GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια απάντηση στον Γιάννη Πρεβενιό...

Γράφει ο Χάρης Παπαπέτρου Αγαπητέ Γιάννη, ( http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_5178.html ) Η ενοχοποίηση όλης της ελληνικής κο...

Γράφει ο Χάρης Παπαπέτρου
Αγαπητέ Γιάννη, (http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_5178.html) Η ενοχοποίηση όλης της ελληνικής κοινωνίας δέν είναι λογική. Δέν φταίει μόνο η ελληνική κοινωνία για τα σημερινά μας χάλια. Αυτό ωφείλω να το παραδεχθώ.
Οπως όμως ο κάθε λαός έχει τον κυβερνήτη που του αξίζει (επίσης πολύ παλιά παροιμία), έτσι κι εμείς έχουμε βάλει το χεράκι μας για να βγάλουμε τα ματάκια μας. Και...
 μάλιστα έχουμε βάλει το χεράκι μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Λές να βγούμε απο το μαντρί. Δεκτόν ώς γενική ευχή.
Δές όμως:
Βγές από το μαντρί, αλλά γίνε καλλίτερος άνθρωπος πρώτα.
Βγές από το μαντρί, αλλά πρώτα σταμάτα να ζητάς «θέλημα» από κάποιον που έχει τη δύναμη ή τα μέσα.
Βγές από το μαντρί, αλλά αρχικά σεβάσου το διπλανό σου. Σε όλους τους τομείς της ζωής.
Βγές από το μαντρί, αλλά πρώτα από όλα, μην δίνεις άλλοθι στον εαυτό σου για τις δικές σου παρανομίες ή παρατυπίες.
Βγές από το μαντρί, αλλά όταν κάποιος σε ξεγελά, μην τον ξαναψηφίσεις. Εάν το κάνεις ή είσαι βλάξ, ή τα θέλει ο...πωπός σου, ή έχεις συμφέρον.
Βγές από το μαντρί, αλλά μην θεωρείς αναγκαίο κακό τα 3 φαγητά που σου σερβίρουν. Υπάρχουν και άλλα φαγητά στο τραπέζι. Μην βαριέσαι να τα ψάξεις.
Βγές από το μαντρί, αλλά πρώτα θα πρέπει να ανοίξεις τα δικά σου μάτια γιατί ΕΣΥ είσαι η κοινωνία. Μην τα περιμένεις από τους άλλους.
Βγές από το μαντρί, αλλά πρώτα κατάλαβε πώς όταν είσαι αμέτοχος τότε είσαι συνένοχος.
Βγές από το μαντρί, αλλά πρώτα μάθε να μην κλέβεις το ΦΠΑ μόνο και μόνο επειδή το κάνει ο διπλανός σου.
Βγές από το μαντρί, αλλά πρώτα μάθε να μην κτίζεις παράνομα επειδή ζηλεύεις που ο διπλανός σου έχει σπίτι μέσα στο δάσος. Παράνομο είναι έτσι κι αλλιώς.
Βγές από το μαντρί, αλλά πρώτα απαίτησε να τηρηθούν οι νόμοι. Είναι υποχρέωσή σου. Επειδή ο διπλανός σου, που έχει κτίσει παράνομα, δέν συλλαμβάνεται ΔΕΝ νομιμοποιείσαι να κτίσεις κι εσύ για τους ίδιους λόγους.
Βγές από το μαντρί, αλλά κατάλαβε πώς όταν ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο που τους βολεύει και εσύ τους επιβραβεύεις με την ψήφο σου στις επόμενες εκλογές, τότε ΕΙΣΑΙ συνένοχος. Διότι τους δίνεις το δικαίωμα να μιλούν εξ ονόματός σου.
Βγές από το μαντρί, αλλά κατάλαβε πώς δικαιούσαι δια να ομιλείς. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ όμως θα πρέπει να κάνεις όοοολα τα παραπάνω. Μόνο τότε και τη συνείδησή σου (ποια;) θα έχεις ήσυχη αλλά και με τους συμπολίτες σου θα μπορείς να ζήσεις καλύτερα.
Βγές από το μαντρί, αλλά κατάλαβε πώς το σύνολο δεν είναι αυθύπαρκτο, αποτελείται από ΜΟΝΑΔΕΣ!!! Μοναδικά άτομα. Όταν η μονάδα γίνει καλλίτερη, μοιραία και το σύνολο θα γίνει καλλίτερο.
Όταν κάνεις όλα τα παραπάνω, τότε θα έχεις βγεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ από το μαντρί!
Να ξεκαθαρίσω πώς δέν είμαι δημόσιος υπάλληλος, δέν είμαι "εισοδηματίας" και δέν έχω κανένα δημόσιο αξίωμα. Απλός εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα είμαι. Επίσης, εχω ψηφίσει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις απο τότε που απέκτησα το δικαίωμα. Μήν με παρεξηγήσεις, δέν απευθύνομαι σε εσένα (δέν γνωριζόμαστε εξ, άλλου), γενικώς ομιλώ.

8 σχόλια

  1. ΠΑΣΟΚ : ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ…!!!!

    Διαφημιστικές πινακίδες
    «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
    ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ» παντού στην Αττική.
    Η «κυβέρνηση» ανοίγει επαγγέλματα και κλείνει σπίτια.
    Δημιουργεί νέες δουλειές –γι΄αυτούς που «διευκολύνουν» τους νέους μας να πάρουν των ομματιών τους!

    Κοινωνική προσφορά των κατοχικών ανδρεικέλων που εξανδραποδίζουν τους Έλληνες, αυτό το αφισάκι, «σήμα κατατεθέν» τους «τέταρτου (!!!!!!!!) δρόμου» τους: «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ»… Δώρο-ταφόπλακα από τους νεκροθάφτες που θάβουν ζωντανή την Ελλάδα.

    Πάλι για «πατριωτισμό» μίλησε ο ΓΑΠ από τη Θεσσαλονίκη. –τον «νέο πατριωτισμό» των «antieksousiastwn –antisymbatiukwn» τουριστών από το Χάρβαρντ, που οδήγησαν τη χώρα στο σημείο, τα νέα παιδιά να μην έχουν κανένα μέλλον, να ψάχνουν τρόπους απόδρασης…Και τα «κοράκια» να παριστάνουν τα «αποδημητικά πουλιά».

    Να φύγουν νύχτα οι ανελλήνιστοι / αφελληνισμένοι ολετήρες, πριν βουλιάξουν την πατρίδα μας στο απόλυτο ζόφο.

    MAYΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ
    ΤΗΣ MEGA XΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.....
    ΠΑΝΤΟΥ.
    ( ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΤΟΥΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ

    καλη επιτυχια

    στον Γιαννη Σγουρο
    και στον δρ Κουτσουκο

    για την Περιφερεια Αθηνας!!

    Με τις ευχες ολων μας

    Αναστασια Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σας είπα, υποκρίνεται και δεν λέει την αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν θέλει να πει με θάρρος τη γνώμη του για την πρακτική που ίσχυε για τα δύο μεγάλα κόμματα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά για τον εαυτό του, δεν ομολογεί την αλήθεια. Γι’ αυτό δεν έκανε και καμμία ενέργεια αποκάλυψης της πραγματικότητας.

    Τι είχε δηλώσει τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ:

    Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ήθελα να σας ρωτήσω για την κατάθεση σήμερα του πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ του κ. Αυγερινού και της γραμματέως, στην υπόθεση Τσουκάτου, ο οποίος πηγαίνει αύριο στον Εισαγγελέα. Φαίνεται και τουλάχιστον αυτό λένε οι πληροφορίες ότι και ο κ. Αυγερινός και η γραμματέας έχουν καταθέσει πως ό,τι χρήματα έφερε ο κ. Τσουκάτος πήρε κουπόνια και ότι αυτά τα χρήματα πήγαν στο κόμμα. Αυτό αλλάζει σε κάτι την τακτική του ΠΑΣΟΚ που μέχρι τώρα ήταν «δεν ξέρω, δεν γνωρίζω»;

    XAxαχαααααα...
    "Πληρώστε φόρους κορόιδα!!!..."
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ.
    ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
    «Να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του»


    Σε πλήρη αναδίπλωση των τακτικών της επιλογών, πέρασε η κατοχική συμμαχία ΓΑΠ - ΔΝΤ - ΕΚΤ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΜΜΕ μετά την έναρξη από το Πατριωτικό Μέτωπο στη Θεσσαλονίκη, της υλοποίησης της πρώτης φάσης, του ανένδοτου αγώνα.

    Πανικόβλητη η κυβέρνηση παίρνει πίσω το θέμα του πετρελαίου.

    Καθαρά γκεμπελίστικου τύπου μαύρη προπαγάνδα από ορισμένα ΜΜΕ. Το ΠΑΜ γιγαντώνεται, πλησιάζουν οι καιροί της ελπίδας, τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση.

    Το μήνυμα του Πατριωτικού Μετώπου που επαναλαμβάνεται σχεδόν κουραστικά τους τελευταίους μήνες, «να πάρει δηλαδή ο λαός την υπόθεση στα χέρια του και να περάσει στην αντίσταση κατά της κατοχικής συμμαχίας ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΕΚΤ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ-ΜΜΕ», έχει περάσει πια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

    Από άκρου σε άκρη από ολάκερη την Ελλάδα, κατά εκατοντάδες οι πολίτες γίνονται μέλη του ΠΑΜ, θέτοντας τον εαυτό τους στη διάθεση του Κινήματος, μετά την σαφή και κάθετη αντιπαράθεση του Πατριωτικού Μετώπου με τον κύριο εκφραστή της «νέας τάξης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης» κ. Γ. Α. Παπανδρέου.

    Την ίδια ώρα, και αμέσως μετά την κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα «ΓΑΠ είσαι ανεπιθύμητος» της Θεσσαλονίκης, οι νεοταξίτες που κυβερνούν τον τόπο κάνουν την πρώτη τους αναδίπλωση, ανακοινώνοντας την άρση του μέτρου της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Καιαυτό φυσικά, αμέσως μετά την άφιξη κλιμακίου στελεχών του Πατριωτικού Μετώπου το πρωί της Κυριακής 12/9 στη Φλώρινα, για την οργάνωση συγκεκριμένης και συγκροτημένης αντίδρασης κατά του μέτρου αυτού που καταδίκαζε σε θάνατο τους κατοίκους της ακριτικής αυτής πόλης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αληταράδες ολκής όχι ψέματα.Καλά να πάθουμε όμως γιατί όταν έρχονατι οι εκλογές κοβόμαστε να ψηφίσουμε μην τους χάσουμε .35 χρόνια τώρα και μυαλό δεν βάζει ο έλληνας.Ας έχει τώρα για νταβαντζή τον λεχρίτη, χάρυ πότερ Παπακωνσταντίνου που τα παίρνει απο παντού.Ας προσέχαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν τω μεταξύ…..


    «Στόχος της Κίνησής μας δεν είναι να αμφισβητήσουμε την τυπική νομιμότητα της Κυβέρνησης και να χρησιμοποιήσουμε τις εκλογές του Νοέμβρη για εφαλτήριο κυβερνητικών μεταβολών……..»

    Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


    Αυτά !

    Εξαπτέρυγο για να παραπλανήσει.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑΚΙΑ ΠΑΣΟΚ...ΕΙΣΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Χάρη συμφωνώ με τις απόψεις σου και μάλιστα έχω γράψει κατά καιρούς τις σκέψεις μου. Ίσως από παράληψη δική μου να μην έχω στείλει στο φιλόξενο PRESS-GR ή να έτυχε να μην αναρτήθηκε ακόμα κάτι σχετικό.
    Σε παρακαλώ ρίξε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο.

    http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_8487.html


    Γιάννης Πρεβενιός
    e-mail: prevejohn@yahoo.gr
    www.johnprevenios.ning.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΕΣΤΗΚΕ ο δικός μας..Ο ΗΛΙΘΙΟΣ..
    “Περισσότερα μέτρα ασφαλείας
    για τον λαοπρόβλητο Πρωθυπουργό” !!!

    Αντε και η επομενη κινηση να ειναι με μολοτοφ.....

    Επιτέλους, μάθαμε γιατι ήρθε ο Νετανιάχου στην Αθήνα.
    Υποθέτω πως το Μαξίμου και καρφίτσα να πέσει ακούγεται σαν ντουντούκα στο Τελ Αβίβ…Ε, ρε έρμη πατρίδα..

    H μολότωφ είναι ένα εξαιρετικό όπλο που εξουδετέρωσε εκατονταδες ναζιστικά οχήματα στο Β ΠΠ.
    Όταν σε πολεμάνε (και) με απαγορευμένα χημικά και οικονομικά όπλα , τότε δικαιολογείσαι να τους βάλεις φωτιά στα μπατζάκια.
    Εκτός αν μας προκύψει κάποιος νέος Γκάντι , και διώξει τους νεοαποικιοκράτες με την αχίμσα και την ασιτία σου, κάτι που θα με βρεί περισσότερο σύμφωνο.

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ..χιχιχι...φαρμάκι οι οννεδίτες ..πως θα δολοφονήσουν τώρα τον ελληνα πρωθυπουργό ?

    Τον ελληνα, καλά το είπες.
    Γιατί Έλληνας φυσικά δεν είναι.
    ΕINΑΙ, παπαροπαίδι ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΟΣΙΛΟΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση