GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να, γιατί δεν έπεισε την Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens ο Χριστοδουλάκης...

Διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του, τα επίσημα πρακτικά που αποκαλύπτουν ότι με τις δικές του εντολές τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2003 ...

Διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του, τα επίσημα πρακτικά που αποκαλύπτουν ότι με τις δικές του εντολές τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2003 αναθεωρήθηκαν σκανδαλώδεις συμβάσεις της Siemens με τον ΟΣΕ και απετράπη η κήρυξη των κοινοπραξιών ως έκπτωτων!

Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Siemens ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης εμφανίστηκε ως αθώα περιστερά και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν έδωσε εντολή να μην κηρυχθούν έκπτωτες οι κοινοπραξίες, όπου μετείχε και η Siemens, επειδή δεν ήταν συνεπείς προς τις συμβατικές υποχρεώσεις τους έναντι του ΟΣΕ.
Δεν έπεισε όμως τα μέλη της Επιτροπής - και ο λόγος είναι απλός: Υπάρχουν τα επίσημα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων του ΟΣΕ από τα οποία προκύπτει, χωρίς καμιά αμφισβήτηση, ότι την έκπτωση των κοινοπραξιών την απέτρεψε ο τότε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών που ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλάκης είχε ορίσει. Και αφού μερικούς μήνες νωρίτερα είχε προχωρήσει στην αναθεώρηση των σκανδαλωδών συμβάσεων της Siemens...
Αυτό φαίνεται καθαρά σε τουλάχιστον δύο χρονικές στιγμές: Στις 7 Ιανουαρίου 2003 και στις 23 Ιουνίου 2003. Μια δε από τις σελίδες των πρακτικών αυτών, δημοσιεύουμε -μαζί με τη φωτογραφία του κ. Χριστοδουλάκη- καθώς αποτελεί κόλαφο για τον πρώην υπουργό. Τα εν λόγω πρακτικά είναι πολυσέλιδα και υπάρχουν, φυσικά, ως πρωτότυπα ντοκουμέντα.
Αναλυτικά, η πρώτη περίπτωση αφορά στην τροποποίηση έξι επίμαχων προγραμματικών συμβάσεων του ΟΣΕ που ερευνώνται από την Εξεταστική Επιτροπή.
Η έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΣΕ για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2003. Σε αυτήν εκπροσώπησε τον κ. Χριστοδουλάκη, ως υπουργό Οικονομικών και με την ιδιότητα του μοναδικού μετόχου του Οργανισμού, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου  Γιάννης Κουσουλάκος που είναι και σήμερα ειδικός γραμματέας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Κουσουλάκος  αποφάσισε να...
 δεχτεί την τροποποίηση και των έξι συμβάσεων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει θετική ή αρνητική εισήγηση από τον ΟΣΕ που είχε αφήσει την απόφαση στη διακριτική ευχέρεια του μετόχου.
Από τις συμβάσεις αυτές,  αντισυμβαλλόμενη στις τρεις ήταν και η Siemens που μετείχε στις  κοινοπραξίες με το μεγαλύτερο μερίδιο. Σε μια από αυτές τις συμβάσεις, υπήρξε στη συνέχεια υπαναχώρηση από πλευράς κοινοπραξίας. Έτσι η αναθεώρηση προχώρησε - με το πράσινο φως του  υπουργείου Οικονομικών- μόνο στις άλλες δύο περιπτώσεις. Σε αυτή τη γενική συνέλευση δεν παρέστη εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών αν και ήταν το εποπτεύον υπουργείο. Η απουσία αυτή υποδήλωνε προφανώς σιωπηρή διαφωνία με τις αναθεωρήσεις.
Οι δύο συμβάσεις που αναθεωρήθηκαν ήταν η 33Α η οποία αφορούσε την προμήθεια ηλεκτροκίνητων τρένων πέντε βαγονιών Deziro και η 39 που αφορούσε ηλεκτροκίνητες μηχανές έλξης ενώ εκείνη που δεν αναθεωρήθηκε τελικά ήταν η 41Α η οποία είχε σχέση με επιβατικές αμαξοστοιχίες. Το μερίδιο της Siemens απ' αυτές τις συμβάσεις άγγιζε  τα 300 εκατ. ευρώ ενώ στη συνέχεια εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παράδοση του υλικού ανέκυψε θέμα επιβολής ποινικών ρητρών που στο σύνολό τους έφθαναν τα 120 εκατ. ευρώ.
Ενεργό ρόλο για την  αναθεώρηση των συμβάσεων είχε παίξει ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος στο γραφείο του οποίου είχαν γίνει, τους προηγούμενους μήνες, πολλές  συσκέψεις. Η επαναδιαπραγμάτευση μεταξύ της Siemens και του ΟΣΕ επιτεύχθηκε στο τέλος του 2002 και δρομολογήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού για τον επόμενο Ιανουάριο.
Έξι μήνες μετά την απόφαση αναθεώρησης των προγραμματικών συμβάσεων, έγινε η δεύτερη γενική συνέλευση του ΟΣΕ. Στις 23 Ιουνίου 2003. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβανόταν και η λήψη απόφασης για την κήρυξη ως έκπτωτης της πρώτης κοινοπραξίας που δεν ήταν ανταποκρινόταν στις δεσμεύσεις της.
«Το Ελληνικό Δημόσιο ως ο μοναδικός μέτοχος του Οργανισμού παρίσταται δια του υπουργού Οικονομικών τον οποίο εκπροσωπεί ο κ. Παύλος Παπαγιαννόπουλος» αναφέρει το επίσημο πρακτικό. Ο κ. Παπαγιαννόπουλος ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Σε εκείνη τη γενική συνέλευση παρίστατο εκπρόσωπος και του υπουργείου Μεταφορών «που εποπτεύει τον οργανισμό», όπως αναφέρει το πρακτικό, αλλά «χωρίς δικαίωμα ψήφου».
Στις 15 Μαρτίου είχε προηγηθεί και γραπτή εντολή του τότε υπουργού Μεταφορών Χρίστου Βερελή να κινηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθούν έκπτωτες όλες οι κοινοπραξίες που δεν είναι συνεπείς στις συμβατικές υποχρεώσεις τους. Ανάλογη επιστολή είχε στείλει και προς τον κ. Χριστοδουλάκη.
Όμως, όπως αναγράφεται στο επίσημο πρακτικό της γενικής συνέλευσης, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών κατά την έναρξη της συνεδρίασης «ζήτησε την αναβολή και τη συζήτηση του θέματος για τη λήψη απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση της Γεν. Συνέλευσης η οποία πρότεινε να γίνει την 10-7-2003». Δεδομένου ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν ο μοναδικός μέτοχος του ΟΣΕ και ουδείς άλλος είχε δικαίωμα ψήφου, εγκρίθηκε η απόφαση για αναβολή.
Ωστόσο  η νέα γενική συνέλευση που προαναγγέλθηκε για τις 10 Ιουλίου 2003, για να κηρυχθεί έκπτωτη η κοινοπραξία, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ διότι δεν προσήλθε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο συνέχισε να προΐσταται ο κ. Χριστοδουλάκης, δεν δέχθηκε να γίνει καμία γενική συνέλευση μέχρι τις εκλογές του 2004, ούτε για την Siemens ούτε για τις άλλες εταιρείες. Έτσι, δια της μεθόδου αυτής, καμία κοινοπραξία δεν κηρύχθηκε έκπτωτη.
Στην αρχική κοινοπραξία που επρόκειτο να κηρυχθεί έκπτωτη μετείχε η ισπανική «Temoenca». Και είχε επιλεγεί πρώτη διότι παρουσίαζε τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις ενώ στη συνέχεια θα γινόταν το ίδιο υποχρεωτικά και με τις άλλες εταιρείες μεταξύ των οποίων και η Siemens που δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες παρέμβαση υπέρ της μη κήρυξης της ισπανικής εταιρείας ως έκπτωτης είχε κάνει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η τότε Ισπανίδα επίτροπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Λογιόλα ντε Παλάθιο.
Από αυτά τα δύο επίσημα πρακτικά διαπιστώνεται δηλαδή ότι τόσο η αναθεώρηση ορισμένων από τις σκανδαλώδεις συμβάσεις όσο και η μη κήρυξη της Siemens ως έκπτωτης έγιναν υπό τις εντολές του κ. Χριστοδουλάκη, ως υπουργού Οικονομικών. Επειδή μάλιστα τα ντοκουμέντα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα, οι ισχυρισμοί του κ. Χριστοδουλάκη κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, ότι δήθεν δεν έχει καμιά σχέση και ευθύνη για την υπόθεση, δεν ήχησαν καθόλου πειστικά στα αυτιά των βουλευτών που τον άκουγαν.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ η «Temoenca» είχε αναλάβει την υποχρέωση να κατασκευάσει 65 τρένα, έχει παραδώσει μέχρι σήμερα  μόνο τρία και δεν κηρυχθεί έκπτωτη από καμιά κυβέρνηση, όπως και η Siemens…
Είναι επομένως προφανείς οι ευθύνες του πρώην "τσάρου", επί των ημερών του κ. Σημίτη, ή όχι; Και παρά την κάλυψη που έχει από διάφορα ισχυρά κέντρα, πιστεύει ότι οι ευθύνες αυτές δεν θα του αποδοθούν;

13 σχόλια

  1. Αλιτήριοι πολιτικατζήδες, πάρτε το χαμπάρι υπηρέτες του λαού είστε και όχι των δικών σας ιδιοτελών συμφερόντων…
    Παπαντρεου στη Βουλη της Siemens που είναι γεματη με πολιτικους κηφηνες.
    Τριάκοσοι σβέρκοι βωδινοὶ μὲ λαδωμένες μποῦκλες
    σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι καὶ βρώμιες ποδαροῦκλες
    ξετσίπωτοι, ἀκαμάτηδες, τσιμπούρια καὶ κορέοι
    ντυμένοι στὰ μαλάματα κ᾿ ἐπίσημα Αρουραίη.
    Κανε Τζουλια Ντουβλη Υπουργινες να γαμισουν ολοι η Ελληνες εν Αθηναις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα, υπάρχει πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΣΑΠΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ ΘΕΙΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΜΕ ΤΑ ΖΙΒΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!!

    ΑΥΤΟ ΤΟ ""ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ"" ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΗ ΚΑΝΕΙΣ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εναν αποκαλουσαν “ο χοντρος” τοτε. Το Βερελη. βαρελι διχως πατο…

    βεβαια και οι κορμαρες τα γεροντοπαληκαρα τυπου Γιαννου, Ακη, Λαλιωτη, Κωστοπουλου, Λανναρα, Αλαμανη, κλπ κλπ διχως πατο δουλευαν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Χριστοδουλάκης δείχνει τον Βερελή και ο Καρακώστας έναν….χοντρό Γερμανό

    Τον Χρήστο Βερελή έβαλε στο «κάδρο» ο πρώην Τσάρος της Οικονομίας επί κυβερνήσεων Σημίτη Νίκος Χριστοδουλάκης στην κατάθεσή του στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens. Ο πρώην υπουργός κάλυψε τον Κ. Σημίτη σε ότι αφορά στις προγραμματικές συμβάσεις που είχε συνάψει η τότε κυβέρνηση και που σήμερα μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην υπόθεση Siemens και επέρριψε τις ευθύνες για τις τροποποιήσεις στις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΣΕ στους Χρ. Βερελή (τότε Υπουργό Μεταφορών) και Κ. Γιαννακό (Διευθύνοντα Σύμβουλο).

    Ο Νίκος Χριστοδουλάκης ζήτησε να καταθέσει στην επιτροπή, μετά την αναφορά στο όνομά του από τον Χρήστο Βερελή, ο οποίος στην κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής είχε μεταξύ άλλων ισχυριστεί πως αναβλήθηκε Γενική Συνέλευση του ΟΣΕ λόγο απουσίας εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών, (που ήταν κύριος μέτοχος στον ΟΣΕ) με αποτέλεσμα να αποτρέψει έτσι να κηρυχτεί έκπτωτη κοινοπραξία που δεν εκπληρούσε τις υποχρεώσεις της σε έργα που είχαν αναλάβει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ. Ο κ. Χριστοδουλάκης στην κατάθεσή του διέψευσε κατηγορηματικά – παρουσιάζοντας μάλιστα και τα απαραίτητα έγγραφα – ότι απουσίαζε έστω και μια φορά από Γενική Συνέλευση το Υπουργείο Οικονομικών, αντίθετα θύμισε ότι η συγκεκριμένη συζήτηση είχε αναβληθεί τη μια φορά ενώ δεν τέθηκε καν τη δεύτερη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΩ ΕΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ.........ΠΑΣΟΚΟΣ!!!!!
    ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

    ΟΠΟΙΟ ''ΧΑΛΙ'' ΚΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΗΣ ""ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΠΙΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΧΑ"" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ!!!!!!!!
    ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ,ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ,ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΘΕΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΙ ΑΚΗΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!


    “Έδινε τα λεφτά σε κάποιο …χοντρό Γερμανό”..
    ΠΑΣΟΚ ΜΙΖΕΝΣ !!!!!!!!!!!!!

    Η φαρσοκωμωδία του αιώνα. Φανταστείτε ποσο μαλάκες
    (και μάλιστα από κούνια) μας περνάνε για να μας δουλεύουν τόσο απροκάλυπτα.
    Τα πάντα είναι στημένα, κανένας δεν θα πάει φυλακή, τα κορόιδα οι Έλληνες οικογενειάρχες θα συνεχίσουν να αυτοκτονούν για χρέη, αυτοί να μας καταληστεύουν και να μας δουλεύουν χλευαστικά μπροστά στα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασφαλώς θα έχετε δει (στην οικεία ανάρτηση) τις τραγελαφικές καταστάσεις με τους μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή για τις μίζες της Siemens.
    Χορός δεκάδων εκατομμυρίων € να χορεύουν προς τα στελέχη του πασοκιστάν.

    Η πρόταση να ληφθούν δικαστικά μέτρα εναντίον των μαρτύρων που ψευδομαρτυρούν να αγνοείτε πλήρως από τον Βαλυράκη.
    Τελικά πλάκα κάνουν μεταξύ τους και προς τον ελληνικό λαό;
    Αυτούς τους πολιτικούς ψηφίσαμε;

    Ούτε ένας εξ αυτών δεν έχει παπάρια να σηκωθεί να καταγγείλει τις συγκαλύψεις και μεθοδεύσεις αυτές και να αποχωρίσει από την εξεταστική αυτή του κώλου;

    Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι και αυτή η εξεταστική θα οδηγήσει σε υπεύθυνο τον οδηγό του Σαμαρά που του κάνανε δώρο ένα λεμονοστύφτη; Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι Ακης Μαντέλης Τσουκάτος θα χαίρονται τα εκατομμύρια € ανενόχλητοι;
    Κανένας δεν σχολιάζει τον τραγέλαφο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ? ΟΣΟ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΑΝ ΡΙΞΟΥΝ , ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!! ΑΦΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΠΑΣΟΚ!
    ΠΑΣΟΚ ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!

    Από τη συνέντευξη για το σκάνδαλο της Σκύρου
    http://skyrosnea.pblogs.gr/2008/10/h-synentefxh-toy-baggelh-apostoloy.html

    “...Όλα τα παραπάνω καλύφθηκαν, δυστυχώς, εκ των υστέρων και νομοθετικά με την προσθήκη την ύστατη στιγμή (δεν υπάρχει στο Σχέδιο Νόμου) στο άρθρο 15 του .. Ν. 3208/03 .., της φράσης: «Τα δάση και οι δασικές εν γένει εκτάσεις των περιοχών…. και της νήσου Σκύρου του Νομού Ευβοίας, τα οποία υπέκειντο σε διαχείριση, ως ιδιωτικά, σύμφωνα με την 70534/30-11-1894 διαταγή του Υπουργείου Οικονομικών, αναγνωρίζονται ως ιδιωτικά» (ε)...”

    Αυτό το “(δεν υπάρχει στο σχέδιο νόμου)”
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ?
    ποιος ο συντάκτης του? και ποιος ο τεχνοκράτης της σύνταξής του?, ποιος προιδέασε ποιος προέτρεψε και ποιος είχε την φαεινή ιδέα? για την παραποίηση του πνεύματος του Νομοθέτη, μέσω του κείμενου προσθήκης στο νόμο, παρά του ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στο πνεύμα του Νομοθέτη στο Σχέδιου τού Νόμου του, και ΠΑΡΑΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ του ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ έξω από το Σχέδιο Νόμου, ΚΑΤΑ την ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, έκανε ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστοδουλάκης?
    ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτός?
    Πού εξαφανίστηκαν οι λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις σύντροφοι?
    Σε ποιό υπόγειο κρύφτηκαν άραγε?
    Η πρασινικαφρίλα σε όλο το μεγαλείο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΛΟΜΠΙ ;ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ;ΓΙΑΤΙ ΤΩΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;(ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΝΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!

    Στην Ελλάδα της πτώχευσης υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται με δυο και πάνω χιλιάδες Ευρώ, είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν συνταξιούχοι από το Δημόσιο!
    Την Ελλάδα που ζει με ΔΑΝΕΙΚΑ!
    Ντροπή και σε αυτούς που τα παίρνουν αλλά πιο πολύ σε αυτό το Πανάθλια δομημένο κράτος που τους τα δίνει!
    Εδώ και τώρα στην Ελλάδα που εκλιπαρεί για δανεικά να κοπούν όλοι οι μισθοί και συντάξεις πάνω από τα δυο χιλιάρικα!
    Είναι Εθνικό Χρέος της Κυβέρνησης να το κάνει και αμέσως, αλλιώς όποιος απελπισμένος για ένα κομμάτι ψωμί, ή για τη δόση του μικρού σπιτιού που αγόρασε και το χρωστά θα έχει απόλυτο δίκιο και να μην κατηγορηθεί για οτιδήποτε και αν κάνει προκειμένου να επιβιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. <>

    Ρε μάγκες

    Ποιός νομίζετε οτι τελικα
    θα δώσει τον Παπακωνσταντίνου
    για να δώσει τον Τρεπεκλή
    που θα δώσει τον ΓΑΠ ;

    Ετσι για να ξεμπερδεύουμε
    με τους σοσιαληστές.

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση