GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Έτος σφαγής ή ανατροπής"....

Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ    Έτος σφαγής ή ανατροπής το 2011 Αφαίμαξη χωρίς έλεος από τον προϋπολογισμό 2011 κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ Ο προϋπολογισμ...

Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  
Έτος σφαγής ή ανατροπής το 2011
Αφαίμαξη χωρίς έλεος από τον προϋπολογισμό 2011 κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ
Ο προϋπολογισμός του 2011, που συζήτησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, σηματοδοτεί μια νέα, μεγαλύτερη λεηλασία για το λαϊκό εισόδημα και τις κοινωνικές ανάγκες για την επόμενη χρονιά. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται πιο άγρια αντεργατική ακόμα και από το Μνημόνιο, το ΔΝΤ και την ΕΕ, αφού ο...
 αρχικός στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ, αναπροσαρμόσθηκε στα επίπεδα του 7% (16,3 δισ. ευρώ περίπου).
Ο στόχος αυτός αναμένεται να επιτευχθεί με νέα τρομερή φοροεπιδρομή, κυρίως μέσω της αύξησης του ΦΠΑ στα είδη καθημερινής κατανάλωσης της λαϊκής οικογένειας (από 11% στο 13%), αλλά και της απογείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα εξισωθεί με αυτή του πετρελαίου κίνησης. Έτσι, ενώ το Μνημόνιο προέβλεπε για το 2011 φορολογικά έσοδα 53,4 δισ. ευρώ, το προσχέδιο προϋπολογισμού μιλά για 54,8 δις. ευρώ! Κάθε αναθεώρηση είναι προς το χειρότερο!
Η περικοπή των μισθών (13ος - 14ος, επιδόματα), το νέο ενιαίο φτωχολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το άγριο τσεκούρωμα στις δαπάνες για Εκπαίδευση, Υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων.
Αξίζει να υπογραμμισθεί η περικοπή 500 εκατομμυρίων ευρώ από τις νέες Περιφέρειες και Δήμους, μέσω Καλλικράτη.
Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και οι συνεργάτες τους, οι υποψήφιοι των συνδυασμών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ εγγυώνται ρόλο φοροεισπράκτορα και θεματοφύλακα ως Δήμαρχοι και περιφερειάρχες για λογαριασμό των Τραπεζιτών και της τρόικα ενώ αυτές οι άγριες περικοπές φωτογραφίζουν μαζικές απολύσεις εργαζομένων και διάλυση κοινωνικών υπηρεσιών στους Δήμους.
Η προοπτική ενός χειμώνα με πρωτοφανή φτώχεια και βίαιη πτώση του βιοτικού επιπέδου, κάνει το κίνημα ανατροπής του Μνημονίου και της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΔΝΤ μονόδρομο.
Απαιτείται ένας πανεργατικός - παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπερβαίνοντας και καταργώντας στην πράξη την στάση ...απεργιών της ΓΣΕΕ και τον πυροσβεστικό ρόλο της ΑΔΕΔΥ, που μας οδηγούν από ήττα σε ήττα.
Στην επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης υπάρχει απάντηση:
Λεφτά για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές και όχι για τους τοκογλύφους. Στάση πληρωμών στους τραπεζικούς καρχαρίες - διαγραφή του ιμπεριαλιστικού και χιλιοπληρωμένου χρέους.
Υψηλή και αναλογική (ανάλογα με τα κέρδη) φορολογία των επιχειρηματικών κερδών, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των off shore, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη λαϊκής ανάγκης - φοροαπαλλαγές στους εργαζόμενους.
Δημόσιες - δωρεάν - ποιοτική Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια για όλο το λαό, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση των πάντων.
Αυτός ο χειμώνας μπορεί να είναι των εργαζομένων.
Με συνειδητή πολιτική παρέμβαση στους αγώνες που έρχονται και με την υπερψήφιση και ενίσχυση των συνδυασμών της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για την ανατροπή της επίθεσης, που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα.

3 σχόλια

  1. Πολλα βραβεια μπορουμε να δωσουμε στον δωσιλογο και την αλητοπαρεα του:

    Το βραβειο της ανοιχτης παλαμης,
    το βραβειο της δυνατης κλωτσιας,
    το βραβειο του φουμου στις εκλογες, το βραβειο του παπουτσιου,
    και το καλυτερο, το βραβειο μιας φτηνης σφαιρας στον κροταφο.

    Με το τελευταιο απαλασεσαι δια παντος απο την πρασινη μουχλα,
    και εχεις ελαχιστες εως μηδενικες πιθανοτητες να βρεθουν στο μελλον αλλοι GAPηδες.
    Νικολάκηδες και Αντρικάκηδες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπουρδες, ολο τα ιδια και τα ιδια χωρις προταση χωρις καν μια εστω υπο προυποθεσεις λυση στο προβλημα. Λογια-λογια διαπιστωσεις ανεξοδες. Σας βαρεθηκαμε πια ολους, αν δεν εχετε ετοιμη λυση αφηστε αυτους που εχουν να κανουν κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοβέρδος: Φεύγω εάν δεν υλοποιηθούν τρεις στόχοι εντός εξαμήνου”


    Μας απειλει?
    Στα τσακίδια!

    Μας πληροφορεί επίσης ο αναίσχυντος πως έχει ομάδες από χαφιέδες, κάτι σαν την σοσιαλιστική νεολαία του Χίτλερ.
    Ωραία! Ο δοσιλογισμός και το χαφιεδιλίκι προωθούνται κατάλληλα.

    «Μία ομάδα, νέων σε ηλικία συνεργατών μου, κάνει περίπου
    κάθε μέρα επίσκεψη σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε μπαρ, κοιτούν χωρίς να φαίνονται. Στις 8 από τις 10 περιπτώσεις παραβιάζεται η απαγόρευση, κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο για μια Πολιτεία. Και στη Βουλή το ίδιο συμβαίνει, απ’ ό,τι μου είπαν”.

    1η παρατήρηση: Πληρώνονται και οδοιπορικά για να πηγαίνουν στις μπάρες;
    2η: Έπρεπε να βάλει πράκτορες για να το καταλάβει; Από πριν δεν το ήξερε ότι δεν θα περάσει στη πράξη αυτός ο νόμος που θέλει Αυστραλούς ή Ελβετούς πολίτες για να εφαρμοστεί;
    3η: Μέσα στο γενικό χαμό, αυτός ήταν ο μόνος νόμος που μας έλειπε;

    Ξέρειτε τί τραβάνε τα παιδιά με το να γλεντοκοπάνε κάθε μέρα έξω?

    Να τους δωσει και κάρτα Σ.Α.
    Να τα γνωριζουμε τα παιδιά να τους πουμε μια «καλημέρα» βρε αδερφέ, πριν την «περαίωση»..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση