GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί απόσυρσης των αυτοκινήτων...

Από το http://ideopigi.blogspot.com/    Σαν απλός άνθρωπος με μέσο νου και όχι οικονομολόγος ακούω ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ψηφίσει ν...

Από το http://ideopigi.blogspot.com/  
Σαν απλός άνθρωπος με μέσο νου και όχι οικονομολόγος ακούω ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ψηφίσει νόμο για καινούρια απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων.
Αναρωτιέμαι σε τι θα βοηθούσε την οικονομία μια τέτοια κίνηση και μάλιστα μέσα στην βαριά οικονομική κρίση που περνάμε.
Φυσικά θα έδινε μια ανάσα στους έμπορους αυτοκινήτων αλλά το εμπόριο δεν είναι παραγωγική διαδικασία δεν προσθέτει στον παραγόμενο πλούτο κάτι που χρειάζεται επειγόντως η χώρα.
Το εμπόριο είναι παροχή υπηρεσιών δηλαδή η ανάπτυξή του χωρίς εγχώρια παραγωγή σημαίνει ότι...
 τρώμε απ' τις σάρκες μας.
Τα επείγοντα και αναγκαία νομοσχέδια πρέπει να αφορούν την ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας που σήμερα βρίσκεται σε μεγάλη υποχώρηση. Δυστυχώς δεν παράγουμε τίποτε.
Η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων θα οδηγήσει τους Έλληνες σε δανεισμό για την αγορά καινούριου. Εδώ προσπαθούμε να ξεχρεώσουμε με νύχια και με δόντια τα δάνεια που ήδη έχουμε πάρει θα πάρουμε καινούρια;
Τα καινούρια αυτοκίνητα δυστυχώς κατασκευάζονται στο εξωτερικό δηλαδή για την αγορά τους θα δώσουμε τεράστια ποσά στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία κτλ, μας περισσεύουν;
Αν κάποιος οικονομολόγος διαβάσει αυτό το κείμενο ας κάνει τον κόπο να σχολιάσει ή να μου στείλει μήνυμα για την ορθότητα και χρησιμότητα της απόφασης για απόσυρση.
Το δικό μου φτωχό μυαλό όχι μόνο δεν βρίσκει τίποτε καλό σ' αυτή την κίνηση αλλά απεναντίας την θεωρεί καταστροφική.
Οι τεχνοτρομοκράτες του ΔΝΤ που βάλθηκαν να μας «σώσουν» συμφωνούν; Αν ναι τότε αποδυκνείεται περίτρανα ότι βάλθηκαν να μας υποδουλώσουν στους διεθνείς τοκογλύφους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι «εταίροι» μας στην ΕΕ.
Οι Έλληνες πολίτες θέλουν δουλειά και όχι χρέη. Η οικονομία χρειάζεται παραγωγικές επενδύσεις και όχι καταναλωτισμό και μάλιστα με δανεικά. Τελικά τίποτε δεν μας δίδαξε η σημερινή κρίση και το υπερχρέος που καλούμαστε με τόσες θυσίες να αποπληρώσουμε αφού εμπιστευτήκαμε την τύχη της χώρας στους πολύ «πετυχημένους» εθνοπατέρες.
Θα γίνουμε τελικά τα καταναλωτικά όντα που θέλουν οι «σωτήρες» μας ΔΝΤ και ΕΕ. Έλεος.

11 σχόλια

  1. ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΑΛΙΝΑΚΙΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΔΡΟΥΝ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΣΑ ΟΣΟΝΟΥΠΩ.

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πόσο ηλίθιους μας περνάνε- αν και πολλοί από εμάς είμαστε στόκοι με την βούλα...
    Για ένα 1400αρη όχημα αξίας 14.000 ευρώ- σύμφωνα με τηλεοπτικό παράδειγμα- το «κέρδος» μας από την απόσυρση θα είναι το 50% του φόρου ειδικής κατανάλωσης, δηλαδή 750 ΟΛΌΚΛΗΡΑ ευρώ!Τα άλλα 13.250 ευρώ θα πέσουν από τον ουρανό;
    Στις τράπεζες θέλουν να μας στείλουν ρε χαϊβάνια και εκεί φυσικά θα πάρουμε το... μακρύτερο.
    Λοιπόν, όποιος θέλει να συνεχίσει να δουλεύει τον εαυτό του ας αρχίσει να ορέγεται νέα αμάξια. Θα φάει καλά... Κυρίως μετά τις εκλογές που όλα τα αγγούρια του κόσμου θα μπουν στο γνωστό σημείο.
    Και μην βγει κανείς να πει ότι δεν γνώριζε. Ο ΓΑΠ το είπε στην έκθεση: Μετά τον Νοέμβριο τα μέτρα. Σε μετάφραση πήγαινε στις κάλπες πανίβλακα, ψήφισε και μετά πέσε στα τέσσερα γιατί τον έχω βγάλει έξω και τον ακονίζω...
    V for Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ


    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΗΤΑΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ;


    ΚΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΑΡΟΝ -ΑΡΟΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κι άλλες χώρες που παράγουν αυτοκίνητα.

    Turkey produced 1,024,987 motor vehicles in 2006,[5] ranking as the 7th largest automotive producer in Europe; behind Germany (5,819,614), France (3,174,260), Spain (2,770,435), the United Kingdom (1,648,388), Russia (1,508,358) and Italy (1,211,594), respectively.[6]

    In 2008 Turkey produced 1,147,110 motor vehicles, ranking as the 6th largest producer in Europe (behind the United Kingdom and above Italy) and the 15th largest producer in the world.[1][7]

    The combined capacity of the 6 companies producing passenger cars stood at 726,000 units per year in 2002, reaching 991,621 units per year in 2006.[8] In 2002, Fiat/Tofaş had 34% of this capacity, Oyak/Renault 31%, Hyundai/Assan and Toyota 14% each, Honda 4%, and Ford/Otosan 3%.

    With a cluster of car-makers and parts suppliers, the Turkish automotive sector has become an integral part of the global network of production bases, exporting over $22,944,000,000 worth of motor vehicles and components in 2008.[9][10]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Ο Κλάδος αυτοκινήτου απασχολεί πέρι τους 100.000 ανθρώπους τα έσοδα του οποίου αναλογούν στο 1,3% του ΑΕΠ

    Συγκεκριμένα, η πλήρης κατάρρευση των εσόδων του κράτους από τον κλάδο, τα οποία από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ που εισπράττει το κράτος κατά μέσο όρο ετησίως από τους φόρους στα αυτοκίνητα, φέτος θα εισπράξει λιγότερα από 700 εκατομμύρια, δεδομένου ότι η αγορά έχει μειωθεί περίπου κατά 45% - 50%.

    2. ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΜΕΙΏΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΆΤΣΙ ΤΩΝ ΤΕΛΏΝ ΤΑΞΙΝΌΜΗΣΗΣ ( 1ος ΦΟΡΟΣ) ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΔΙΠΛΆ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΦΠΑ 23% (2ος ΦΟΡΟΣ) Συγκεκριμένα,τα μαθηματικά σε αυτό το σκεπτικό βγαίνουν πάρα πολύ απλά. Όταν το κράτος βγάζει για παράδειγμα 5.500 ευρώ ανά τεμάχιο και η αγορά έχει μειωθεί κατά 50%, δεν είναι προτιμότερο για το κράτος να βγάζει 4.000 ευρώ και η αγορά να επανέλθει στα πραγματικά της επίπεδα; Και να εισπράτει και τα διπλάσια έσοδα από το ΦΠΑ23%

    3.ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
    Στην Ελλάδα kάθε χρόνο μπαίνουν στην κυκλοφορία 23-25 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους και βγαίνουν από την κυκλοφορία μόνο τέσσερα ή πέντε αυτοκίνητα. Στην Ευρώπη, κάθε χρόνο, ανά 1.000 κατοίκους μπαίνουν 33 αυτοκίνητα και βγαίνουν από την κυκλοφορία, πετιούνται, 28 με 29 αυτοκίνητα.

    4.ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο υπηρεσίες και λιανικό εμπόριο. Τι διάολο δηλαδή θα πρέπει να ενισχύσει ο Γιωργάκης! Αυτά έχουμε αυτά υποστηρίζουμε. Δεν έχουμε ακόμα δυστηχώς την δική μας silicon valley ή την βαριά βιομηχανία άλλων χωρών μας!!!

    5. Ο λαικισμός περισσεύει και ο καθένας χώρις να έχει πραγματική εικόνα πετάει την μ@@@@κία του!

    6. Ιδιάιτερα η γενιά των 50-δων που κατά κύριο λόγο ευθύνεται για την κατάντια του κράτους καλό θα είναι να σιωπήσει, αρκετό κακό έχει κάνει στην πατρίδα με την νοοτροπία του εγώ να είμαι καλά και ολοι οι άλλοί να πάνε να ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες τα αγαπητέ μου να αγιάσει το στόμα σου!

    Εδω το σπίτι μας μπάζει από παντού και εμείς πάμε νε αγοράσουμε αυτοκίνητα για να κινηθεί η οικονομία.

    Τάδε εφη και ο Μιχαλος πρίν από 2-3 μήνες.

    Σπουδαίοι οικονομολόγοι

    Ενας τεχνοκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ…

    Με εγκύκλιό του το Υπουργείο Οικονομικών ΠΟΛ 1127 31/8/2010 ενημέρωσε τις ΔΟΥ όλης της χώρας για την σχέση που έχουν τα φορολογικά αδικήματα με τον νόμο 3691/2008 για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

    Χαρακτηριστικό της ενημέρωσης είναι ότι στο νόμο για το μαύρο χρήμα εμπίπτει κάθε επαγγελματίας-επιχείρηση που δεν θα εκδώσει αποδείξεις λιανικής πώλησης, πραγματοποιώντας φοροδιαφυγή.

    Σημείο κλειδί στον συσχετισμό των δυο νόμων είναι ότι τα παραπτώματα του φορολογικού νόμου ορίζουν σαν ελάχιστη ποινή φυλάκισης τους έξι μήνες και επίσης από τα παραπτώματα αυτά, ο παραβάτης είχε οικονομικό όφελος.

    Διαβάζοντας τους σχετικούς νόμους βλέπουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει δίκιο. Οι νόμοι σχετίζονται (φορολογικός νόμος και νόμος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος), άρα έχει δίκιο. Το αν είναι κοινωνικά σωστό η λάθος είναι κρίση του καθενός.

    Η ΑΠΟΡΊΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΡΤΕΛ.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΡΤΕΛ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    Διαβάστε παρακάτω γιατί:
    Με βάση τον νόμο 703/77 περί Ανταγωνισμού (ο νόμος στον οποίον βασίζεται η λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού) οι υπεύθυνοι των εταιρειών που καταδικάζονται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για παραβάσεις του 703/77 διώκονται και ποινικά και η τιμωρία τους είναι τουλάχιστον 6 μήνες φυλάκιση. Δεδομένο θεωρούμε ότι οι υπεύθυνοι των εταιρειών αυτών έχουν οικονομικό όφελος από τις παραβάσεις των εταιρειών τους.
    -Με βάση τον νόμο 3691/2008 περί «Πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα το άρθρο 3 ορίζεται όπως:
    Άρθρο 3..Εγκληματικές δραστηριότητες – βασικά αδικήματα

    Ως εγκληματικές δραστηριότητες νοούνται η διάπραξη ενός ή περισσότερων από τα ακόλουθα αδικήματα που καλούνται εφεξής «βασικά αδικήματα»: .α).β).
    ιη) κάθε άλλο αδίκημα που τιμωρείται με ποινή στερητική της ελευθερίας, της οποίας το ελάχιστο όριο είναι άνω των έξι μηνών και από το οποίο προκύπτει περιουσιακό όφελος.
    Μάλιστα ο νόμος 3691/2009 είναι διόλου περιοριστικός αφού δεν προϋποθέτει την τιμωρία των κατηγορουμένων για το βασικό αδίκημα ή ακόμα και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους για το βασικό αδίκημα. Επίσης στρέφεται και κατά των πραγματικών ιδιοκτητών των εταιρειών που παρανομούν. Τέλος ο νόμος ορίζει σοβαρότατα διοικητικά πρόστιμα κατά των υπευθύνων ατόμων, γεγονός που εξυπηρετεί στα μέγιστα το Ελληνικό Δημόσιο.

    Συμπεραίνουμε ότι η παράβαση του δικαίου του Ανταγωνισμού εμπίπτει στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ

    Σημειώνουμε επίσης ότι το ανάλογο ισχύει για την περίφημη εταιρεία SIEMENS, τα παραπτώματα της οποίας εμπίπτουν 100% στον νόμο για το Μαύρο Χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. GIA XARA PAIDIA.

    O ELLHNAS EINAI TOSO HLI8IOS ME TO AYTOKINHTO POU ENA EVRO NA TOY KANOYN EKPTOSH NOMIZEI OTI TO PHRE TZAMPA.

    EKS ALLOY H TIMH TH VENZINHS EINAI TOSO AKRIBH POY OXI MONO DEN SYMFEREI TO AYTOKINHTO ALLA PREPEI NA DOSEIS KAI AYTO POU EXEIS EKTO EAN 8ELEI O NEOELLHNAS NA BALEI XREOS GRAMMATIA KLP NA PAREI AYTOKINHTO GIA NA PHGAINEI STO MARKET POYLONTAS MOYRI E TOTE KALA NA PA8EI DIOTI TO AYTOKINHTO EINAI ENA MESO METAFAS KAI OXI DEIGMA PLOYTISMOY DIOTI O PLOYSIOS DEN BAZEI 10 EURO BENZINEI ODHGONTAS BEMBE CABRIO 'H MERCEDES OPOS SYMBAINEI TORA ME ORISMENA LIGOYRIA FANTASIOMENIYS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι όμως: μπορούμε να βοηθήσουμε την οικοδομή. Εμπλέκονται πάνω από 15 επαγγέλματα. Αλλά να προτιμήσουμε έλληνες εργάτες και υπαλλήλους. να δώσουμε το σωστό μεροκάματο και μισθό με τις εισφορές κανονικά. Όχι να κλέψω ένσημα, να κλέψω υλικά, να γλιτώσω μεροκάματα. Να δείτε για πότε ανθεί και αναζωογονείται η αγορά και η εργασία.
    Αλλά δυστυχώς η γερμανία και η γαλλία θέλουν να πωλήσουν αυτοκίνητα και στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Κι εμείς εδώ και χρόνια έχουμε υποταγεί στη θέλησή τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΦΕΣΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΖΟΥΜΠΗΤΟΥΣ ΣΤΟ 'Δ.Ν.Τ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1000% σωστος. Κι ας τους Ελληναρες να χαφτουν το παραμυθακι οτι αναπτυξη ειναι η αγορα αυτοκινητου, η οικοδομη και το χρηματιστηριο.
    Μαυρα μεσανυχτα, για αυτο συνεχιζουν να ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση