GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λουκέτο...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/ Το σφράγισμα του «American University of Athens» ζητεί από την αστυνομία το υπουργείο Παιδείας,...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/
Το σφράγισμα του «American University of Athens» ζητεί από την αστυνομία το υπουργείο Παιδείας, χαρακτηρίζοντας «παράνομη» τη λειτουργία του υπό τον τίτλο «πανεπιστήμιο».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ζητήθηκε από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να «σφραγίσουν τις εγκαταστάσεις και να αφαιρεθούν όλες οι σχετικές επιγραφές από το American University of Athens, καθώς το ίδρυμα αυτό κατά δήλωση του δεν έχει άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας ως ΚΕΜΕ (Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης), ούτε έχει υποβάλει αίτηση για την έκδοσή τους και επιπλέον προβάλλεται παρανόμως ως ʽʼΠανεπιστήμιοʼʼ στις καταχωρήσεις του, παρά τα οριζόμενα στο Νόμο 3696».
Το υπουργείο επικαλείται το σχετικό άρθρο (17 παρ. 3) του νόμου, σύμφωνα με το οποίο «πλην των δημόσιων Πανεπιστημίων δεν επιτρέπεται η χρήση του όρου ʽʼΠανεπιστήμιοʼʼ στην ελληνική ή ξένη γλώσσα από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης».
Σε άλλο...
 σημείο (άρθρο 22 παρ. 5) ο νόμος αναφέρει ότι «η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών από εκπαιδευτήριο που προβάλλεται ως ʽʼΚΕΜΕʼʼ χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ʽʼΚΕΜΕʼʼ ή ως ʽʼΠανεπιστήμιοʼʼ, πλην των δημοσίων πανεπιστημίων συνεπάγεται την άμεση διακοπή της λειτουργίας του».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Παιδείας έχει στείλει, από τον Σεπτέμβριο του 2009, αλλεπάλληλες επιστολές, ζητώντας από το «American University of Athens» να το ενημερώσει και να καταθέσει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας βάσει της οποίας λειτουργεί.
Το εκπαιδευτήριο απάντησε, ισχυριζόμενο ότι «είναι αμερικανικό νομικό πρόσωπο που εδρεύει στις ΗΠΑ και, ως εκ τούτου, δεν έχει ζητήσει να του χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας».
Ωστόσο, από το ΦΕΚ της σύστασής του προκύπτει ότι «πρόκειται για νομικό πρόσωπο που έχει συσταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη σύσταση και τη λειτουργία των Μονοπρόσωπων Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης στην Ελλάδα και δεν προκύπτει κανένας νομικός δεσμός με αμερικανικό νομικό πρόσωπο», αναφέρει το υπουργείο, σημειώνοντας ότι σε πρόσφατο διαφημιστικό δημοσίευμα σε free press εβδομαδιαία εφημερίδα, το ίδρυμα αναφέρεται ως «Πανεπιστήμιο».

4 σχόλια

  1. Φίλε Πειραιώτη και Πειραιώτισσα!!!
    Εσύ ΜΑΖΙ με φίλους σου και αδελφούς σου αλλοδαπούς μετανάστες ψηφίστε τον ΜΙΧΑ , για να δείτε το φως το αληθινών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΛΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ .
    Προς τους ψηφοφόρους Έλληνες πολίτες
    Μην ψηφίσετε σε εκλογές , βουλευτικές , δημοτικές
    ή οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση , το ΠΑΣΟΚ η την οποιαδήποτε μετάλλαξη του , με άλλα ονόματα συνδυασμών η ανεξάρτητων αρχηγών διότι από πίσω θα είναι πάλι το ΠΑΣΟΚ κρυμμένο για να σας εξαπατήσουν , να σας κοροϊδέψουν, όπως πάντα και να σας πάρουν για άλλη μια φορά την ψήφο σας .
    Αυτοί έχουν τον μηχανισμό της εξαπάτησης , ελέγχουν όλα σχεδόν τα κανάλια , εφημερίδες δημοσιογράφους συνδικαλισμό .
    ΔΙΟΤΙ άμα ξαναβγούν αυτοί με οποιαδήποτε μορφή τους είναι μαθηματικός σίγουρο ότι οι ανώτεροι μισθοί και συντάξεις σε λίγα χρόνια θα είναι : 900 ευρώ η ανώτερη και 300 ευρώ η κατώτερη και με μια Ελλάδα γεμάτη με μετανάστες , λαθρομετανάστες , Πακιστανούς , Ινδούς , Σομαλούς , Αφρικανούς , γύφτους απελαθέντες από Γαλλία Ιταλία ( Διαβάστε συνθήκη Λισαβόνας που υπέγραψε ο Σημίτης ) .
    Συνέπεια όλων αυτών θα είναι η αύξησης της εγκληματικότητας (και να συλλάβουν τους δράστες θα είναι πάλι ελεύθεροι με το νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ )
    Και τη χειροτέρευση της παροχής υπηρεσιών της υγείας :
    Νοσοκομεία φάρμακα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακοίνωση επιτροπής αγώνα πολιτών και φορέων Δήμου Αστακού

    ΘΕΜΑ : ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ L P G .
    Η προώθηση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας με την υπογραφή της ΚΥΑ δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1010 MW με πρώτη ύλη υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG).Οι κατωτέρω υπογράφοντες επιστήμονες και κάτοικοι του Αστακού επισημαίνουμε την επικινδυνότητα της εγκατάστασης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με πρώτη ύλη το LPG. Πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG λόγω επικινδυνότητας. Αναφέρουμε ότι το 1984 στο Σαν Χουάν του Μεξικού η έκρηξη σε δεξαμενή LPG προκάλεσε περισσότερους από 600 νεκρούς, 5.400 τραυματίες και ζημίες που υπερέβαιναν τα 31 εκατ. Δολλάρια Και αν κάποιοι ισχυριστούν ότι η τεχνολογία από τότε βελτιώθηκε αναφέρουμε ότι το 2009 σε έκρηξη βαγονιού τραίνου που μετέφερε LPG στην Τοσκάνη της Ιταλίας προκάλεσε 16 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε δεν λειτουργούν πουθενά στον κόσμο τέτοια εργοστάσια.Σύμφωνα με το υπάρχοντα σχεδιασμό το 70% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας θα διοχετεύεται μέσω καλωδίων στην Ιταλία. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της. Η υπό εγκατάσταση μονάδα ηλεκτροπαραγωγής πέραν της επικινδυνότητας θα προκαλέσει και σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.Οι κάτοικοι του Αστακού δεν θέλουν η περιοχή τους να γίνει ενεργειακό κέντρο λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και της επικινδυνότητας της εν λόγω μονάδας. Οι κάτοικοι του Αστακού και του νομού Αιτωλοακαρνανίας οραματίζονται ένα εμπορικό, διαμετακομιστικό λιμάνι, με ήπιες μορφές ανάπτυξης,ώστε στην ευρύτερη περιοχή να μπορούν να αναπτυχθούν οι βιολογικές καλλιέργειες,να αναπτυχθεί παραπέρα ο κλάδος της κτηνοτροφίας,του τουρισμού και να αναδειχθεί ο φυσικός και πολιτισμικός πλούτος της περιοχής. Γι’ αυτό το όραμα θα αγωνισθούν. Κάθε άλλη επένδυση που αντιστρατεύεται την παραπάνω χρήση του λιμανιού θα βρει και πάλι τον λαό και τους φορείς της περιοχής αντίθετους. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TA BLOOPERS
    απο αυτο το Ιδρυμα
    πηραν το πτυχιο τους;

    "Χρηστης Αμμοκονιαματος"!

    Κριμα να κλεισει
    θα χασουμε αλλα μπλουπερακια!!

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση