GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φόβος και θράσος...

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη thanikolaidi@hotmail.com    ΔΕΝ είναι Νοέμβρης του ’22 για να απαιτεί κρεμάλες ο λαός. Δεν θα ‘χουμε εκτελέσεις ...

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@hotmail.com  
ΔΕΝ είναι Νοέμβρης του ’22 για να απαιτεί κρεμάλες ο λαός. Δεν θα ‘χουμε εκτελέσεις στο Γουδί, το ξέρουν και το ξέρουμε. Τα ζύγιασαν, κράτησαν τις αναλογίες, προχώρησαν οι προηγούμενοι, προχωρούν οι τωρινοί. «Τι θα μας κάνουν;» είπαν μέσα τους οι «σεμνοί και ταπεινοί», ξαμόλησαν «κουμπάρους» κλείνοντας το μάτι σε «νταβατζήδες», μας έριξαν τις καρπαζιές κι έφυγαν συρτοί και…κουρασμένοι, αφήνοντας άδεια ταμεία και ατιμώρητους ενόχους. Με νόμο προγενέστερο, συλλογικό, και την ευθύνη της «μη ευθύνης υπουργών» μοιρασμένη. Και, βέβαια, με το αβαντάζ της (λεγομένης) αριστεράς δίκην ναζιάρικης γατούλας στα πόδια τους να ξαναζεί τη θαλπωρή του (βρώμικου) ’89.
«ΜΑΣ τιμώρησε ο λαός» ψελλίζουν σε κάθε…ζήτηση και...
 καθαρίζουν(!;). Κι εμείς που αναλογιστήκαμε πόσο…τραγικό είναι να μη σε κάνουν υπουργό, συμμεριστήκαμε τον πόνο τους και στηθήκαμε σαν θεατές περιμένοντας. Πορίσματα, αποφάσεις, συντριβή και τιμωρία. Αντί αυτών είδαμε αποχώρηση, αποφυγή, δούλεμα και μια απ’ τα ίδια.
ΤΙ είπαν (σκέφθηκαν) οι σημερινοί; «Μας ξανάφερε ο λαός νικητές και τροπαιούχους…δεν μπορεί, θα’ μαστε οι καλύτεροι και θα μας ανεχθούν». Κι έβαλαν στην πρέσα τους αδύναμους, για να μας λοιδορούν οι δυνατοί. Άρπαξαν τα μεγάλα θέματα, τα συζήτησαν με…πάθος, τα προσάρμοσαν στις απαιτήσεις του κόσμου που πονάει και βασανίζεται και βγήκαν στο «γυαλί». Τα μέσα άφθονα, τα λόγια μέτρησαν κι ας βράζει ο κόσμος στο ζουμί του μην έχοντας (προς το παρόν) άλλη επιλογή, ας ροκανίζεται ο χρόνος, σε καιρούς «ου μενετούς».
ΛΟΓΙΑ μεγάλα για τα «μεγάλα», έργα μικρά για τα «μικρά» και η πρεμούρα να εναλλάσσεται με τον εφησυχασμό, περίεργα κι ακατανόητα. Και, βέβαια, πρωτοβουλίες και ανοχές που εξοργίζουν. Από τους (16) μισθούς των «εργαζομένων» στη βουλή, μέχρι «αναβάσεις» για τη ΔΕΘ προκειμένου να…τιμήσουν τη «βασίλισσα του Βορρά, με τα πούλμαν ορατά και τις μερσεντές κρυμμένες.
ΚΑΙ, βέβαια, έχουν κι ένα ακόμα άλλοθι. Υπάρχει και…παραδοσιακός πολιτικός αντίπαλος, λυσσώδης και ανυποχώρητος. Η «παραδοσιακή» αριστερά με τους…ηρωισμούς των παιδιών της, πασπαλισμένη με τη χρυσόσκονη (εκ διαλύσεως) του ΣΥΡΙΖΑ.

5 σχόλια

  1. Ακόμα πληρώνουμε δάνεια τού 1981,
    μέ τόκο 10%.
    Καί ο Θανάσης δέ θέλει νά τό κατα-
    λάβει.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπούτσι ρίξανε στη ΔΕΘ
    Στον Τζέφρυ τον ''ξεφτίλα''
    όμως αντί για παντοφλέ
    έπρεπε να’ναι …Αρβύλα !

    Ένας γιατρός το έκανε
    λεβέντης Εδεσσαίος,
    και είπαν όλοι οι Έλληνες
    πως ήτανε ωραίος !

    Τον είπανε αναρχικό
    τον είπανε ρεμάλι,
    μα εγώ τον λέω άστοχο
    ( δεν πέτυχε κεφάλι …)

    Που δεν κατεύθυνε σωστά
    αυτό το παπουτσάκι
    κι ετσι φτηνά τη γλύτωσε
    το …Αμερικανάκι !!!

    Έλληνες πιάστε τ’ άρβυλα
    τσαρούχια με τη φούντα
    για να παλέψουμε μαζί
    να φύγει αυτή η χούντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Αυτό ήταν, παραπάει με το πασοκοειδές αρχίδι.

    Μετά από αυτό που διάβασα εδώ, τίθεμαι πλέον ανοικτά και ανεπιφύλακτα υπέρ της άμεσης εκτέλεσης με ατιμωτικό τρόπο κάθε πασόκου πολιτικάντη, ανεξάρτητα της εποχής στην οποία εξελέγη ή άσκησε εξουσία.

    Δεν είναι μόνο απατεώνες δωσίλογοι προδότες ηλίθιοι ανίκανοι και μαφιόζοι, αλλά και γκεμπελίζοντες παλιόπουστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νικολαιδη για πες μας εσυ τι θα ψηφισεις στις προσεχεις εκλογες?
    Τι λυση δηλαδη προτεινεις-υποστηριζεις για τη σημερινη καταντια?
    Γιατι αν επιλεγεις ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    Κανε το μακακα για να μη σε βρουν σε κανα χαντακι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικολαίδη
    Τα ίδια και τα ίδια
    ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ ΤΑ @@@@@@@@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση