GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν το δάκτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε το δάκτυλο…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Αφού αποδείξαμε εχθές ότι η Κίνα έχει κατέχει ελάχιστο ποσοστό του Συνολι...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/  
Αφού αποδείξαμε εχθές ότι η Κίνα έχει κατέχει ελάχιστο ποσοστό του Συνολικού Ελληνικού Χρέους, άρα ήταν εκ του περισσού και άνευ ιδιαίτερης σημασίας η δημόσια δέσμευση του Κινέζου Πρωθυπουργού για διακράτηση των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων, θα πρέπει σήμερα να αναλύσουμε λίγο την ουσία της επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Το εθνικό νόμισμα της Κίνας ονομάζεται Ρενμίμπι (και όχι Γουάν, όπως αναφέρεται συχνά. Το Γουάν είναι εθνικό νόμισμα της Κορέας). Το Ρενμίμπι είναι συνδεδεμένο συναλλαγματικά κυρίως με το...
 Δολάριο. Άρα όταν το Δολάριο χαλαρώνει έναντι του Ευρώ χαλαρώνει και το Ρενμίμπι.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι όταν Δολάριο και Ρενμίμπι χαλαρώνουν έναντι του Ευρώ, τότε τα Αμερικανικά και Κινέζικα προϊόντα πουλιόνται ακόμα φθηνότερα -απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν- από τα Ευρωπαϊκά στις παγκόσμιες άρα και στις Ευρωπαϊκές αγορές.
Τι είπε ο Κινέζος Πρωθυπουργός στις δημόσιες δηλώσεις του κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα;
Ότι η Κίνα θα συνεχίσει να αγοράζει Ευρωπαϊκά Ομόλογα (και Ελληνικά όταν η Ελλάδα ξαναβγεί στις Χρηματαγορές).
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Ότι η Κίνα με αυτό τον τρόπο πριμοδοτεί την σταθερότητα του ευρώ ή σε απλά Ελληνικά την αυξημένη παρούσα ισοτιμία του Ευρώ έναντι του Δολαρίου (και του Ρενμίμπι).
Συμφέρει αυτή η ισοτιμία την ΕΕ και την Χώρα μας;
Κατηγορηματικά ΟΧΙ.
Μία οικονομία που παλεύει να βγει από την ύφεση, όπως η Ευρωπαϊκή, ή μία οικονομία που ψυχορραγεί μέσα στην ύφεση, όπως η Ελληνική, χρειάζονται φθηνό (χαλαρό) νόμισμα για να τονώσουν αντιστοίχως, είτε τις εξαγωγές τους, είτε την Εθνική της Βιομηχανία που είναι ο Τουρισμός.
Όμως, όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά στην ΕΕ. Γι’ αυτό και στις διαπραγματεύσεις του ASEM (Ευρώ- Ασιατική σύνοδος 46 χωρών), που διεξάγονται 5-6 Οκτωβρίου, θα θιχθεί μετ’ επιτάσεως το πρόβλημα της συναλλαγματικής ισοτιμίας Ευρώ/Ρενμίμπι.
Όταν θα διαβάσουμε την Τετάρτη το απόγευμα 6 Οκτωβρίου 2010, την επίσημη ανακοίνωση του ASEM σχετικά με το συναλλαγματικό πρόβλημα, θα γνωρίζουμε πως εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΕΕ. Τότε θα μπορούμε να προβλέψουμε με σχετική ασφάλεια και την τύχη των συμφωνιών που υπογράφηκαν την Κυριακή στην Αθήνα. Των υπολοίπων συμφωνιών πλην των ναυτιλιακών που είναι κανονικά άμεσα εκτελεστέα συμβόλαια, αλλά δεν συνεισφέρουν ούτε κατ’ ελάχιστο στην αύξηση του ΑΕΠ αφού αφορούν διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εισηγμένες στον Nasdaq και στις οποίες Έλληνες Εφοπλιστές είναι βασικοί μέτοχοι.
Μπορούμε όμως να κρίνουμε από τώρα με την μέγιστη δυνατή βεβαιότητα τους Έλληνες Κυβερνητικούς, οι οποίοι με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου χειροκροτούσαν μετά μανίας τον Κινέζο Πρωθυπουργό όταν δήλωνε ότι η Κίνα θα συνεχίσει την αγορά Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Κρατικών Τίτλων.
Όταν δήλωνε δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς, ότι η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει το ακριβό Ευρώ, ώστε και τα Κινέζικα προϊόντα να πουλιούνται ακόμα φθηνότερα στις παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές αγορές και ο Ελληνικός Τουρισμός να παραμένει πανάκριβο προϊόν έναντι Δολαριακών τουριστικών προϊόντων, όπως είναι η Τουρκία και η Αίγυπτος.

6 σχόλια

  1. Φοβού τους Κινέζους και δώρα φέροντες.

    Πριν ένα χρόνο ήταν κακοί και αποικιοκράτες.


    Ανεξάρτητη εθνικα σκέψη.
    Όχι σαν κι εμάς τους υποταγμένους.

    Μπα χανουν οι γερμανοι την δυνατοτητα να μας εκβιαζουν ολους τους ευρωπαιους,με τα λεφτα τους και να περνουν τις ναζιστικες αποψεις τους στην ΕΕ,αν μας στηριξουν αλλοι εκτος ΕΕ,τοτε καταστρεφεται το ονειρο της Ευρωπης απο τον Ατλαντικο μεχρι τα Ουραλια,κατω απο το χρηματοπιστωτικο συστημα των γερμανικων τραπεζων.
    Εμεις καλα καμμια σκεψη για εθνικη αντισταση,υποτελεις,οποιος μας δωσει λεφτα ,μαζι του.
    Ο ΠΑΠ,δουλικος στους υπαλληλους της ΕΕ,Μπαροζο,Τρισε,Ρομπαι,στους Αμερικανους,στους Κινεζους,δεν θα προλαβαινει να τους εξυπηρετηση.
    ΜΑΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΥΠΟΤΕΛΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ και ΝΕΝΕΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαβόλ ο γιέσμαν ...

    «Υπάρχουν τα λεφτά». (Γιώργος)
    «Δεν υπάρχει σάλιο». (Λοβέρδος)
    «Μαζί τα φάγαμε». (Πάγκαλος)
    ...................................
    Νεκρικοί Διάλογοι...

    Η Γερμανία γιορτάζει την επανένωσή της, στην πραγματικότητα, αν όχι τον πολιτικό εκγερμανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τουλάχιστον την εγκαθίδρυση ενός Δ' Γερμανικού Ράιχ από τις Βαλτικές χώρες έως την Ιβηρική...

    Στο πλαίσιο αυτών των εορτασμών βραβεύθηκε με το βραβείο «Γκουάντρικα» για τη «Δύναμη» και την «Αλήθεια» και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας του Μνημονίου, κ. Παπανδρέου.

    Το βραβείο επέδωσε στον Ελληνα Πρωθυπουργό ο διοικητής της Ντόυτσε Μπανκ, κ. Γιόσεφ (και κρίνοντας εξ όσων είπε:) Γκαίμπελς Ακερμαν.

    Αλλά, αν η προσφώνηση του Γερμανού Τραπεζίτη έβριθε από ευφημισμούς, ψέματα και προπαγάνδα, άλλο τόσο γεμάτη απ' τα ίδια ήταν και η αντιφώνηση «του ανθρώπου τους (των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς) στην Αθήνα», κι εν προκειμένω βραβευόμενου στο Βερολίνο, Γιώργου.

    Εν πρώτοις το ίδιο το βραβείο είναι ψευδεπίγραφο: αποδίδεται για τη «Δύναμη», σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι εξαιρετικά αδύναμη και την «Αλήθεια», τη στιγμή που ο βραβευόμενος όχι μόνον μας έχει φλομώσει στα ψέματα, αλλά και έχει διασύρει την ίδια του τη χώρα διεθνώς, κατηγορώντας την για διαφθορά, τεμπελιά και ανικανότητα -ρετσινιές από τις οποίες θα κάνουν ίσως μια - δυο γενιές οι Ελληνες να αποπλυθούν.

    Προσέξτε τώρα [διότι είναι ενδεικτικό τού πώς δουλεύει η εξουσία και η (παρα) πληροφόρηση] πόσους ευφημισμούς χώρεσε σε μία μόνον παράγραφο ο κ. Γιόζεφ (Γκαίμπελς) Ακερμαν.

    Είπε: «Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες πήρατε την απόφαση να ακολουθήσετε την οδό της αλήθειας...».

    Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να έχει πει: «κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που ο ίδιος δημιουργήσατε διεκτραγωδώντας ανά την υφήλιο την κατάστασή σας (στην "εντατική")
    πήρατε την απόφαση να θέσετε τη χώρα σας υπό καθεστώς κατοχής.

    Της δικής μας κατοχής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασχετο,απλα δεν μπορω τις "πληροφοριες" που ειναι λανθασμενες..
    Το εθνικο νομισμα της Κινας ειναι το Γιουαν ρενμιμπι,της Ν.Κορεας ειναι το γουον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “Μπλόκο” στην επένδυση του Κατάρ στον Αστακό

    «Mαύρες τρύπες» στην επένδυση του Kατάρ στον Aστακό, που θέτουν εν αμφιβόλω την υλοποίησή της, διαπιστώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Mπορεί η PAE να χρειάστηκε μόλις 20 ημέρες να εκδώσει θετική γνωμάτευση για την επένδυση του Eμιράτου του Kατάρ στον Aστακό, οι αρμόδιες υπηρεσίες ωστόσο του YΠEKA και η υπουργός κ. Tίνα Mπιρμπίλη που έχει τον τελικό λόγο για την έκδοση της άδειας παραγωγής, έχουν αποφασίσει να περάσουν από «κόσκινο» κάθε πτυχή του επιχειρηματικού σχεδίου. Tο αμέσως επόμενο στάδιο της έκδοσης άδειας εγκατάστασης η κ. Tίνα Mπιρμπίλη το έχει συνδέσει εκτός από την απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και με τη μελέτη επικινδυνότητας. Aυτό γιατί όπως η ίδια εξηγεί η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στην κατηγορία της Oδηγίας «Σεβέζο ΙΙ» που αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης και πήρε το όνομά της από το γνωστό ατύχημα διαρροής χημικών στο Σεβέζο της Ιταλίας το 1976. Aυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν υπάρχει στην Eυρώπη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με LPG μεγάλης κλίμακας», τονίζει η K. Mπιρμπίλη.
    Σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα όλοι παραπέμπουν στο τραγικό δυστύχημα στις 19 Νοεμβρίου του 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, που προκάλεσε τον θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000, αλλά και στο ατύχημα που συνέβη στην Τοσκάνη πέρυσι όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 500.
    Καθημερινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειναι ηλιθιος....ειναι ενας αχυρανθρωπος που εχει αποδεχθει τον ρολο του εξαπατωντας τον Ελληνικο λαο με χυδαια ψεμματα και ψευτικες υποσχεσεις.
    Η μεχρι σημερα θητεια δεν δειχνει ηλιθιο αλλα ενα φασιστα εθνικοσοσιαληστη πειθηνιο οργανο της παγκοσμιας διακυβερνησης που διαλαλει σαν χαζοχαρουμενος οπου βρεθει και οπου σταθει.
    Γνωριζει οτι εχει κλεισει οριστικα το κεφαλαιο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ για την Ελλαδα και αφηνει το καταστροφικο του ιστορικο στιγμα οπως και οι προγονοι του.
    Μην συγχεεται την ηλιθιοτητα με την συγκεκριμενη αποστολη που ειναι η ισοπεδωση της χωρας. Ο ηλιθιος εχει και αναλαμπες λογικης ο εντεταλμενος καταστροφεας υλοποοιει την αποστολη του βημα βημα.
    Ενα ειναι σιγουρο μπροστα μας εχουμε τις νομαρχιακες εκλογες οπου θα φαει το πρωτο σβουριχτο χαστουκι,το δευτερο ειναι ο προυπολογισμος που βασιζεται σε λεφτα που δεν υπαρχουν απο ενα καταρρακωμενο λαο, το τριτο ειναι η συνοδος κορυφης της ΕΕ οπου πρεπει να περασει το σχεδιο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ που υποστηριζεται με παθος απο την Γερμανια. Αν βαλει βετο ο δοσιλογος ημαρμιτα κοβεται, αν το ψηφισει θα πεσει στο κεφαλι του.
    Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καπου το χανεις το θεμα φιλε. Ειναι σαν να λες οτι αν καταρρεύσει η ευρωπαικη οικονομία θα εχουμε μεγαλο κερδος καθως θα ειμαστε τοσο εξαθλιωμενοι που θα ανταγωνιζόμαστε τους Κινεζους!
    Ναι η βοηθεια που μας δινει η Κινα αγοραζοντας ομόλογα ενισχύει τη ζήτηση του ευρώ, αλλά αυτο δεν ειναι κακο για τις επενδυσεις καθώς ειναι ευκολότερη η αγορά συντελεστών παραγωγής τους οποίους ετσι και αλλιώς θα τους εισαγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση