GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φόροι οδηγούν στην κατάρρευση...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία του τόπου. Η κυβέρνηση φαί...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/
Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία του τόπου. Η κυβέρνηση φαίνεται να εμμένει στην λογική της αύξησης των φορολογικών εσόδων δίχως τον παραμικρό ουσιαστικό απολογισμό για την χρήση των σχετικών πόρων. Και πιστεύει πως με περισσότερες απειλές αλλά και διευκολύνσεις (λ.χ. «περαίωση») θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Με αποτέλεσμα τι; Να τα ρίξει στην μαύρη τρύπα των χαμένων πόρων, μαζί και πολλά άλλα δις που χάθηκαν εκεί κατά το παρελθόν. Η ‘Εστία’ σημείωσε προ καιρού πως η φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να μειωθεί αν δεν μειωθούν αντίστοιχα οι συντελεστές των φόρων. Και έχει δίκιο βέβαια. Αλλά δεν είναι μόνο οι υψηλοί φόροι που οδηγούν τον κόσμο στην αποφυγή τους. Είναι και η ακατανόητη αδιαφορία του κράτους για τις δικές του υποχρεώσεις.
Πώς είναι δυνατόν να απειλούνται οι πολίτες με αυτόφωρο αν φοροδιαφεύγουν η καθυστερούν οφειλές τους προς τις κρατικές αρχές και να μην...
 υπάρχει η παραμικρή κύρωση πρός δημόσιους λειτουργούς που αποδειγμένα παραβιάζουν τους νόμους. Οχι με γενικότητες και με αναφορές σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την θέση και τον θεσμικό τους ρόλο. Αλλά όταν αρνούνται να επιστρέψουν τον ΦΠΑ στις δικαιούμενες επιχειρήσεις η παραβιάζουν ομολογημένα τον νόμο παρακρατώντας το θεσμοθετημένο 2% των φόρων από τα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν υπάρχει εδώ παρανομία και παράβαση καθήκοντος;
Εξ ίσου παραβατική είναι η συμπεριφορά του κράτους όταν αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους και επιτρέπει σε λογής αλητήριους να εμποδίζουν την καθημερινότητα των πολιτών, να καταλύουν την τάξη και να απονεκρώνουν την οικονομική ζωή. Με ποιά λογική μπορούν κάποιοι να παραβιάζουν ατιμώρητα τους νόμους παρενοχλώντας την υπόλοιπη κοινωνία και άλλοι να διώκονται επειδή απλά καθυστέρησαν ορισμένες δόσεις στην εφορία; Πώς είναι λογικό οι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους πολίτες να γελοιοποιούνται όταν το ίδιο το κράτος φροντίζει τους παρανομούντες; Αυτό συμβαίνει είτε με τις περίφημες πλέον «περαιώσεις» είτε με την ανοχή λογής παρανομιών από πολιτικά ισχυρούς παράγοντες. Είτε αυτοί είναι εκδοτικοί οργανισμοί, κόμματα η κινήματα ιδιόμορφων ακτιβιστών.
Ο κυριότερος όμως λόγος που οδηγεί τους πολίτες στην αποφυγή εκπλήρωσης αρκετών φορολογικών τους υποχρεώσεων είναι η ανυπαρξία ανταποδοτικότητας για τους φόρους που πληρώνουν. Στην Ελλάδα έχουν όλοι παρανοήσει την αιτιολογική βάση της φορολογίας. Οι φόροι θεσπίσθηκαν κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη πάνω στην λογική της ανάθεσης σε ένα ισχυρό πολιτειακό φορέα της ευθύνης αρχικά για την υπεράσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Με τα χρόνια η λογική αυτή έχει σχεδόν απόλυτα παραβιασθεί. Και η φορολογία σήμερα έχει μετατραπεί σε μηχανισμό καταλήστευσης της περιουσίας και των εισοδημάτων των πολιτών με στόχο την συντήρηση γιγαντιαίων δημόσιων γραφειοκρατιών.
Στην Ελλάδα μάλιστα αυτή η καινούργια αντίληψη περί φόρων είναι τόσο διαστρεβλωμένη ώστε το δημόσιο απλά εισπράττει και καταναλώνει. Δίχως να εκπληρώνει τις βασικές του προς τους πολίτες υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια πληρώνουν οι φορολογούμενοι δίχως να απολαμβάνουν ανταποδοτικές υπηρεσίες. Ακόμα και η περίφημη αναδιανομή εισοδήματος, που στην σημερινή εποχή προσκρούει στην λογική του κάποιος να δουλεύει ώστε κάποιος άλλος - μέσω της κάλπης- να απολαμβάνει, έχει πλήρως αποτύχει. Οι δημόσιοι γραφειοκράτες εκλαμβάνουν την αναδιανομή σαν ενίσχυση της δικής τους εισοδηματικής επιφάνειας κι όχι σαν πέρασμα πόρων προς τους πλέον αδύνατους κοινωνικά κρίκους της κοινωνίας.
Αλλά και η γενικότερη εμμονή στην πολιτική της πάταξης της φοροδιαφυγής είναι αποπροσανατολιστική. Διότι τα έσοδα από άμεσους φόρους στην Ελλάδα δεν είναι ποσοστιαία χαμηλότερα από άλλες γνωστές χώρες. Τα συνολικά φορολογικά έσοδα της Ελλάδος είναι στο 33.5% του ΑΕΠ (Στοιχεία 2007). Τα αντίστοιχα νούμερα των ΗΠΑ είναι 28,2% και της Ιαπωνίας είναι 27,4%. Τα φορολογικά έσοδα του Καναδά είναι στα ίδια επίπεδα με της Ελλάδος. Μόνο στις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες αυτό το νούμερο προσεγγίζει το 40%, με τη Δανία να είναι στο 50%. Εκεί όμως στους άμεσους φόρους περιλαμβάνονται όλες οι άλλες επιβαρύνσεις (ασφαλιστικές εισφορές και επιβαρύνσεις για την υγεία, τα τέλη κυκλοφορίας και διάφορα άλλα). Αν αυτά συνυπολογισθούν στην Ελλάδα τότε η άμεση φορολογία καλύπτει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του Εθνικού Εισοδήματος. Και βέβαια στη Βόρεια Ευρώπη εισφορές πληρώνουν όλοι μέσω της φορολογίας. Κι όχι όπως στην Ελλάδα, που πληρώνουν στην πράξη τα πάντα μόνο οι εργοδότες. Καθυβριζόμενοι βέβαια. Αν συγκρίνουμε πάντως την Ελλάδα με τις λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομίες, τότε τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλα.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα λοιπόν δεν είναι τα έσοδα, δεν είναι η φοροδιαφυγή και δεν είναι η μαύρη οικονομία. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι δαπάνες. Ναι μεν είχαμε κατακόρυφη μείωση εσόδων σε αυτή την κρίση, αλλά το πρόβλημα των δαπανών δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο του 2009, αλλά των τελευταίων 20 ετών. Κι όμως η κυβέρνηση πλαισιώνεται από νεοαποκτηθέντες διεθνείς συμβούλους των οποίων η πολιτική ταυτότητα είναι ξεκάθαρα σοσιαλδημοκρατική. Ατομα δηλ. με μάλλον αποτυχημένες προσπάθειες στο βιογραφικό τους. Οι προοπτικές λοιπόν δεν είναι καλές. Αν βλέπουμε το μέλλον μέσα από σοσιαλιστικές διόπτρες τότε η εθνική πλέον αποτυχία είναι εξασφαλισμένη.

25 σχόλια

  1. Ρε, καλώς τον κωλομάγουλο!
    Υ.Γ.: Και αισιόδοξος να είσουν πάλι σκατά θα πήγαινε ο τόπος. Και ακόμα πιο σκατά αν ήταν στην power κάτι αναπάγγελτοι σαν εσένα. Κωλομάγουλε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κι οχι οπως στην Ελλαδα που πληρωνουν στην πραξη τα παντα μονο οι εργοδοτες"
    Πως τα καταφερνεις και περνας παντα το μυνημα σου.
    Μα επι δεκαετιες οι εργοδοτες κατακλεβαν την εφορια,οι εργοδοτες κατακλεβαν τους εργαζομενους,οι εργοδοτες δεν πληρωναν τις αδειες τα επιδοματα.
    Χεσε μας λοιπον κι εσυ και οι εργοδοτες.

    Για τους εργαζομενους γινετε η περαιωση?
    Οχι για τους εργοδοτες γινετε.
    Για τους εργαζομενους ψηφιστηκαν τοσα αισχρα μετρα μεσα σε 10 μηνες?
    Οχι για το συμφερον των εργοδοτων ψηφιστηκαν.
    Για τον εργαζομενο θα παει ο βασικος στα 590 ευρω/
    Οχι για τον ταχα υπο πτωχευση εργοδοτη.

    Οταν σηκωθει το κεφαλι μας καποια στιγμη...εμας των εργαζομενων και ανεργων,τοτε το δικο σας δεν θα στεκεται στο λαιμο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .
    ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ( Ε.Σ.Υ.) .
    ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .
    ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ .
    Μόλις σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να τους παρέχει ΤΖΑΜΠΑ τα νοσοκομεία στους κάθε λογής μετανάστες – λαθρομετανάστες αυτή την στιγμή έχει η Ελλάδα 6 (ΕΞΗ)εκατομμύρια και θα γίνουν 20 (ΕΙΚΟΣΙ ) εκατομμύρια μέχρι το 2020 ,( σύμφωνα με τις εντολές που έχουν και που πρέπει να τις εκτελέσουνε ) , δίνοντας τους επίσης ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ και ΣΠΙΤΙΑ , καταλαβαίνετε λοιπόν ότι για να τους δίνουμε όλα αυτά ΤΖΑΜΠΑ τα ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΟΒΑΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ , ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ,ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ ,ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ) .
    Γι αυτό το λόγο επιμένουμε και επιμένουμε στο θέμα αυτό .
    Και πρέπει να επιμένουν όλοι στο τόσο σοβαρό ΕΘΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
    ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ .
    Αναλυτικά για τα νοσοκομεία :
    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ , ΕΠΙΣΚΕΨΗ , ΣΕ ΙΑΤΡΟ , ΦΑΡΜΑΚΑ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 500 ΕΥΡΩ .
    ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑi ΕΧΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ .
    ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
    500 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΤΡΗΤΑ .
    ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΑΖΕYΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ;;;;;
    ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚOΜΕΙΑ .
    ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
    500 (ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ) ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΤΡΗΤΑ.
    ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ .
    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΙΧΕΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
    Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
    ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ .
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ .
    ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : ΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ,ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΣΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΑΚΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ .
    ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝΕ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ .
    ΤΕΡΜΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝAΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με σημειώματα πράσινης … «εύφημου μνείας» οι τοποθετήσεις διευθυντών στις Εφορίες!!!!!

    Το παλιό “καλό” ΠΑΣΟΚ για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι εδώ.
    Την ώρα που ο κ. Πάγκαλος κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους ότι “έφαγαν” τα λεφτά μαζί με τους πολιτικούς, το υπουργείο Οικονομικών καταστρατηγεί κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας και χρησιμοποιείε την … “εύφημο μνεία” πος όφελος των ολίγων και κομματικών

    Ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:

    «Πριν καλά – καλά ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του «αξιοκρατικού» Νόμου 3839/2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται, με την πρώτη εφαρμογή του, και ανοίγει διάπλατα παράθυρα για την τακτοποίηση των «κομματικών ημετέρων» σε ένα από τα πιο νευραλγικά υπουργεία, το Υπουργείο Οικονομικών. Η αδικία σε βάρος εργαζόμενων του Δημοσίου Τομέα είναι προφανής.

    Την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση διακηρύττει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και η τήρηση του Νόμου πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα, έρχεται, με τις πρόσφατες αξιολογήσεις για την τοποθέτηση Διευθυντών Εφοριών στην Περιφέρεια Αττικής και με όχημα τη χρήση της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ», να καταστρατηγήσει την ισχύουσα νομοθεσία προς όφελος «λίγων και κομματικών».

    Αποτελεί, το λιγότερο πρόκληση για τους εργαζομένους του Υπουργείου Οικονομικών, που έβαλαν τους εαυτούς τους στη διαδικασία της αξιολόγησης, να βλέπουν «κάποιους ημέτερους», με το τέχνασμα της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ», να πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια για την κατάληψη της θέσης του Διευθυντή.

    Για τους λόγους αυτούς, κατέθεσα χθες σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον Υπουργό να απαντήσει στα παρακάτω σοβαρά ερωτήματα :

    1. Τηρήθηκε η διαδικασία του τρόπου απονομής της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ», όπως αυτή ορίζεται ρητά από το άρθρο 62 του Ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας) ;

    2. Υπήρξε αιτιολογημένη γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, καθώς και απόφαση υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Υπουργό;

    3. Υπήρξε, προηγούμενη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθώς και εγκύκλιος προς όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία;

    4. Πόσοι από τους υποψήφιους χρησιμοποίησαν τη διάταξη για την «ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ» ;

    5. Γνώριζε ο υπουργός την εν λόγω διαδικασία ;

    Απαιτείται, λοιπόν, να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες της αξιολόγησης με τη χρήση του «εφευρήματος» της «ΕΥΦΗΜΟΥ ΜΝΕΙΑΣ».

    Να γίνει άμεσα επαναξιολόγηση, μέσα από την οποία θα πριμοδοτηθούν μόνο εκείνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (άρθ.61 – 62 του Ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας).

    Σε αντίθετη περίπτωση, η συνέχιση της διαδικασίας, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και δυναμιτίζει το αίσθημα δικαίου στους κόλπους των εργαζομένων του Υπουργείου Οικονομικών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΔΡΕΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ :

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΠΑΤΟ, ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ, ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά τα λέτε όπως πάντα κύριε Ανδριανόπουλε αλλά εδώ μέσα έχουμε τους ανώνυμους σκατοκάφρους που θα αρχίσουν πάλι ομαδικά να βρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει δίκιο ο Ανδριανόπουλος, και όσοι βρίζουν, ας ξαναδιαβάσουν το άρθρο του ώστε να το καταλάβουν πρώτα.

    Είναι και Ολυμπιακός!!

    Και στο κάτω- κάτω, ας κρίνουν αυτά που γράφει και όχι τη... φάτσα του.

    Λαλήσαμε τελείως δλδ ρε παιδιά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψηφίστε συνδυασμούς ΠΑΣΟΚ σε οποιασδήποτε εκλογές ………και θα φάτε καλααααα!!!!!!!!!
    Καρπαζοεισπράκτορες , χαϊβάνια , νεοέλληνες ,
    που σας πάει η μαλακία σύννεφο .
    Ψηφίστε ξανά και πάλι , το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας και λοιπούς λαοπλάνους - λαμόγια και βλέπω τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους και των ΔΕΚΟ , με μισθούς από 300 -900 ευρώ και να ξεπουλάτε την περιουσία σας , όσο , όσο για να μπορέσετε να ζήσετε , και στη συνέχεια όταν σας τελειώσουν τα ευρώ σας , να ψάχνετε τα σκουπίδια για να βρείτε κάτι χρήσιμο .
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ .
    Αν σας αρέσει ο αυριανός σας τρόπος της ζωής που θα έχετε , ξαναψηφίστε τους χαϊβάνια νεοέλληνες της καρπαζιάς , γιατί για καρπαζιές σας έχουνε αυτοί που τους ψηφίζεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑ.
    ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ.

    ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ.

    ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

    ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ.

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΛΗΤΕΣ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Πώς είναι δυνατόν να απειλούνται οι πολίτες με αυτόφωρο αν φοροδιαφεύγουν η καθυστερούν οφειλές τους προς τις κρατικές αρχές και να μην...
    υπάρχει η παραμικρή κύρωση πρός δημόσιους λειτουργούς που αποδειγμένα παραβιάζουν τους νόμους. Οχι με γενικότητες και με αναφορές σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την θέση και τον θεσμικό τους ρόλο. Αλλά όταν αρνούνται να επιστρέψουν τον ΦΠΑ στις δικαιούμενες επιχειρήσεις η παραβιάζουν ομολογημένα τον νόμο παρακρατώντας το θεσμοθετημένο 2% των φόρων από τα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν υπάρχει εδώ παρανομία και παράβαση καθήκοντος;"




    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 30 Σεπ 2010 10:19:00 π.μ.
    Ενώ εσύ ρε καραγκιόζη είσαι επώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχώς όταν δεν βλέπουμε το περιεχόμενο μιας άποψης αλλά κυρίως ποιος την λέει , τότε κινδυνεύομε να καταλήξουμε σε λάθος συμπερέσματα
    Μερικά θέματα δεν είναι μόνο πολιτική , αλλά και επιστημονικής και δυνατότητας και αναγκαιότητας με βάση την πραγματική κατάσταση και τους άλλους παίκτες οι οποίοι δεν είναι μόνο συμπαίκτες αλλά και αντίπαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δεν έχεις τυχοδιωκτικά προσόντα δεν μπορείς να πετύχεις στη πολιτική και να πλουτίσεις, όπως οι περισσότεροι που έγιναν υπουργοί....

    Όπως επίσης άμα δεν έχεις στο αίμα σου την πουτανιά, την πουστιά και την αναισθησία απο την οικογένειά σου. ΔΕΝ μπορείς να γίνεις δημοσιοκάφρος του MEGA XOYNTA, και να ΕΚΤΕΛΕΙΣ τόσο απαίσια το ΅λειτούργημα΅
    ( ΟΠΛΙΣΑΤΕ - ΣΚΟΠΕΥΣΑΤΕ - ΠΥΡ )..

    ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.ΤΟΥ ΒΑΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ .
    ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ. ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ.. κατά κάθε απλού πολίτη που τολάμει να ξεφωνίζει επείδη τον πονάει το γαμήσι που του ρίχνουν
    για να είναι στην ΛΙΣΤΑ (ΝΡΟΠΗΣ)
    ΤΩΝ 100 ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    άξιοι !!! να σας χαίρονται τα παιδάκα σιας τα μελλοντικα ναρκωμανή και ανώμαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 30 Σεπ 2010 10:19:00 π.μ.


    ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Ανδριανόπουλε τι μιλάς?
    τα ίδια νεοεποχίτικα σκατά είσαι και εσύ όπως και οι άλλοι.

    Βρε ουυυυυυυυστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 30 Σεπ 2010 12:09:00 μ.μ.
    Είμαι στην Ανατολή και είσαι στην Δύση.
    Εγώ νομίζω ότι ο Ανδρέας γράφει μπούρδες και εσύ νομίζεις ότι γράφει σωστά πράγματα.
    Αν νομίζω ότι γράφει μπούρες θα τον βρίσω.Αν νομίζεις ότι γράφει σωστά θα τον επαινέσεις.
    Πάντως για να καταλάβεις το μέγεθος της μαλακίας σου, πρώτος εσύ βρίζεις αυτούς που βρίζουν τον Ανδρέα ανώνυμα, ενώ κι εσύ είσαι ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι τεχνικοί, κάμεραμεν, ηχολήπτες, συντονιστές, διορθωτές, συντάκτες ύλης, μονταζιέρες, κλπ. όταν φρόντιζαν να “αναδεικνύουν” την κάθε Φράου Χέλγκα και τον κάθε Κύριο Δημοσιογράφο-Ροβεσπιέρο απαστράπτοντες και βροντερούς να εκφωνούν ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΟΘΟΝΗΣ τους φορτηγατζήδες και κάθε ομάδα που απεργεί δεν σκέφτονταν ότι κάποτε θα ερχόταν η δική τους σειρά;

    Προφανώς νόμιζαν ότι ο “κοινωνικός αυτοματισμός”, που τόσο πιστά υπηρετούν τοις κείνων (χ)ρήμασι πειθόμενοι, θα είχε μονοσήμαντη και όχι αμφιμονοσήμαντη επίδραση.

    Έχουν μια ευκαιρία να επανορθώσουν και να αποδείξουν ότι δεν είναι ΑΔΕΙΑ ΜΥΔΙΑ:

    Να καταλάβουν τις αίθουσες σύνταξης και τα ατελιέ και να βγάλουν αληθινές ειδήσεις.

    Οι φορτηγατζήδες συγκρούστηκαν.

    Αυτοί κότες;

    Καταρρέει;
    Κολυμπηθρόξυλο να μην μεινει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1. Θα μας πει ο Παπακ/νου πως υπεγραψε τη συμβαση δανειου-υποθήκευσης της χώρας στο ΔΝΤ.
    χωρις ΦΕΚ εξουσιοδοτησης ??

    2 Θα φερει τη Συμβαση Δανειου οπως οφειλει στη ΒΟΥΛΗ ???

    Αφηστε την περαιωση.. σκονη στα ματια ειναι !!!
    Εδω θα μας παρουν τα εσωρουχα και θα μας ξυρισουν πατοκορφα με τα οσα υπεγραψε !!!
    ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ !!!!
    η Βουλη δεν γνωριζει επισημα !!!

    Ο ΓΑΠ και ο ΠΑΠ μαζί με κάτι Ραγκούσηδες και Παμπούκηδες, ας μην νομίζουν ότι ζούμε στο ΄40.
    Για να κρυφτούν.
    Μέχρι και οι δορυφόροι-που έλεγε ο ηλίθιος στο Αμέρικα,για τις πισίνες
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ

    ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΧΟΛΙΑ ΥΠΗΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ..ΝΤΟΡΕΣ & ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΕΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟ,15 ΑΠΟ ΤΑ 18 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ,ΕΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΥ (ΝΑΤ),ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ 15 ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΣΕ ΕΥΡΩ/ΜΕΥΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ,ΑΛΗΤΕΣ!!!
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΑ 38 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ (ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ + ΝΑΤ),ΜΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΑ 20 (ΝΑΤ) ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΛΕΒΕΤΕ,ΑΡΧΙ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ/ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΥ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥ ΣΑΣ,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!

    ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΡΕ ΑΛΗΤΟΕΛΙΤ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981!!!!
    ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. OK,η προταση σου λοιπον ποια ειναι?Ποσο πρεπει να πεσουν οι φορολογικοι συντελεστες για να ανακαμψουν οι επενδυσεις και η οικονομια?
    Και κυριως, πως θα προσελκυσουμε επενδυτες οταν κανεις δε γνωριζει τι του ξημερωνει η αυριανη μερα?
    Και 10% να παει ο φορος, ποιος θα πιστεψει οτι μια καλη πρωια δε θα γυριζει παλι στο 35-40%?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 30 Σεπ 2010 12:52:00 μ.μ.


    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 30 Σεπ 2010 12:52:00 μ.μ.
    Αν εγώ είμαι βαθιά νυχτωμένος εσύ κοιμάσαι με τα τσαρούχια κωλόβλαχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 30 Σεπ 2010 11:31:00 μ.μ.


    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση