GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς...αρχάριους και μη υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους...

Από το http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/    Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους... Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.... 1. Οι Δημοτικ...

Από το http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/  
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους...
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε....
1. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να ενημερώνουν σε περίπτωση απουσίας τους τον Πρόεδρο. Έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλα τα όργανα και τις επιτροπές, στις οποίες τους έχει εκλέξει το συμβούλιο, και να εκτελούν τα καθήκοντά που τους έχουν ανατεθεί με επιμέλεια.
2. Ο Δημοτικός Σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και...
 ψηφίζει με απόλυτη ελευθερία, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών και κατοίκων του δήμου. Μεριμνά κατά την άσκηση των καθηκόντων του για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης.
3. Ο Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να εξοφλεί τυχόν οφειλή του προς το Δήμο ή τα νομικά του πρόσωπα κατά τις διατάξεις του άρθρου 30 ΚΔΚ μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών, αφότου κατέστη οριστική η βεβαίωση της οφειλής και έλαβαν γνώση αυτής.
4. Αν ένας Σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει για αυτό το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος μπορεί να τον θέσει σε αργία με απόφαση του και, σε περίπτωση υποτροπής, να τον κηρύξει έκπτωτο.
5. Αν ένας Σύμβουλος δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του δημοτικού συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας τον κηρύσσει έκπτωτο.
6. Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση λήψης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Ο Δημοτικός Σύμβουλος στην περίπτωση αυτή έχει υποχρέωση να ενημερώσει το σώμα για το κώλυμα αυτό και να απέχει τόσο κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος όσο και κατά τη λήψη της απόφασης. Σε διαφορετική περίπτωση η απόφαση είναι άκυρη. Ο Σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143 του ΚΔΚ.
7. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση, τουλάχιστον μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
8. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να καταθέτουν γραπτές ερωτήσεις, προς το Δήμαρχο ή τον αρμόδιο, ανάλογα με το θέμα, Αντιδήμαρχο, οι οποίες απαντώνται εγγράφως ή προφορικώς εντός μηνός.
9. Δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι αντιδήμαρχοι, μέλη δημαρχιακής επιτροπής, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή επιχειρήσεων ΟΤΑ ή Συνδέσμων οφείλουν, κάθε χρόνο, κατά το διάστημα της θητείας τους και για τρία χρόνια μετά τη λήξη της να υποβάλλουν στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δήλωση περιουσιακής κατάστασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3213/ 2003.

7 σχόλια

  1. Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΤΥΠΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ , ΛΑΟΣ , ΜΠΛΟΥ ΣΚΑΙ , ΖΕΡΒΟΥ .
    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (8-10-2010)
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ , ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ,
    ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ . ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ , ΑΠΑΝΤΕΣ ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ .

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ .
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε . ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΤΥΠΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ , ΛΑΟΣ , ΜΠΛΟΥ ΣΚΑΙ , ΖΕΡΒΟΥ .
    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (8-10-2010)
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ , ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ,
    ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ . ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ , ΑΠΑΝΤΕΣ ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ .

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ .
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε . ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή υπέγραφε, παρόντος του Προέδρου της Κίνας Χου Τζιντάο, την 35ετή συμφωνία παραχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Πειραιώς με την κινεζική κρατική εταιρεία Κόσκο, το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε με όλες του τις... δυνάμεις εναντίον αυτής της συμφωνίας, αλλά και κάθε άλλης που θα προέβλεπε την παραχώρηση ελληνικών κρατικών εταιρειών σε ξένους.


    Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ έλεγε χαρακτηριστικά:

    “Σε μια στιγμή που σε όλες τις χώρες γίνονται συζητήσεις για τη διατήρηση ή την ένταξη εθνικών υποδομών στον έλεγχο του κράτους, στην Ελλάδα η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει τις τηλεπικοινωνίες σε μια γερμανική εταιρεία, την Ολυμπιακή Αεροπορία σε Άραβες και τα λιμάνια σε μια κινεζική κρατική εταιρείας”.

    Σήμερα, η Ολυμπιακή ανήκει σε ελληνικό επενδυτικό όμιλο, ενώ η κυβέρνηση ανήγγειλε με υπερηφάνεια την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στους Άραβες του Κατάρ. Σήμερα η πολιτική αυτή παρουσιάζεται ως σωτήρια για την οικονομία, ενώ τότε, η Αντιπολίτευση υπονόμευε με κάθε μέσο τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης Καραμανλή.

    Και η περίπτωση της Κόσκο αναδεικνύει την πολιτική υποκρισία του κυβερνώντος κόμματος, που ενώ τότε χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, κυρίως συνδικαλιστικά, για να υπονομεύσει τη συμφωνία με την Κίνα, σήμερα εμφανίζεται σχεδόν ως ο εμπνευστής της συμφωνίας με το Πεκίνο. Ευτυχώς όμως οι παροικούντες τη ναυτιλιακή Ιερουσαλήμ γνωρίζουν την πραγματικότητα και τη στάση του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τουρκική φυλή της Ανατολίας έχει σχηματιστεί από αρκετά διάσπαρτα στοιχεία. Το φανερώνουν οι διάλεκτοι, η σωματική διάπλαση, τα σπίτια, τα κοινωνικά έθιμα. Όμως το ''τουρκικό έθνος'' είναι ένα γεγονός στη βάση του οποίου υπάρχει πολιτική ενότητα. Κάθε άνθρωπος που ζει μέσα στο πολιτικό πλαίσιο της Τουρκίας είναι Τούρκος».

    Burhan Oguz, Οι Πολιτιστικές Ρίζες του Τουρκικού Λαού

    Κάτω από ένα τεχνητό επίστρωμα «εθνικής ομοιογένειας» η Τουρκία παραμένει ένα πολυεθνικό, πολυθρησκευτικό και πολυπολιτισμικό κράτος. «Στην Τουρκία υπάρχουν εβδομήντα δυόμισι εθνότητες», λέει μια παροιμία στη γειτονική μας χώρα. Παρ' όλα αυτά το ζήτημα της «εθνικής συνείδησης» των σημερινών Τούρκων εξακολουθεί να είναι στη βάση του πολιτικό ζήτημα. Αν και όποιος ζει μέσα στα όρια του τουρκικού κράτους θεωρείται «Τούρκος», εντούτοις η ετερότητα αντιστέκεται και η καταπιεσμένες ταυτότητες επιστρέφουν δυναμικά. Ποια είναι λοιπόν η σύγχρονη εθνο-γλωσσική και θρησκευτική Βαβέλ που λέγεται «Τουρκία». Ποιος ο ρόλος των ελληνογενών και ελληνόφωνων μουσουλμάνων; Υπάρχουν πραγματικά Τούρκοι ή απλά πρόκειται για ένα (ακόμη) κατασκευασμένο «έθνος»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το όλον ΠΑΣΟΚ για Μπόλαρη, την Παρασκευή στην Τούμπα

    Σας ενημερώνουμε ότι, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στην οργάνωσή μας (Επιδαύρου 52, έναντι εφορίας Τούμπας), ανοιχτή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κο Μάρκο Μπόλαρη. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν, ο Υπουργός ...
    Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Υφυπουργός Περιφερειακής ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.
    Αμέσως μετά την σύντομη ομιλία του κου Μ. Μπόλαρη, θα ακολουθήσει επίσκεψη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ (παρουσία και των Υπουργών) σε κεντρικούς δρόμους της Άνω Τούμπας.
    ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΜΠΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1). Πολύ αποτελεσματικότερα από καινούρια εσώρουχα και role playing «παιχνίδια»
    τα ταξίδια αναζωογονούν τη σχέση, εβελτιώνουν την ερωτική σας επιθυμία....
    ΓΑΠ


    2). Ανεβάζω το Φ.Π.Α. και τη τιμή των προφυλακτικών καθώς και των ερωτικών αξεσουάρ για να μπορει ο πολίτης να απολαμβάνει το φυσικό έρωτα........
    ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 6. Δημοτικός Σύμβουλος..δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση λήψης απόφασης...εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον.

    Ο Δημοτικός Σύμβουλος .. έχει υποχρέωση να ενημερώσει το σώμα για το κώλυμα αυτό και να απέχει τόσο κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος όσο και κατά τη λήψη της απόφασης.

    Σε διαφορετική περίπτωση η απόφαση είναι άκυρη. .διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143 του ΚΔΚ.

    Δηλαδή αν αντικατατούσε κανείς το Δημοτικός Σύμβουλος με το Βουλευτής
    και ίσχυε κάτι τέτοιο και για τους έμπειρους της Βουλευτές της Βουλής?

    Θα υπήρχε περίπτωση νααααα!!!!!
    Μα τι λέω τι λέω τι λέω..θεέ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!...

    ΑΑΑΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση