GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή προς ΕΣΗΕΑ για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ......

Aπό Συμβασιούχους δημοσιογράφους της ΕΡΤ    Προς: Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Συνάδελφοι, επανερχόμαστε στο εκκρεμές ζήτημα των συμβασιούχων της Ε...

Aπό Συμβασιούχους δημοσιογράφους
της ΕΡΤ  
Προς: Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
Συνάδελφοι,
επανερχόμαστε στο εκκρεμές ζήτημα των συμβασιούχων της ΕΡΤ, για το οποίο η κυβέρνηση και η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνεχίζουν να χρονοτριβούν, κρατώντας σε ομηρία 1047 απολυθέντες συμβασιούχους.
Μέσα στο καλοκαίρι, αντίθετα με όλες τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις, το Δ.Σ. της ΕΡΤ, όχι μόνο δεν προκήρυξε τον διαγωνισμό, αλλά...
 εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα μείωσε κατά 104 τον αριθμό των θέσεων που θα προκηρυχθούν.
Ζητούμε από το σωματείο μας να απαιτήσει από τα συναρμόδια υπουργεία και το προεδρείο της ΕΡΤ:
α) να ορίσουν δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία του διαγωνισμού
β) να αποσαφηνίσει επιτέλους -μετά από 5 μήνες αναμονής- τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί
γ) να διασφαλίσει το αδιάβλητο του διαγωνισμού και να επιβλέψει -με όποιο τρόπο κρίνει το Δ.Σ. σκόπιμο- την διαδικασία αξιολόγησης, βάσει της οποίας θα γίνει η επιλογή των δημοσιογράφων που θα εργαστούν με σύμβαση στην ΕΡΤ.
δ) να λάβει υπόψιν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απολυμένων συμβασιούχων κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Απόδειξη γι αυτό είναι το γεγονός ότι από την στιγμή που φύγαμε από την ΕΡΤ, τόσο το τηλεοπτικό, όσο και το ραδιοφωνικό πρόγραμμα, υπολειτουργούν.
ε) να ζητήσει εξηγήσεις για την περαιτέρω μείωση του αριθμού των συμβασιούχων (από 804 σε 700) που αποφάσισε μονομερώς το Δ.Σ. της ΕΡΤ, παρότι στο παρελθόν ο ΥΠ.ΟΙΚ. είχε ζητήσει μείωση μόνο κατά 30% των θέσεων, και να αποσαφηνίσει τι σημαίνει αυτό για τον τελικό αριθμό των δημοσιογράφων που θα προσληφθούν.
στ) και τέλος να επανεξετάσει, στο προσεχές δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, το αίτημα μας για ενεργοποίηση του ταμείου αλληλοβοήθειας για τους απολυθέντες συμβασιούχους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, καθώς βρισκόμαστε ήδη στον 3ο μήνα ανεργίας και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο άμεσο μέλλον.
Οι 347 απομακρυνθέντες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποτελούν το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων που υπήρξε τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των ΜΜΕ στην Ελλάδα, γεγονός που απαιτεί παρέμβαση από το σωματείο ανάλογη του μεγέθους του προβλήματος.
Παρακαλούμε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, μέλη της οποίας είμαστε οι περισσότεροι για πολλά χρόνια, να σταθεί στο ύψος της ιστορίας της και να αγωνιστεί για τα δικαιώματα μας.

8 σχόλια

  1. με την λήξη της συμβάσεως έληξε και σχέση εργασίας σας με την ΕΡΤ, οποτε σε τι είδους ομηρία βρισκόσαστε; η μήπως έχετε απαίτηση να μονιμοποιηθείτε παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα θυμίσω στον "ανώνυμο" εκπρόσωπο της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ βρίσκονται σε ομηρία κατ΄αντιστοιχία των συμβασιούχων που νομιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία. Εκτός κι άν ο ανώνυμος θέλει να προσπεράσει έτσι εύκολα την υπόθεση των εργαζομένων δημοσιογράφων που το μόνο που ήθελαν και έκαναν ήταν η εργασία. Προφανώς στη σύγχρονη σοσιαλιστική αντίληψη της κυβέρνησης Παπανδρέου αυτά είναι ψιλά-γράμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΟΙ οσοι εχετε μηχανακια της AGB, γυριστε τα μονιμα σε οποιοδηποτε αλλο καναλι εκτος του Πασοκο-MEGA.
    Να μην γραφει ουτε ενα λεπτο MEGA
    Η με οποιονδηποτε αλλο τροπο χρειαστει, βγαλτε το απο την πριζα αν για λιγο βλεπετε MEGA.
    Ηρθε η ωρα να πληρωσουν λιγο για το συνεχες ξεδιαντροπο πασοκο-προμοταρισμα τους τα εμετικα πουλημενα καθικια.

    Ή διαδωστε το σε γνωστους-φιλους σας που εχουν μηχανακια AGB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6:06:00 μ.μ.
    με την λογική αυτή επειδή στα πλαίσια της φιλολαικης πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου γίναν μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο στις ΔΕΚΟ στους ΟΤΑ κλπ ο κάθε ένας μας έχει απαίτηση να προσληφθεί σε κάποια δημοσια υπηρεσία διαφορετικά βρίσκεται σε ομηρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙ STAGERS ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ 20ΕΤΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΟΠΟΤΕ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΧΑΜΑΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ "ΕΥΡΥΘΜΑ" ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΑΠΕΛΥΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ? ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ '80 (ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΚΤΟΤΕ ΑΦΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ) ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΦΑΓΑΤΕ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ? ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΟΧΗ? ΔΙΩΧΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΣΑΛΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ STAGERS (ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΜΠΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ) ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ,Η ΕΡΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙ 195000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΦΡΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΓΙΑ 17 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ".

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, Η ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΜΠΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ,Η ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...ΠΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστά. Ποιά σοβαρή επιχείρηση διώχνει τους νέους εργαζόμενους που έχουν όρεξη για δουλειά και κρατάει τους τελειωμένους δημόσιους που το μόνο που κάνουν είναι να ασχολούνται με τα εξαιρέσιμα, τα δώρα και τις υπερωρίες?

    Ποιά σοβαρή επιχείρηση εκπαιδεύει τόσες χιλιάδες κόσμο για να τους διώξει μαζικά (όπως έκανε η ΕΡΤ), χωρίς καν να προσπαθήσει να τους αξιολογήσει?

    Μόνο στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση