GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Διαμάντια" στην επιτροπή "σοφών" της κ. Διαμαντοπούλου...

Από http://e-parembasis.blogspot.com/ Σημ. "Παρέμβασης ": Η υπουργός παιδείας κα Διαμαντοπούλου συγκρότησε επιτροπή σοφών όπως εί...

Από http://e-parembasis.blogspot.com/
Σημ. "Παρέμβασης": Η υπουργός παιδείας κα Διαμαντοπούλου συγκρότησε επιτροπή σοφών όπως είχε κάνει στο παρελθόν η κα Γιαννάκου με τον γνωστό κ. Βερέμη.
Η επιτροπή αποτελείται από καθηγητές που κάλεσε ο πρωθυπουργός μας από την Αμερική....Συντονίστρια της επιτροπή είναι κάποια  κα Κατέχη. Διαβάστε για το ποιόν της...
H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:
 ΤΣΑΤΣΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ, ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Για τη 'συντονίστρια' της επιτροπής Λίντα Κατέχη διαβάστε το παρακάτω που αφορά τη συμμετοχή της σε σκάνδαλο του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις: http://www.dailyillini.com/news/campus/2009/06/20/former-provost-faces-questions-about-scandal
Το άρθρο αφορά τη συμμετοχή της Κατέχη σε σκάνδαλο επιλογής φοιτητών όπου ευνοούσε παιδιά πολιτικών. Το σκάνδαλο έγινε γνωστό μόλις θέλησε να μετακινηθεί στο Πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια με αμοιβή 400.000 δολάρια το χρόνο. Η αμοιβή αυτή είναι κατά 27% υψηλότερη από αυτή του προκατόχου της και δεν περιλαμβάνει επίδομα μετακόμισης ύψους ...100.000 δολαρίων καθώς και ετήσιο επίδομα ...αυτοκινήτου ύψους 9.000 δολαρίων.
Και δεν είναι η μόνη από τους 'σοφούς' της Διαμαντοπούλου. Ο Jo Ritzen παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ σαν καθηγητής οικονομικών. Αυτή τη στιγμή είναι μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ. Πρυτανικό Συμβούλιο στην Ολλανδία σημαίνει manager με τρελές αμοιβές (πολύ υψηλότερες από τον πρωθυπουργό της χώρας). Παλιότερα ήταν αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας (1999-2003). Τη δεκαετία του '90 (1989-1998) ήταν υπουργός παιδείας σε κυβερνήσεις του Εργατικού Κόμματος (PvDA). Διαβάστε τώρα και τα 'ζουμερά':
- Το 2007, όταν τον προσέλαβε το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ ως μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου ξέσπασε θόρυβος (http://www.telegraaf.nl/binnenland/67543771/Gouden_lokpremie_Ritzen.html?p=2,1) σχετικά με ορισμένες ρυθμίσεις του συμβολαίου του. Ακόμη και ο υπουργός Παιδείας Plasterk εξέφρασε τη διαμαρτυρία του. Τί έγινε ακριβώς; Εκτός από τον υψηλότατο μισθό του, το Πανεπιστήμιο ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα διαμονής του Ritzen για ...2 χρόνια. Επίσης, του παρείχε έκτακτο επίδομα ύψους ...272.000 ευρώ ως αποζημίωση για τα χαμένα χρόνια σύνταξης! Ποιά ήταν αυτά τα χαμένα χρόνια; Τον καιρό που ήταν αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας απολάμβανε εκεί συνταξιοδοτική κάλυψη. Όταν γύρισε στην Ολλανδία όμως αποφάσισε να πάρει πίσω τις εισφορές του, ύψους 170.000 ευρώ, τις οποίες και πήρε ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ!
-Για τις πολιτικές του απόψεις, είναι χαρακτηριστικό ότι το 1989 έγινε υπουργός παιδείας λίγους μήνες μετά τη δημοσίευση άρθρου του σε έγκυρη ολλανδική εφημερίδα με τίτλο 'Στην εκπαίδευση μπορούν να γίνουν ακόμη πολλές περικοπές' (εφημερίδα NRC "Op onderwijs kan best nog flink bezuinigd worden"). Το διδακτορικό του είναι στα οικονομικά της εκπαίδευσης.
- Το τί εννοούσε με περικοπές έγινε σαφές τα χρόνια που ήταν υπουργός. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών πάγωσαν και σήμερα το επάγγελμα του καθηγητή είναι ένα από τα λιγότερο δημοφιλή στην Ολλανδία (μη φανταστείτε πείνα βέβαια, με 1500 το μήνα ξεκινάνε). Επίσης, το σύνθημά του ήταν 'αποδοτικότητα'. Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει ένας κύκλος 'αναδιοργανώσεων' στα ολλανδικά πανεπιστήμια που δεν έχει κλείσει ακόμα. 'Αναδιοργάνωση' σημαίνει κλείσιμο των μη παραγωγικών τμημάτων και απολύσεις προσωπικού.
- O Ritzen έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το ολλανδικό φοιτητικό κίνημα. Το 1994 θέλησε να μειώσει τον προϋπολογισμό του φοιτητικού επιδόματος κατά 1 δις γκίλντες (περί τα 500 εκ. ευρώ). Επίσης, αυτός καθιέρωσε την ανταποδοτικότητα του φοιτητικού επιδόματος (αν δεν τελειώσεις τις σπουδές σου πρέπει να επιστρέψεις το επίδομα). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1994/95, οργανώθηκαν περίπου 100 διαδηλώσεις και άλλες κινηματικές ενέργειες ενάντια στην πολιτική Ritzen. Η πιο σημαντική από αυτές ήταν η διαδήλωση 10.000 φοιτητών στην Ουτρέχτη.
Και για να πάρουμε και μια ακόμα ιδέα για το τί άνθρωπος είναι:
- Έχει δηλώσει επίσημα από τώρα την θέλησή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής των Εργατικών στις ευρωεκλογές του ...2014!
Τίποτε άλλο χρειάζεται;

9 σχόλια

  1. Από «κόσκινο» περνά το υπ. Περιβάλλοντος την επένδυση σε Αστακό
    Ζητεί δεσμεύσεις για εξαγωγή της παραγόμενης ενέργειας, ενώ θέτει θέμα επικινδυνότητας από τη χρήση υγραερίου

    «Mαύρες τρύπες» στην επένδυση του Kατάρ στον Aστακό, που θέτουν εν αμφιβόλω την υλοποίησή της, διαπιστώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Mπορεί η PAE να χρειάστηκε μόλις 20 ημέρες να εκδώσει θετική γνωμάτευση για την επένδυση του Eμιράτου του Kατάρ στη NABIΠE Aστακού, οι αρμόδιες υπηρεσίες ωστόσο του YΠEKA και η υπουργός κ. Tίνα Mπιρμπίλη που έχει τον τελικό λόγο για την έκδοση της άδειας παραγωγής, έχουν αποφασίσει να περάσουν κυριολεκτικά από «κόσκινο» κάθε πτυχή του επιχειρηματικού σχεδίου. Tο αμέσως επόμενο στάδιο της έκδοσης άδειας εγκατάστασης η υπουργός κ. Tίνα Mπιρμπίλη το έχει συνδέσει εκτός από την απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και με τη μελέτη επικινδυνότητας. Aυτό γιατί όπως η ίδια εξηγεί η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στην κατηγορία της Oδηγίας «Σεβέζο ΙΙ» που αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης και πήρε το όνομά της από το γνωστό ατύχημα διαρροής χημικών στο Σεβέζο της Ιταλίας το 1976. Aυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν υπάρχει στην Eυρώπη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με LPG μεγάλης κλίμακας», τονίζει η K. Mπιρμπίλη.
    Σε ό,τι αφορά δε την επικινδυνότητα όλοι παραπέμπουν στο τραγικό δυστύχημα στις 19 Νοεμβρίου του 1984 σε δεξαμενές LPG της κρατικής εταιρείας PEMEX στο Σαν Χουάν του Μεξικού, που προκάλεσε τον θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000, αλλά και στο ατύχημα που συνέβη στην Τοσκάνη πέρυσι όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 500.
    Καθημερινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ , ΜΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟ , ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 60-70€ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ 150€.Κε ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ , ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι διαολο συμβαινει με αυτους τους αλητες ρουφιανους δημοσιοκαφρους δεν μπορω να καταλαβω.

    Πως διαολο ολος αυτος ο συρφετος σιγονταρει και στηριζει μια κυβερνηση αλιτηριων τυχοδιωκτων και αδιστακτων απατεωνων??

    Να ειναι μονον το γεγονος οτι "εμεις καλα ειμαστε δεν πανε να γαμηθουν οι αλλοι"??

    Ισως παιζει κι αυτο αλλα ρε πουσταραδες αυριο μεθαυριο ισως βρεθειτε και σεις στην θεση 9 εκατ "αλλων" Ελληνων που παιρνουν 1000 ευρω το μηνα η λιγο παραπανω αλλα δεν αποκλειεται και λιγωτερα..

    Τοτε ρε γαμημενα κωλοπαιδα ,θα δειτε τι παει να πει σουπερμαρκετ ,ασφαλιστρα,κλπ αυξησεις απο δω αυξησεις απο κει..

    Εγω πιστευω οτι αυτα τα τζογλανια τα εχουν απειλησει οι αλητες αφεντικα τους :
    Η κανεις αυτο η παιρνεις δρομο.

    Δεν αποκλειεται να εχουν και καμμια απειλη για τη ζωη τους απο την αλητοσυμμορια πασοκ(σκυλια).

    Δεν εξηγειται διαφορετικα..

    Οριστε.
    Βγαινει ενας αλητης υπουργος και λεει "εμεις πρεπει να σωσουμε την χωρα".
    Και αυτα τα μουλαρια κανουν τουμπεκι και το βουλωνουν.

    Αντι να του πουν:
    Απο τι ρε αλητες θα σωσετε την χωρα???
    Και τι σοι ..σωτηρια θα της κανετε??

    Εσεις σε ενα χρονο δανειστηκατε 110 δις ευρω !!!
    ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ χρονο!!

    Σωτηρια ειναι αυτο??

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕ κανεις ρε αλητες γιατι ξερουν τι λωποδυτες και απατεωνες και αλητες ειστε!!

    ΠΟΙΟΣ θα δανεισει καποιον που δηλωνει ΔΙΕΘΝΩΣ οτι ειναι ετοιμος να ριξει "μπαμ" να χρεωκοπησει δηλαδη??
    Γιατι να δωσει τα ωραια του λεφτα σε καποιον που λεει οτι ειμαι ετοιμος για πτωχευση??????

    Ποια αξιοπιστια .."αποκαθισταται" βρε τομαρια????
    Ενα χρονο πριν τα σπρεντς ηταν 130 μοναδες βασης και ΤΩΡΑ ειναι 835 !!!!

    ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ εσεις ρε αλητες την .."εμπιστοσυνη" και την .."αξιοπιστια" των ..αγορων???

    ΠΟΥ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ?????????

    Αντι λοιπον να τους κανουν κατι τετοιες ερωτησεις και να τους εξαναγκασουν να καταπιουν την γλωσσα τους και ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ να βγουν στα καναλια ,καθονται και τους χαιδευουν!!

    ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ρουφιανοι δημοσικαφροι..
    ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕ

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ, ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλα βραβεια μπορουμε να δωσουμε στον δωσιλογο και την αλητοπαρεα του:

    Το βραβειο της ανοιχτης παλαμης,
    το βραβειο της δυνατης κλωτσιας,
    το βραβειο του φουμου στις εκλογες, το βραβειο του παπουτσιου,
    και το καλυτερο, το βραβειο μιας φτηνης σφαιρας στον κροταφο.

    Με το τελευταιο απαλασεσαι δια παντος απο την πρασινη μουχλα,
    και εχεις ελαχιστες εως μηδενικες πιθανοτητες να βρεθουν στο μελλον αλλοι GAPηδες.
    Νικολάκηδες και Αντρικάκηδες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προειδοποιηση

    Ναι Αννα

    θα σας σωνει καθε φορα
    ο δρ Κουτσουκος
    οπως με το οριο απουσιων που δεν ξερατε ποσες

    ειναι και εγιναν καταληψεις και κοντεψε να γινει μαζικο κυμα καταληψεων

    και οταν ερχεται η ωρα θα παρουμε αλλους ξενους σοφουσ και βλακειες

    Αννα Διαμαντοπουλου

    δεν ειναι σωστα αυτα

    γιατι οταν ερθει η ωρα της καλπης οι ξενοι και οι σοφοι ΔΕΝ ψηφιζουν!!
    Τα ιδια επαθε και η Γιαννακου!!

    Μαζευτειτε γιατι το σηκωσατε ψηλα τον αμανε!!

    Πασοκοι

    πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


    kai mono gia ayto prepei na ektelestoyn dhmosiws.Ntroph sas na mhn symfwneite me ton SYRIZA-KKE, eseis paliomanager MEGALWN SOBARWN PANEPISTHMIWN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΝΑ ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΕΞΙΟΥΣ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ?
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ??

    ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση