GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοί επενδύουν πολιτικά στην καταστροφή;..

Από το http://www.greekliberals.net/    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστήριξε, από τη στιγμή της υπογραφής του Μνημονίου, ότι τα μέτρα που πρ...

Από το http://www.greekliberals.net/
  
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστήριξε, από τη στιγμή της υπογραφής του Μνημονίου, ότι τα μέτρα που προβλέπει θα πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως καθώς απομακρύνει την χρεοκοπία της χώρας κατά τρία χρόνια και δίνει μια τελευταία ευκαιρία ριζικής αλλαγής οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα η Φιλελεύθερη Συμμαχία εξέφραζε τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική δημόσια διοίκηση θέλουν και...
μπορούν να υλοποιήσουν το Μνημόνιο καθώς η μόνη «ικανότητα» που διαθέτουν είναι να υλοποιούν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που καλούνται τώρα να φέρουν σε πέρας.
Μετά από τρείς μήνες εφαρμογής του Μνημονίου επαληθεύονται αυτοί οι φόβοι καθώς διαπιστώνεται ότι η αυξημένη φορολογία δεν έφερε περισσότερα έσοδα αλλά αύξησε την φοροδιαφυγή, ότι η παρουσιαζόμενη ως μείωση των εξόδων ήταν πλασματική καθώς οφειλόταν σε στάση πληρωμών από το κράτος, ότι οι ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία και οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουν τις σπατάλες τους αυξάνοντας το δημόσιο χρέος.
Διαπιστώνεται επίσης ότι η ελλιπής εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου, φέρνει όχι μόνο λιγοστά αποτελέσματα, αλλά δίνει και επιχειρήματα στους δημαγωγούς όλων των κομμάτων για να αμφισβητούν την αναγκαιότητά του ίδιου του Μνημονίου και να χρεώνουν στις μεταρρυθμίσεις, ακόμα σε αυτές που δεν υλοποιήθηκαν, τα αίτια της χρεοκοπίας! Οι δημόσιες δηλώσεις μετανοίας κυβερνητικών στελεχών για τα «άδικα, αλλά έξωθεν επιβεβλημένα» μέτρα που καλούνται να υλοποιήσουν μόνο ως υπεράσπιση του Μνημονίου δεν μπορούν να θεωρηθούν.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι η αποφυγή ουσιαστικής υπεράσπισης και η ελλιπής υλοποίηση των μέτρων του Μνημονίου, σε συνδυασμό με την αδυναμία προώθησης επιπλέον μεταρρυθμίσεων που δεν προβλέπονται από αυτό σε κρίσιμους τομείς όπως η παιδεία, θα οδηγήσουν σε συνολική αποτυχία την τελευταία μεταρρυθμιστική ευκαιρία που παρουσιάζεται στη χώρα.
Σε αυτό το σενάριο επενδύει πολιτικά η Νέα Δημοκρατία και πολλοί άλλοι επιχειρώντας τη συγκρότηση ενός «αντι-Μνημονίου» μετώπου το οποίο θα ενισχύεται πολιτικά όσο οι κυβερνητικές αποτυχίες θα βαθαίνουν την κρίση και θα ενισχύουν την πεποίθηση ότι «για όλα φταίει το Μνημόνιο και οι ξένοι που το επέβαλλαν»... Αυτό, το καταστροφικό για τη χώρα ενδεχόμενο, θα ακυρωθεί μόνο μέσω της συνεπούς υπεράσπισης και πλήρους εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το Μνημόνιο αλλά και όσων άλλων μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαίες αλλά δεν προβλέπονται από αυτό.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι δικαιώθηκε καταθέτοντας σε ανύποπτο χρόνο τις προτάσεις της καθώς πολλές από αυτές περιλαμβάνονται και στο Μνημόνιο. Η ορθότητά τους και η επείγουσα ανάγκη υλοποίησής τους αποδείχθηκαν από τις δραματικές εξελίξεις που ακολούθησαν.
Δυστυχώς όμως, ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα, η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και της κοινωνίας συνεχίζουν να παραμένουν ζητούμενα.

10 σχόλια

  1. Οι σύμμαχοι του ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπουν το καράβι που βουλιάζει.

    Καλοι βλακες και οι “συμμαχοι”.
    ΣΕΒιομήχανοι- ΕΒΕΑ- Έμποροι... Αφου στην αρχη εψαλλαν υμνους
    στο ΔΝΤ και στις λυσεις του,απευθειας, αλλα και μεσω του ΙΟΒΕ, νομιζοντας οτι με αυτο τον τροπο εξυπηρετουνται τα συμφεροντα της ταξης τους, αλλαξαν τροπαριο οταν ειδαν να χανεται ο κοσμος και να κινδυνευουν πλεον και οι ιδιοι με καταποντισμο.
    Οπως και στην περιπτωση της φαλακρας, δεν υπαρχει φαρμακο για τη βλακεια.
    Περαστικα, και θα σας δουμε στο κατω μερος του γκρεμου.

    Φυλλορροούν, σπάζουν, σπαράζουν…
    Να δεις που κάποιοι θα θελήσουν να το παίξουν και «αντιστασιακοί» εκ των υστέρων!!!
    (Δεν λέω «να δεις που κάποτε θα μας πουν και μ…κες», αυτή η «προφητεία» επαληθεύτηκε με τον πιο ωμό τρόπο.)


    Όλοι αυτοί θα μας μείνουν αλησμόνητοι, όπως και οι ποντικαραίοι του ΛΑ.ΣΟ.Κ & Κόρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατα αρχήν να δωσω συγχαρητηρια στη φιλελευθερη συμμαχία για την εγκαιρη και επικαιρη τοποθετηση της πανω στα πραγματικα προβληματα της ελληνικής οικονομιας
    να ευχαριστησω για τη συμβολη ολων των φιλελευθερων στην οικονομικη ανασυγκροτηση της χωρας που πραγματώνεται τωρα μπροστα τα ματια μας
    εχω αρχισει να πιστευω οτι ο φιλελευθερισμος ειναι το δωρο του θεου στους ανθρωπους , γιατι οπου αυτος εφαρμοστηκε κανεις τους ανθρωπους πιο ευτυχισμενους ... καλη ωρα σαν αυτον που γραφει αυτες τις μ@λ@κιες σ΄αυτη την αναρτηση
    ΕΛΕΟΣ ρε μαζευτε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρόκειται να ιδρώσει το αφτί των γκαουλάιτερ που εγκαταβιούν στο υπουργείο Οικονομικών.
    Αυτοί έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους με τις πλάτες των πατρώνων τους του ΔΝΤ και δεν ενδιαφέρονται όχι για το τι λέει ΣΕΒ, αλλά ούτε για τον ΓΑΠ τον ίδιο.

    ΜΟΝΟ αν το ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΙ
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟ
    -ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ

    ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ.
    Και πραγματικά θα ανησυχήσουν μην
    βρεθούν χειροπόδαροι.
    Διαφορετικά.....γάμα μας..ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πρόκειται να ιδρώσει
    το αφτί των γκαουλάιτερ που εγκαταβιούν στο υπουργείο Οικονομικών.
    Αυτοί έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους με τις πλάτες των πατρώνων τους του ΔΝΤ και δεν ενδιαφέρονται όχι για το τι λέει ΣΕΒ, αλλά ούτε για τον ΓΑΠ τον ίδιο.

    ΜΟΝΟ αν το
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟ
    ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ TO ΦΩΣ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ.
    Και πραγματικά θα ανησυχήσουν μην
    βρεθούν χειροπόδαροι.
    Διαφορετικά.......γάμα μας..ΟΛΟΥΣ.

    ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΛΕΜΕ
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο στα πουστρακια που γραφουν μαλακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε ποσα κιλα μαλακεες είναι αυτοι φιλελευθεροι μαλάκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πουτσα πουτσα αλλη μια πουτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε μπειτε σ ενα ΤΑΧΙ να σας πετάξουμε όλους στα σκουπίδια να γλυτώσει ο τόπος απο μερικά ανανδρα νεοπλουτα μουνακια που πασχουν απο τρελή αγαμία και εχουν τρελαθεί στη μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλυτερα που τα γραφουν για να τους μαθει ο κοσμος και να μην την πατησει.
    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικη Αριστερα, Οικολογοι, ΛΑΟΣ, Δραση, Φιλελευθερη Μαλακια καλο ειναι να μπουν στη μαυρη λιστα τις επομενες εκλογες. Θα μεγαλωσει η λιστα οταν φανερωθουν κι αλλοι καλοθελητες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 31-8-10 11:26πμ
    Προφανώς ο όρος "Ελευθερία", σου προκαλεί αναφυλακτικό σοκ. Γι'αυτό και απεχθάνεσαι κάθε έκφανσή της, στην οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς, τον πολιτισμό και όπου αλλού. Το πρόβλημά σου εκπορεύεται από μια ασθένεια του ψυχισμού, που ονομάζεται "χρονία Μαρξιστίτιδα". Είναι πράγματι μια εξαιρετικά νοσηρή κατάσταση και σε πολλούς από εσάς δυστυχώς ανίατη. Φρόντισε πάντως να την αντιμετωπίσεις το συντομότερο, πριν σου απορροφήσει κάθε ικμάδα της εναπομένουσας νοημοσύνης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση