GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βάρδας: Ανάκαμψη από το 2011, αν τηρηθεί κανονικά το μνημόνιο...

Η αγορά της λιανικής θα συνεχίσει να υποχωρεί φέτος, προτού αρχίσει να ανακάμπτει δειλά στα τέλη του 2011, με την προϋπόθεση ότι το μνημόνι...

Η αγορά της λιανικής θα συνεχίσει να υποχωρεί φέτος, προτού αρχίσει να ανακάμπτει δειλά στα τέλη του 2011, με την προϋπόθεση ότι το μνημόνιο θα εκτελείται κανονικά, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Θεόδωρος Βάρδας, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Reuters.
«Νομίζω ότι η μείωση (του τζίρου) θα είναι γύρω στο 7% με 10% και το μεγαλύτερο τμήμα οφείλεται σε...
 αρνητική ψυχολογία του κόσμου», ανέφερε ο κ. Βάρδας.
Σημείωσε, ωστόσο, πως «...με την διαφαινόμενη καλή εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών, (η πτώση) σιγά-σιγά θα υποχωρεί και ο κόσμος θα επανακάμψει».
«Το 2011 προβλέπουμε στο πρώτο εξάμηνο μία σταθεροποίηση, δηλαδή μηδενική πτώση, και προς το τέταρτο τρίμηνο του 2011 ίσως να δούμε μια αύξηση μεταξύ 1 με 3%», πρόσθεσε.
Υποστήριξε ακόμη πως η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να προωθήσει μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυξήσεις του ΦΠΑ καθώς οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο βαρύνουν ήδη τα νοικοκυριά.
«Μπορεί στην αρχή να βοηθήσουν κάπως στην μείωση του ελλείμματος, αλλά στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους», επεσήμανε.
Πηγή: Reuters

16 σχόλια

  1. Το μαγαζι σου ειναι αδειο και θα παραμεινει αδειο! Αλλα μυαλο δεν βαζεις! Τι συμφεροντα εξυπηρετεις αραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΑΛΗΤΗΣ ..ΜΑ ΤΙ ΑΛΗΤΗΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ.

    ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.
    ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ
    Ο ΧΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ.

    Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
    ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ !!
    ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άς ελπίσουμε ότι οι προβλέψεις του κ. Βάρδα είναι σωστές.Με αυτούς τους αγύρτες τους φορτηγατζήδες τί θα γίνει;Μήπως θα πρέπει η Κυβέρνηση ,αφαιρώντας τις άδειές τους,να τις δόσει ,με κλήρωση,στους οδηγούς τους;Όχι τίποτα άλλο ,αλλά για να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν να καταστρέφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μαγαζι σου ειναι αδειο και θα παραμεινει αδειο! Αλλα μυαλο δεν βαζεις! Τι συμφεροντα εξυπηρετεις αραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Το κατάπιε αμάσητο». Αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούμε όταν κάποιος ξεχνά τι είχε πει ή αποφασίσει και κάνει την κωλοτούμπα του επειδή τον έχει φάει η κατακραυγή του κόσμου.

    Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου και αποφάσισε να καταπιεί τη ρύθμιση για τα εικονικά τιμολόγια που έδινε φορολογική ασυλία σε μερικά λαμόγια επιχειρηματίες, γνωστούς και άγνωστους.

    Η αρχική ρύθμιση έδινε το δικαίωμα στις επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 20 εκατ. ευρώ να μπουν στην περαίωση εάν είχαν ανοιχτές υποθέσεις με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή εκκρεμείς φορολογικές δίκες. Με μια περίτεχνη κωλοτούμπα που μόνο ο Ιωάννης Μελισσανίδης θα έκανε καλύτερη, ο υπουργός Οικονομικών προσέθεσε την εξής φράση: «Δεν έχει εκδοθεί απόφαση επιβολής προστίμου μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Ετσι μπορούν να υπαχθούν μόνο όσοι έχουν πλαστά ή εικονικά στοιχεία και δεν έχουν ελεγχθεί γι’ αυτό. Δηλαδή μόνο αν από μόνοι τους δηλώσουν στην εφορία την κατοχή αυτών των στοιχείων.

    Αλλά λίγο αργότερα με μια ακόμη πιρουέτα ολοκλήρωσε το θρίαμβο. Προσέθεσε ότι εξαιρούνται από την περαίωση και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου. Δηλαδή, αυτές δεν θα μπορούν ούτε αυτοβούλως να περαιώσουν.
    Επίσης, ο υπουργός έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν είναι οι εκδίδουσες πλαστά τιμολόγια (οι οποίες μάλιστα, δεν απαλλάσσονται από την ποινική δίωξη), αλλά εκείνες που λαμβάνουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια εν αγνοία τους ή εκδίδουν εικονικά – και τις οποίες, δεν έχουν συλλάβει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά οικειοθελώς προσέρχονται να τα δηλώσουν (στην περίπτωση αυτή, επιβαρύνονται με φόρο 55% της αξίας τους αν είναι Α.Ε. και 40% αν είναι Ε.Π.Ε.).

    Ετσι, ηρέμησαν τα πνεύματα στη Βουλή που από προχθές το βράδυ ήταν φορτισμένα με πράσινους βουλευτές να τα «χώνουν» άγρια στον κ. Παπακωνσταντίνου και να λένε ότι αν περάσει το θέμα με τα τιμολόγια θα «μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.giorgosshow.blogspot.com/
    • georgepasokemon
    • georgecapital
    • empainegeorge
    • olageorge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψηφίστε συνδυασμούς ΠΑΣΟΚ σε οποιασδήποτε εκλογές ………και θα φάτε καλααααα!!!!!!!!!
    Καρπαζοεισπράκτορες , χαϊβάνια , νεοέλληνες ,
    που σας πάει η μαλακία σύννεφο .
    Ψηφίστε ξανά και πάλι , το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας και λοιπούς λαοπλάνους - λαμόγια και βλέπω τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους και των ΔΕΚΟ , με μισθούς από 300 -900 ευρώ και να ξεπουλάτε την περιουσία σας , όσο , όσο για να μπορέσετε να ζήσετε , και στη συνέχεια όταν σας τελειώσουν τα ευρώ σας , να ψάχνετε τα σκουπίδια για να βρείτε κάτι χρήσιμο .
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ .
    Αν σας αρέσει ο αυριανός σας τρόπος της ζωής που θα έχετε , ξαναψηφίστε τους χαϊβάνια νεοέλληνες της καρπαζιάς , γιατί για καρπαζιές σας έχουνε αυτοί που τους ψηφίζεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΠΕΙ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο σύμβουλος και φίλος του Σαμαρά κύριοι.

    Ετσι για να ξέρετε πια είναι η παράταξη της πολιτικής πουστιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα Φλεβαρίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς 10.12πμ

    Εσενα θα φτασουν στο σημειο να σου πηδουν τη γυναικα, και συ θα ρωτας αν της αρεσε........

    Εξακολουθεις να ελπιζεις λοιπον οτι η Ελλαδα με 110Δισ. φορτιο, που θα φτασει 145Δισ. οσονουπω απο τα τοκοχρεολυσια, μηδεν αναπτυξιακη πολιτικη(σκοπιμα) και αρνητικο ισοζυγιο, θα ανακαμψει.....

    Ακομα δεν εχεις παρει χαμπαρι οτι το ΔΝΤ θελει χωρες υπερχρεωμενες με αδυναμια εκπληρωσης των δανειακων τους οφειλων, για να βαλουν χερι σε οποιοδηποτε περιουσιακο στοιχειο υπαρχει.
    Ακομα δεν εχεις επισης καταλαβει οτι ο εθνομηδενιστης και υπερασπιστης αλλοτριων συμφεροντων Τζεφρυ εκτελει κατα γραμμα αυτες τις εντολες.

    Ακομα δεν πηρες χαμπαρι οτι τοσο ο ΓΑΠ, οσο κι ο Von Δρουτσας, εκφραζονται δημοσια υπερ μιας παγκοσμιας διακυβερνησης.

    Μαλλον χρειαζεσαι ψυχιατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΑΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΜΑΓΑΖΟ ΣΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

    ΡΕ ΤΙ ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 30 Σεπ 2010 10:12:00 π.μ.

    ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ !

    ΠΑΡΕ ΤΗΛ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΝ "ΜΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άς ελπίσουμε ότι οι προβλέψεις του κ. Βάρδα είναι σωστές.Με αυτούς τους αγύρτες τους φορτηγατζήδες τί θα γίνει;Μήπως θα πρέπει η Κυβέρνηση ,αφαιρώντας τις άδειές τους,να τις δόσει ,με κλήρωση,στους οδηγούς τους;Όχι τίποτα άλλο ,αλλά για να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν να καταστρέφουν.

    30 Σεπ 2010 10:12:00 π.μ.


    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
    ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση