• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

  Δήμος των αξιών Διδυμοτείχου...

  Του Σιναπίδη Στέφανου
  Καρδιολόγου
  Υποψήφιου Δημάρχου
  για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου
  «Για το Διδυμότειχο των αξιών»
    
  Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου
  Το βασικότερο και ανυπέρβλητο εμπόδιο που πρέπει να αντιπαλέψουμε με κάθε μέσο από εδώ και πέρα ως δημοτικός συνδυασμός, και αποτελεί την πραγματική τροχοπέδη για την πόλη και τα χωριά μας είναι η νοοτροπία, η κουλτούρα και η πεποίθηση περί πολιτικής των σημερινών και πολλών πρώην δημοτικών αρχόντων, που...
   έχουν αναγκάσει τους πολίτες να χορεύουν στους ρυθμούς της συναλλαγής.
  Είναι η αντίληψη που βαφτίζει τα δικαιώματα των πολιτών χάρες.
  Είναι η αντίληψη που καθιστά κάθε πολίτη έρμαιο της εξουσίας, που κάνει τον πολίτη αντικείμενο μικρών ή μεγάλων εκβιασμών, που τον αναγκάζει να παρακαλά για να του παρέχονται οι βασικές ανάγκες του.
  Δηλ. να παρακαλά και να υποχρεώνεται για τον καθαρό δρόμο μπροστά από το σπίτι του, να παρακαλά και να υποχρεώνεται για το ελεύθερο πεζοδρόμιο, να παρακαλά για τον κάδο των σκουπιδιών, για μία θέση εργασίας για το παιδί του, ακόμα και για ένα απλό πιστοποιητικό.
  Είναι η αντίληψη του πάρε-δώσε, του όλα αγοράζονται αφού κάποιος τα πουλάει. Είναι η αντίληψη που θέλει τον μουσουλμάνο συμπολίτη μας επειδή δεν γράφει ελληνικά, να πρέπει να παρακαλά και να υποχρεώνεται στον οποιοδήποτε αιρετό για ένα πιστοποιητικό και για μία άδεια στο παζάρι.
  Αυτή την νοοτροπία πρέπει να γκρεμίσουμε.
  Αλλά εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία ενός σχεδίου ανάπτυξης της πόλης. Γιατί;
  Γιατί, τα έργα που γίνονται μέχρι τώρα, γίνονται χωρίς προγραμματισμό, χωρίς μελέτη ,πρόχειρα και ασύνδετα και το χειρότερο, μερικά από τα έργα που έγιναν ή γίνονται δημιουργούν ανισότητες και προβλήματα περισσότερα από αυτά που σκόπευαν να λύσουν όταν σχεδιάστηκαν π.χ. τρανταχτό αρνητικό παράδειγμα που πρέπει να γραφεί στο βιβλίο Γκίνες, ο πεζόδρομος της Βενιζέλου και η κεντρική πλατεία που στοίχισε πολλές χιλιάδες Ευρώ και απαξιώθηκε λειτουργικά μόλις μέσα σε έναν χρόνο .
  Ανάπτυξη και πρόοδος για την πόλη σημαίνει ότι οικοδομώ σταδιακά και όχι συσσωρεύω ασκόπως και απρογραμμάτιστα μπετόν, όπως γίνεται δυστυχώς μέχρι τώρα.
  Σε τελική ανάλυση, στόχος του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ και του επιτελείου μας, είναι ένας δήμος φιλικός προς τους πολίτες, ένας δήμος όπου δεν πρωταγωνιστεί η μικροπολιτική, οι διακρίσεις, η συναλλαγή και η εμπορευματοποίηση των δικαιωμάτων μας, αλλά η εξυπηρέτηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της πόλης και των χωριών μας.
  Και μία υπενθύμιση για αυτούς που το έχουν ξεχάσει, όσο ψηλά και αν βρίσκονται:
  «Η ελεύθερη αντιπολίτευση δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών του Διδυμοτείχου».
  Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Διδυμοτείχου των Μεταξάδων και των χωριών μας
  Οι τωρινοί δημοτικοί παράγοντες παραμένουν απλοί διαχειριστές και διεκπεραιωτές υποθέσεων χωρίς ιδέες, αξίες, αρχές αλλά με συγκολλητική ουσία την προοπτική άσκησης της εξουσίας.
  Ποιό είναι τελικά το πρόβλημα του Διδυμοτείχου;
  Το πρόβλημα του Διδυμοτείχου είναι, πως το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό των αιρετών , αυτών που εκλέγουμε δηλαδή, αποτελεί μία χαλαρή οργάνωση Συνταξιούχων στα μυαλά και στην ψυχή, που ανταποκρίνεται στην προ 30ετίας φάση κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της πόλης. Αυτό το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό των αιρετών, έρχεται όμως σε ευθεία δυσαρμονία με την σημερινή πραγματικότητα και το κοινό αίσθημα και τις απαιτήσεις των πολιτών.
  Ο μηχανισμός κατοχής και νομής της δημοτικής εξουσίας αποκόπηκε από τον ομφάλιο λώρο των απαιτήσεων και προβλημάτων των πολιτών και ξεστράτισε στον δρόμο της διαπλοκής των συμφερόντων των ολίγων.
  Η εξουσία έχει ρουφήξει κάθε ικμάδα της ψυχής των δημοτικών αρχόντων που φέρονται αλαζονικά προς τους πολίτες και υποτακτικά προς τους ισχυρούς της εκάστοτε κυβέρνησης.
  Με τους οποίους ισχυρούς της εκάστοτε κυβέρνησης όταν συναντούνται οι δημοτικοί άρχοντας, αντί να προβάλλουν τα προβλήματα της πόλης, εξαντλούν σε πέντε μόνο λεπτά τα ζητήματα της περιοχής και αφιερώνουν ολόκληρες τις υπόλοιπες ώρες σε αιτήματα προσωπικής εξυπηρέτησής τους.
  Από την άλλη οι βολεμένοι συμπολίτες μας, υποστηρικτές της υπάρχουσας κατάστασης και του σημερινού Δημάρχου, παρόλο που συμφωνούν κατά βάθος με εμάς, δεν έρχονται μαζί μας ξέρετε γιατί.
  Γιατί αρκούνται στα κεκτημένα που τους προσφέρει το σημερινό κατεστημένο και διακινδυνεύουν πολλά σε μία αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης οπότε συνήθως λουφάζουν και δεν δίνουν καμία μάχη.
  Από πού αγαπητοί φίλοι και φίλες θα προέλθει η ανατροπή;
  Η έκπληξη θα προέλθει όχι από ανακύκλωση προσώπων αλλά από δυνάμεις που δεν έχουν βγει στο προσκήνιο από πρόσωπα που μπορούν να υπάρξουν αυτοδύναμα στην κοινωνία.
  Αυτά τα πρόσωπα πρέπει να εκφράζουν τις ανάγκες των πολιτών, να υπερασπίζουν τα αιτήματά τους, να οργανώνουν την δυσαρέσκεια των πολιτών, να προωθούν τα οράματά μας για αναβάθμιση και ανασυγκρότηση της πόλης.
  Τα δοβλέτια της εξουσίας τα αμειβόμενα «καρτέλ» συμβούλων που σπαταλούν το δημοτικό χρήμα χωρίς εμφανές αντίκρισμα στην τοπική κοινωνία, πρέπει να εκλείψουν.
  Είναι απαραίτητες για το κοινό καλό έτσι να υπάρξουν οι «ανθρωποθυσίες» και οι «στελεχοθυσίες» εκείνων που δεν αναγνωρίζουν τους πολίτες ως συνοδοιπόρους και συντρόφους, και ξέρετε όλοι σε ποιους αναφέρομαι, αλλά αναγνωρίζουν τους πολίτες μόνο, ως υπηρέτες και υποτακτικούς των προσωπικών ταπεινών τους συμφερόντων.
  Και αυτές οι «ανθρωποθυσίες» των φθαρμένων προσώπων, που εκπέμπουν μόνο αρνητική ενέργεια και αλαζονεία και μετέτρεψαν το Διδυμότειχο από υγιή κοινωνία των πολιτών σε άρρωστη κοινωνία των πελατών, πρέπει νάναι αρκετές, αν θέλουμε ως πόλη να πάμε μπροστά.
  Αυτήν την φιλοσοφία υλοποιεί η δυναμική στελέχωσης του συνδυασμού μας.
  Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.
  Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων.Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.
  Το ζητούμενο πια ,δεν είναι να διαπιστώνουμε την κατάντια της πόλης μας. Το ζητούμενο είναι να την αλλάξουμε.
  Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα της πόλης αλλά η ίδια είναι δυστυχώς το πρόβλημα της πόλης μας.
  Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά.
  Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.
  Παράγουμε έργο για τον Δήμο
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  7 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 29 Σεπ 2010, 2:26:00 μ.μ.

  Τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, όπου γράφτηκε η χειρότερη τραγωδία των τελευταίων ετών στην Δυτική Ελλάδα, επισκέφθηκε

  Διαβάστε περισσότερα: http://acarnania.blogspot.com/#ixzz10rYvR6Nh

  Ανώνυμος είπε... 29 Σεπ 2010, 2:30:00 μ.μ.

  ΛΙΓΔΕΣ ..ΛΑΜΟΓΙΑ..ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ..ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΦΙΑ ...ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ..Ο ΕΚΠΡΩΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ-ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΜΑΦΙΑΣ..(ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΝΟ 2..Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΝΟ 1 ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕ ΠΛΕΟΝ)ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΛΟΙ.. ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!... ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ...ΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ...ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΥΝΙΚΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ..ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ...!!!

  Ανώνυμος είπε... 29 Σεπ 2010, 2:43:00 μ.μ.

  ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ

  Στις 24 Σεπτεμβρίου 1943, από αφορμή το θάνατο έξι Γερμανών στρατιωτών κοντά στο Ελευθεροχώρι, οι κατακτητές συνέλαβαν και εκτέλεσαν 60 επιφανείς κατοίκους της Παραμυθιάς. Λίγες μέρες αργότερα, στις 29 του μήνα, εκτελέστηκαν 49 πρόκριτοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Τον κατάλογο των ονομάτων των Παραμυθιωτών που συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν από το γερμανικό απόσπασμα, συνέταξε ο ίδιος ο ΜΟΖΑΡ ΝΤΙΝΟ, ενώ ομάδες ένοπλων Τσάμηδων ήταν αυτές που πραγματοποίησαν τις συλλήψεις με τη συνοδεία Γερμανού αξιωματικού.Σφαγιάστηκαν δημόσια οι:
  1. Τσαμάτος Παν. Ευάγγελος, ιερέας
  2. Αλιγιάννης Φ. Δημήτριος, χαλκουργός
  3. Αλιγιάννης Δημ. Ιωάννης, παντοπώλης
  4. Αλιγιάννης Φ. Κωνσταντίνος, χαλκουργός
  5. Αλιγιάνης Κ. Σωτήριος, παντοπώλης
  6. Αποστολίδης π. Απόστολος, υποδηματοποιός
  7. Βαλασκάκης Σωτ. Ελευθέριος, ιατρός
  8. Γιαννάκης Ιωαν. Νικόλαος, καθηγητής
  9. Δρίμτζιας Δημ. Χαράλαμπος, γεωργός
  10. Ευαγγέλλου Ε. Ευθύμιος, καφεπώλης
  11. Ζιάγκος Γ. Κωνσταντίνος, δημοτικός υπάλληλος
  11 Κακούρης Απ. Περικλής, δημοδιδάσκαλος
  12 Κατσούλης Αθ Κωνσταντίνος, δημοδιδάσκαλος
  13. Κλήμης Θεόδ. Δημήτριος, αγωγεύς
  14 Κοτσαλέρης Ε. Εμμανουήλ, δ/ντής υποκαταστ. Α.Τ.Ε. Παραμυθιάς
  15. Κουρσουμής Θ. Κωνσταντίνος, καφεπώλης
  16. Κωνσταντίνου ή Κωσταγιάννης Ιω. Κων/νος, σιδηρουργός
  17. Κωνσταντίνου ή Κωσταγιάννης Ιω. Παναγιώτης, σιδηρουργός
  18. Μάνος Π. Νικόλαος, εστιάτορας
  19. Μαρέτης Γ. Ανδρέας. χρυσοχόος
  20. Μαρέτας Ν. Γεώργιος, εστιάτορας
  21. Μητσιώνης Αναστ. Ιωάννης, καφεπώλης
  22. Μουσελίμης Σπ. Γεώργιος, Ράπτης
  22. Μουσελίμης Π. Σταύρος, δημοτικός υπάλληλος
  23. Μπαζάκος Θ. Ιωάννης, δημοδιδάσκαλος
  24. Μπάρμπας Γ. Νικόλαος, έμπορος υφασμάτων
  25. Μπάρμπας Νικ. Σπυρίδων, έμπορος υφασμάτων
  26. Νάστος Χρ. Ευάγγελος, παντοπώλης
  27. Πάκος Γ. Πάκος, τυρέμπορος
  28. Παπαθανασίου Χρ. Βασίλειος, καφεπώλης
  29. Πάσχος Γ. Γεώργιος, παντοπώλης
  30. Πάσχος Δ. Λεωνίδας, τυρέμπορος
  31. Ράπτης Δ. Αθανάσιος, έμπορος
  32. Ρίγγας Γ. Αθανάσιος, έμπορος
  33. Σιαμάς Παν. Γεώργιος, ταχυδρομικός υπάλληλος
  34. Σιωμόπουλος Β. Κων/νος, γυμνασιάρχης
  35. Σπυρομήτσιος Παύλου Σπυρίδων, υποδηματοποιός
  36. Στρουγγάρης Απ. Ανδρέας, παντοπώλης
  37. Σωτηρίου Χρ. Κων/νος, αγωγεύς
  38. Σωτηρίου Κ Γεώργιος, αγωγεύς
  39. Τζώης Δημ. Κων/νος, βιβλιοπώλης
  40. Τσαμάτος Ευάγγ. Νικόλαος, Ράπτης
  41. Τσίλης Δημ. Κων/νος, αγωγεύς
  42. Τσορλας Δημ. Γεώργιος, δημοτικός γραμματέας
  43. Τσορλας Β. Θεόδωρος, υποδηματοποιός
  44. Τσορλας Β. Κων/νος, υποδηματοποιός
  45. Φάτσιος Γ. Θωμάς, μυλωθρός
  46. Φείδης Θ. Αριστοφάνης, λογιστής
  47. Χρυσοχόου Κ. Απόστολος, συνταξιούχος σχολάρχης και γραμματέας της
  μητροπόλεως

  Ανώνυμος είπε... 29 Σεπ 2010, 2:56:00 μ.μ.

  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΦΑΣ ΜΑΥΡΟ.

  ΚΑΤΩ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΟΥΣ.

  ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΘΟΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .....

  Ανώνυμος είπε... 29 Σεπ 2010, 5:50:00 μ.μ.

  απλο τι θα κανεις με το τουρκικο στη θρακη οπως και με τους βουλγαρους ρομα. αντι λογου παμε σε συμβολαιογραφο για υπογραφη ποινικης ρητρας

  Ανώνυμος είπε... 29 Σεπ 2010, 7:25:00 μ.μ.

  σύντροφε Καστανίδηηηηηηηηη
  μία χαρα δουλεύει το Παραδικαστικό Πασοκ.

  "Ελέυθερος αφέθηκε με 50.000 ευρω εγγύηση ο Γ.Τσουγκράνης. Επιχειρηματίας και ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ του Τάσου ΜΑΝΤΕΛΗ, με τους λογαριασμούς για τις χορηγείες της ΖΙΜΕΝΣ". !!

  Οι λογαρισμοί ξεπλύματος στις Ελβετικές Τράπεζες για τον "Α.Rocos" του ΠΑΣΟΚ, ήταν " συμετοχή, άδολη και φιλική "
  δήλωσε ο συνήγορός του ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗ του ΠΑΣΟΚ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

  ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΥΠΟΡΓΕ ΜΑΣ.
  - Βάλε τώρα φυλακή όλους όσους χρωστάνε κι ένα (1) ευρω στο κράτος.
  - Εκτέλεσε μαζικά όλους τους μη Χοντρεμένους βολεμένους, που μαζί τα φάγαμε.

  ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΔΟΕ
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ.
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  Ανώνυμος είπε... 29 Σεπ 2010, 9:34:00 μ.μ.

  2:43,
  έχεις χίλια δίκια.
  Φτάνει όμως.
  Γράφω γιά τόν υποψήφιο Δήμαρχο.
  Η φωτογραφία του,δέν είναι φτιαχτή.
  Σάν νά δείχνει ότι τόν έσμπρωξαν
  στίς εκλογές.
  Καρδιολόγος?
  Τιμή γιά τήν Τ.Α.
  Αναστάσης.

  Item Reviewed: Δήμος των αξιών Διδυμοτείχου... Rating: 5 Reviewed By: press-gr