GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία τη Δευτέρα στην ΕΡΤ...

Από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Η ΟΜΕ ΕΡΤ σας καλεί να συμμετέχετε στην 24ωρη απεργία την Δευτέρα 4/10/2010 γι...

Από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η ΟΜΕ ΕΡΤ σας καλεί να συμμετέχετε στην 24ωρη απεργία την Δευτέρα 4/10/2010 γιατί θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά σ’ αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον της εταιρίας, το εργασιακό μας μέλλον.
Πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι πίσω από τους αριθμούς των οποιονδήποτε τεχνοκρατών – χαρτογιακάδων, πίσω από τους ισολογισμούς και τους προϋπολογισμούς τους, πίσω από...
 τα λογιστικά μεγέθη υπάρχουν οικογένειες. Υπάρχουν ανθρώπινες ζωές.
Απαιτούμε:
► Να σταματήσει η υποβάθμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, να στηριχθεί στην πράξη ο ρόλος της. Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και η κυβέρνηση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Πρέπει επιτέλους η ΕΡΤ να αποκτήσει Διοίκηση. Η «σκιώδης» άσκηση Διοίκησης στην εταιρία μόνο προβλήματα και απαξίωση δημιουργεί, ρίχνοντας ταυτόχρονα νερό στον μύλο των εποχούμενων «καλοθελητών» -μεγαλοκαναλαρχών.
► Να τερματίσει ο εμπαιγμός των συναδέλφων – Συμβασιούχων που επί τρίμηνο πληρώνουν τις «Μνημονιακές» επιλογές. Η πρόσληψή τους δεν αποτελεί την υλοποίηση με νόμιμο τρόπο των ρουσφετιών της ΕΡΤ αλλά την κάλυψη των αναγκών της εταιρίας αφού επί 20 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις.
► Άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε. του 2009. Παρότι δεν είμαστε αυτοί που ανέλαβαν την ευθύνη της υπογραφής της, και παρά τις οποιεσδήποτε ενστάσεις μας, είναι επιτακτική η ανάγκη για υπογραφή της. Οι αιτιάσεις ότι αντίκειται στην Οικονομική Πολιτική του Μνημονίου δεν μπορούν να σταθούν αφού αφορά αυξήσεις πριν το Μνημόνιό τους. Όταν την ίδια στιγμή δίνουν φορολογικά «συγχωροχάρτια», ακόμη και σε περιπτώσεις πλαστών τιμολογίων μέσω περαίωσης, μας αρνούνται αυξήσεις που εκκρεμούν 2 χρόνια τώρα. Για τους εργαζόμενους δεν διατίθεται «περαίωση». Μας έχουν μόνο για να πληρώνουμε μέσω περικοπών («λεφτά υπάρχουν») των μισθών μας τις εκ των Δυσμών μονεταριστικές επιλογές τους;
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ως εδώ. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε «κωπηλάτες» στις σύγχρονες Δυτικής έμπνευσης, της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ, «ρωμαϊκές» γαλέρες τους.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, εργαζόμενοι που έχουν προγραμματίσει το μέλλον τους και κάποιοι με τις επιλογές τους το αλλάζουν. Μας αλλάζουν τη ζωή μας μόνο και μόνο γιατί έτσι απαιτούν οι «μεγαλοκαρχαρίες», οι μόνιμοι αιμοσταγείς βρυκόλακες που ρουφάνε τους κόπους και τις θυσίες του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/10/2010.
Για την ΟΜΕ ΕΡΤ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΡΒΑΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

11 σχόλια

  1. Μια «μικρή επαρχιακή πόλη» 7.500 κατοίκων, που θα μπορούσε ενδεχομένως να εκλέξει και δήμαρχο, συνιστούν τα μέλη της κοινότητας των κρατικοδίαιτων media στην Ελλάδα (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό). Για τη συντήρηση της μικρής αυτής ιδιότυπης, «πολιτείας» κράτος και πολίτες συνεισφέρουν με τουλάχιστον 320 εκατ. ευρώ τον χρόνο τόσο με κρατικές επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό όσο και με το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν (300 εκατ. ευρώ) οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποκλειστικά υπέρ της ΕΡΤ.

    Κρατικοδίαιτα
    Ως γνωστόν υπό τον έλεγχο του κράτους βρίσκεται η ΕΡΤ ήτοι
    3 πανελλαδικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3
    3 ψηφιακά (Prisma+, Sport +, Cine + και Info + από τη συχνότητα του Sport +
    5 πανελλαδικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί (ΕΡΑ1, ΕΡΑ2, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ, Ράδιο Φιλία, Cosmos)
    19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί
    1 περιοδικό (Ραδιοτηλεόραση)

    Ορχήστρα ΕΡΤ
    Επίσης υπό τον έλεγχο του κράτους βρίσκονται υπό τη στενή έννοια το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (απασχολεί 150 περίπου δημοσιογράφους), το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, η Γ.Γ. Επικοινωνίας (απασχολεί 60 δημοσιογράφους), το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, το Κανάλι, ο ραδιοφωνικός σταθμός και το site της Βουλής (συνολικά 85 δημοσιογράφοι), το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο και το Αγροτικό Κανάλι (49 δημοσιογράφοι). Ακόμη άγνωστος αριθμός απασχολείται σε γραφεία Τύπου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου Τομέα.

    Επιχορηγήσεις
    Η αλήθεια είναι ότι η τρέχουσα κυβέρνηση επιχείρησε να μειώσει κατά περίπου 130% την απευθείας κρατική επιχορήγηση στα κρατικά Μέσα. Όμως αυτό δεν είναι παρά μια «σταγόνα» στον ?ωκεανό των καθηκόντων των αρμόδιων υπουργών για τη «θεραπεία» των κρατικών Μέσων από εγγενείς παθήσεις, αδυναμίες και στρεβλώσεις που έχουν προκαλέσει οι παράνομες προσλήψεις, τα ρουσφέτια και η κακοδιαχείριση της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον νέο Προϋπολογισμό το κονδύλι ενίσχυσης για την ΕΡΤ αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ (έναντι 5,5 εκατ. ευρώ το 2009). Το ΑΠΕ, από 15,1 εκατ. ευρώ το 2009, θα ενισχυθεί φέτος με 11 εκατ. ευρώ, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο από 3,2 εκατ. ευρώ πέρυσι θα λάβει 3 εκατ. ευρώ το 2010 ενώ η Γ.Γ. Επικοινωνίας από 2,7 εκατ. ευρώ θα απορροφήσει μόλις 531.000 ευρώ. Και αυτό μόνο αν δεν καταργηθεί και δεν διοχετευθούν σε άλλες υπηρεσίες οι δημοσιογράφοι που απασχολεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έπρεπε τουλάχιστον να βάλετε τη λέξη εργαζόμενοι σε εισαγωγικά.
    Το ότι έχετε οικογένειες, σε καμμία περίπτωση δεν σας δίνει το δικαίωμα να καταλαμβάνετε ανύπαρκτες θέσεις εργασίας στις οποίες,ότι και να κάνετε, δεν παράγετε και δεν προσφέρετε τίποτα στην ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΣΘΕ ΚΙ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΟΙ ΜΜΕ-ΠΡΑΣΙΝΟ-ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!

    ΤΩΡΑ ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΟ ''ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΩΛΟΔΑΚΤΥΛΟ'' ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΓΚΑΛΟΥ,ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ. ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΜΕΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 17.00 ,ΜΗ ΣΦΙΓΓΕΣΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.ΘΑ ΚΛΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχα...ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    Παράνομη η απεργία σε ΔΟΛ και Πήγασο

    Παράνομη κρίθηκε πριν από λίγο η απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε ΔΟΛ και Πήγασο με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν, εκτός απροόπτου αύριο οι εφημερίδες των δύο συγκροτημάτων.




    Σιγα που ο Ψυχαρης δεν θα λαδωνε δικαστικο για να παρει τετοια αποφαση.Ο τραμπουκος.

    Πρωτη φορα στα χρονικα παντως κυρηξαν οι εργαζομενοι του ΔΟΛ. απεργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @@@

    17.00 ,ΜΗ ΣΦΙΓΓΕΣΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.ΘΑ ΚΛΑΣΕΙΣ.

    30 Σεπ 2010 8:38:00 μ.μ.


    ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ''ΚΛΑΝΙΑ'' ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΙΟΥ,ΠΟΥ ΡΟΥΦΗΞΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ on-air,ΤΩΡΑ ΑΡΠΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ''ΚΩΛΟΔΑΚΤΥΛΟ'' ΤΟΥ on-camera,ΔΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΗ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΗΣ ΑΜΒΕΡΣΑΣ ΚΑΙ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ''ΠΟΥΤΑΝΕΣ'' ΤΗΣ,ΝΑ ''ΠΙΑΤΣΑΡΕΤΕ'',ΠΡΑΣΙΝΟKAΡΙΟΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Alhtes mas hpiate to aima tosa xronia

    Sta tsakidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η Ε Ρ Τ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ.
    Όλοι οι βολεμένοι αριστεροπρασινοφασίστες μας τα έχετε πρήξει. Τόσα χρόνια πίνετε το αίμα και του πιο φτωχού Έλληνα και μας πιπιλίζετε το μυαλό με τις χαζομάρες σας. [ Τ Ε Λ Ο Σ ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απεργία τη Δευτέρα στην ΕΡΤ...
    Από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ



    ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση