GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκρίθηκε χωρίς να ιδρώσει ο Άρης στους ομίλους του Europa League...

Aπό τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/ O Άρης προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ , καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 της...

Aπό τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/
O Άρης προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 της Αούστρια στη Βιέννη, στη ρεβάνς του 1-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Ρουίς στο 42ο λεπτό (είχε σημειώσει και το μοναδικό τέρμα στο πρώτο ματς), ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 56΄ με τον Λιντζ.
Η κλήρωση για τους ομίλους της διοργάνωσης θα γίνει ...
το μεσημέρι (14:00), στο Μονακό.
Η εικόνα του αγώνα
Υποτονικό το ματς στο ξεκίνημα του, καθώς οι δύο ομάδες παίζουν αρκετά κλειστά. Μοναδική αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν το διαγώνιο σουτ του Λιντλ, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Σηφάκη. Από εκεί και πέρα οι Αυστριακοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως ο Άρης να έχει απειληθεί πέρα από τη φάση του πρώτου λεπτού.
Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ο Άρης άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός με τον Κόκε να βγαίνει από τα δεξιά και βγάζει παράλληλη μπαλιά προς την εστία του τέρματος του Λίντνερ και τον Χαβίτο να πηγαίνει καθυστερημένα προς την πορεία της μπάλας και να μην την προλαβαίνει. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Νέτο στρώνει τη μπάλα στον Ναφτί, με τον Τυνήσιο να επιχείρεί δυνατό σουτ το οποίο καταλήγει ελάχιστα άουτ στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ωστόσο, η φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στην Αούστρια Βιέννης όπου μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Γιούν δοκιμάζει το γυριστό σουτ το οποίο καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχάλη Σηφάκη ακριβώς στο ημίωρο της αναμέτρησης. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Αυστριακοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ που θα ισοφαρίσει το σκορ της πρώτης αναμέτρησης.
Παρόλη την ανωτερότητα των Αυστριακών λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ταχύτατη αντεπίθεση από τον Άρη που πιάνει στον ύπνο την άμυνα των Αυστριακών, ο Κόκε βγάζει εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Ρουίς και ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα νικάει με άψογο πλασέ τον Λίντνερ για το 0-1 στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ρουίς είναι ο παίκτης-κλειδί για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, καθώς μετά το "χρυσό" γκολ του στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα, ανοίγει το σκορ για την ομάδα του και στην Αυστρία.
Στην επανάληψη, η Αούστρια μπήκε πιο δυνατά στο ματς και εκμεταλευόμενη την νωθρότητα του Άρη έφερε το ματς στα ίσα στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης, καθώς ύστερα από την πίεση που άσκησε στην εστία του Άρη, ανταμείφθηκε με ένα γκολ. Ο Λινζ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, απέφυγε παίκτη του Άρη με κοφτή ντρίμπλα και με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσα.
Μετά το γκολ της ισοφάρισης η Αούστρια έχει την πρωτοβουλία με τον Άρη να δυσκολεύεται να ισορροπήσει το ματς. Σημαντικότερη φάση του Άρη με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ήταν το διαγώνιο σουτ του Ρουίς το οποίο κατέληξε ελάχιστα άουτ. Οι κίτρινοι όμως δεν έμειναν εκεί και στο 70ο λεπτό ο Ρουίς έχοντας πλάτη προς την εστία "στρώνει" με το σώμα για τον Χαβίτο, αυτός έκανε το δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή, και ο Λίντνερ μπλοκάρε με διπλή προσπάθεια.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, καθώς είχε ήδη εξασφαλίση την πρόκριση του στη φάση των ομίλων του Europa League. Οι παίκτες της Αούστρια Βιέννης δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση με εξαίρεση το σουτ του Ντράγκοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Σηφάκης κρατάει το 1-1 με σπουδαία επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση