GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανομοιογενής η ανάπτυξη στην Ελλάδα...

Της Όλγας Σαράφη Πολύπλοκο θέμα και με διαφορετικές εκφάνσεις αποτελεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα σύμφωνα με την απάντηση του Επιτρόπου για θ...

Της Όλγας Σαράφη

Πολύπλοκο θέμα και με διαφορετικές εκφάνσεις αποτελεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα σύμφωνα με την απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. J. Hahn έπειτα από ερώτηση σχετικά με την μείωση των ανισοτήτων στην ανάπτυξη των ελληνικών περιφερειών σε σχέση με την υπόλοιπη Ε.Ε.  
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα...
ως κράτος μέλος γνώρισε μια σύγκλιση προς το μέσο όρο της ΕΕ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες περίπου (από το 1995 ως το 2007 ανήλθε από 84 περίπου σε 94% περίπου του μέσου όρου της ΕΕ). Αυτή η ανάπτυξη οφείλετο κυρίως στη σημαντική πρόοδο της περιοχής της Αθήνας, ενώ οι υπόλοιπες περιφέρειες σημείωσαν ανομοιογενή εξέλιξη. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα μεγέθη κυμάνθηκαν γύρω από μια σταθερή αξία, ενώ στην περίπτωση της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου σημείωσαν πτώση κατά τα πρώτα έτη της δεκαετίας και στη συνέχεια σταθεροποιήθηκαν μέχρι το 2007 (πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία).
 Κατά τα πρώτα χρόνια του προγραμματισμού 2007 - 2013 και συγκεκριμένα από το 2007 εως το 2009, η οικονομική ανάπτυξη του ΑΕΠ στην Ελλάδα ήταν κατά 1,5 μονάδες περίπου υψηλότερη από το μέσο όρο της ΕΕ. Μάλιστα το 2009, ο αντίκτυπος της οικονομικής ύφεσης ήταν λιγότερο σοβαρός απ’ ό,τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο. Επομένως, σημειώθηκε πολύ ουσιαστική σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων ετών της τρέχουσας περιόδου προγραμματισμού (2007 - 2009).

4 σχόλια


  1. "Επομένως, σημειώθηκε πολύ ουσιαστική σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων ετών της τρέχουσας περιόδου προγραμματισμού (2007 - 2009). "
    Με την προσμέτρηση του μαύρου χρήματος, του ποσού από παράνομο εμπόριο όπλων, από την λειτουργία μπουρδέλων και από από διάφορες άλλες εγκληματικές ενέργειες.

    τον μαλάκα τον δεξιό κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

    "Αλογογκούφη, κόμμα των μιζών και των αχρείων."

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. ...συγκεκριμένα από το 2007 εως το 2009, η οικονομική ανάπτυξη του ΑΕΠ στην Ελλάδα ήταν κατά 1,5 μονάδες περίπου υψηλότερη από το μέσο όρο της ΕΕ. Μάλιστα το 2009, ο αντίκτυπος της οικονομικής ύφεσης ήταν λιγότερο σοβαρός απ’ ό,τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο.


    Ε, τότε Πάρτα μωρή άρρωστη!!!

    Αβγά στον Αλογογκούφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία φάμπρικα έχεις βρεί Ολγα, για να παριστάνεις την ευρωενημερωμένη στο μπλοκ.
    Παίρνεις τα δελτία Τύπου των ευρωβουλευτών, που αναφέρονται στην αλληλογραφία τους με τους Επιτρόπους και τα παρουσιάζεις για δικά σου άρθρα.
    Βάζε, τουλάχιστον και το όνομα τους.
    Διότι η φράση "σε ερώτηση" είναι ελλειπής, όπως άλλωστε και η δημοσιογραφική σου ικανότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην πληρώνετε ΠΙΑ :
    ΕΡΤ, ΔΕΗ, ΔΙΟΔΙΑ, ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, - ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΣΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΝΑ ΣΤΕΡΕΨΕΙ!!!!!
    ΣΤΕΡΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

    ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΤΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΝΟΥΝ;;; ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥ!
    ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΑΝ;;;
    ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΙΩΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση