GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοτικές εκλογές...

Από το http://stelios-kolopaido.blogspot.com/    Λίγα λόγια για τους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το 1986 οι Δήμοι της Αθήνας...

Από το http://stelios-kolopaido.blogspot.com/  

Λίγα λόγια για τους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Το 1986
οι Δήμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έπεσαν στα χέρια της Δεξιάς παράταξης. Η Αθήνα είχε την "τύχη" να έχει Δήμαρχο τον ΄Έβερτ και η Θεσσαλονίκη τον Κούβελα.
Μετά την «μεταπολίτευση» και οι δύο πόλεις είχαν δημοκρατικούς Δημάρχους που ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των "προοδευτικών" και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, τουλάχιστον στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Το σκηνικό αυτό άλλαξε το 1986 όταν το ΚΚΕ και το ΚΚΕες αποφάσισαν να μη στηρίξουν στον δεύτερο γύρο τους δημοκρατικούς υποψήφιους Δημάρχους και...
 πρότειναν στους ψηφοφόρους τους να ρίξουν στην κάλπη λευκό ή άκυρο. Έτσι βρέθηκαν στην κάλπη ψηφοδέλτια με υβριστικά σχόλια, με προφυλακτικά και άλλα τινά ανάλογα με το επίπεδο του κάθε ψηφοφόρου, και μερικά ψηφοδέλτια έπεσαν υπέρ του δεξιού υποψηφίου.
Το ΚΚΕ τότε, (το 1986 ) και λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής, όπου στην Αθήνα υποψήφιοι ήταν Ο Μπέης και ο Έβερτ, έβαλε το εκβιαστικό δίλημμα προς την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: « ή ψηφίζετε την απλή αναλογική ή δεν ψηφίζουμε Μπέη για Δήμαρχο».
Έκτοτε ο δημοκρατικός κόσμος των δύο αυτών πόλεων δεν έτυχε να προτείνει για Δήμαρχο μία κοινά αποδεκτή προσωπικότητα που να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον δεξιό υποψήφιο.
Το ερώτημα που τίθεται σήμερα μετά από 24 χρόνια είναι αν οι πολίτες των δύο αυτών πόλεων είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη τους;
Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα δώσει θετική απάντηση. Η Αθήνα μάλιστα σήμερα διεκδικεί με αξιώσεις την πρώτη θέση από τις πιο βρώμικες πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Ευθύνη για την κατάντια αυτή δυστυχώς έχουμε όλοι μας. Και αυτοί που συνειδητά ψηφίζουν όλα αυτά τα χρόνια τον δεξιό υποψήφιο αλλά και όλοι εμείς οι δήθεν «προοδευτικοί» πολίτες που δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να υποδείξουμε έναν κοινό «προοδευτικό» υποψήφιο, και συντασσόμαστε πίσω από την κάθε κομματική υπόδειξη.
Στις επόμενες Δημοτικές εκλογές δυστυχώς θα έχουμε μια από τα ίδια. Έτσι και οι δύο αυτές πόλεις της χώρας μας θα συνεχίσουν να έχουν τα χάλια τους!

13 σχόλια

  1. Εγώ πέρυσι προεκλογικά έλεγα...

    δεν μας χέζεις ρε μαλάκα
    νταλάρα Γιωργάκη,
    με την ξαδέλφη του
    γιδιού σου, του Ραγκούση !!

    Και δυστυχώς δικαιώθηκα.



    Εσείς ρε μαλάκες που ψηφίσατε την καταστροφή της Ελλάδας, την δικιά σας, τον γονιών σας και των παιδιών.

    ΠΟΣΑ κιλά μαλάκες και ξευτελισμένοι
    αισθάνεστε τώρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι δημοκρατικοί δήμαρχοι και οι μη δημοκρατικοί δηλαδή χουντικοί δήμαρχοι. Ευτυχώς που οι δημοκρατικοί αστυνομικοί έδερναν τους χουντικούς δήμαρχους που έφερναν την ελεύθερη τηλεόραση. Προφανώς οι δήμαρχοι που στηρίζονται από την κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου καλούνται ακόμη δημοκρατικοί. οπως η δημοκρατική κυβέρνηση 41-44

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΜΜΜ....ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΑΝ...ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ...ΔΗΛ ΣΚΑΤΑ..ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΦΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΩ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" ΛΑΜΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.....ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΛΥΣΕΙΣ. Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟΥΣ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΜΕ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ ΤΟΥ 60...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καιρός πια είναι η Θεσσαλονίκη, το γαλάζιο Βατικανό της Ελλάδας να αλλάξει πρόσωπο και να σταματήσει να ψηφίζει αυτούς που κατατρώνε το δημόσιο χρήμα τόσα χρόνια στο Δήμο. Ο Γκιουλέκας δεν είναι το αδιάφθορο παιδί του σωλήνα. Ένα παρεάκι είναι με όλους αυτούς στη Θεσσαλονίκη. Ψηφίζω Μπουτάρη για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρωί πρωί του ουίσκι θα σου γαμήσει το στομάχι... θα στο φάει..

    και δεν θα προλάβεις να ψηφίσεις τον
    75 χρονων, λυκόπουλο, χικ Μπουτάρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εβαλε παλι και την αλλη αποτυχημενη πορνη την αποστολακη, που
    πηρε διαζυγιο και ζητουσε την περιουσια του πλουσιου συζυγου της
    χρησιμοποιωντας παραλληλα και την βουλευτικη ασυλια!!!..

    και την εκανε μετα ρομπα ο συζυγος στα ευρωπαικα δικαστηρια..

    ολη η σαπιλα και η σκατιλα μαζευτηκε..

    49 σαπιοι και αποτυχημενοι..

    ερχονται κρεμαλες και σφαιρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΜΠΑ Η ΚΟΥΡΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. - φφφφφφφφφφφφφύσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ
    Μολις ορκιστηκαν τα μελη της κυβερνησης

    και ευχομαστε καλη επιτυχια
    Εμεις ειδαμε τον δρ Κουτσουκο να συγχαιρει την κ. Φώφη Γεννηματα

    την οποια γνωριζει απο τις προηγουμενες Νομαρχιακες εκλογες

    Καλη επιτυχια

    Τακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΟ...ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ-ΣΦΟΥΓΚΟΚΩΛΑΡΙΟΣ...ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΛΕΦΤΕΣ..ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ-ΣΦΟΥΓΚΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ..Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ..Ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ..Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άσε μας ρε Γκεμπελισκο του κερατά που τολμάς μετά το μνημόνιο που δε πέρασε καν για κύρωση από τη Βουλή να αποκαλείς το ΠΑΣΟΚ δημοκρατική δύναμη.

    Το ΠΑΣΟΚ που κυβερνάει 30 χρόνια και δεν έχει κάνει ούτε ένα δημοψήφισμα.

    Το ΠΑΣΟΚ που συνεχώς ενισχύει την αβάντα του πρώτου κόμμτος για να βγάζει δήθεν ισχυρές κυβερνήσεις με δημοκρατικότητα αποτέλεσμα οι κυβερνώντες να εκφράζουν την άποψη το 30% κι αν του συνόλου του εκλογικού σώματος.

    Το ΠΑΣΟΚ που έχει διαγράψει τα μισά συνδικάτα από τη ΓΣΕΕ για να διατηρήσει την ηγεσία της.

    Το ΠΑΣΟΚ που πίσω από το δήθεν σοσιαλιστικό προσωπείο του κατάφερε να περάσει αντεργατικούς νόμους που αν είχε τολμήσει να περάσει η δεξιά θα είχε πέσει την άλλη μέρα.

    Το ΠΑΣΟΚ που με τη δήθεν σοσιαλιστική ρητορία του εξυπηρετεί προς το παρόν πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε δεξιά τα συμφέροντα των ολίγων καπιταλιστών το τόπου.

    Αν δεν είχε κάνει εκλογές ρε αλήτη προπαγανδιστή και ψεύτη ο Καραμανλής να βγείτε εσείς υπήρχε περίπτωση να έρθει ποτέ το ΔΝΤ? ΠΟΤΕ!!! Το ΠΑΣΟΚ για να μην διαλυθεί θα έπρεπε να κάνει αντιπολίτευη με σύνθημα κάτω η κυβέρνηση. Την άλλη μέρα θα απαιτούσε εκλογές. Το ήξεραν αυτό τα τζάκια της χώρας και γι αυτό προτίμησαν εκλογές και σήραν το χοντρό.

    Τόσο μαλάκες μας περνάς δλδ? Δεν έχουμε καμμία σχέση με τη δήθεν δημορατικότητα σας. Πρώτα με σας πρέπει να καθαρίσουμε και μετά με τους δεξιούς. Με εσάς τους δούρειους ίππους που 30 χρόνια αποπροσανατολίζεται το κίνημα. Όταν καθαρίσουμε με τους δήθεν αριστερούς και προοδευτικούς η δεξιά δεν θα υπάρχει καν. Οι δούρειοι ίπποι είναι πιο δύσκολος αντίπαλος από τον ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oloi me to PA.SO.K.! Malakes Ellhnes, pasokofroyroi-prasinofroyroi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση