GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Stagers...

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά είμαι ο μόνος που πιστεύει πως η μονιμοποίηση των χιλιάδων αυτών stagers είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ; Πας σε μια δουλειά άνθ...

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά είμαι ο μόνος που πιστεύει πως η μονιμοποίηση των χιλιάδων αυτών stagers είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ;
Πας σε μια δουλειά άνθρωπέ μου και σου λένε "Είναι για 9 μήνες".
Και εκατό φορές να στην ανανεώσουν, είναι για 9 ΜΗΝΕΣ!
Κάποτε ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!
Εμείς δηλαδή όλοι που πάνω-κάτω στην ηλικία τους είμαστε, ηλίθιοι είμαστε που χτυπιόμαστε στον ιδιωτικό τομέα από το πρωί μέχρι το βράδυ για κάτι μισθούς της πλάκας, λίγο παραπάνω από των stagers;
Eμείς που κάθε βράδυ βλέπουμε στον ΄ύπνο μας την απόλυση να'ρχεται, ηλίθιοι είμαστε;
Εμείς που έχουν ματώσει τα χέρια μας να στέλνουμε βιογραφικά, ηλίθιοι είμαστε;
Εχουν ικετέψει ποτέ αυτοί για...
 δουλειά;
Εχουν στείλει ποτέ ένα βιογραφικό;
Και ξαφνικά ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, τίποτα;
Εμένα αν με απολύσουν αύριο που είμαι έξι χρόνια σ'αυτή τη δουλειά (και την περιμένω όπου να'ναι την καμπάνα), θα με δικαιώσει ο Νικολιτσόπουλος που καλύπτω πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοδότη;
Οχι βέβαια, απλά θα απολύθώ!
Οπως πρέπει να παραμείνουν και αυτοί απολλυμένοι και ούτε καν απολλυμένοι μπορούν να χαρακτηριστούν, γιατί ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ!
Ελεος δηλαδή!
Σας παρακαλώ, αναρτήστε το να πει και κανας άλλος τη γνώμη του, εκτός αν μόνο εγώ είμαι ο βλάκας...
Γιώργος Σ.

34 σχόλια

  1. Όχι Γιώργο δεν είσαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι...Επέτρεψέ μου να συμπληρώσω μόνο ότι όλοι αυτοί είχαν και συστατική επιστολή, μεταφορικά το λέω, από πολιτικά κομματικά γραφεία για να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους. Άρα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για δικαιοσύνη αφού με το μέσο που έβαλαν παραγκώνισαν άλλους που μπορεί να ήταν και πιο άξιοι απ' αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον φίλε είσαι ο μόνος χαζός μαζί με εμένα και εκατομύρια άλλους Ιδ. Υπαλλήλους καθώς αυτοί οι STAGGERS Ερποντας και γλείφοντας βρήκαν τον τρόπο.....Εμείς απλά θα πρέπει να τους μαυρίσουμε στις εκλογές που έρχονται μήπως και ταρακουνηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν είσαι βλάκας φίλε μου αλλά την ξέρεις την νοοτροπία του Έλληνα. θέλει κάπου να τρουπώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exeis apolito dikio.... ta logia einai perita... APOLYTO DIKIO FILE....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ENNOEITAI ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ELEOS.... SYMFONOUME APOLYTA MAZI SOY. APOLYTA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ELEOS.... SYMFONOUME APOLYTA MAZI SOY. APOLYTA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν οι θέσεις των εργαζομένων καλύπτονται με σάλια - κέρατα και όχι αξιοπρεπή αξιολόγηση προσόντων παίρνουν θάρρος οι Γλύφτες και διεκδικούν τα δίκαιά τους.
    Έστι εσύ αμφιβάλλεις αν σκέφτεσαι σωστά και εμείς οι συμπάσχοντες αν ζούμε περαγματικότητα η ΕΦΙΑΛΤΗ.
    Δικαιοσύνη είναι αυτή ;
    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα αναρωτιέσαι κι όλας Γιώργο μου, αν έχεις δίκιο; Και βέβαια έχεις.
    Δεν έχουμε κι εμείς παιδιά; Δεν τα βλέπουμε όλ’ αυτά που γίνονται;

    Κι εγώ ανήκω σ’ αυτή τη πανάθλια Γενιά του Πολυτεχνείου που τά’ κανε μαντάρα.
    Όμως τα έβλεπα αυτά τα χάλια γιατί εργαζόμουν στον Ιδιωτικό Τομέα, και τους είχα γραμμένους όλους αυτούς τους γλείφτες του Δημοσίου.

    Είδες πως αλλάζουνε τα πράγματα όμως; Τώρα κινδυνεύουμε κι εμείς οι παλιοί ακόμα, να μείνουμε χωρίς δουλειά, και όλοι μαζί τρέχουμε να ταΐσουμε όλα αυτά τα τσογλάνια που τρέχανε με υστεροβουλία και με τα σημαιάκια τους τα πλαστικά πίσω από τον κάθε λαοπλάνο πολιτικό.

    Αντισταθείτε!!
    Αυτό λέω στο παιδί μου- και στον εαυτό μου.
    Να σταματήσει να παράγει αυτή η χώρα Δημ. Υπάλληλους μόνο, και να αρχίσει να παράγει πλούτο σιγά- σιγά.

    Υπάρχει άλλος δρόμος;;

    Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το τεστ δεξιοτήτων και οι υπόλοιποι διαγωνισμοί είναι για τα κορόιδα. Οι ξύπνιοι ξέρουνε τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή όλοι εσείς δεν ψηφίζατε νδ και πασοκ τόσο καιρό; Με ποιο δικαίωμα έχετε και απαιτήσεις να είναι οι άλλοι πιο ηθικοί και τίμιοι από εσάς;
    Οι stage φταίνε ή οι κυβερνήσεις που όλοι ψηφίζατε; έλεος με την υποκρισία σας. αν θέλετε δικαιοσύνη τότε σταματήστε να πουλάτε την ψήφο σας και θα σταματήσουν όλα αυτά τα φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙΣ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ Η ΔΕΙΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΙΟ ΧΑΖΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΕΙΤΕ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣΑΝ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΕΜΦΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε σύ γιώργο...

    ρε σεις που συμφωνείται μαζί του...

    το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε με το πρόγραμμα stage ειναι οτι η <> όπως την έλεγαν τότε ...για να βολέψει τα...<> θεσμοθέτησαν την ¨συνέντευξη¨ και επέκτειναν τον θεσμό του stage στό δημόσιο !!!
    Ετσι λοιπόν διαβρώθηκε η νομιμότητα-καταστρατηγήθηκε η δικαιοσύνη-ρημάχτηκαν τα ταμεία ΜΤΠΥ & ΤΠΔΥ και γεννήθηκαν οι stageιερς!!!
    Η κυβέρνηση της καταραμένης δεξιάς φταίει που δημιούργησε το πρόβλημα και μετά όλοι οι άλλοι.
    μήν αντιδικείται λοιπόν μάταια γιατί όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι λε ρε μεγάλε!
    Δηλαδή όποιος ΔΕΝ έχει μπει στον κουβά μαζί με τους περισσότερους νεοέλληνες είναι αυτομάτως δειλός ή απλά δεν μπορούσε;;;;
    Το ενδεχόμενο απλά να έχει αξιοπρέπεια ή να θεωρεί πως πρέπει να πορεύεται στην ζωή τίμια, ΔΕΝ υπάρχει;

    Με τέτοια μυαλά θέλετε να πάμε και μπροστά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να μην παρεξηγηθούμε σας λέω πως είμαι άνεργος και ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ συμφωνώ μαζί σου φιλαράκι.
    Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα βλέπω "περίεργα "πράγματα.
    Πώς γίνονται προσλήψεις πχ. σε Τρἀπεζες.
    Μόνο βιογραφικά στέλνουν;
    σε κατασκευαστικές εταιρίες;
    στα ΜΜΕ;
    απλές πωλήτριες;
    Τίποτα δεν έχετε δεί εκεί να γίνεται;
    όλα αξιοκρατικά; όλα ηθικά;

    ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΙΓΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. αυτό αναρωτιέμαι τόσο καιρό που βλέπω να ερπει το προβλημα των βολεμενων απο πολιτικα γραφεια. STAGE ειναι να εκπαιδευτεις σε μια ειδικότητα εφοσον δεν εχεις γνωσεις για κατι αλλο... ετσι ξεκινησε τουλαχιστον. ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ. κι αν θελουν οπωςδήποτε δημόσιο ας τους βαλουν στη διαδικασια του ΑΣΕΠ χωρις γνωσεις με το απολυτο τιποτε εμεις οι υπολοιποι θα τους πληρωνουμε την υπολοιπη ζωη. Γιατι αν ειχα στοιχειωδεις σπουδες δεν θα μπαινανε στα stage αν μπηκαν κι ειχαν σπουδες τοτε ειναι διπλη η παρανομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ 100% ΤΟΥΣ ΔΕ 90%,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΤΥΝΧΑΝΕΤΑΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΗ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν μπορούσατε όλοι οι παραπάνω που κράζετε και κρώζετε το ίδιο ακριβώς θα κάνατε για να βολευτείτε.... τα ίδια κόμματα ψηφίζετε τόσα χρονια, άλλοι σταθερά το ίδιο, άλλοι εναλλακτικά μια το ένα μια το άλλο...... απλά κάποιοι είναι πιο τυχεροί ή πιο καπάτσοι κι έχουν τις γνωριμίες που απλά οι υπόλοιποι δεν έχετε... οπότε τώρα το παίζετε όλοι οσίες παρθένες και προήλθατε όλοι ξαφνικά απο παρθενογέννεση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. δικιο εχεις ,οσοι θελουν μονιμοτητα μονο μεσω ΑΣΕΠ,τελος. Αλλιως ας το κανουμε κουμουνιστικο το συστημα να διοριζομαστε ολοι στο δημοσιο με μισθο 200-300 ευρω και τελος. Ολα τα αλλα ειναι λαικισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΣΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΤΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ή ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ "ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ". ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ. ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η διαφορά ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, έγκειται στο ότι στον ιδιωτικό πληρώνουν οι ιδιώτες και έχουν δικαίωμα να προσλαμβάνουν με όποιο τρόπο πιστεύουν. Στον Δημόσιο τομέα,φίλε, τους πληρώνουμε όλους με το υστέρημα μας. Οπότε απαιτούμε ισες ευκαιρίες, διαφάνεια και τιμιότητα. Γιατί ναι μεν φταίνε τα κόμματα εξουσίας με τις πρακτικές χρόνων αλλά κι όσοι μπάινουν σ αυτή την διαδικασία (του μέσου και του βολέματος) έχουν ίσο μερίδιο ευθύνης. Γιου νοου συνυπευθυνότητα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όσο η πολιτεία αντιμετωπίζει μία κοινωνική μερίδα ως άτομα με ειδικές ανάγκες, τότε κι αυτοί θα συμπεριφέρονται ομοίως.

    Κάποιος πρέπει να πει στους stagers, ότι είναι ενήλικοι και ότι πρέπει να βγάλουν τη πιπίλα από το στόμα. Αντί να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο στη ζωή τους, προτιμούν να σιτίζονται σαν τρόφιμοι ιδρύματος, μόνο που δε φοράνε πυζάμες και παντόφλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όταν δεν υπάρχουν λεφτά υποβαθμίζουμε τις καταπράσινες περιοχές μας

    Για πολλοστή φορά θα αναφερθούμε στην περίπτωση του Αστακού, μια καταπράσινη περιοχή στον πιο πλούσιο σε υδάτινους πόρους Νομό της Ελλάδας το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η οικολογική ανάπτυξη και η πράσινη συνείδηση της υπουργού κ.Μπιρμπίλη θέτει ως ενδεχόμενο την κατασκευή στο τόπο εκείνο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με την καύση LPG (Liquefied petroleum gas). Είναι ίσως το πιο επικίνδυνο προϊόν καύσης καθώς στην περίπτωση ατυχήματος όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν οι ζημιές είναι τεράστιες και σε λεφτά αλλα και σε ανθρώπινες απώλειες. Είναι αυτό που θα λέγαμε πιο καλά τα σκουπίδια της Γης και τα φέρουν για κάψιμο από το Abu Dhabi στον Αστακό. Η μεγαλύτερη ηρωνεία όμως είναι οτι το παραγώμενο ρεύμα κατα 70% θα εξάγεται στην Ιταλία χώρα η οποία είχε θύματα από ατύχημα με LPG και πλέον δεν αποδέχεται την ύπαρξη τέτοιων εγκαταστάσεων στο χώρο της. Με λίγα λόγια πάρτε τα "σκατά" μας φτωχοί Έλληνες κάντε τα ρεύμα και δώστε το μας.Δεν πρέπει να επιτραπεί μια τέτοια εξέλιξη γιατί κάτι τέτοιο θα έστελνε τον τόπο αυτόν στα αζήτητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε των 11:42

    Είμαι ο συντάκτης της επιστολής.
    Φυσικά και προσπάθησα να μπω στο Δημόσιο και ακόμα προσπαθώ.
    Δίνοντας ΑΣΕΠ και κάνοντας τα χαρτιά μου.
    Κάποτε είχα δουλέψει και σα συμβασιούχος στο υπουργείο Εσωτερικών.
    Μέσω ΟΑΕΔ.
    Η διαφορά μου με τους stagers ξέρεις ποιά είναι?
    Δεν πίστεψα ποτέ πως υπάρχει περίπτωση να μονιμοποιηθώ, δε γκρίνιαξα που δε μου ανανέωσαν τη σύμβαση (κανείς δεν ήταν υποχρεωμένος να μου την ανανεώσει, ήξερα από την αρχή ότι πρόκειται για οχτάμηνη σύμβαση) και μόλις έληξε η σύμβαση αυτή αναζήτησα εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
    Δεν πίστεψα ποτέ πως είναι δικαίωμά μου να κλαφτώ που δε με ξαναπήραν, εφ'όσον το ίδιο το κράτος με είχε ενημερώσει εξαρχής πως πρόκειται για οχ-τα-μη-νο.
    Και να με ξαναπαίρνανε άλλη μια φορά, θα επρόκειτο πάλι για οχ-τα-μη-νο.
    Αρα, εφ'όσον ο "εργοδότης" μου έχει ξεκαθαριστεί απέναντί μου, δε βλέπω λογική στο να απαιτήσω εγώ μετά να με κρατήσει σα μόνιμο.
    Και δε μιλάω για τους stagers που μπήκαν με μέσο, αλλά και γα κάποιους που δεν είχαν και μπήκαν κανονικά από τον ΟΑΕΔ.
    Ηξεραν ότι είναι για λίγο.

    Είναι σα να πάω εγώ τώρα να δουλέψω σε παραλιακό ξενοδοείο στη Σαντορίνη για τη σεζόν καιτέλος Οκτώβρη να απαιτήσω να με κρατήσει και να με πληρώνει ο εργοδότης που βαράει μύγες, όχι βέβαια, θα πάω να γραφτώ στον ΟΑΕΔ και θα αναζητήσω εργασία αλλού, έτσι το βλέπω και νομίζω πως δεν έχω άδικο...

    Γιώργος Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε Γώργο έχω δουλέψει κι'εγώ κάποτε με σύμβαση στο Δημόσιο και πραγματικά σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο.
    Οι τότε συμβασιούχοι συνάδελφοί μου όμως, ήταν τραγικοί.
    Φατάσου, υπήρχε άτομο που όταν τον πήραν με σύμβαση, δούλευε τα απογεύματα σε ένα επιπλάδικο, μαύρα, χωρίς ασφάλιση.
    Μόλις λοιπόν τον πήραν για οχτάμηνο στο Δημόσιο, αμέσως ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΛΑΔΙΚΟ ενώ μπορούσε κάλλιστα να συνεχίσει να πηγαίνει 5-9 για να την κρατήσει τη δουλειά και μετά τη λήξη της σύμβασης, να ζει κάπως.
    Μας είπε όμως ότι έφυγε γιατί ήταν σίγουρος πως θα του την ανανεώσουν 2-3 φορές ακόμα αφού είχε "δόντι" και θα γίνει μόνιμος.
    Δεν έμαθα ποέ τι απέγινε αυτός ο τύπος και άλλοι παρόμοιοι συμβασιούχοι που γνώρισα εκεί και δε θέλω να μάθω γιατί θα συγχιστώ.

    Ελενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 12:49

    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
    ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ 100%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΓΙΩΡΓΟ Σ. (4:30)

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ.
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ: ΝΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΓΙΩΡΓΟ Σ. (4:30)

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ.
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΕΣ: ΝΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. To stage ξεκίνησε ως μαθητεία κι είχε μια λογική. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο θεσμός της μαθητείας ξαχείλωσε με αποτέλεσμα αντί να βρίσκονται εκεί ως μαθητευόμενοι να κάνουν κανονική δουλειά που καλύπτει πάγειες και διαρκίς ανάγκες. Το ότι καλύπτει πάγειες και διαρκείς ανάγκες σημαίνει ότι αν φύγουν θα πρέπει να έρθει κάποιος άλλος να κάνει αυτή τη δουλειά άρα είναι απαραίτητοι. Με το να καλύπτει τέτοιες θέσεις το Δημόσιο ανανεώνοντας συμβάσεις stage απλά στην ουσία φοροδιαφεύγει νόμιμα μιας και δε πληρώνει εισφορές αλλά και πληρώνει τους υπαλλήλους με χαμηλότερο μισθό από αυτό που θα έπρεπε αν είχε κανονικούς υπαλλήλους. Αυτή η πολιτική έχει πρώτον σοβαρές επιπτώσεις στα ταμεία και δεύτερον είναι ανήθικη.

    Σε τι διαφέρει από τον ιδιώτη που προσλαμβάνει κι απολύει τον ίδιο υπάλληλο ανά 10 μήνες επί χρόνια για να μην αποκτήσει δικαιώματα? Το ότι είναι νομότυπο δε το κάνει ηθικό. Επομένως αντί να τους κατηγορούμε που διαμαρτύρονται ίσως πρέπει απλά να διαμαρτυρηθούμε κι εμείς ώστε να μη μας το κάνουν στον ιδιωτικό τομέα. Για τα βύσματα συμφωνώ με όσα είπατε αλλά δε μπορώ να δεχτώ ότι και οι 100-150 χιλιάδες είναι βύσματα κι ανίκανοι.

    Φίλε μου αν η σύμβαση σου για 8 μήνες ήταν για μια δουλειά που απλά δε χρειάζονταν μετά το 8μηνο είναι πολύ λογικό να μη στην ανανεώσει το κράτος. Αν όμως το κράτος κοίταξε να ξεφορτωθεί εσένα για να μη σε προσλάβει κανονικά και πήρε άλλο για να συνεχίσει τη δουλειά με τους ίδιους εργασιακούς όρους τότε πρόκειται περί στυγνής εκμετάλευσης. Το κράτος επίτηδες τους έχει με αυτές τις συνθήκες για να μπορεί στην ουσία να τους εκβιάσει όταν πρόκειται για εκλογές.

    Ο θεσμός της μαθητείας έχει ξεχειλώσει πλέον. Υπάρχουν επιχειρήσεις ειδικά στο χώρο του Τουρισμού που απασχολούν περισσότερους μαθητευόμενους από υπαλλήλους. Είναι πολύ εύκολο μιας και για σερβιτόρος η ρεσεψιονιστ δε χρειάζεσαι και τρομερή εκπαίδευση. Σε 10 μέρες έχεις μάθει ότι είνα να μάθεις κι από κει και πέρα αντί να εκπαιδεύεσαι κάνεις κανονική δουλειά. Πρέπει να μπει ένα όριο στο ποσοστό τω μαθητών που απασχολεί μια επιχείρηση το οποίο δε μορεί να είναι πάνω από 10%. Αλλιώς καταστρεφόμαστε όλοι μαζί. Τα ταμεία δε βγαίνουν, το κράτος δανείζετε για να το καλύψει κι εμείς το πληρώνουμε μέσω φόρων ενώ ο εργοδότης που εκμεταλευεται το νόμο αυξάνει τα μηδενικά στη τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΙΩΡΓΟ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ STAGERS ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ 1999/2000 ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΣΤΕ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ Α,Β ΚΑΙ Γ ΒΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ Ή ΜΕ 450€ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΘΡΟΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ STAGERS ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ.ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ;
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΙΣΩ;ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 450€ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ;ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΦΥΣΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ...
    ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΘΥΜΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιώργο Σ...

    Αυτή η κατάσταση κ το αλληλοφάγωμα που έχει ξεσπάσει με τα stage από τν επομένη των εκλογών είναι απελπιστική και συγχρόνως κωμικοτραγική!Έχω τελειώσει φιλόλογος και εργάζομαι με πρόγραμμα stage 2 χρόνια. Τελειώνοντας στα 22 κ κάνοντας ιδιαίτερα από ΄κ άλλες δουλειές του ποδαριού, έχοντας συμπληρώσει 1,5 χρόνο κάρτα ανεργίας χρόνο στον οαεδ, χτύπησε απλά το τηλ. κ μου παν ότι για 1.5 χρόνο προσελήφθην με πρόγραμμα stage. Κ όταν κόντευε η λήξη της σύμβασης ήρθε άλλος ένας χρόνος ανανέωση για τα έξι παιδιά που βρισκόμασταν εκεί, χωρίς καμμία επιπλέον κίνηση..Δν δέχομαι ότι φίλησα κατουρημένες ποδιές για μια θέση στο δημόσιο , ούτε ασχολήθηκα ποτέ με κανέναν από αυτούς!Ούτε στη σχολή ,ούτε πουθενά δεν ήμουν αναμεμειγμένη κομματικά! Δεν ανέχομαι κανέναν να με αποκαλεί βίσμα!Δν γνώριζα καν το θεσμό των stage όταν πήγα να εργαστώ σαν ένα από αυτά,όπως τα κρίνετε εσείς ΄΄μιάσματα΄΄ της κοινωνίας.Ίσως όμως πολλοί από σας που μιλάτε έτσι να είχατε προσληφθεί σαν stage αν δεν είχατε σταθεί τυχεροί, βρίσκοντας άλλη δουλειά, και είχατε συμπληρώσει 1,5 χρόνο άνεργοι, μέχρι που να σας καλέσει ο οαεδ. Και πάλι όλοι εσείς που σχολιάζετε και κατακρίνετε, όλοι μέσα από τη χρυσή ευκαιρία και την καρριέρα βρήκατε τη θέση στην ιδιωτική δουλειά σας?τότε γιατί εμένα και πολλούς ακόμα συναδέλφους δεν μ'έχουν καλέσει σ'ένα φροντιστήριο για να διδάξω? Σε ένα ιδιωτικό σχολείο??Σε μια ιδιωτική εταιρεία??Σε μια εφημερίδα??οπουδήποτε!Και πίστεψτέ με, το βιογραφικό μ εδώ κ 5 χρόνια έχει σταλεί εκατοντάδες φορές κ ελάχιστες έχω βρει έστω μία κλήση για συνέντευξη! Μήπως όμως κ ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί λίγο-πολύ σαν δημόσιο? Μήπως καικει πρέπει ναχεις και κει λίγο το ΄΄δόντι ΄΄ σου??Λες εμένα κ στους περισσότερους από εμάς να μας αρέσει να σπαταλάμε τα πιο παραγωγικά μας χρόνια για 500 ευρώ! (ανασφάλιστα και τόσα μόνο όταν ο μήνας δεν έχει αργίες και έχει 30 μέρες κ δεν έχεισ πάρει άδεια, γιατί όλα αυτά φυσικά αφαιρούνται από τα 500 αφού είσαι ωρομίσθιος!)Κ αντί όλοι να τα βάζουμε με αυτούς που που γέμισαν το δημόσιο από το 80 και μετά, βρήκαμε τα stage!Ή τους πορτοφολάδες όπως μας θέλει ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος ανάθεμα κ αν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του!Το γιατί όμως 2.5 χρόνια το ανέχομαι αυτό εγώ και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, ούτε να το κρίνει!Το να δουλεύεις εκεί μέχρι τις 15:00 για τα 500 και μετά να συμπληρώνεις με άλλεσ δουλειές το εισόδημά σου δεν σημαινει ότι κουράζεσαι λιγότερο, ούτε ότι δεν γυρνάς το βράδυ κ ότι από το μεσημεράκι είσαι αραχτός σπιτάκι σ!Νομίζεις ότι πολλοί αν είχαν την ευκαιρία μιας καλύτερης δουλειάς δεν θα τα παράταγαν όλα??Νομίζεις ότι όλοι μπήκαμε από τα 24 μας για να διεκδικήσουμε μια θέση στο δημόσιο?Είναι η χειρότερη μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης και ασφαλώς επιβάλλεται να καταργηθούν. Το αν πρέπει βέβαια να είναι περισσότερο επιεικείς με ανθρώπους που είναι 45-50 χρονών και έχουν 5-6 χρόνια στα stage αυτοί που τα δημιούργησαν και τώρα τα κατακρίνουν είναι άλλο θέμα!Γιατί αυτοί πιστεύω ότι διεκδικούν τη μονιμότητα!Απλά σ΄αυτή τη χώρα έχουμε συνηθίσει να γενικεύουμε καταστάσεις, να τους βάζουμε όλους στον ίδιο καμβά κ να είμαστε επιεικείς πάντα μόνο μ'αυτούς που μας κυβερνούν!Υπάρχουν και άνθρωποι που το βλέπουν απλά και μόνο σαν μια προσωρινή δουλειά, σαν ένα συμπλήρωμα εισοδήματος, που δεν χρειάστηκε να πουλήσαν ψήφο (Θου Κύριε, να χρωστάς και χάρη για 500 ανασφάλιστα ευρώ)και που αν έβρισκαν κάτι άλλο ασφαλώς και θα τα παράταγαν όλα!Και πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί απ' τους χιλιάδες staggiaires!¨Έλεος όμως ρε παιδιά με τις ταμπελίτσες!Πώς γενικεύουμε έτσι τα πάντα?Θεωρώ απαράδεκτο να με κρίνουν επειδή είμαι σε stage!Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι εδώ?Οι staggiaire?Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιώργο Σ...

    Αυτή η κατάσταση κ το αλληλοφάγωμα που έχει ξεσπάσει με τα stage από τν επομένη των εκλογών είναι απελπιστική και συγχρόνως κωμικοτραγική!Έχω τελειώσει φιλόλογος και εργάζομαι με πρόγραμμα stage 2 χρόνια. Τελειώνοντας στα 22 κ κάνοντας ιδιαίτερα από ΄κ άλλες δουλειές του ποδαριού, έχοντας συμπληρώσει 1,5 χρόνο κάρτα ανεργίας χρόνο στον οαεδ, χτύπησε απλά το τηλ. κ μου παν ότι για 1.5 χρόνο προσελήφθην με πρόγραμμα stage. Κ όταν κόντευε η λήξη της σύμβασης ήρθε άλλος ένας χρόνος ανανέωση για τα έξι παιδιά που βρισκόμασταν εκεί, χωρίς καμμία επιπλέον κίνηση..Δν δέχομαι ότι φίλησα κατουρημένες ποδιές για μια θέση στο δημόσιο , ούτε ασχολήθηκα ποτέ με κανέναν από αυτούς!Ούτε στη σχολή ,ούτε πουθενά δεν ήμουν αναμεμειγμένη κομματικά! Δεν ανέχομαι κανέναν να με αποκαλεί βίσμα!Δν γνώριζα καν το θεσμό των stage όταν πήγα να εργαστώ σαν ένα από αυτά,όπως τα κρίνετε εσείς ΄΄μιάσματα΄΄ της κοινωνίας.Ίσως όμως πολλοί από σας που μιλάτε έτσι να είχατε προσληφθεί σαν stage αν δεν είχατε σταθεί τυχεροί, βρίσκοντας άλλη δουλειά, και είχατε συμπληρώσει 1,5 χρόνο άνεργοι, μέχρι που να σας καλέσει ο οαεδ. Και πάλι όλοι εσείς που σχολιάζετε και κατακρίνετε, όλοι μέσα από τη χρυσή ευκαιρία και την καρριέρα βρήκατε τη θέση στην ιδιωτική δουλειά σας?τότε γιατί εμένα και πολλούς ακόμα συναδέλφους δεν μ'έχουν καλέσει σ'ένα φροντιστήριο για να διδάξω? Σε ένα ιδιωτικό σχολείο??Σε μια ιδιωτική εταιρεία??Σε μια εφημερίδα??οπουδήποτε!Και πίστεψτέ με, το βιογραφικό μ εδώ κ 5 χρόνια έχει σταλεί εκατοντάδες φορές κ ελάχιστες έχω βρει έστω μία κλήση για συνέντευξη! Μήπως όμως κ ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί λίγο-πολύ σαν δημόσιο? Μήπως καικει πρέπει ναχεις και κει λίγο το ΄΄δόντι ΄΄ σου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δουλεύω με σύμβάση στειτζ 15 μήνες τώρα . Εχώ πτύχιο ΤΕΙ δεν ήμουν ποτε γράμμενος στην ΔΑΠ ούτε σε κάμμια φοιτητική παράταξη . Δεν είχα πατήσει καν σε σύνελευση. Πριν μπω στο πρόγραμμα είχα 11 μήνες καρτά ανεργίας. Ο ΑΣΕΠ είναι απολύτα ελεγχόμενος απο το ΠΑΣΟΚ οχτάμηνιτες προσλαυανονται με απολύτηρια λύκειου κάτοπιν φωτόγραφικων προκύρηξεων. Ολοι σχεδον οι μονιμοί δημοσιοί υπάλληλοι έχουν προσλήφθει απο το 1981 και μετά με την κάρτα της κλαδικής οι περισσότεροι δεν γνώριζουν ουτέ καν Αγγλικά και κομπιουτερ. Οσό για τον ιδιωτίκο τομεα παραγεί τίποτα? Εχούμε βιομήχανια? Στά μάγαζια ολοί οι υπαλλήλοί είναι γκόμενες μάζι με τα παίδια των αφέντικών. Αύτο είναι αξίοκρατια? Οσό ποιο κομπλεξίκος είναι κάνεις τόσο ποιο πολυ βρίζει και κατηγορεί τους συνανθρώπους του. Το θέμα δεν είναι πως θα φαεί ο ένας τον αλλό γιατί το μόνο που θα κατάφερουμε θα είναι να βουλιάξουμε όλοι μάζί. Το θέμα είναι πως θα ένωθούμε ολοί μάζι για ένα καλύτερο αυρίο για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση