GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκανε την Κοπεγχάγη να μοιάζει "Μπάρτσα" και ...έσκαψε τον λάκκο του!

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/ Η ιστορία έχει διδάξει ότι στο ποδόσφαιρο γίνονται θαύματα, αλλά ο συγκεκριμένος Παναθ...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/
Η ιστορία έχει διδάξει ότι στο ποδόσφαιρο γίνονται θαύματα, αλλά ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός ούτε με το... όγδοο θαύμα δεν είναι δυνατό να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης, οι "πράσινοι" ηττήθηκαν "με κάτω τα χέρια" από την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ με 2-0 και, πλέον, στο μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι το Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό με προϋποθέσεις.
Ο Εντόι (πριν από λίγο καιρό κρίθηκε ανεπαρκής για το "τριφύλλι") άνοιξε το σκορ στο 28΄ και ο Βίνγκααρντ στο 37΄ έδωσε την...
 "χαριστική βολή" στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια (δύσκολα τα πράγματα για τον 45χρονο τεχνικό). Από το 49΄ οι "πράσινοι" αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ζιλμπέρτο Σίλβα με 2η κίτρινη κάρτα.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ούτε την περιοχή της Κοπεγχάγης δεν πάτησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Στην συνέντευξη Τύπου πριν το ματς, οι Νίκος Νιόπλιας και Σωτήρης Νίνης ξεκαθάρισαν πως το παιχνίδι είναι κρίσιμο για τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, η νίκη επιτακτική και το πρόσωπο θα είναι καθαρά επιθετικό. Σε καμιά περίπτωση, όμως, στο τερέν του ΟΑΚΑ κατάφεραν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και πόσο μάλλον όταν κάνουν την Κοπεγχάγη να μοιάζει με Μπαρτσελόνα. Τα μηνύματα ήρθαν πολύ νωρίτερα από το αποψινό παιχνίδι και κυρίως (με εξαίρεση το παιχνίδι του Καμπ Νου) στο πρωτάθλημα με Ξάνθη, Αρη, Καβάλα και Πανιώνιο. Δηλαδή σε όλα τα παιχνίδια!
Λίγο πριν την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Δανίας οι "πράσινοι" έμαθαν για το στραβοπάτημα των Καταλανών στο παγωμένο Καζάν με την Ρουμπίν (1-1), γνώριζαν πως η νίκη, πλέον, με την Κοπεγχάγη είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική καθώς στα επόμενα δύο παιχνίδια του 4ου ομίλου παίζει με τους Ρώσους, εντός και εκτός αντίστοιχα, και το μόνο που έκαναν ήταν να φοβηθούν τους Δανούς. Τους έκανε να μοιάζει με υπερομάδα, μια υπερομάδα που έπαιζε με έναν καθαρά επιθετικό, τον Εντόι.
Από το "πράσινο" μεγαλείο δεν έλειψαν και οι πειραματισμοί του Νίκου Νιόπλια. Προκειμένου να χωρέσει στο σχήμα ο Κώστας Κατσουράνης, επέλεξε για το κέντρο της άμυνας το Ζιλμπέρτο Σίλβα, αφήνοντας τον πολυπόθητο "killer", Μπουμσόνγκ, στον πάγκο. Δηλαδή, επέλεξε να βάλει απέναντι στον γρήγορο Εντόι, τον Ζιλμπέρτο και τον Σαριέγκι, αντί να κάνει το "κολπάκι" με τον Σιμάο... Πάντως, το κολπάκι του Τεν Κάτε με την Ιντερ στο ΟΑΚΑ είχε πιάσει!
Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Ιωαννίδη καθώς ο 46χρονος τεχνικός έλεγε πως αποτελεί σπουδαίο ταλέντο, αλλά μέχρι στιγμής μόνο ότι δεν υπολογίζει δείχνει. Επιλέγει δε για το αριστερό άκρο, ελέω του ανέτοιμου Σπυρόπουλου (στο τέλος αναγκάστηκε να τον ρίξει στη μάχη), τον Βύντρα. Στο δεξί άκρο ξεφύτρωσε σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς ο Μαρίνος. Οσον αφορά την επίθεση τα λόγια περισσεύουν... Μόνο με επίθεση δεν έμοιαζε! Τα απεγνωσμένα μακρινά σουτ αποτέλεσαν με λίγα λόγια την εικόνα της τετράδας "φωτιάς".
Και όσον το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, το συγκρότημα του Στάρε Σολμπάκεν απέδειξε τους λόγους που οι συμπατριώτες του τον θέλουν διακαώς να πάρει τα ηνία της Εθνικής Δανίας. Οι παίκτες της Κοπεγχάγης είχαν στόχους, ήξεραν τον ρόλο τους, κρατούσαν τις θέσεις τους και πάνω απ' όλα τελείωναν σχεδόν όλες τις φάσεις. Στα πρώτο διάστημα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά, απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να έχει τα κατάλληλα τελειώματα των φάσεων και την τροφοδότηση του Σισέ.
Οι Δανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν μέσω οργανωμένων αντεπιθέσεων, ενώ μετά την συμπλήρωση του εικοσάλεπτου και βλέποντας τα πολλά κενά του Παναθηναϊκού ισορρόπησε το ματς και "χτύπησε" τους "πράσινους" εκεί που πονάει... Στο 28ο λεπτό, μετά από μπαλιά του Γκρόνκγιερ "στην πλάτη" της άμυνας από δεξιά, ο Εντόι προλαβαίνει την άστοχη έξοδο του Τζόρβα -πολύ μακριά από την εστία του ο 28χρονος πορτιέρο που φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε όλα τα γκολ και σε πολλές φάσεις- και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στην κενή εστία δίνοντας το προβάδισμα στην Κοπεγχάγη! Ο Παναθηναϊκός πρόλαβε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία και στο 37ο λεπτό, οι Δανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Βίνγκααρντ εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ από τον άξονα, η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του...αναποφάσιστου Τζόρβα.
Ιδιαίτερα προβληματισμένος και απογοητευμένος πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, την ίδια ώρα που η Κοπεγχάγη συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Ο Παναθηναϊκός μην έχοντας άλλες επιλογές, βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πιέσει για να μειώσει γρήγορα και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα του... χάλασε τα σχέδια. Ο Βραζιλιάνος με κίνηση που δεν αρμόζει στην κλάση του και κυρίως στην πείρα που διαθέτει, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 49΄ (έπιασε τη μπάλα με το χέρι στην προσπάθειά του να σταματήσει στην κόντρα τον Εντόι) κι απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους Δανούς, που έφτασαν σε μία άνετη νίκη.
Μάλιστα, τα αμυντικά κενά συνέχισαν να ταλαιπωρούν το "τριφύλλι" και η Κοπεγχάγη βλέποντας τα συγκεκριμένα προβλήματα επιδίωξαν να τελειώσουν την υπόθεση "νίκη". Η μεγαλύτερη στιγμή καταγράφηκε στο 70λεπτό, όταν μετά από γύρισμα του Βεντ από αριστερά, ο Νόργκααρντ έκανε την προβολή από κοντά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Η μοναδική φάση που ο Παναθηναϊκός απείλησε πραγματικά την εστία του Βίλαντ και θα μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι για την διεκδίκηση της ισοπαλίας ήταν στο 78ο λεπτό! Ο Καραγκούνης εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Σαριέγκι πήρε την πρώτη κεφαλιά αλλά στη συνέχεια η προβολή του Βύντρα έφυγε παράλληλα με το τέρμα και ο Σισέ δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να σκοράρει.
Μέχρι την ανάπαυλα της αναμέτρησης, ο Δανοί παίζοντας έξυπνο αμυντικό ποδόσφαιρο κράτησε το σκορ, που της έδωσε τη δυνατότητα να ελπίζει σε πρόκριση και έναν Παναθηναϊκό να "κυνηγά" το.. θαύμα στα επόμενα παιχνίδια.

2 σχόλια

  1. Επειδή δικαιολογία δεν υπάρχει για αυτό το τσίρκο, θέλω να πω πως πρόπερσι είχε τερματίσει τον πρώτο γύρο ( Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι ) με ένα βαθμό. Στο τέλος ο δεύτερος γύρος τους βρήκε πρώτους με 10 βαθμούς και το περίφημο 0-1 του Μιλάνου. Μερικοί λένε πως κάποτε η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά όχι τόσο σύντομα και με αυτό το φετινό τσίρκο που είναι η ομάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπον τελος μαλακισμενα.

    Δρομο το αλλοιθωρο "λεττο".
    Δρομο το γυφτακι "καραγκουνη".
    Δρομο το τζογλιανι "κατσουρανη".
    Δρομο το "μπουμοσγλουτ" καρερε δι μαρια,σιλβερτο δου σιλβα..




    Αει το στο διαολο μαζεψατε ολες τις σαβουρες μαλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση