GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ίδιο τραπέζι με ίδια προβλήματα Παπανδρέου με Θαπατέρο στο Όσλο...

*Δύο σοσιαλιστές με τους ίδιους πονοκέφαλους για την κρίση Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Στο ίδιο...

*Δύο σοσιαλιστές με τους ίδιους πονοκέφαλους για την κρίση

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου

Στο ίδιο τραπέζι θα κάτσουν σήμερα το απόγευμα ο δικός μας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο ομόλογός του της Ισπανίας Χοσέ Λούις Ροντρίγκεθ Ζαπατέρο. ΄Εχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Σοσιαλιστές και οι δύο, αλλά κυρίως με τους ίδιους πονοκέφαλους που προκαλεί τελευταία η οικονομική κρίση και η ανεργία στις χώρες τους. Θα συζητήσουν στο Όσλο της Νορβηγίας το τρίπτυχο: προκλήσεις της ανάπτυξης, απασχόληση και κοινωνική συνοχή. Θα είναι στα πλαίσια της διάσκεψης που γίνεται κάτω από...
 την ομπρέλα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, με συμμετοχή των επικεφαλής αυτών των δύο οργανισμών, του πρωθυπουργού της φιλοξενούμενης χώρας και της ομολόγου του της Λιβερίας.
Θα έχει ενδιαφέρον η κατά μέρος συνάντηση Παπανδρέου-Θαπατέρο. Ο δεύτερος, μόλις την περασμένη Παρασκευή, αναφέρθηκε στην Ελλάδα σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο SER, που μεταδόθηκε απευθείας και από το κανάλι CCN+. Παραδέχτηκε δύο πράγματα: η οικονομική κρίση στην Ελλάδα τον ανάγκασε να πάρει άμεσα μέτρα χωρίς άλλη καθυστέρηση, και διέψευσε ότι η χώρα του έχει το ίδιο πρόβλημα αναξιοπιστίας με την δική μας. Θα μου πείτε, λίγο πολύ γνωστά και τα δύο!Τα άγνωστα ήρθαν λίγο μετά στην συνέντευξή του και μας ενδιαφέρουν όλους γιατί ....βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Στις 29 αυτού του μήνα όλα τα εργατικά συνδικάτα καλούν σε γενική απεργία κάθε εργαζόμενο στην Ισπανία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στην εργατική νομοθεσία και στην κοινωνική ασφάλιση, ζητώντας παράλληλα την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού.
Σκληρές οι ερωτήσεις, χωρίς περιστροφές, από τέσσερις δημοσιογράφους που ανήκουν στο ίδιο συγκρότημα της “El Pais”, μέχρι πρόσφατα “σύμμαχο” των κυβερνητικών θέσεων. Τηλεγραφικά, κράτησα τις παρακάτω απαντήσεις του:
-Η επόμενη 20ετία δεν θα είναι αυτή που ξέραμε στο πρόσφατο παρελθόν.
-Δεν πρόδωσα τις σοσιαλιστικές μου αρχές με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση.
-Σέβομαι την απεργία, αλλά χρειαζόμαστε ένα νέο ευρωπαϊκό εργασιακό μοντέλο, κάτι παρόμοιο του γερμανικού.
-Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν είναι στις προθέσεις μου αυτή την ώρα.
-Δεν υπάρχει κανένα κανάλι διαπραγμάτευσης με την ΕΤΑ. Η μόνη επιλογή αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι να αφήσει για πάντα τα όπλα.
Α...και μη περιμένετε αναλυτική ενημέρωση από την κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Ισπανίας. Από δικής μας πλευράς, βέβαια....

7 σχόλια

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!
    ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΕΙ, ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ 1922 ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΒΑΛΑΝ 1.000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΙΠΠΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΦΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΕΝΩ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΚΙΣΙΝΚΕΡ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ 1974 ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ !!! ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ !!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
    Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΑΛΟ.

    Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ
    ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ
    ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ (ΓΚΟΥΦΗΣ για την κυριολεξία).
    ΠΙΝΙΚΙΟ.
    ΜΑΓΟΥ ΑΛΛΑΝΤΙΝ
    ΚΑI ANANDAR...

    οποότε λαμόγιο πρασνιφρουρε με τις 3 συντάξεις...ΤΗΝ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ..ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΡΕ ΧΑΜΕΝΕ
    ΜΟΝΟ Η ΑΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ
    ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕ.

    Ο μόνος σίγουρος δρόμος για την επίσημη πτώχευση της χώρας είναι η συνεπής εφαρμογή του μνημονίου.
    __________________________________
    Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της πολιτικής και των μέτρων που υιοθετεί η κυβέρνηση με βάση το μνημόνιο και τις εντολές της τρόικας.
    Η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε μια ύφεση δίχως προηγούμενο στην μετεμφυλιακή ιστορία της χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες και προεκτάσεις.
    περισ: http://skeftikos.blogspot.com/2010/09/blog-post_10.html
    Aνοιχτη εκδηλωση Οικονομολογων Πανεπιστημιακων για την αρνηση του χρεους
    πραγματοποιηθηκε στην Θεσ/νικη το Σαββατο 11/9 συνεντευξη τυπου ανοιχτη εκδηλωση στον Δικηγορικο Συλλογο Θεσ/κης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΜΜΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΧΕΣΗ
    Ο ένας επί μήνες συκοφαντούσε και διέσυρε την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ , εμφανίζοντάς τους ως λαό απατεώνων , τεμπεληδων κ.λ.π. μας κόλλησε μία ρετσινιά ένα λεκέ που δύσκολα θα βγει , μία κυβέρνηση που έστρεψε τις διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες εναντίον των άλλων με προταφανή μαεστρία , διέσπυρε τον φόβο και την ανασφάλεια στον λαό , ένα λαό που πλέον δεν έχει ηθικό και μπορούν οι κατακτητές να του πάρουν και τα σόβρακα και ο άλλος είπε μπροστά στα διεθνή μέσα " Ότι δεν θα επιτρέψΩ σε κερδοσκόπους να βλάψουν την πατρίαδα μου και ήδη έδωσα εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούν το θέμα ¨"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γερμανός είναι αυτός, αλλά τον πασσάρουν σαν «ελληνα»!
    Ντροπή σας, ψεύτες!

    13 Σεπ 2010 4:27:00 π.μ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    4:27

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ!
    ΜΕ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΗ.
    ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ ΦΙΔΙ ΚΟΛΟΒΟ.

    13 Σεπ 2010 12:02:00 μ.μ.

    Δεν ξέρω κανέναν έλληνα που να λέγεται Λουντβιχ Ελιγιαχου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΘΑΠΑΤΕΡΟ
    ΚΑΙ
    Ο
    ΘΑ-ΠΑΤΕΡΑΣ...
    ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ
    ...ΠΟΥ ΠΑΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΑΠ Ο μοναδικός προθυπουργός που δραπέτευσε από τα προβλήματα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση