βγεί με τρία εκατομμύρια ψήφους και πάρει και το έτερο κόμμα της αντιπολίτευσης που έχει ίδια πολιτική άλλους τόσους ψήφους τότε οι του συστήματος λένε, τα μαντρώσαμε τα ρεμάλια, οπότε δεν τρέχει τίποτα.
    Απλή λογική είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ειναι μοναδικη ευκαιρια να δειξει ενιαιο προσωπο ο λαος.
    Να ειναι το πρωτο βημα ενος ενωμενου και αποφασισμενου λαου για ανατροπες και αντισταση κατω απο ενα λαβαρο αυτο της Ελλαδας. Τα κουρελοπανα με τα σηματα των κλεφτων και των κομματων τους πεταξτε τα στα μουτρα τους. Ειμαστε πλεον " εμεις" και "αυτοι" ο καθενας ας αναλογισθει τις ευθυνες του και να δωσει στους απατεωνες την απαντηση που πρεπει.
    Ερχονται ασχημες μερες με ρηξεις και αγωνες.
    Γνωριζουν πολυ καλα πλεον οτι αυτος ο λαος δεν θα ψηφισει αυτοδυναμες κυβερνησεις κλεψιας και απατης και προσπαθουν μεσα στο διαστημα που τους απομενει να ισοπεδωσουν και να αποδωσουν αυτα που υποσχεθηκαν στους τοκογλυφους.
    Ο λαος πρεπει να ειναι σε εγρηγορση ειναι αδιστακτοι και εχουν ξεπουληθει ολοι τους.
    Δεν υπαρχει καμια ελπιδα με αυτους ηρθαν να μας δωσουν την χαριστικη βολη. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ και να δωσουμε εμεις σαν λαος σε ολα αυτα τα σκατοαναθρεμμενα τομαρια την χαριστικη βολη.
    Το προβλημα επιβιωσης και καταστροφης εχει χτυπησει τις πορτες στην πλειοψηφια του Ελληνικου λαου, αλλους περισσοτερο αλλους λιγοτερο . Καθε μερα βουλιαζουμε και πιο πολυ χωρις να υπαρχει ελπιδα για κανενα μας, αντιδραστε πριν ειναι αργα και μη αναστρεψιμα τα πραγματα.
    Καμια πολιτικη δυναμη δεν μπορεσε να αντισταθει απεναντι στην θεληση του λαου οσο δυνατη και αν ηταν. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ πραγμα που προσπαθουν να πολεμησουν με το διαιρει και βασιλευε.
    Πιστευουν οτι ολα θα μεινουν στα λογια...ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ με πραξεις ρηξεις και αντισταση παντου και σε ολα.
    Παραμεριστε τις οποιες ιδεολογιες μας κρατουν δεσμιους και αντιδραστε ως ΕΛΛΗΝΕΣ και οχι σαν μαριονετες των κομματων.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
    Ειναι μια κυβερνηση αχυρανθρωπων καλοπερασακηδων, φωλιες απατεωνων που καταχραστηκαν και κατεκλεψαν τον τοπο.
    Απο αυτους περιμενετε να σας δωσουν ελπιδα για μια καλυτερη ζωη;
    ΠΛΑΝΑΣΘΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ.
    Ειναι τοσο κοπροσκυλα που ουτε τον πυρετο τους μοιραζουν.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.
    ΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ:
    ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!!!
    Ο βλαμμενος εκπληρωσε το ονειρο του εγινε κυβερνητης αυτου του τοπου οπως και καθε αλλο μοσχοαναθρεμμενο μοσχαρι γονος και κληρονομος απο οικογενειες που θεωρουν την Ελλαδα τσιφλικι τους,καιρος να τον διαολοστειλουμε και αυτον και ολο εκεινο τον συρφετο που σημερα το παιζουν εθνοσωτηρες.
    Αισθανομαι πολυ μαλακας οταν ακουω αυτον τον πανηλιθιο να λεει:"ξερουμε τα μετρα πονανε τον λαο αλλα δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο" γιαυτο σε ψηφισαμε ρε αχρηστε ψευτη; που ειναι τα λεφτα που υπηρχαν που φωναζες σαν τον παπαγαλο παντου; τα μετρα για τον λαο και εσυ βλαμμενε δυο μηνες διακοπες με τα λεφτα του λαου σε σουιτες. Αρε τομαρι αρε τομαρι θα μου πεις δεν ειχες να μοιαξεις ολο σου το σοι τρελλοι απροσαρμοστοι μπεκρηδες και ψευτες ηταν.Εσυ τι θα εβγαινες; ας σε χαιρονται ολο εκεινο το σκυλολοι στο ΠΑΣΟΚ που σε υποστηριξαν με θερμη για γινεις αρχηγος αυτου του κομματος και να ισοπεδωσεις την Ελλαδα.
    Αλοιμονο απο την οργη του λαου να δω που θα κρυφθειτε λαμογια απατεωνες πουλημενοι εφιαλτες τομαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλε 8:07, δεν ξερω αν ειμαι μαλακας, οπως με αποκαλεις, επειδη θεωρω οτι η αποχη ειναι ο ασφαλεστερος τροπος να μας ξεσκιζουν καθε φορα οι κρατουντες. Ανακατεψες την ακροδεξια στην αυστρια, τη δυναμη του ΚΚΕ μετα τον εμφυλιο, για να μας πεις τι? οτι πρεπει να απεχουμε? Μπραβο, συγχαρητηρια. Να απεχεις. Ο καθενας εχει οσο μυαλο εχει. Δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο. Σε ευχαριστω παντως που τιμησες μονο εμενα με την απαντηση σου, ενω ηδη άλλα δεκα σχολια ελεγαν τα ιδια πανω κατω, και με πολυ πιο βαρεις χαρακτηρισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 29 Αυγ 2010 9:53:00 μ.μ.
    Κι εμένα μαλάκα με θεωρείς με τα γραφόμενα σου , άσχετα αν δεν το γράφεις ευθέως.
    Επί των επιχειρημάτων και των σκέψεων που διατύπωσα δεν βλέπω σοβαρό αντίλογο.
    Το ξαναγράφω , η δημοκρατία είναι ψευδαίσθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάντως το γεγονός οτι αυτη τη στιγμή μιλάμε ελεύθερα στο διαδίκτυο δε μου φαίνεται και τόσο ψευδαίσθηση!



    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ! ΟΧΙ ΛΕΥΚΑ! ΟΧΙ ΑΚΥΡΑ!


    Ε Γ Κ Υ ΡΗ ΨΗΦΟΣ! ΣΚΙΣΤΕ ΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φτιάξτε μαζί με φίλους δικό σας συνδυασμό και κατεβείτε στις εκλογές !!!!!!!Η αποχή τους βολεύει, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση