GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι παιδικοί σταθμοί...

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Ελευσίνας-Μαγούλας    Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς Να αξιοποιηθούν οι κλειστές αίθουσ...

Από την Λαϊκή Συσπείρωση
Ελευσίνας-Μαγούλας  
Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς
Να αξιοποιηθούν οι κλειστές αίθουσες, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.
Να δημιουργηθεί δημόσιος δωρεάν βρεφονηπιακός σταθμός
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 8 μ.μ.
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Δεκάδες λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σήμερα μπροστά σε ένα οξύτατο πρόβλημα, που αφορά την αγωγή και...
 φροντίδα των παιδιών τους. Στην Ελευσίνα εκκρεμούν για έγκριση τουλάχιστον 13 αιτήσεις για εγγραφή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς είναι πολλαπλάσιες οι οικογένειες π.χ. ανέργων που ούτε καν αίτηση δεν κάνουν.
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι λιγοστοί υπάρχοντες δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Στην Μαγούλα, το μεγαλύτερο μέρος του παιδικού σταθμού παραμένει αναξιοποίητο, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Στον 1ο Παιδικό σταθμό Ελευσίνας, το κτίριο είναι πεπαλαιωμένο. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ατυχήματα στα παιδιά, λόγω της ελλιπέστατης συντήρησης των παιχνιδιών στην αυλή. Στον 2ο Παιδικό σταθμό, το κτίριο είναι ενοικιασμένο και ακατάλληλο για παιδικό σταθμό. Στον 4ο Παιδικό σταθμό, δεν αξιοποιούνται όλες οι αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους είναι θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που αδιαφορούν για τις λαϊκές ανάγκες και παρέδωσαν τον ευαίσθητο τομέα της προσχολικής αγωγής στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα.
Χρήματα υπάρχουν. Οι κυβερνήσεις όμως τα σπαταλούν σε πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές. Ξοδεύουν δις ευρώ σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς για τις Νατοϊκές ανάγκες.
Τεράστιες ευθύνες έχουν οι Δημοτικές αρχές Ελευσίνας και Μαγούλας. Ευθύνονται που, σε Ελευσίνα και Μαγούλα, δεν υπάρχει ούτε ένας δημόσιος βρεφονηπιακός σταθμός. Αδιαφόρησαν για το ότι οι λιγοστοί παιδικοί σταθμοί δεν καλύπτουν τις ανάγκες μιας περιοχής με γρήγορη πληθυσμιακή ανάπτυξη.
Καλούμε τους νέους γονείς και εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες ΝΑ ξεσηκωθούν.
ΟΛΟΙ να διεκδικήσουμε:
● Δημόσιους – δωρεάν παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
● Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
● Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
● Βελτίωση των υποδομών. Αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού και παιχνιδιών.

1 σχόλιο

  1. ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗ ΛΟΥΜΠΑ. ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση