GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Δίου – Ολύμπου...

Από τον Λευτέρη Μωυσιάδη Στο πρόσωπο του δήμαρχου Λιτοχώρου φαίνεται να καταλήγει η Νέα Δημοκρατία να δώσει τη στήριξή της για το Δήμο Δίο...

Από τον Λευτέρη Μωυσιάδη
Στο πρόσωπο του δήμαρχου Λιτοχώρου φαίνεται να καταλήγει η Νέα Δημοκρατία να δώσει τη στήριξή της για το Δήμο Δίου-Ολύμπου, το δεύτερο σε πληθυσμό δήμο της Πιερίας. Η επιλογή του Θανάση Τσιφοδήμου, ήρθε μάλλον φυσιολογικά, αφού η υποψηφιότητά του έχει τη στήριξη του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, αλλά του προέδρου της ΝΟΔΕ Πιερίας, Μόσχου Γιαλένιου και κυρίως της κοινωνίας της πολύπαθης νότιας Πιερίας!
Μπορεί να άργησε να αποφασίσει, αλλά τελικώς πείστηκε να είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος δήμαρχος ο Θανάσης Τσιφοδήμος, αυτή τη...
 φορά στον μεγάλο δήμο της νότιας Πιερίας, στον οποίο ο επόμενος δήμαρχος θα κληθεί να αποδείξει τις ικανότητες του στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, αλλά και στη διαχείριση τεράστιων προβλημάτων της καθημερινότητας και όχι μόνο.
Ουσιαστικά το όνομα του Θανάση Τσιφοδήμου, φαίνεται ότι «κλείδωσε», όταν σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτή Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την τελική του απόφαση να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Τσιφοδήμος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει τις πληροφορίες που τον φέρουν να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, περιμένοντας προφανώς (ως έμπειρος «παίκτης» των εσωκομματικών ισορροπιών) την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, η οποία αναμένεται να γίνει ίσως και μέχρι το μεσημέρι.
Η απόφαση του δημάρχου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατία στο νομό, αφού ρίχνει στη μάχη ενός μεγάλου δήμου, ένα σημαντικό στέλεχός της, το οποίο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, κατάφερε να κερδίσει έναν δήμο τον οποίο «κυνηγούσε» για δεκαετίες η Νέα Δημοκρατία. Πέρα από αυτά οι δημοσκοπικές έρευνες στις οποίες προχώρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδειχναν σαφή υπεροχή του νυν δημάρχου Λιτοχώρου, έναντι των άλλων διεκδικητικών του χρίσματος, αλλά και σημαντική αποδοχή του κ. Τσιφοδήμου, από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. Επιπλέον, η υποψηφιότητά του, συγκέντρωνε την αποδοχή του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του μοναδικού βουλευτή του κόμματος στο νομό μας, Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος πολύ πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τον «Καλλικράτη», είχε φροντίσει να προσεγγίσει τον δήμαρχο Λιτοχώρου και να του κάνει σαφές ότι σε περίπτωση που επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος θα τον στηρίξει.
Η υποψηφιότητα του κ. Τσιφοδήμου, θα είχε ανακοινωθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Κώστας Κουκοδήμος με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ συναντήθηκαν με τον κ. Μιχαλολιάκο με σκοπό να κλείσουν τις υποψηφιότητες στους τρεις δήμους της Πιερίας.
Τρεις (προς το παρόν) οι επίσημες υποψηφιότητες
Για το Δήμο Δίου-Ολύμπου έχει ανακοινώσει ήδη την πρόθεσή του (και έχει ξεκινήσει την κατάρτιση του ψηφοδελτίου) να είναι υποψήφιος και ο πρώην δήμαρχος Λιτοχώρου Γιώργος Παπαθανασίου, με ανεξάρτητο συνδυασμό και χωρίς να επιδιώκει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Επισήμως έχει εκφράσει την υποψηφιότητά του και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Δημόπουλος, ενώ είναι ερωτηματικό τι στάση θα κρατήσει και αν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή, προσδοκούσε στη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, οι πληροφορίες φέρουν να επιλέγει να στηρίξει στον συγκεκριμένο δήμο την υποψηφιότητα του κ. Λάπα, ενώ είναι μάλλον απίθανο μην επιλέξει να δώσει χρίσμα και να στηρίξει τελικώς την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπαθανασίου.

4 σχόλια

  1. Προστατευτείτε από τους εγκληματίες και μην περιμένετε ,
    μοιρολατρικά να σας σώσει το κράτος .
    Οργανωθείτε , σχηματίστε ολιγομελές ομάδες από πολίτες οπλισμένους ( να γνωρίζουν από όπλα , και πολεμικές τέχνες ) ,
    και να αρχίζουν τις εκτελέσεις των λαθρομεταναστών , μεταναστών .
    Διότι αυτοί είναι παράνομοι και ζουν από τις ληστείες , το εμπόριο ναρκωτικών , και το παράνομο εμπόριο – λαθρεμπόριο , από την πορνεία και κάθε άλλο έγκλημα , που δεν το χωρεί το μυαλό σας , και είναι φύρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες .
    Εξ άλλου και να τους πιάσει η αστυνομικά με τον νόμο Καστανίιδη και τους αριστερούς δικηγόρους των μη κυβερνητικών οργανώσεων , τους αφήνουν ελεύθερους να συνεχίσουν το έργο τους .
    Με αυτές τις ομάδες που θα εκτελούνε τους λαθρομετανάστες , μετανάστες βοηθούμε και την Ελληνική αστυνομία που της έχουν δέσει τα χέρια το ΠΑΣΟΚ και με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί αρκετά η εγκληματικότητα στην Ελλάδα
    Καλή δουλειά και είμαστε μαζί σας .
    Σημείωσης :
    Αν δεν κάνετε αυτά που σας αναφέραμε , τότε καθίστε να σας ληστεύουν να σας εξευτελίζουν , να βιάζουν ,να φοβάστε για την ζωή σας κυκλοφορόντας μετά το απόγευμα , και να βγαίνετε να κλαίτε στα κανάλια επειδή αυξήθηκε νη εγκληματικότητα και να τα ρίχνετε όλα στην αστυνομία , τι να σου κάνει ο αστυνομικός ,αφού δεν τον αφήνουν να δράση όπως πρέπει και του έχουν δεμένα τα χέρια ;;;;;
    Και με τους νομούς Καστανίδη του ΠΑΣΟΚ , ο εγκληματίας μετά το έγκλημα αφήνετε αμέσως ελεύθερος να συνεχίσει το θεάρεστων έργο του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ακούω την λέξη ΔΗΜΑΡΧΟΣ με πιάνει ένα φοβερό μίσος γι' αυτούς τους ανθρώπους, θεωρώ ότι οι περισσότεροι από αυτούς αποτελούν το μεγαλύτερο καρκίνωμα της κοινωνίας μας, και όταν φτάνουν οι Δημαρχιακές εκλογές αρρωσταίνω μόνο με την σκέψη ότι με την ψήφο μου θα τους δώσω πάλι την ευκαιρία να συνεχίσουν το ληστρικό τους εργο.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες το 2010 – σε μόνιμη κατάθλιψη οι Έλληνες, με τα ψέμματα του ΠΑΣΟΚ.

    Αλλοθι, δήθεν ευαισθησίας, ο πολυαναμενόμενος νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που ψηφίστηκε κι ισχύει από Σεπτέμβριο.
    Πάλι οι τράπεζες καλύπτονται, μέσα από μια σειρά από γραφειοκρατικές, χρονοβόρες και πολυέξοδες διαδικασίες.
    Τα νοικοκυριά δεν ανακουφίζονται…

    Αμεσα, “ηθικός αυτουργός” σε αυτοκτονίες με αίτιο την οικονομική ασφυξία, θα μπορούσε, να είναι κι εκείνος ο όρος των τραπεζικών δανείων, που προβλέπει, με αντίστοιχη βέβαια επιβάρυνση, την απαλλαγή του οφειλέτη απο το χρέος του, σε περίπτωση θανάτου του…

    Με την απειλή της ανεργίας, των χρεών, της έλλειψης προοπτικής ανάκαμψης, η θηλιά των χρεών σφίγγει ασφυκτικά…
    Η διαπραγμάτευση, που προτείνει η κυβέρνηση με τις τράπεζες, είναι ανέδαφική…
    Ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος. Πως να διαπραγματευτείς λοιπόν; Πως να πληρώσεις δικηγόρους,κλπ.;

    Η κυβέρνηση μπορούσε, αλλά προφανώς δεν ήθελε…
    Η κυνέρνηση μπορούσε, να πιέσει τις τράπεζες για καλύτερη λύση υπέρ των καταχρεωμένων οφειλετών, στο χείλος του γκρεμού…

    Η κυβέρνηση μπορούσε, αλλά δεν θέλει, να σεβαστεί το άτομο σε αδυναμία κι όχι πάλι και πάλι τις πολυευνοημένες τράπεζες, τις φούσκες και τους μανδαρίνους τους.

    Ομως,ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ
    και δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω….

    ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ....
    ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΛΥΑ ΑΠΟ ΟΠΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση