GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζικού στο Μεσολόγγι...

Από το http://diktiospartakos.blogspot.com/    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΚΑΨΟΝΙ...

Από το http://diktiospartakos.blogspot.com/  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΚΑΨΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ.
Από τις πρώτες μέρες αντιλαμβάνεται κανείς τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο Κ.Ε. Πεζικού στο Μεσολόγγι. Ο αυξημένος αριθμός νεοσυλλέκτων σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί την ανοργανωσιά στην τροφοδοσία. Εξάλλου, ήταν γνωστό εδώ και καιρό το πόσοι θα μπαίναμε. Ενδεικτικά, την Τετάρτη 18/8 η τροφοδοσία τέλειωσε στις 11.30 το βράδυ με φοβερή ταλαιπωρία για όλους μας. Οι φήμες για την αύξηση της θητείας φαίνεται να...
 έπαιξε ρόλο, αφού το κέντρο είναι ασφυκτικά γεμάτο, με αποτέλεσμα συνεχείς ουρές και καθυστερήσεις, ειδικά στο φαγητό και στις αναφορές. Το φαγητό είναι άθλιο, και σε ποσότητα και σε ποιότητα Ακόμη και μετά από παράπονα φαντάρων δε φάνηκε να υπάρχει κάποια βελτίωση.
Η αίσθηση των οικονομικών περικοπών είναι παντού στην καθημερινότητά μας. Έκοψαν ακόμη και το στρατιωτικό σάκο (άντε να δούμε πώς θα τα χωρέσουμε όλα στο λουκάνικο). Ακόμη και τις πρώτες μέρες που δε βγαίνουμε έξω, το κόστος της θητείας είναι βαρύ. Ενδεικτικά, μόνο για νερό χαλάμε τουλάχιστον 2? τη μέρα αν δε θέλουμε να πιούμε από τις τουαλέτες. Προκλητικά οι αξιωματικοί διαφημίζουν της χαμηλές τιμές στο ΚΨΜ σε σχέση με έξω, ξεχνώντας όμως ότι κατά τη διάρκεια της θητείας οι νέοι δεν μπορούν να δουλεύουν και να έχουν εισόδημα, άρα όλα τα έξοδα μέσα και έξω από το στρατόπεδο είναι δυσβάσταχτα.
Φυσικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η δυσβάσταχτη ζέστη. Πρόβες, βήμα, παρέλαση, εκπαίδευση στον ήλιο. Το χιτώνιο, τελείως περιττό, λούζεται στον ιδρώτα. Η απάντηση του υποδιοικητή Κατηφώρη στα παράπονα για το χιτώνιο αφοπλιστική: εγώ το φοράω συνέχεια (λες και κάνει παρέλαση μαζί μας). Μόνο όταν μαθεύτηκαν τα νέα από την Κόρινθο και τους άτυχους θανάτους-δολοφονίες των συναδέλφων μας τα πράγματα κάπως άλλαξαν, μεγάλωσαν δηλαδή τα διαλείμματα και άρχισαν οι συμβουλές λες και εμείς θέλουμε να καθόμαστε από μόνοι μας στον ήλιο.
Η δημοσιότητα που πήραν τα περιστατικά της Κορίνθου φαίνεται πως επηρέασε συνολικά την ιεραρχία που έστειλε ταξίαρχο να μας μιλήσει. Μας μάζεψαν 12 το μεσημέρι με ντάλα ήλιο να ακούσουμε τα κροκοδείλια δάκρυά του για τα παλικάρια που χαθήκανε, για το πώς θα μπορούσαμε να το προλάβουμε, αλλά στην ουσία τίποτα. Το πλέον τραγικό όμως είναι η λιποθυμία συναδέλφου από τον πρώτο λόχο τη στιγμή που αποχώρησε ο ταξίαρχος. Ίσως το μοναδικό που αξίζει να θυμόμαστε από την ομιλία του. Μία ομιλία που προκλητικά αναφέρεται μόνο σε ό,τι έχει δει το φως της δημοσιότητας. Κουβέντα για το συνάδελφο στο Μεσολόγγι που κατέληξε στην εντατική με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όλες οι ευθύνες στο φαντάρο που λέγεται ότι απέκρυψε το πρόβλημα υγείας του.
Εμείς ρωτάμε- κι αν δεν το ήξερε; Πώς είναι να εκτίθενται σε τόσο αντίξοες συνθήκες νέοι που δεν έχουν εξεταστεί; Δεν μπορεί ο φόβος ή η άγνοια να καταλήγει σε τραυματισμούς και θανάτους. Δεν μπορεί οι εξετάσεις για το Ι να γίνονται στην πορεία της θητείας και με τέτοια προχειρότητα. Το αυτονόητο είναι να περνάμε όλοι από εξετάσεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία πριν από την εκπαίδευση. Καλούμε ξανά τον ταξίαρχο να μας πει κάτι πιο σοβαρό πάνω σε αυτά. Γιατί το μυαλό μας είναι καρφωμένο σε αυτή την εικόνα: ενός άτυχου φαντάρου που πέφτει κάτω στη μέση του στρατοπέδου μπροστά στα μάτια όλων. Παρεμπιπτόντως, ενός στρατοπέδου όπου για 1000 άντρες υπάρχει ένας γιατρός κι ένας ψυχολόγος.
Από εκεί και πέρα σημαντικό πρόβλημα είναι και τα καψόνια. Ενδεικτικά, ο υπολοχαγός Σπυρόπουλος, διμοιρίτης της 2ης διμοιρίας του 2ου λόχου βγάζει καθημερινά 10-15 φαντάρους για πλάκα στην αναφορά με ασήμαντες αφορμές. Με απαράδεκτη συμπεριφορά και διαρκείς ειρωνείες προσβάλλει διαρκώς την προσωπικότητα των φαντάρων. Αγαπημένη του ατάκα το "θέλω τη μαμά μου" που απευθύνεται σε όσους δυσανασχετούν με τα καψόνια του. Με όσους για παράδειγμα έχασαν 1 ώρα από την κυριακάτικη έξοδο γιατί ο κύριος Σπυρόπουλος αποφάσισε να τους στείλει όλους για ξύρισμα (ακόμη και για αυτούς που είχαν ξυριστεί πριν 5 λεπτά). Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος που είναι απλώς ένας υπολοχαγός διμοιρίτης. Το πρόβλημα είναι η κάλυψη που έχει από το διοικητή αν/χη Παγώνα ο οποίος προφανώς και γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν ή αν δεν τα γνωρίζει πάλι είναι δικιά του ευθύνη.
Κύριε Παγώνα μαζέψτε τώρα τα πρωτοπαλίκαρά σας. Είναι το ελάχιστο που έχετε να κάνετε αφού σε όλα τα υπόλοιπα έχετε φανεί κατώτερος των περιστάσεων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

42 σχόλια

  1. Δεν τους δώσανε πουτίγκα στην ώρα τους; Πο πο, καταστροφή, θα χαλάσει η βαφή στο μαλλί των νεοσυλλέκτων... Ρε άντε να κάνετε μερικούς κύκλους γύρω από το λόχο να ρίξετε σκεμπέδες, χαβαλετζήδες...

    (εγώ πήγα 2,5 χρόνια στο στρατό και μη μου βγει κανείς!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΟΜΑΘΕΙ .ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ 32 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΡΕ ΟΥΣΤ !!
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΜΟΥ ΟΛΟ ΛΟΥΦΑ. ΓΙΑ ΔΟΥΛΙΑ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΑΜΠΙΡΙΑ


    ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ ήμουν στον Έβρο 12 μήνες και το μόνο παράπονο που έχω είναι από τον εαυτό μου, που μετά την απόλυσή μου δεν πήγα να πλακώσω στο ξύλο κάτι καθίκια αξιωματικούς που ντροπιάζουν τον Ελληνικό στρατό με την ανικανότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oti kai na pei kaneis gia toys karabanades, ayth th mpastardh agrammath kaloplhrwmenh ratsa, einai ligo... Pseftomagkes, pseftontahdes, agrammatoi, karagkiozhdes, magkia pisw apo thn pylh, tzampatzhliki pantoy kai panta, KAAY, prathria, epidomata gia opoiadhpote paparia mporei kaneis na skeftei, SOA, SOMY, yphresies toy krebatioy kai ths kareklas opws AYDM kai epopths, megaloi mis8oi gia na ka8ontai na pinoyn kafedaki me 0,50 euro, lesxes kai LAF, sxedon dwrean metakinhseis, aparadekth symperifora pros oles tis katey8ynseis (otan toys "pairnei" fysika), proklhtikh epidei3h "ka8isioy" kai tzampa mis8oy opoy bre8oyn kai opoy sta8oyn, apra3ia kai polla alla poy an ta grapsw 8a xreiastw deka blogs... Prepei kapoia stigmh to kratos na "kopsei ton aera" se tetoia geloia ypokeimena poy zoyn parasitika panw stis plates olwn mas poy plhrwnoyme foroys kai poy kanoyme dyo doyleies gia na symplhrwsoyme to eisodhma mas. Einai aparadekto kai proklitiko mia koinwnikh omada opws oi brwmokarabanades kai oi mpastardooikogeneies toys na zoyne mesa sthn asylia twn stratopedwn kai na plhrwnontai 3ekoyrastoi xwris ergasiako antikeimeno. Asfalish apo ta 18 eth, mis8oi megaloi se sxesh me th morfwsh toys kai me ayta poy kanoy, fobera pronomia kai paroxes se sxesh me oloys emas, monimothta kai magkia, Ti allo na pei kaneis..? Elpizw o YP.E8.A. na dei to 8ema kalytera. Den einai tyxaio poy oloi exoyn na poyn kati arnhtiko gia ayth thn kwloratsa twn paliokarabanadwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bampiria, gamietai h mana soy kai esy h idia kai o antras soy poy einai poly pi8ano na einai karabanas san esena. Kala leei o filos pio panw, polloi apo esas 8elete trelo 3ylo paliompastardia ths loyfas kai toy monimoy mis8oy, alla poios lerwnei ta xeria toy me esas, paliogyftoi, xaki ntenekedes.

    Karabanades kai Bampiria, prosoxh kai skasmos, emeis sas plhrwnoymai gia na ka8este, agrammata moynopana, emmis8a skoylikia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι λες ρε μαμόθρεφτο?
    Εγώ υπηρέτησα 21 μήνες το 1992 και είδα ζεστό νερό δυό φορές.
    Το φαί άθλιο, οι γονείς να μην προλαβαίνουν να στέλνουν χρήματα, και στους 12 μήνες είχαν λιώσει και τα 3 ζευγάρια παπούτσια.
    Καψόνια σε ημερησία διάταξη από καθάρματα υπαξιωματικούς και αγγαρίες χωρίς νόημα.
    Και τι έγινε? πέρασε.
    κάτσε εκεί μαλακισμένο και να εύχεσαι που είναι μόνο για 9 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ, ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΦΥΛΗΣ ΝΑ ''ΠΙΑΤΣΑΡΟΥΝ'' ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα, δύο. Προσοχή. Άκυρο, ψαράδες. Καραβανάδες σας λυπάμαι πολύ. Τι κάνει η πείνα; Σε κάνει καραβανά, ΕΠ.ΟΠ., ΟΒΑ, ΕΜΘ κ.ά.. Πάνε στην Ευελπίδων για να βγούν ανθυποψαράδες με τουφέκι, στην Ικάρων για να βγούν ανθυποψαράδες με κιάλια και στην Ναυτικών Δοκίμων για να βγούν ανθυποψαράδες με πετονιά και καλάμι. Σας λυπάμαι πολύ καραβανάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. BRWMOKARABANADES, GAMIESTE, ESEIS KAI OI PORNES MANES SAS KAI OI MPASTARDOOIKOGENEIES SAS. AXRHSTA SKOYLIKIA, "MIA ZWH KAI SHMERA", GAMIESTE, EMMIS8A KA8IKIA. AGRAMMATOI NTENEKEDES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. KALA TI TON PERASATE TO STRATO ??KAI EIDIKA TWRA EINAI KOLEGIO !
    NA LIOSETE NEOI 37 MHNES ELIOSA TH FORMA STO STIBO MAXHS KAI STO EPIGONATON ,AEROPORIA KLP OPOS EIPE KAPOIOS POIO PANO KAPSONIA XORIS LOGO APO THEMA ADEION ME KALEIPSE ALLOS ....MHN AKOYO MALAKIES GIA KAPSONIA TORA EINAI STRATOS OXI H MAMA TOYS !37 MHNES 112 SHRA MHN MHLANE GIA SRATO OI ASXETOI KAI AYTOI POY PHRAN KOLOXARTO OPOS O LAZOPOYLOS TRYANTAFYLOPOYLOS KAI POLOI ALLOI !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ¨Ελα τσόπα,τσόπα θά λιώσεις...
    Ό Σπάρτακος ήθελε 3 λόχους σάν
    κι΄εσάς.
    Καί ο Ρωμαίος λεγεωνάριος άλλους 2.
    Αλλά αυτό δέν τό θέμα.
    Απλά δέν θέλετε νά υπηρετήσετε.
    Εκτός άν είστε παρέα μέ τόν αηδό
    στόν Αστέρα Βουλιαγμένης.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ίσα ρε αδελφάρες του Σπάρτακου, μη σας σκιστεί το καλτσόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά έλεος. Η παρέλααση στον ήλιο είναι αντίξοε συνθήκες? ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΄Θεωρητικά να προετοιμαστείτε για τη περίπτωση πολέμου πήγατε.Αν δεν αντέχετε παρέλαση στον ήλιο πως θα αντέξετε το πόλεμο δηλαδή?ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΘΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    Εγώ καταδρομέας υπηρέτησα το 2004 και δε μπορώ να πω ότι ήταν και τόσο αντίξοες οι συνθήκες. Είναι δυνατόν να είναι στο πεζικό?Δηλαδή αν δεν έχει ζεστό νερό τι θα πάθεις? Ή μήπως φαντάζεσαιότι στο πόλεμο στο βουνό θα κάνεις ζεστό μπανάκι καθημερινά? Στρατός είναι όχι κάμπινγκ.

    Για το φαγητό συμφωνώ μαζί σας έπρεπε να είναι καλύτερο. Το νερό από τις τουαλέτες αν είναι πόσιμο δε καταλαβαίνω το πρόβλημα.Ψυχολογικό είναι. Εγώ πάντως το έπινα ένα χρόνο κι ούτε τα μαλλιά μου πέσαν ούτε καρκίνο έχω.

    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΗΤΕΙΑ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    Πολύ σύντομα θα είμαστε σε πόλεμο κι αν δεν αντέχουμε παρέλαση στον ήλιο ούτε δυο μέρες δε θα αντέξουμε του Αλβανούς, τους Τούρκους και τους Βούλγαρους. Παρέλαση θα έρθουν να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑΤΕΣ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ,
    ΣΑΝ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥΛΑΔΕΣ ΚΑΚΑΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΤΕΤΣΙΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. ΟΥΣΤ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΑΛΙΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΕΤΕ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΛΑΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΧΕΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ!
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπηρετησα το 2003 , Κ.Ε στην Κορινθο.Ο στρατος ειναι κατακηνωση!
    Οσο ποιο πολλοι στρατιωτες τοσο το καλητερο , λιγες σκοπιες , λιγες υπηρεσιες και εξωδοι, πλακα και χαβαλε με τους υπολοιπους. Το καλητερο μερος της θητιας, φυσικα υπηρχαν λιγοωρες εξαιρεσεις αλλα ξεχνιουνται. Οτι λεει ειναι μπαρουφες, δεν παν καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πασοκ

    καλη επιτυχια

    στον Γιαννη Σγουρο
    και στον δρ Κουτσουκο

    για την Περιφερεια Αθηνας!!

    Με τις ευχες ολων μας

    Αναστασια Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σιγά τη θητεία που κάνετε ρε αντρούκλες του σπάρτακου. Που να υπηρετούσατε δηλαδή και 24 μήνες στα χιόνια να δούμε τι θα λέγατε. Όχι τώρα που έχει διαλυθεί το σύμπαν και φοβούνται οι παλιοί να σας τρέξουν λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ti na pei kaneis gia ayth thn kwloratsa twn brwmokarabanadwn..? KAAY, NIMTS, prathria, mis8os monimos xwris doyleia, SOA, SOMY, sklhres... yhresies opws AYDM kai epopths se karekla kai krebati, tzampatzhlikia kai gyfties, tzampa magkia pisw apo thn pylh fysika kai polla alla...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ligoyria paliokarabanades, gamieste. Karkino sta paidia sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. KARABANADES, EXETE POLLA PRONOMIA SE SXESH ME AYTO POY KANETE, SE SXESH ME TO 0 DHLADH. PAPSTE NA 8ELETE KAI ALLA, ME AYTA POY LETE DEN TO BLEPW API8ANO NA XASETE KAI ALLA GIATI EISTE AXARISTOI. AGRAMMATA MOYNOPANA, ALLOI ERGAZOMENOI ME 100 FORES PIO POLLES GNWSEIS KAI IKANOTHTES APO ESAS, 3ERETE TI MIS8OYS EXOYN? SKASMOS KA8IKIA, PRODOTES. APO ESAS KYRIWS KAI APO KATI KWLODHMOSIOYPALLHLOYS THS PLAKAS KAI TOY KAFE SAN ESAS, TO KRATOS XANEI KA8E XRONO POLY MEGALA POSA GIA NA TRWTE KAI NA PINETE TZAMPA ESEIS. AGRAMMATA, AXARISTA SKOYLIKIA, XW8HKATE APO MESA KAI TWRA GINATE MAGKES KAI 8ELETE KAI ALLA STO ONOMA THS MONIMOTHTAS. MOYNIA. EIDATE LIGDA KAI HR8ATE, PALIOTENEKEDES, KARABANADES, APRA3IA KAI MAGKIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Pio 3eftiles apo toys karabanades den exw dei, na trexoyn me ta moytra sto tzampa fai se lesxes kai opoy alloy to broyne.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Malaka katadromea, 3eroyme oloi giati phges ekei, gia na pareis moria gia to kwlodhmosio paliomalakas, mhn to paizeis palikaras paliogamostayrismeno komple3iko an8rwpaki. Pare mas mia pipa arxidi stratokaylo kai phgaine eidikos froyros meta tis katadromes gia na filas skopia, arxidi peinasmeno. Ti na kanei pia kai ayth h mana soy? Exoyn bgei polles sto koyrmpeti gia bizita, prepei kai esy na doylepseis ligo, phgaine gia skopia malaka kai skase. Moyni ths lasphs. ftwxe poytanas gie.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. POYTANAS GIOI KARABANADES, GAMIESTE. KANEIS DEN 8ELEI NA YPARXETE XWRIS NA DOYLEYETE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γαμησι που το χρειαζεστε μερικοι μερικοι για να στρωσετε.Καλα το λενε οι μεγαλυτεροι σε ηλικια πως ερχονται ζορικα και περισσοτερο για τους νεοτερους,που δεν εχουν περασει τα δυσκολα αλλα εχουν καλομαθει.Βεβαια.Και ποιος φταιει γι' αυτο?Ολα απο την οικογενεια ξεκινανε.Και ποια οικογενεια,αφου σημερα δεν εχει απομεινει τιποτα..Το ξερετε ρε πως παλιοτερα αυτοι που πηγαινανε φανταροι ηταν ευχαριστημενοι γιατι εκει βρισκανε ενα πιατο φαγητο?Αλλα τοτε βγαινανε απο το στρατο αντρες με αρχιδια.Και εγω καραβανας δεν ειμαι που τα λεω αυτα.Υπηρετησα στον ελληνικο στρατο,περασα ζορικα αλλα ετσι ειναι που μαθαινει κανεις.. Αν δεν αρχισετε να συνερχεστε,συντομα θα μας αποτελειωσουν οι μεταναστες " τ'αδερφια μας ",οπως ελεγε και μια νεαρη αμυαλη σε ενα βιντεο.Περαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΡΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ..Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗ..ΑΥΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ..ΣΩΣΤΟΣ-ΔΙΚΑΙΟΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ..ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΜΟΙΡΙΤΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑ.305 ΣΕΙΡΑ.YΓ:Ειμαι αυτός που δώναζε πιο δυνατά απ΄'όλους.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. O stratos file moy stratokayle einai stratos, symfwnw. Allo omws o stratos kai allo na xanoyme zwes apo thn adiaforia kapoiwn karabanadwn. Kai egw phga fantaros, alla 8elw na se rwthsw kati kyrie stratokayle. Giati eprepe na zhtaw lefta apo ton patera moy gia na metakinoymai apo th monada moy sto monimo topo katoikias moy otan eixa adeia? Giati kyrie malaka stratokayle? Giati na dinw dika moy lefta gia na yphretw? Giati malakako? Apanta gamw to spitaki soy. Giati sth giorth yhs Panagias na faw kayth soypa mono me nerozoymi mesa sto kalokairi me 37 ba8moys, enw oi karabanades me dika moy lefta apo toys foroys moy kai toys foroys toy patera moy na kalotrwne tzampa mprosta mas ta kalytera faghta? Apanta moynaki. Stratokayle. Geloie. Giati se ena 3aderfo moy poy eixe mia spania morfh kardiopa8eias apo neogno den edinan apallagh? Phge fantaros kai ena 8ayma egine gia na mhn pa8ei kati apo tis malakies twn paliopoystaradwn karabanadwn. giati kapoioi fantaroi na phgainoyn me apospaseis sta KAAY gia na serbiroyn me to zori kai tzampa karabanades? Einai stratiwtikh yphresia ayto paliomalaka? Gidi stratokaylo, agrammate. Gamhsoy kai esy kai oi malakes filoi soy karabanades, paliarxida. Logika kai esy dhmosioypallhlakos 8a eisai gia na milas etsi, gyftoyla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε μου εγώ είμαι ο καταδρομέας με όλα τα κοσμιτικά που με στόλισες και σε πληροφορώ ότι ούτε καν ζω στην Ελλάδα. Το πιο πιθανό είναι ότι είμαι πολύ πιο μορφωμένος από εσένα μιας και πέρα από συνθήματα έχεις πλήρη αδυναμία εκφοράς λόγου. Πολλοί ήταν καταδρομείς για να παν ειδικοί φρουροί και δε συμαζεύετε αλλά αυτό δεν αναιρεί αυτό που λέω περί στρατού. Ο σκοπός του στρατού είναι να προετοιμάσει τους πολίτες της χώρας να την υπερασπιστούν. Άρα δε μπορεί παρά να είναι σκληρός και δύσκολος. Αν ποτέ ο πόλεμος γίνει μαλακός κι εύκολος τότε ας γίνει και η στρατιωτική θητεία κάμπινγκ. Μέχρι τότε όμως θέλει τρέξιμο κι ασκήσεις και ταλαιπωρία φυσική.

    Να κράξετε τος ΕΠ.ΟΠ. κι εγώ μαζί σας αλλά να ξέρετε ότι αν καταργηθούν θα πρέπει να αυξηθεί η θητεία σας. Εγώ είμαι υπέρ αυτού και κατά του επαγγελματικού στρατού για ιδεολογικούς λόγους αλλά εσείς που δε μπορείτε να κάνετε παρέλαση στον ήλιο άναρωτηθείτε αν είστε έτοιμοι να κάνετε θητεία 18 μήνες ή όσους χρειάζονται.

    Υ.Γ. Το φτωχός από πότε έγινε βρισιά δε μπορώ να καταλάβω? Αλλά τέτοια είναι η κατάντια του νεοέλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επειδη διαβασα με ενδιαφερον ολο το αρθρο αλλα και τα σχολια που ακολουθουν, θα ηθελα να πω 2 λογια κι οποιος θελει ας τα διαβασει. Το οτι καποιοι πηγαν στρατο και περασαν οπως περασαν (οι περισσοτεροι ασχημα απ'οσα λενε) δεν αποτελει δικαιολογια να ταλαιπωρουνται παιδια, γενεες επι γενεων στην κιματομηχανη που λεγεται Ελληνικος Στρατος. Εδω που τα λεμε ελαχιστοι απο αυτους που λενε οτι περασαν ασχημα δε θα ηθελαν στη θητεια τους να υπηρετουμ κοντα στο σπιτακι τους και να βλεπυν τη μαμα τους. Το μυνημα που μεταφερει το αρθρο ειναι πως πρεπει επιτελους να παψει η προχειροτητα με την οποια αντιμετωπιζονται οι φανταροι που στο κατω κατω της γραφης ειναι εκει επειδη τους το επεβαλαν κι οχι επειδη ηθελαν. Ας αναλογιστει το κρατος (το οποιο υπαρχει) τη οικονομικη ζημια υφιστανται οι στρατευμενοι και οι οικογενειες τους. Λοιπον ας παωουν πια να το παιζουν καποιοι "μπαρουτοκαπνισμενοι" γιατι δεν ειναι, απλα θυματα της ιδιας κιματομηχανης ειναι και να ευχονται τα πραγματα να γινονται ολο και καλυτερα. Σημειοτεον εχω υπηρετησει 15 μηνες σε μοναδα βαρεως πυροβολικου σε νησι με οσα αυτο συνεπαγεται. Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Pseftokoyltoyra kai ampelofilosofies enos malaka agrammatoy. Eides polloys morfwmenoys na pane stis ED? O kalyteros ekei mesa exei teleiwsei to lykeio (DE) apo osa 3erw. O polemos kamari moy mikro den ginetai opos ginontan kapote, ginetai apo ligoys kai me opla sygxrona. Esy mporeis na ri3eis to aeroplano twn kwlotoyrkaladwn me to G3? Kalytera na problhmatisteis giati oi filoi soy oi megalokarabanades exoyn ston Evro polla armata twn 120 xiliostwn xwris pyromaxika kai ase tis malakies kai ta karabanilikia me tis parelaseis. Anoi3e ta matia soy kai des ta lefta poy petaei h patrida mas stis paroxes twn karabanadwn kai stis de3iwseis toys, enw 8a mporoyse na agorazei kainoyrgia kai sygxrona opla poy 8a ta xeirizontai ligoi kai ekpaideymenoi. Eides pollys morfwmenoys sto strato teneke? Kai fysika den anaferomai stoys oplites opws hmoyn egw, anaferomai stoys monimades kai se kati malakes opws esy poy phgan stis ED mhpws kai paroyn moria gia mia mizerh 8esoyla kapoy. Bale twra ston kwlo soy ta aytokollhtakia poy sas edwsan stis ED kai traba e3w metanasths na breis doyleia, malaka. Oi metanastes poy aneferes einai 8ema politiko kai oxi toy stratoy, gidi. To kratos mas fysika den kanei kati gia ayto kai gemisame pakistania kai albanoys, se ayto loipon ftaine tragika oi politikoi kai oxi oi fantaroi poy dikaiws fwnazoyn gia tis syn8hkes. H patrida mas file moy magka katadromea xreiazetai sygxrona oplika systhmata me ligo kai kala ekpaideymeno strato kai oxi me stratopeda sthn Kalamata kai sthn Athina gia na yphretoyn ta kwlobysmata. Alla apo atomo poy kalwne me to na xtypaei prosoxes ti na akoysei kaneis? Ti na katsw egw na soy pw gia die8nh politikh kai taktikh kai gia sygxrono e3oplismeno strato otan esy exeis minei stis malakies xwris oysia toy stratoy? Bapsimo se mpotes gia na mas dei o karagkiozhs o (psw)loxagos kai 3yrisma giati an den 3yristoyme 8a 8ymwsoyn ta toyrkika aeroplana kai den 8a mas kanoyn th xarh na mas ri3oyn bombes. Ti nohma exei na talaipwreis kapoioys an8rwpoys xwris na toys ekpaideyeis oysiastika? Phga skinakia kai oi karabanades se skhnes a2 trwgan soyblakia me oyiski kai meta ypno sto krebataki toys kai ta ektos edras kai ta epidomata epeftan, foberh ekpaideysh. Eisai megalos malakas kai sxetika me tis gnwseis soy kai tis dikes moy kalytera na mh dwsoyme synexeia gia to kalo soy. Organwsh 8elei o stratos kai periorismo ths spatalhs kai twn karabanilikiwn, oysia 8eloyme kai oxi efe, mpoyfe kai prasino mpere opws esy, malaka. Stolh, mostra, tzampa fai kai "asterakia' tzampa kinhta kai oi fantaroi na ypoferoyn xwris logo kai meta th 8hteia toys na mhn 3eroyn oyte ta basika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "15 Σεπ 2010 1:47:00 π.μ.", poly swsto to post soy file. Se kapoioys arxaioys politismoys ths Asias otan teleiwne h stratiwtikh ekpaideysh kapoioy toy karfwnan gia mia mera to sth8os me ena metalliko antikeimeno kai meta to ebgazan. prepei na ginei ayto kai shmera? Akraio paradeigma, alla 8elw kai egw na pw opws o filos pws xreiazetai ekpaideysh kai metro kai oxi blakies kai pra3eis xwris oysia kai nohma. Giati oi oikogeneies twn fantarwn na plhrwnoyn gia ena xrono ta spasmena? Egw hmoyn ston Evro kai ta lefta poy edwsa stoys kwlotarifes gia polloys mhnes an ta ypologisw agorazw ena kainoyrgio mhxanaki gia na phgainw sth doyleia moy. Giati egw doyleyw, den ka8omai me mis8o opws oi karabanades, opws poly swsta eipe kapoios pio panw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Profanws oi kyrioi poy lene pws perasan kala ston kwlostrato eixan xartzhlikaki apo toys goneis toys kai ekanan zwara. Logiko. Rwthste omws kai ta paidia ftwxwn oikogeneiwn pws ta bgazoyn pera. To mhna mono gia nero 8eloyn peripoy 60 euro, otan gia paradeigma h synta3h mias xhras manas einai 600 euro xontrika. Pws ayth h kyria 8a boh8aei ton gio ths oso kairo aytos kanei karagkiozhlikia sto strato? Pws kyrioi stratokayloi? Pws aytos enw den doyleyei 8a bgei e3odoyxos me 8,62 euro kai pws 8a parei ena tost na faei giati mesa 8a eixe fasolada xwris fasolia polles fores? Pws stratokayloi malakes? Kai mh moy peite pws eseis den bgainate otan eixate e3odo. O aderfos moy ayto ton kairo yphretei kai einai twra odhgos se enan malaka megalokarabana me ena asteri (katalabate) kai prin mia ebdomada me to kratiko ama3i phge pswnia sthn gynaika toy (meta apo diatagh fysika). Ekei exei to kratos lefta kai gia ta ftwxopaidda poy einai fantaroi kai ypoferoyn den exei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. KARABANADES GAMIESTE. MOYNIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. GAMIETAI KA8E MONIMO SKOYLIKI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. PEINASMENA KARABANOSKYLA ERXETAI H WRA SAS. ENSTOLA APOBRASMATA THS KOINWNIAS. GAMIESTE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "MIA ZWH KAI SHMERA" GAMIESTE. PEINALES. GYFTOI KARABANADES.

    AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. AKYRO PSARADES KARABANADES.

    AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. EIMAI A3IWMATIKOS. EXW A3IWMA.

    AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Gamioumtai sto diktuo spartakos. alt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Esy gamiesai kai h pornh mana soy poy ekane esena mpastardomoyliko apobrasma, gamw to brwmiko spitaki soy kwlopoystokarabana. Karkino kai 3ylo se ka8e karioli karabana. Prodotes, ka8ikia, gamhmena emmis8a skoylikia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση