GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γεώτρηση της BP στη Λιβύη...

Από την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων    ΚΑΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Ματαίωση της υποθαλάσσιας εξόρυξης πετρελαί...

Από την Εκτελεστική Γραμματεία
των Οικολόγων Πράσινων  
ΚΑΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Ματαίωση της υποθαλάσσιας εξόρυξης πετρελαίου από τη BP στη Λιβύη,
ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
 Σοβαρότατη περιβαλλοντική απειλή για τις μεσογειακές χώρες αντιπροσωπεύει η επικείμενη έναρξη γεωτρήσεων από τη BP για υποθαλάσσια εξόρυξη πετρελαίου από βάθος 1700 μέτρων, στον Κόλπο της Σύρτης, ανοικτά των ακτών της Λιβύης.
Πρόκειται ουσιαστικά για...
αντίγραφο της πλατφόρμας που εξερράγη την περασμένη άνοιξη στον Κόλπο του Μεξικού, σκοτώνοντας 11 εργαζομένους και προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην ιστορία: οι ίδιες τεχνικές, από την ίδια εταιρία, σε ακόμη μεγαλύτερα θαλάσσια βάθη που δυσκολεύουν κάθε έγκαιρη επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.
Οι ακτές της Πελοποννήσου και της Κρήτης θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς απέχουν από τη γεώτρηση 640 περίπου χιλιόμετρα ενώ η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού ξεπέρασε σε μήκος τα 1000 χιλιόμετρα και η συνολική επιφάνειά της απλωνόταν σε έκταση μεγαλύτερη από όλο μαζί το Νότιο Αιγαίο.
Μετά την καταστροφή στις Η.Π.Α., η Νορβηγία έχει παγώσει κάθε νέα γεώτρηση σε βάθη μεγαλύτερα από 200 μέτρα, ενώ οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ζήτησαν πανευρωπαϊκή αναστολή των υποθαλάσσιων γεωτρήσεων για πετρέλαιο. Ερώτηση για το θέμα αυτό έχει καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
«Ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεθνείς αντιδράσεις που ζητούν τη ματαίωση της υποθαλάσσιας εξόρυξης», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος. «Η Μεσόγειος δεν αντέχει το ρίσκο μιας ανάλογης περιβαλλοντικής καταστροφής. Τα υπάρχοντα κοιτάσματα είναι ήδη αρκετά για την καταστροφή του πλανήτη μας και οι επενδύσεις είναι καιρός να κατευθυνθούν στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο αντί για την αύξηση της παραγωγής του.
Συμφωνούμε με την υπουργό Περιβάλλοντος ότι η γεώτρηση της BP στη Λιβύη δεν πρέπει να προχωρήσει και ελπίζουμε ότι η στάση της θα ήταν η ίδια και αν οι επικίνδυνες γεωτρήσεις αφορούσαν κοιτάσματα σε ελληνικές θάλασσες. Περιμένουμε όμως αντίστοιχη ευαισθησία και για τις δικές μας βόμβες πετρελαίου, όπως τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που θα φέρει στο Αιγαίο και τάνκερ άνω των 150.000 τόνων που σήμερα το αποφεύγουν επειδή δε χωρούν να περάσουν τα Δαρδανέλια. Αν πάλι θέλουν ένα συμβολικό δείγμα γραφής, ας ανελκύσουν τουλάχιστον από την Καλντέρα της Σαντορίνης το ναυάγιο του Sea Diamond μαζί με το πετρέλαιο στις δεξαμενές του, και ας στείλουν το λογαριασμό στην πλοιοκτήτρια εταιρία».

7 σχόλια

  1. Ματαίωση της υποθαλάσσιας εξόρυξης πετρελαίου από τη BP στη Λιβύη,
    ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
    ////////////////////////////////
    -Ντρίνν ντρίιννν,ορίστε Τρεμόπουλος
    -Σάς τηλεφωνούμε από τό γραφείο
    Καντάφι,μισό λεπτό νά σάς συνδέσω..
    -Ναί,Καντάφι εδώ,έλα,έλα ρέ Γιάννη,χρόνια καί ζαμάνια ρέ.
    Ναί ρέ από τότε,από τόν 3ο δρόμο.
    -Γειά σου ρέ Μοαμάρ τί κάνεις ρέ
    απέθαντε,40 χρόνια πάνω είσαι.
    Στή Λιβύη καί στίς σωματοφυλακίνες
    -Ε,ΕΕΕ νά λείπουν αυτά Γιάννη,γιά
    άλλο σέ πήρα...
    -Ξέρω,ξέρω γιά τά πετρέλαια...
    -Ναί ρέ μή μού τό χαλάς,θά κάνει
    πίσω η ΒΡ καί τί θά πώ στούς αν-
    τιπολιτευόμενους?
    -Μουαμάρ εσύ δέν έχεις αντιπολίτευση
    -Ναί αλλά μέ τήν ανακοίνωση σου,
    πού κάνει τό γύρο τού κόσμου,θά
    έχω.
    -Μή φοβάσαι ρέ,λέμε καί καμιά
    μαλακία γιά τούς ιθαγενείς.
    Πρέπει νά έχουμε σταθερή πορεία.
    -Δηλαδή εσείς άν μπορούσατε νά
    αντλείσετε πετρέλαιο θά ήσουν
    αντίθετος?
    -....καλό ραμαζάνι..κλίκ.
    Αναστάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 17 γεωτρύπανα θαλάσσης τεράστια
    είναι έτοιμα τόσο καιρό,
    για να τα μεταφέρουν Ελληνες Εφοπλιστες, για το Ανατολικο Αιγαίο
    Αμερικάνικων Συμφερόντων.

    Για να βγάζουν πετρέλαιο με το 60%.
    Το 20% θα το παίρνει η Τουρκία
    και το 20% η Ελλάδα.

    ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΑ)...ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΟΙΕΣ, Ο GIORGO, O NIKOS
    και ο ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ δεν ασχολούνται.

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
    ΤΩΝ ΚΩΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΠΟΤΕΣ ΤΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!

    Στην Ελλάδα της πτώχευσης υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται με δυο και πάνω χιλιάδες Ευρώ, είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν συνταξιούχοι από το Δημόσιο!
    Την Ελλάδα που ζει με ΔΑΝΕΙΚΑ!
    Ντροπή και σε αυτούς που τα παίρνουν αλλά πιο πολύ σε αυτό το Πανάθλια δομημένο κράτος που τους τα δίνει!
    Εδώ και τώρα στην Ελλάδα που εκλιπαρεί για δανεικά να κοπούν όλοι οι μισθοί και συντάξεις πάνω από τα δυο χιλιάρικα, ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ….
    Είναι Εθνικό Χρέος της Κυβέρνησης να το κάνει και αμέσως, αλλιώς όποιος απελπισμένος για ένα κομμάτι ψωμί, ή για τη δόση του μικρού σπιτιού που αγόρασε και το χρωστά θα έχει απόλυτο δίκιο και να μην κατηγορηθεί για οτιδήποτε και αν κάνει προκειμένου να επιβιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΚΟΥΡΔΙΣΤΙΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΧΕΙΣ ΓΕΜΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έπαιρναν μπροστά στα μάτια των πελατών

    Σάββατο βράδι 28/8/2010 σε παραλιακό κέντρο της Πρέβεζας. Έλεγχος (δύο άτομα, κατά πληροφορίες των γκαρσονιών από το ΙΚΑ). Έξω από το μαγαζί σε μια γωνία με λίγο φως έλεγχαν τα βιβλία. Η κατάληξη σοκαριστική. Σηκώθηκαν όρθιοι και τα πήραν από τον καταστηματάρχη. Έφυγαν από τα σκοτεινά ήσυχα ήσυχα και με ήσυχη τη συνειδησή τους. Είχαν επιτελέσει το καθήκον τους. Απευθύνεται στο σύντροφο Σπυρόπουλο, στο σύντροφο Παντούλα και σε όλη την κυβέρνηση.
    ΣΣ Ήταν στην παρέα μας συνταξιούχος της δουλειάς, που μας είπε να εστιάσουμε εκεί την προσοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KAI ΕΣΥ
    ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ
    ΤΡΕΛΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΤΙΚΟ.

    ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να κοπουν ολοι οι μισθοι γενικώς και να δουλέυουμε τζαμπα.
    Η καλύτερα να μη δουλευουμε καθόλου. Να πεθάνουμε από την πεινα, η να γινουμε πουτανες στα στριπτιζάδικα της γερμανίας και αφου μας γαμησουνε όλοι να αυτοκτονήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση