GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδίκτυο και ανωνυμία...

Από τον Βασίλη Μπόνιο http://www.kourdistoportocali.com/ Οι μεγαλύτεροι δημοσιογράφοι του πλανήτη διαθέτουν τις προσωπικές τους ιστοσελίδε...

Από τον Βασίλη Μπόνιο
http://www.kourdistoportocali.com/
Οι μεγαλύτεροι δημοσιογράφοι του πλανήτη διαθέτουν τις προσωπικές τους ιστοσελίδες.
Ο Τζόρτζ Στεφανόπουλος για παράδειγμα, είχε κάνει μια εντυπωσιακή συνέντευξη μέσω Twitter, με τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Μακ Κέην.
Μόνο εδώ στην ανυπόληπτη και διαπλεκόμενη Ελλάδα καταφέραμε να ξιπάσουμε και το διαδίκτυο.
Οταν όλος ο πλανήτης εκφράζεται μέσα σπο το διαδίκτυο οι εγχώριοι καραγκιόζηδες επιχειρούν να το φιμώσουν με νόμους, λες κι αυτό είναι...
 τεχνικά εφικτό. Θα θερίσουν θύελλες που ούτε καν υποψιάζονται.
Τελικά ποιον βολεύει η ανωνυμία στο διαδίκτυο;
Ποιον άλλον εκτός απο το αρρωστημένο σύστημα και τη διαπλοκή πολιτικής, επιχειρηματικής και δικαστικής εξουσίας;
Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά ένα πιο υγιές διαδίκτυο, μπορεί μέσα σε χρόνο dt να ξεκαθαρίσει το τοπίο απο τους πειρατές, τους εκβιαστές και το σκοτεινό κόσμο των υπονόμων.
Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" είναι η δεύτερη φορά που προσπαθεί να επικοινωνήσει τις προτάσεις του για τον εξορθολογισμό του διαδικτύου. Επανερχόμαστε σήμερα.
Δύο καταλυτικά κίνητρα για την καταπολέμηση της ανωνυμίας είναι η ασφάλιση των διαχειριστών των ιστοσελίδων και η διαφήμιση. Ειδικά η κρατική που τώρα πηγαίνει στα συγκεκριμένα σεσημασμένα λαμόγια.
Θα πρέπει οσοι διαχειριστές ιστολογίων με 2 τουλάχιστο έτη ενεργούς δράσης στο διαδίκτυο, επιθυμούν ν ασφαλιστούν να έχουν την δυνατότητα αυτ-ασφάλισης σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΠ καταβάλλοντας συγκεκριμένες- πιο χαμηλές εννοείται- εισφορές.
Για να μπορούν ν ασφαλιστούν και να πάρουν διαφήμιση οσοι απο τους διαχειριστές ενός ιστολογίου επιθυμούν να παραμένουν ανώνυμοι, θα πρέπει να ορίσουν οι ίδιοι ως εκπρόσωπό τους έναν δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Αυτός θα είναι κατά κάποιο τρόπο ο υπεύθυνος απέναντι στο Νόμο.
Η ιδια η κυβέρνηση τώρα, όπως και τα κόμματα των αντιπολίτευσης θα πρέπει να διαπιστεύουν και δημοσιογράφους εκπροσώπους των ιστοσελίδων σ όλες τις δραστηριότητές τους.
Πρώτα απ όλα όμως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας απο επιστημονικούς συμβούλους, δημοσιογράφους και bloggers με αντικείμενο τη "δημοσιογραφία" του διαδικτύου.
Οσο πιο σοβαροί είναι οι εκπόσωποι αυτού του Φορέα η Ινστιτούτου η όπως θέλετε πείτε το, τόσο πιο αξιόπιστη θα είναι και η εικόνα του διαδικτύου απέναντι στη κοινή γνώμη.
Αυτές είναι κάποιες σκέψεις πάνω στις οποίες μπορεί να γίνει κουβέντα με τους αρμόδιους φορείς πριν η κυβέρνηση κάνει καμιά χοντρή πατάτα με νόμο έκτρωμα και μετατρέψει το διαδύκτιο σε αντάρτες λάσπης.
Σ αυτή τη περίπτωση θ αναπαράγονται απο "κουκουλοφόρους" τέρατα όπως για παράδειγμα, οτι ο Καστανίδης έχει εξώγαμο με τον Παμπούκη και συζούν στο σπίτι του Κόκκαλη κι αντε εσύ να το μαζέψεις.
Αφήστε τις μαλακίες και δώστε κίνητρα να βγούν απο τα λαγούμια τους οι διαχειριστές των ιστοσελίδων. Φυσικά δεν μιλάμε για τις συμμορίες των εκβιαστών bloggers που με όπλο την επισκεψιμότητα προσπαθούν να πλουτίσουν.
Aυτούς οφείλει η Πολιτεία να τους εντοπίζει-έχει το τρόπο- και να τους τιμωρεί όπως τους αξίζει αντί -όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις-να συνδιαλέγεται μαζί τους με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα...

3 σχόλια

  1. Αγαπητέ μου Βασίλη Μπόνιο, δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά.
    Είναι "παγκόσμια" και να γιατί:
    http://www.infowars.com/downloading-humans-the-hive-group-philosophy/

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο που στο εξωτερικό δεν γράφει κανείς τις ελληνικές ανώνυμες χυδαιολογίες και δίχως έγκυρη ηλεκτρονική δ/νση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ .


    ΟΡΜΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ " ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ.


    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση