GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο...

Aπό τους Συμβασιούχους Ωρομίσθιους  Υπαλλήλους Ε.Α.Μ. 7 Αυγούστου 2010: Οι συμβασιούχοι ωρομίσθιοι υπάλληλοι – προσληφθέντες με εξάμηνη ή...

Aπό τους Συμβασιούχους Ωρομίσθιους 
Υπαλλήλους Ε.Α.Μ.
7 Αυγούστου 2010: Οι συμβασιούχοι ωρομίσθιοι υπάλληλοι – προσληφθέντες με εξάμηνη ή οχτάμηνη σύμβαση – του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αναγγέλουμε επίσημη διαμαρτυρία λόγω καθυστέρησης 3 μηνών της καταβολής των δεδουλευμένων μας.
Χαρακτηριστικά καταγγέλουμε εμπαιγμό προς όλους εμάς από τα αρμόδια πρόσωπα όπου εδώ και τρεις μήνες καθημερινά προφασίζονται δικαιολογίες σχετικά με τις ημερομηνίες πληρωμής μας.
Εξαιτίας αυτής της πραγματικά ψυχοφθόρας κατάστασης ομόφωνα αποφασίσαμε...
 το Σάββατο 7-8-2010 να απέχουμε από τα καθήκοντα μας και ως ένδειξη διαμαρτυρίας βρισκόμαστε στην κεντρική είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο υπολειτουργεί με διαθέσιμους ελάχιστους εκθεσιακούς χώρους και περιορισμένο ωράριο λειτουργίας από το σύνηθες. Αξίζει να αναφέρουμε πως στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους η καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους συμβασιούχους έχει ήδη πραγματοποιηθεί.
Ζητούμε την συμπαράσταση όλων στον αγώνα που κάνουμε όχι μόνα για τα αναφαίρετα δικαιώματα μας ως εργαζόμενοι αλλά και για την “αποκατάσταση” της εικόνας ενός χώρου ο οποίος εν κατακλείδι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πολιτισμού.

4 σχόλια

  1. Αυτοί δηλώθηκαν σαν δημόσιοι υπάλληλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλά με τι ασχολούμαστε βρε παιδιά;

    Ώρα 0825, Παρακολουθώ ΜΕΓΚΑ, όπως πάντα για να φτιαχτώ. Στο θέατρο περιλαμβάνονται ο αντικαταστάτης του Καψή και του Χασαπόπουλου Τάκης, ο γνωστός μέγας πολιτικός “αναλυτής” Σαραντάκος, ο Πεταλωτής και ο Μητρόπουλος των Νέων.
    Φτιάχνουν την αγιογραφία του ΓΑΠ.
    Ξέρετε τι ακόμα χόμπυ έχει ο ΓΑΠ;
    Είναι φωτογράφος και αποθανατίζει γεγονότα και εικόνες που δείχνουν ένα ακόμη μέρος της ευαισθησίας του. Τι αποθανατίζει το παιδί;
    Ένα καλάθι με αυγά
    Ένα φορτηγό στην εθνική
    Ένα ελικόπτερο πάνω από την Ακρόπολη! Όχι το ΑΠΑΤΣΙ.
    Κάδους χρωματιστούς
    Βάζει και λεζάντες στις φωτογραφίες.
    Εμένα μου άρεσε το “Υπερίπτομαι”

    Δηλαδή: Κολυμβητής, κωπηλάτης, ποδηλάτης, δρομέας, ταξιδευτής, κοσμοπολίτης, ακατάσχετα συνεντευξιαζόμενος, εραστής των νέων τεχνολογιών, οπαδός της πράσινης ανάπτυξης,….. και τώρα φωτογράφος.
    Πάντοτε ηλιθίως χαμογελών και διαρκώς απών από τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Η μαλακία σε όλο το μεγαλείο της. Μας δουλεύουν οι αλήτες χοντρά. Και εμείς εδώ να αναρωτιόμαστε αν χρειάζονται εξοπλισμοί…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι άσχημο,είναι άδικο,είναι ντροπή να μήν πληρώνει το καράτος τους εργαζόμενούς του!!
    Όταν το κράτος ζητά από τους πολίτες του να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του,απέναντι στο κράτος,να σέβεται τους νόμους,το σύνταγμα το περιβάλλον,την δημόσια περιουσία,τότε αγαπητοί της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης,τότε δεν είναι μονόδρομος για τους κυβερνώντες!!
    Η συνέπεια είναι αμοιβαία,και πρέπει εσείς να είστε το παράδειγμα,διότι το κάθε πολιτισμένο κράτος,σε όλο τον κόσμο,την εμπιστοσύνη του την κερδίζει από τους πολίτες του,δεν την δωρίζει!!
    Καλώς ή κακώς,αυτοί οι άνθρωποι είχαν έστω για λίγο την τύχη,που δεν είχαν τα δικά μου παιδιά,διότι δεν είμαστε καλαματιανοί,να προσληυθούν στο μουσείο, δουλέψανε και έχουν το δικαίωμα να αμοιφθούν για την εργασία τους!!
    Αφήνετε γιατρούς απλήρωτους,αφήνετε επικουρικούς,γιατρούς να μη ξέρουν που θα πάνε,όταν τελειώσει το συμβόλαιο που έχουν!!Δεν ζητάνε χάρες αυτοί οι άνθρωποι,να γνωρίζουν θέλουν που υπάρχουν επικουρικές θέσεις,για να κάνουν τα χαρτιά τους!!
    Τόσο δύσκολο σας είναι με την σημερηνή τεχνολογία,να αναρτήσετε τις θέσεις και να βάλεται έναν υπεύθυνο να την ανανεώνει καθημερινά; Τον πληρώνουμε όλοι μας και τον έχεται στο τηλέφωνο,να λέει σε κάθε ενδιαφερώμανο:
    ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΑ΅ΚΑΙ ΕΜΕΙ΅ΘΑ ΣΑ΅ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚΕΪ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ!!!!!!
    Είστε με τα καλά σας κυρια Ξενογιαννακοπούλου;
    Δεν σέβεστε ούτε καν τον ΘΕΣΜΟ οικογένεια; Θα περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι,π.χ.γιατροί που σήμερα εργάζονται σε επικουρικές θέσεις στην Αλεξανδρούπολη,έχουν παιδιά στο σχολείο, για να τους πήτε εσείς.....τώρα θα πάς στην κρήτη !!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΥΦΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ!!
    Ντροπή στην κυβέρνηση,που την ώρα που όλοι πρέπει να αλλάξουμε σκεπτικό και παλιές συνήθειες για να αποκτήσουμε ένα εύνομο κράτος,η κυβέρνηση αφήνει απλήρωτους,να διαδηλώνουν για τα δεδουλεμένα τους και να εκληπαρούν για τα αυτονόητα!!
    Κύριοι,άν δεν έχεται για να πληρώσεται τους μισθούς,τότε με τι διαπραγματέυστε πάλι εξοπλησμό για την άμυνα της χώρας;
    Ο γερμανικός τύπος οργιάζει,και όχι βέβαια γιατί σκέφτεται τον ελληνικό λαό,αλλά μάλλον γιατί ο εξοπλησμός δεν θα είναι γερμανικός!!!
    Θέλουμε απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Φιάσκο η επένδυση στον Αστακό"
    Αντί τεράστιων επενδύσεων θέλουν το λιμάνι για να μεταφέρουν όπλα
    Του Α. Γιαννακόπουλου

    Στις αρχές της Άνοιξης κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο Παμπούκης και η Κατσέλη, πηγαινοέρχονταν στο Κατάρ για να εξασφαλίσουν συνεργασία με τους σεΐχηδες στο λιμάνι του Αστακού.Πέντε μήνες μετά, τα σχέδια οδηγούνται σε οριστικό ναυάγιο.
    Κι ενώ στην αρχή οι εκπρόσωποι του Κατάρ έλεγαν ότι θα υποστηρίξουν τη λειτουργία μονάδων παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, τελικά αποκαλύπτεται, ότι στις προθέσεις τους είναι η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας του καυσίμου LPG, το οποίο είναι ρυπογόνο και ήδη η κυβέρνηση της χώρας αυτής καλείται από τον επόμενο χρόνο να πληρώσει μεγάλα πρόστιμα για τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Επίσης οι υποσχέσεις για «χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» έμειναν στα λόγια, καθώς σύμφωνα με το οργανόγραμμα που περιήλθε σε γνώση των δημοτών του Αστακού, δεν θα υπερβαίνουν τις 140.
    Η θέση του λιμανιού και της Βιομηχανικής περιοχής θεωρείται ως στρατηγική σημασίας, καθώς βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής από τα μεγάλα λιμάνια δυτικής Μεσογείου και της Αδριατικής προς τη Διώρυγα του Σουέζ και τον Εύξεινο Πόντο. Τα τελευταία χρόνια επιδιώχθηκε να αποτελέσει μεγάλη εμπορευματική πύλη στα δυτικά της χώρας. Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Αστακό από το 2008, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση, απέρριπτε τα σχέδια της βλέποντας ότι πίσω από τα πολλά πετροδολάρια κρύβονται άλλες επιδιώξεις, όπως η μεταφορά όπλων από τις ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του Ισραήλ. Τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, η οποία θα συνοδευτεί τις επόμενες ημέρες με ανακοινώσεις άλλου αραβικού fund για τον Αστακό σε περίπτωση που οι σεΐχηδες του Κατάρ εγκαταλείψουν τα σχέδια τους

    http://kpdastakou.blogspot.com/2010/08/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση