GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σ' αυτούς που προστατεύουν τους θήτες και δέρνουν τα θύματα...

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός    Φίλοι Αστυνομικοί έχετε αναρωτηθεί ποτέ το ρόλο σας και τι ακριβώς κάνετε; Ξέρω όταν ξεκινήσατε να μπείτε ...

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός  
Φίλοι Αστυνομικοί έχετε αναρωτηθεί ποτέ το ρόλο σας και τι ακριβώς κάνετε;
Ξέρω όταν ξεκινήσατε να μπείτε στο σώμα μέσα σε πολλούς από εσάς υπήρχε κάτι που σας μίλαγε για προσφορά και προστασία των συνανθρώπων σας στους οποίους μέσα περιλαμβάνονται οι οικογένεια σας, οι φίλοι σας, οι παλιοί σας συμμαθητές, οι γείτονες, οι συγχωριανοί σας και γενικά όλοι οι συμπατριώτες μας.
Βιοποριστικά υποτίθεται θα εξασφαλίζατε και ένα μισθό για να ζείτε αξιοπρεπώς εσείς και οι οικογένειες που κάποια στιγμή θα αποφασίζατε να κάνετε.
Αντί αυτού όμως το σύστημα που υπηρετείτε σας έκανε μια...
 ανεπαρκή εκπαίδευση αλλά και πολλές φορές αναγκαστήκατε να βάλετε το χέρι στην τσέπη σας για να καλύψετε πράγματα του βασικού σας εξοπλισμού τα οποία ήταν υποχρεωμένη η υπηρεσία να σας παρέχει. (έχω διαβάσει πολλές φορές για την αγορά των αλεξίσφαιρων και όχι μόνο γιλέκων από εσάς).
Από μισθό αλλά σας είπαν και άλλα σας έδωσαν και πολλοί από εσάς αναγκαστήκατε να γίνεται προστάτες σε μαγαζιά σε πόρνες ή να κάνετε τα στραβά μάτια σε διάφορες παρανομίες για να μπορέσετε να βγάλετε κάτι παραπάνω για να ζείτε σαν άνθρωποι.
Επίσης κάμποσοι από εσάς που βάλατε μέσον και πήγατε στην προστασία των λεγόμενων υψηλών προσώπων τα οποία ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θέλουν τόση προστασία και φοβούνται τόσο πολύ; Συνεχίζω λοιπόν σε αυτή την θέση πολλοί από εσάς αισθανθήκατε σαν Φιλιππινέζες οικιακοί βοηθοί γιατί κουβαλήσατε τα ψώνια τους, συμμετείχατε σε δουλειές και ενέργειες της καθημερινότητας τους ακόμα και τον σκύλο τους μπορεί να βγάλατε βόλτα για να αφοδεύσει!!!!
Άλλοι από εσάς γίνατε οι επίλεκτοι οι προστάτες του συνόλου . ενάντια στο σύνολο!!!!
Εσείς λοιπόν οι περίφημοι Ματατζήδες σας φόρεσαν και σας φόρτωσα σαν γαϊδούρια με ένα βαρύ εξοπλισμό (Ασπίδες, κράνοι, γκλοπς , χημικά κ.α) για να φυλάτε το σύστημα τους από τους κακούς τους απείθαρχους που διαμαρτύρονται αδικαιολόγητα και για ψύλλου πήδημα.
Όπως ας πούμε κάποιους που απέλυσαν πρόσφατα ή κινδυνεύουν να τους απολύσουν στο εγγύς μέλλον.
Αλλά και από την νεολαία που άκουσον άκουσον τα κωλόπαιδα διαμαρτύρονται συχνά και ζητούν λέει καλύτερη εκπαίδευση και μια προοπτική για να βρουν δουλειά στο μέλλον.
Αλήθεια πόσο αχάριστη είναι αυτή η νέα γενιά αφού το σύστημα τους έφερε σε κάθε γειτονιά ένα φροντιστήριο. (για την καλύτερη προετοιμασία τους για τα ανώτατα ιδρύματα .)
Και όταν με το καλό τελειώσουν τις δωρεάν σπουδές τους..... σε μια πόλη της Ελλάδας μακριά ή κοντά (ο γονιός να 'ναι καλά που θα δουλεύει μέρα νύχτα για να ανταπεξέλθει) δεν θα έχουν βρε αδερφέ και κανένα γνωστό να τα βολέψει σε μια δημόσια υπηρεσία για να κάθονται!!!!
Αλλά το σύστημα τους κινδυνεύει και από τους συνταξιούχους που έχουν το θράσος να διαμαρτύρονται για την πενιχρή σύνταξη που παίρνουν και δεν κάθονται να φάνε το γιαουρτάκι τους και να περιμένουν να πεθάνουν ήσυχα ήσυχα σε μια γωνιά.
Έτσι λοιπόν φίλοι Αστυνομικοί σαν κατάντησαν και αντί να φυλάτε και να προστατεύετε τους συνανθρώπους σας στους οποίους μέσα περιλαμβάνονται οι οικογένειες σας, οι φίλοι σας, οι παλιοί σας συμμαθητές, οι γείτονες, οι συγχωριανοί σας και γενικά όλοι οι συμπατριώτες μας εσείς τους δέρνετε τους πετάτε χημικά νέου τύπου (με πιπέρι παρακαλώ) και φυλάτε αυτούς που κατάντησαν την χώρα σε αυτά τα χάλια δηλ. φυλάτε τους θήτες και δέρνετε τα θύματα των ενεργειών τους!!!!!
Μήπως λοιπόν φίλε Αστυνομικέ ήρθε καιρός την επόμενη φορά να έρθεις στην δική μας πλευρά γιατί και εσύ είσαι ένα από εμάς!!!
Σκέψου το σε παρακαλώ.

17 σχόλια

  1. Επιτέλους και μια ανθρώπινη προβληματική προσέγγιση της σχέσης των δακρύων των δακρυογόνων των ΜΑΤ.

    Το ίδιο βέβαια άρθρο θα μπορούσε να απευθήνεται και στους τραπεζουπάλληλους λεγεωνάριους του τραπεζιτών και στους νομοθέτες της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Πρεβενιέ δυστυχώς η Αστυνομία διαχρονικά συνελάμβανε τους μικροκλέφτες και προστάτευε τους μεγάλους κλέφτες αντί να τους συλλαμβάνει.
    "Από μισθό αλλά σας είπαν και άλλα σας έδωσαν και πολλοί από εσάς αναγκαστήκατε να γίνεται προστάτες σε μαγαζιά σε πόρνες ή να κάνετε τα στραβά μάτια σε διάφορες παρανομίες για να μπορέσετε να βγάλετε κάτι παραπάνω για να ζείτε σαν άνθρωποι." Ελπίζω να μη δικαιολογείτε την παραβατική συμπεριφορά των υποτιθέμενων φυλάκων του νόμου. Αυτή είναι αρχή κοινωνικής αποδόμησης. Γενικά πιστεύω ότι όποιος δημόσιος υπάλληλος θεωρεί ότι υποαμείβεται μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε άλλο επάγγελμα, αλλά πάντα ηθικά και νόμιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι βλακειες γραφεις ρε φιλε, ο σωστός επαγγελματίας αστυνομικός ειναι υπάλληλος και οφειλει να εφαρμόζει το νόμο και να εκτελεί εντολές της νομιμα εκλεγμενης εξουσίας. Δεν ειναι ούτε νομοθέτης ούτε δικαστης. Ουτε εχει δικαιωμα να προστατευει οποιον νομίζει ο ιδιος.

    Φταιει ο γαιδαρος και εσυ βαράς το σαμάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είμαστε όλοι έτσι.
    Είμαστε και μεις από την ίδια κοινωνία, έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες ανυσηχίες.

    Ένας μπάτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ απλό!!

    Χτυπάνε ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ!!!!

    Χτυπάνε τους φορολογούμενους πολίτες!!!

    Οποία κατάντια! Να πληρώνονται τα ΜΑΤ απο τους δήμους, να δούμε με τι μούτρα θα πάνε να πάρουν τους μισθούς τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψιλοστημένη η αναρτησούλα ...Θά'θελα να'ξερα ποιους καλύπτει ,στηρίζει και γλύφει ο Πρεβενός,πάντως το λαουτζίκο αποκλείεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 15 Σεπ 2010 12:03:00 π.μ. αυτή δεν είναι θέση στα γραφόμενα αλλά μια αερολογία ... απλά για να πεις κάτι!!!
    Το κείμενο λέει κάποια πράγματα που είναι σωστά αλλά να ξέρετε ότι ειδικά οι Ματατζίδες βιώνουν καταστάσεις πλύσεις εγκεφάλου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 14 Σεπ 2010 11:53:00 μ.μ. Φίλε αστυνομικέ.
    Σίγουρα δεν είστε όλοι ίδιοι και οι παραπάνω σκέψεις μου έχουν να κάνουν περισσότερο με την προσπάθεια των πραγματικών υπευθύνων να σας κάνουν αποδιοπομπαίους τράγους της κοινωνίας και όλοι να ξεσπούν επάνω σας γιατί σε σας βλέπουν το πρόσωπο της εξουσίας!!!
    Γράψτε (ανώνυμα φυσικά) κάποια στιγμή τι συμβαίνει στα ΜΑΤ τις παραμονές κάποιας μεγάλης πορείας!!!!!!

    Φίλε μου 15 Σεπ 2010 12:03:00 π.μ. θα προσπαθήσω να ανιχνεύσω τι σε οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι σκέψεις μου υποκρύπτουν κάτι ύποπτο.

    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχουνε καταντήσει ψωνάρες, υπερόπτες, αγενείς και όταν δεν τους παίρνει δειλοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Πρεβιενέ, η ανάρτησή σου είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αντί να θίξεις τα κακώς κείμενα, θεωρείς τους αστυνομικούς διεφθαρμένους, τους δίνεις ελαφρυντικό γι' αυτό και τους προτρέπεις να μην κάνουν τη δουλειά τους.

    Ο αστυνομικός, όπως ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, υποχρεούται να τηρεί το νόμο και να εφαρμόζει τις διαταγές των ανωτέρων του. Ο αστυνομικός και η έννομη τάξη προστατεύουν κυρίως τους αδύναμους, αυτούς που υποτίθεται ότι υποστηρίζεις.

    Η νοοτροπία σου κ. Πρεβιενέ είναι ελεεινή, καθώς ουσιαστικά υποστηρίζεις την απραξία και παθητικότητα των αστυνομικών που οδήγησαν στα φαινόμενα του Δεκεμβρίου του 2008, που έκλεισαν ένα σωρό σπίτια λόγω της καταστροφής εκατοντάδων επιχειρήσεων. Αυτές οι αντιλήψεις, ζημιώνουν την κοινωνία και κυρίως αυτούς που υποτίθεται ότι υπερασπίζεσαι δηλ. τους αδύναμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @14 Σεπ 2010 11:49:00 μ.μ.

    Για άλλους πάλι ο αστυνομικός δεν είναι επαγγελματίας, αλλά λειτουργός και οφείλει να έχει κοινωνική συνείδηση και κάποιο αίσθημα ηθικής.
    το μόνο που έχουν οι περισσότεροι μπάτσοι βέβαια είναι η ανάγκη της κατάχρησης της εξουσίας που τους εμπιστευτηκε το κράτος.
    Το ότι αυτοι που στην ουσία φταίνε είναι οι από πάνω τους αρχηγοί και υπουργοί δεν αρκεί για να συγχωρέσω το αδικαιολόγητο ξύλο με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται (για το οποίο όσο και να ψάξεις το σύνταγμα δεν θα βρεις κάποια αναφορά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Ειναι καποιοι στο ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ αυτοκινητο τους.

    Δικαιουνται αστυνομικοι (π.χ. ομαδας ΔΙΑΣ) να τους υποχρεωσουν να ανοιξουν τις πορτες
    και να κατεβουν με προσχημα τον ελεγχο;

    Τοτε να μπαινουν και στα σπιτια μας για τον ιδιο λογο.

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κε Πρεβενιέ,
    είμαι ο ανώνυμος 15/09/10 12:03
    την απάντηση για μένα στην έδωσε ο ανώνυμος 15/09/10 10:01.
    Επιπροσθέτως αναρτήσεις σαν τις δικές σας το μόνο που κάνουν είναι να συμβάλλουν στην απίστευτη άγνοια νόμων ,δικαιωμάτων ΚΑΙ υποχρεώσεων που παρατηρείται στις μέρες μας.Γι'αυτό και είναι ύποπτες.Τρανό παράδειγμα το σχόλιο ανώνυμου 15/09/10 12:14.Φυσικά και μπορούν να κάνουν έλεγχο στο όχημα και στους επιβαίνοντες.Όχι δεν μπορούν να μπουν σε σπίτι χωρίς την παρουσία δικαστικού.Τέλος ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν τους λόγους που σε ελέγχουν (μπορεί κάποιος πολίτης να πήρε το 100,μπορεί το όχημα να ταιριάζει στην περιγραφή κάποιου που αναζητείται για χ λόγους,μπορεί να έγινε ληστεία δίπλα κλπ κλπ).Αν εξηγούσαν στον καθένα μάλλον το χάσανε το παιχνίδι.
    Ο κόσμος -χάρη σε αναρτήσεις τέτοιου τύπου-τείνει να αγνοεί το βασικότερο:οι αστυνομικοί υπάρχουν για να τον βοηθούν και να τον συνδράμουν και δεν μπορούν να ενεργούν παράνομα σε καμμία περίπτωση.Αν τα ΜΑΤ "έδερναν" παρανόμως δε θα εκμεταλλεύονταν π.χ. ο σύριζα στέλνοντας φυλακή κάποιους? Να είστε σκεπτόμενοι πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΕΣΤΗΚΕ ο δικός μας..Ο ΗΛΙΘΙΟΣ..
    “Περισσότερα μέτρα ασφαλείας
    για τον λαοπρόβλητο Πρωθυπουργό” !!!

    Αντε και η επομενη κινηση να ειναι με μολοτοφ.....

    Επιτέλους, μάθαμε γιατι ήρθε ο Νετανιάχου στην Αθήνα.
    Υποθέτω πως το Μαξίμου και καρφίτσα να πέσει ακούγεται σαν ντουντούκα στο Τελ Αβίβ…Ε, ρε έρμη πατρίδα..

    H μολότωφ είναι ένα εξαιρετικό όπλο που εξουδετέρωσε εκατονταδες ναζιστικά οχήματα στο Β ΠΠ.
    Όταν σε πολεμάνε (και) με απαγορευμένα χημικά και οικονομικά όπλα , τότε δικαιολογείσαι να τους βάλεις φωτιά στα μπατζάκια.
    Εκτός αν μας προκύψει κάποιος νέος Γκάντι , και διώξει τους νεοαποικιοκράτες με την αχίμσα και την ασιτία σου, κάτι που θα με βρεί περισσότερο σύμφωνο.

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ..χιχιχι...φαρμάκι οι οννεδίτες ..πως θα δολοφονήσουν τώρα τον ελληνα πρωθυπουργό ?

    Τον ελληνα, καλά το είπες.
    Γιατί Έλληνας φυσικά δεν είναι.
    ΕINΑΙ, παπαροπαίδι ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΟΣΙΛΟΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 15 Σεπ 2010 10:01:00 π.μ. φίλε μη μιλάς για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου γιατί είδαμε την προστασία που μας έδωσαν. Στημένο ήταν όλο για να μη βγει ο κόσμος έξω και τους πάρει με τις πέτρες.
    Μάλλον τα Ελληνικά σου δεν είναι και τόσο καλά και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ... το άρθρο μιλά για τις ευθύνες των πιο πάνω και ότι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι θύματα αυτών που μας ταλαιπωρούν όλους. Διάβασε πιο προσεχτικά και ίσως το καταλάβεις!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ένας μπάτσος
    14 Σεπ 2010 11:53:00 μ.μ.

    ΦΙΛΕ ΜΠΑΤΣΕ .....
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΛΥΠΗΣΩ,
    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΥΤΟΜΟΛΉΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ....
    .... ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ .....
    ....
    ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ....
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ....
    ΑΦΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ,
    ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ...

    .....
    ΓΙΑ ΠΕΣ ΤΩΡΑ ....

    ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, Η ΤΟ ΛΑΟ ????
    ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ?!?!?!?

    ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΕΓΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΣ, ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΖΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ....

    ΟΠΟΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ,
    ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΣΙΓΚΙΝΟ ΣΩΒΡΑΚΑΚΙ !!!!!!! ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @15 Σεπ 2010 03:00:00 μ.μ. Φίλε νομίζω ότι εσύ έχεις μπερδευτεί λιγάκι και δεν κατάλαβες το σχόλιό μου.

    Η παθητική στάση της αστυνομίας οφειλόταν στις διαταγές που πήραν και η ευθύνη ανήκει στον τότε υπουργό Εσωτερικών. Δε είπα ότι φταίνε οι αστυνομικοί γι'αυτό.

    Επίσης είσαι λίγο μπερδεμένος και στη σκέψη σου γιατί ισχυρίζεσαι ότι τα γεγονότα ήταν στημένα για να μη βγει ο κόσμος με τις πέτρες. Μα εκείνη την περίοδο, μπορούσες να βγεις με τις πέτρες και να τη βγάλεις καθαρή.

    Για άλλη διευκρίνηση στη διάθεσή σου.

    15 Σεπ 2010 10:01:00 π.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση